Şimdi Ara

INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (255. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.753
Cevap
101
Favori
329.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam selam hayırlı olsun harika bir sistem olmuş, henüz customa geçmedim ama kafama takılan bir soru var sistem 420+480mm custom loopta mı bu ısıya ulaştı.

• acura07 kullanıcısına yanıt

hayda hocam ai features kısmında p,e ve mc için tek tek sp değerleri mevcut orda durum nedir

Sorun nedir işlemciyimi beğenmediniz.

• VID table yüklermisin. Bide Batch kodu kaçtı

6.0 VID in büyük ihtimal 1.479-1.485 olduğu için düşük göstermiş. Öbürlerine bakayım daha önemli

MC SP 81 gelmiş en önemlisi 8400 yapar o cpu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

en acil tatafından değişmek lazım bloğu, dün akşam sizin ayarlarla bi test yapayım dedim 14900k ve incecik aio radyatörü ile aynı ısıları gördüm belkide daha düşüktü. 13900k ile velocity 2 kullanıyordum tavsiye ederim yada imkan varsa alphacool core1.

bu arada 4090 sli yazmışsınız ai yada machine learning merakı var herhalde yoksa render mı sadece. gpu blokları içinde alphacool ile ek server stili bloklar yapıyor aşırı şık duruyorlar multi gpu ws kurulumları için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 23 Kasım 2023; 10:46:16 >
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt

Alalacele kurdum actim sadece. Batch kodu ustte yazmıştım. Disardayim simdi. Kurcalayacak vakit bulursam atarim hepsini

Tamam sıkma canını, Reverse uno cardımızı açıp çeki düzen veririz Akşam vaktin olursa discord dan iletişime geç ( yukarda yazmıştım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 23 Kasım 2023; 12:11:5 >
  • 6600 MHz ile 7600 MHz RAM arasında çok fark olur mu acaba? Vatanda 7600 MHz olan 6400 civarına düşmüş.

• s1Lv3r S kullanıcısına yanıt

ağzına sağlık hocam

• OverClocKing kullanıcısına yanıt

4xxx serisi ile nvidia sli desteğini kaldırdı diye hatırlıyorum siz driver seviyesinde bir mod vs yapacaksınız herhalde 4090 sli yazmıştınız başta ülkemizden böyle şeyleri görmek güzel olur bildiğim kadarıyla yapan yok yurtdışındada.

4xxx serisinde multi gpuyu üsttede yazdığım gibi ai, machine learning, render harici kullanımı görmedim.

Gerçi hoş önceden de verimli değildi zaten. 2080ler ile sli yaptığımda 2 oyun ( aşırı stutter vardı ) ve 3dmark haricinde bir artış yoktu, geri kalanında da artış olmadığı gibi stutterdan oynanmaz haldeydi iki kartı satıp 2080ti ye geçip huzur bulmuştum resmen. Tek gpu ile devam güzel karar olmuş ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 23 Kasım 2023; 13:59:37 >
  • xgny58x kullanıcısına yanıt

7600mhz kolay değerler değerler değil.

Z790-Refresh harici bir anakartın yoksa hangi koşulda olursa olsun 7000mhz üzeri açman çok zor 4 DIMM ile.

6400 tl verip aldığınız ürünü çalıştıramamak ta var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 23 Kasım 2023; 14:12:17 >

O Zaman 6600'lük kit kalsın hocam. 2X16 Şeklinde kullansın ileride ihtiyaç olursa 1 kit daha alır takar. Refresh anakartlar daha tam gelmedi galiba. Anakart olarak şu anda tam bir şey üstünde karar kılmadım. Güç kaynağı anakart ve işlemci eksik diğer parçaları aldırdım.

• xgny58x kullanıcısına yanıt

Hocam alt model anakartları takip etmediğim için hiç bi fikrim yok.

Oemci32 hocamız Asus Z790 A gibi bişey aldı Refresh olan, zaten XMP si yüksek onun. Öyle birşey almanız lazım

Ayrıca öyle ayrı kit felan yani = 4 çubuk quad channel ramler direk WASTE dir. 2 adet taksın max. Signal kalitesi çöp oluyor 4 de ve overclock felan unutun yani.

Evet hocam ben bu dediğinizi AMD 5800x3D de yaşadım tek tek 3600 lük ramler almıştım 4 tane 3000mhz üstüne ayarlayamadım 2 tane 2 tane denediğim zaman sorunsuz 3600 oluyorlardı ama 4 ünü birden takınca 3000 üstü stabil tutturamadım en son satıp intele geçtim.

4 slot ram çok büyük hata belki kit olunca falan düzgün oluyodur ama diğer türlü tutmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Hocam alt model anakartları takip etmediğim için hiç bi fikrim yok.

Oemci32 hocamız Asus Z790 A gibi bişey aldı Refresh olan, zaten XMP si yüksek onun. Öyle birşey almanız lazım

Ayrıca öyle ayrı kit felan yani = 4 çubuk quad channel ramler direk WASTE dir. 2 adet taksın max. Signal kalitesi çöp oluyor 4 de ve overclock felan unutun yani.

Teşekkürler hocam. Tomahawk Max refresh olarak var fiyatıda 10 bin civarı o iyi gibi duruyor.

• Arkadaşlar 14700kf aldım, anakart için msi mag tomahawk z690 veya asus prime z790-p arasında hangisini seçmek uygun olur, fiyatları şu anda yakın birbirlerine, ramlerim dd4 veya başka önereceğiniz anakart var mı? Birde soğutucu tavsiyesi isteyeceğim, hard oc yapmam kendi turbosu çalışsın kafi benim için.
    Kasam da msi, 360mm sıvı soğutucu takılabiliyor. Sıvı soğutuculara biraz mesafeliyim ancak bu işlemci sanıyorum başka türlü soğumuyor.
    Cooler Master MasterLiquid 360 L Core ARGB su soğutucu bunun fiyatı uygun gibi ne dersiniz?

Birde çabuk kurumayacak efektif bir termal macun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 23 Kasım 2023; 18:19:48 >
  • selmand kullanıcısına yanıt

Anakart konusunda bilgili değilim ancak soğutucu da cooler master almayın bence, cooler masterdan aldığım ve bir süre sonra deli gibi ses yapmaya başlamayan fanım olmadı şimdiye kadar.

3 bin tl ye corsair 360mm var sinerji de

https://www.sinerji.gen.tr/corsair-h150-rgb-360-mm-intel-1700p-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-p-40146

termal macun soğutucunun içinden çıkar ama kendiniz almak isterseniz bunu alın bence

https://www.qp.com.tr/thermalright-lga1700-bcf-intel-12-13-nesil-islemciler-icin-ekstra-temas-plakasi

hem contact frame hem de içinden 12.8w lık macun da var.

çinde daha uyguna satılıyorlar ama gelmesi buraya göre daha uzun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugia -- 23 Kasım 2023; 18:51:48 >

• 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.