Şimdi Ara

LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (335. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: lokurtu93 , gfblugano35 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.693
Cevap
261
Favori
362.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
16. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Malesef uygulamayı bulmuyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Poyraz29. P kullanıcısına yanıt

Ben Kendi televizyonumda kontrol ettim. Aratınca çıkıyor.

Hesap bilgilerinizi ve kayıt olurken seçtiğiniz LG bölgesinin Türkiye olduğuna eminseniz yapacak ekstra bir şey yok.

Ev internetinin güvenli aile profili olmadığına emin olun. Bazen onlardan kaynaklı durumlar da olabiliyor.

Cep telefonundan hotspot açıp televizyonu o internete bağlayın.

Ayrıca güncelleme varsa televizyonu son sürüme güncelleyin.

Geçen yıl yaşanan benzer durumda güncelleme sonrası sorun düzelmişti.

İlgili mesaj;

donanımhaber forum
    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158861587

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 10 Ağustos 2025; 0:5:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gfblugano35

Optik muhabbetini çözdüm ama daha sıkıntılı bir şey çıktı. Bunların uyduları mı, frekansları mı ne değişmiş. Ben digitürkü CI modülü ile izliyordum. Kanal kurulumu yaptım ama bu ekran çıkıyor. Ne yapabilirim?

Bununla ilgilisi olan yok mu? Digitürk kolay kurulum yapın diyip duruyorlar. Ben tv’den kolay kurulum nasıl yapacağım ya çıldıracağım. Maçları izleyemiyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gfblugano35

Optik muhabbetini çözdüm ama daha sıkıntılı bir şey çıktı. Bunların uyduları mı, frekansları mı ne değişmiş. Ben digitürkü CI modülü ile izliyordum. Kanal kurulumu yaptım ama bu ekran çıkıyor. Ne yapabilirim?

Konuyu çözdüm. CI modülü çıkartıp TKGS yükledim. Daha sonra CI modülü taktım oldu.

• @mcgoktug hocam selamlar,

Çok kısa şeyi sormak istiyorum.

Kısmetse bugün televizyonum gelecek.

65 inç oled LG B5 aldım.

Acaba servis geldiğinde önce fiziksel neyi kontrol etmeliyim.

Sonrasında da acaba panelde neyi kontrol etmeliyim.

Atıyorum TV yi açıp YouTube dan şu videoyu açıp tek tek panel kontrolü gibi

Yardımcı olursanız memnun olurum

• lokurtu93 L kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Öncelikle kurulum esnasında size fahiş fiyatla ekran koruyucu yada akım korumalı prizi "zorunlu" diyerek satmalarına izin vermeyin. Öyle bir şey yok. Ben kendim daha sonra alacağım, sizi ararım diyerek geçiştirin. Servis formunun tarih ve imzalarının eksiksiz olduğuna emin olun.

Siyahtan Beyaza ton testi için alttaki dosyaları indirip flash belleğe atın. Tek tek açarak deneme yapabilirsiniz.

Youtube'a da "dead pixel test" yazınca çıkan renkli videolardan seçip Sarı, Yeşil, kırmızı gibi her farklı renkte durdurup ekranı kontrol edebilirsiniz.

Bu testleri yaparken ECO modun ve güç tasarrufu modunun kapalı olduğuna emin olun. Karanlık bir odada, ışıklar kapalıyken test yapın.

Önerilen ayarlar: (şart değil)

LG OLEDs

ISF Dark

OLED 35

Contrast 85

Brightness 50

Gamma BT.1886

Test yaparken hep bu notu hatırlatıyorlar.

Önemli not: Ekranınızın düzgünlüğünün fotoğrafını paylaşmadan önce lütfen panelinizin birkaç otomatik dengeleme döngüsünden (100-200 saat rodaj) geçmesine izin verin. Sıfır saate sahip, kutudan çıktığı haliyle OLED'ler, panelinizin son görünümünü iyi yansıtmayacaktır.

Eğer bir sorun görünürse servis formuna yazdırın. Rodaj süresi sonrası düzelmezse formu gösterirsiniz.

Pixel temizlemeyi de kendiniz sık sık yapın diye saçma bir şey söylüyorlar. Buna da inanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 12 Ağustos 2025; 8:34:7 >

• mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim.

Peki voltaj regülatörü veya akım korumalı priz cidden gerekli mi? Siz kullanıyor musunuz hocam?

Birkac yerde okumuştum, çok da gerek yok diye.

Sizin düşünceniz nedir bu konuda ?

C1'i aldığım günden beri kullanmadım. Çok sık elektrik kesintisi de yaşıyoruz. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Hatta çoklu prize bağlı. Oyun konsolu vs bir sürücü cihaz bağlı. Elektrik geldiğinde bazen o prize bağlı sigorta atıyor. Öyle yüklü yani.

Kullanılması tavsiye ediliyor ama şart değil.

Hocam kendin al Amazon’dan çok daha uyguna gelir sattıklarına göre, şimdi bir de yeni bir şey çıkartılar eski sattıkları düşük akıma karşı diyorlardı şimdi ben de yeni tv yi aldım kuruluma gelince bu akım yükselmesine karşı da koruyor diye satmaya çalıştılar :)

• gfblugano35 kullanıcısına yanıt

Digiturk konusuna baksaydınız çok daha çabuk çözüm bulabilirdiniz. Orada iki haftadır konuşuluyor frekans değişikliği meselesi.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161885030

• lazzaro L kullanıcısına yanıt
    Aklıma gelmedi hocam, sorun farklı sandım.
    Teşekkürler

• mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Hocam peki kutu açıldıktan sonra gözle kontrol etmem gereken yerler var mıdır ?

Birkaç yerde okumuştum TV de eğrilik olabilir gözle kontrol edin diye.

Bu bir hurafe mi yoksa kontrol edilmeli ? Veya ekstra dikkat etmemi önereceğiniz bir şey var mıdır ?

Veya başka bir parçasına dikkat etmeli miyim?

• 
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.