Şimdi Ara

AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (338. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.761
Cevap
189
Favori
559.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: önceki 334335336337338
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam benzer sorun bende de oluyor ama her zaman yapmıyor misal 5-6 kullanımda bir oluyor bir de bende dışarıyı değil hafif içeriyi gösteriyor. Ben sonradan kör nokta yaptırmıştım ondan sonra olmaya başladı açıkçası çok takılmadığım için bu şekilde kullanıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Sağ ayna birkaç ileri geri manevra yapma adına hemen eski konumuna dönmez. İleri vitese alıp belli bir hıza (sanırım 20km civarı) çıktıktan sonra eski konumuna gelir. İçeri ya da dışarı göstermesi de; Ayna ayar seçici tuş sağı gösterdiği ve geri vitese aldığınız zaman manuel yatığınız ayardan kaynaklanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelyValdes -- 4 Aralık 2025; 22:26:57 >
  • DelyValdes D kullanıcısına yanıt

Evet hocam her zaman değil rastgele gerçekleşen bir durum, bugün servisle görüştüm birkaç haftaya götüreceğim bir gelişme olursa bilgilendiririm. Benim orijinal aynalar herhangi bir işlem de yaptırmadım.

bende sol ayna aşağıya inmiyor hocam şubat 2024 benim de.

daha öncede telefonumun arasira android autoya baglanmadigini burda söylemistim, en son birkac gün önce baska bi sorun icin servise gidince bu sorunuda söyledim ve dün araci teslim aldim ve bugün telefonum yine android autoya baglanmadi. Benimle ilgilenen servis elemani MMI yaziliminin tekrar yüklendigini söyledi ve yazilimin yeni versiyon mu yoksa orijinal yazimmi yüklendigini bilmedigini söyledi, araci alinca kontrol ettigimde yazilim versiyonu 3801 ayni sekilde hic degismemisti ve MMI ayarlari ayni biraktigim gibiydi ve benden ne Audi kullanici girisi ne bluetooth nede wi-fi ayarlarini tekrar girmemi istemedi, normalde bi sistemi yeniden kurunca bütün ayarlarin tekrar ayarlanmasi gerekmez mi örnegin windowsu yeniden kurdugumuz zaman nasil bütün ayarlari tekrar girmemiz gerekiyorsa. Icinizde hic serviste aracina yeni MMI yazilim güncellemesi yaptiran oldumu ve yazilimdan sonra bütün ayarlarin tekrar girilmesi gerekti mi? Bu konuda tecrübesi olan arkadaslardan cevap bekliyorum, simdiden tesekkür ederim.

• buelent111 B kullanıcısına yanıt

Üstadım bi sorun olduğunda direk audi yi ara şikayetini-sorunu bildir kayıt açtır, seni servise yönlendirir ve geri dönüşü mutlaka teyit eder.

bu şekilde daha etkin bi sonuç alabilirsin. saygılarımla

2023 bende de aynı sağ ayna ayarı tutmuyor çözüm bulursanız paylaşın lütfen..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

sizlere Vag grubu araclarda yeni özellikleri acmanizi yada araca yeni bi parca taktiginizda o özelligin calisabilmesi icin gereken kodlamalari bulabileceginiz bi sayfa önermek istiyorum. Site bi fransiz sitesi fakat Türkce dilini ve bir cok dilide destekliyor, dil degistirme sekmesini hemen sitenin sag alt tarafinda bulabilirsiniz. Yalniz burada dikkat etmeniz gereken bi konu ceviri problemi, örnegin ''VW Fox'' model aracinizi listede ararken bulamayabilirsiniz onun yerine Fox kelimesinin ingilizce manasi tilki oldugu icin ''VW Tilki'' olarak karsiniza cikacaktir veya bazi iceriklerde anlamsiz kelimelerle karsilasabilirsiniz bu gibi durumlarda site dilini ingilizce vaya almanca yapmaniz size kolaylik saglayacaktir.

Kodlamalari hem VCDS kablo hemde OBDEleven cihazinizla yapabilirsiniz.

Not: Kodlama yapmadan önce mutlaka aracinizin yazilim yedegini veya kodlama yaptiginiz kanaldaki orijinal resmini cekin ki eger kodlama işe yaramazsa kolayca eski haline getirebilesiniz. Eger bu iste bi tecrübeniz yoksa kendi basiniza yapmanizi tavsiye etmem, sorumluluk yapan kisiye aittir !!!

Site linki:

vag coding
    VAG Coding - Codage Options VCDS VAG-COM OBDeleven
    https://www.vag-coding.fr

• buelent111 B kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Faydalı paylaşımınız için nacizane teşekkür ederim.

Bahsedilen cihaza ait birkaç sorum olacak;

Bu cihazı siz de kendi aracınızda kullanıyor musunuz?

2025 veya sonrası araçlar için kullanımında bir engel mevcut mudur?

Bahsedilen cihazı ve programını nereden temin edebiliriz?

Sadece OBDEleven cihazı veya VCDS ile aşağıdaki RS Arka Led aydınlatma özelliği giriş/bedava paketi ile açabilme şansım var mıdır?

Videosu aşağıda bulunan RS Animasyon kodlaması için yabancı forumları dolaştığımda birçok kişinin aracın ilgili kodlamaya yanıt vermediğine dair bilgi vermişti.

Şimdiden yanıtınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenkaya16 -- 11 Aralık 2025; 10:47:17 >

Ilk basta sunu söyleyim ben bu cihazlari kodlamadan ziyade hata kodlarini okuma ve silme gibi durumlar icin kullaniyorum elbette ufak tefek kodlama ile ilgili denemelerim oldu ama bu islerden cok iyi anladigimi söyleyemem. Suan 2023 model A3 kullanmaktayim ve bu araca gecmeden önce 2013 model Golf 7 kullanmaktaydim ve Golf 7 aracimda VCDS programini sorunsuz kullanmistim fakat bu program A3 aracima baglanamadi bile, sebebi ise yeni Vag grubu araclarda SFD ve SFD2 kilidinin olmasi sebebi ile imis. Bu sebeple OBDeleven cihazi aldim ve bu cihazla hem hata kodlarini okuma, silme, canli verileri görebilme, kodlama gibi bircok seyi yapabiliyorum. OBDeleven cihazi suan icin 2 degisik versiyon olarak satilmakta OBDeleven 2 ve OBDeleven 3, 3 versiyonun 2 den farki ekstradan baska birkac arac markalarinida desteklemesi. Bu cihazlari 3 degisik sekilse satin alabilirsiniz:

1. si sadece cihaz Free Plan (hata okuma - silme, canli verileri okuma vs. *ömür boyu sinirsiz kullabilirsiniz*)

2. si cihaz + Pro Plan (hata okuma - silme, canli verileri okuma, kodlama, *bu planda 1-2-3 sene gibi üyelik satin almaniz gerekir ve suan icin 1 yillik Pro Plan üyeligi 60 euro dur*)

3. sü ise cihaz + Ultimate Plan (hata okuma - silme, canli verileri okuma, kodlama, hazir kodlamalari bir tikla araca yükleme, *bu planda 1-2-3 sene gibi üyelik satin almaniz gerekir ve suan icin 1 yillik Ultimate Plan üyeligi 190 euro dur*)

Birde bunlara ek olarak cihaziniza hazir kodlama (One-Click Apps) kredisi satin alarak kodlama isiyle hic ugrasmadan yazilimlari direkt araciniza bir tiklama ile yükleyebilirsiniz, servis ve yag sifirlamasida yapabilirsiniz.

Ürün hakkinda daha fazla bilgiye buradan ulasabilrsiniz https://obdeleven.com

Kodlama ile ilgili sorunuza gelecek olursak bunu denemeden bilemezsiniz cünkü ayni kod ayni model baska bi aracta calisirken sizin aracta calismayabilir cünkü bu olay hem donanimla hemde üretici yeni ürettigi araclarda yeni güncellemelerle

o özelligin calismasini engellemis olabilir. Örnegin geri vitese takinca ayna indirme olayi bircok A3 aracta kodlama ile yapilabilirken benim aracta bu kodlama calismadi cünkü bu islevi destekleyecek ünite malesef benim aracta yokmus.

• quote:

Orijinalden alıntı: iercan06

Merhaba. 2025 model a3 haziran ayından beri kullanıyorum. Araçta 2500 devirden sonra gaz pedalında çok hafif cızırtı şeklinde hissedilen bi titreşim oluyor. Araç hareket halinde olmasa bile bunu yapıyor. İlk bikaç bin km de olmuyordu diye hatırlıyorum ya da yeni hissetmeye mi başladım emin değilim. Aynı araca sahip kişiler de aynı durum var mıdır sormak istedim? Aracı alırken yalıtım sorunları olduğunu biliyordum lakin bahsedilen bunun gibi bir sorun mu bilmiyorum. Kolay bir çözümü var mıdır? Frenden gelen klik seslerini felan sorun etmiyorum ama bu cızırtı konforu çok zedeliyor.

bunu ankara arca otomotive gidip gösterdim. Kontroller sonrası bir sorun olmadığını söylediler. başka bir a3 te deneyebilir miyim dedim, sağolsunlar servise gelen başka bir araca girip test ettik. aynı titreşim gerçekten onda da vardı. yani kısacası bu araçta yalıtım gerçekten sıfır. kesinlikle bu konuda fiyatının arabası değil. Buna sanayide bi izolasyon yapılabilir mi bakacağım. Yapılmıyorsa bi süre daha kullanıp satarım belki.

• iercan06 İ kullanıcısına yanıt
    Yalıtım sorunu nedenli olarak Audi ile yolları ayıracak olan bir kişi daha görüyorum benim gibi :) benim sorum ise şu sadece Türkiye’ye gelen araçlarda mı böyle yoksa yurtdışında üretilen tüm araçlarda da mı böyle yalıtım eksikliği mevcut. Yurtdışı forumlarda bizim forumdaki kadar bahseden göremedim pek. İstanbulda ses sistemi yapan bir esnafın sıfır km a3 ile yalıtım üstüne bir videosu var, o bile şaşırıyor genelde Vag grubunda zemin kalın bir köpüksü yalıtım içeren malzemeyle döşeli diyor. japon grubunda görürdüm sadece bu durumu diyor, a3 ü açıyor bakıyor ve ince kumaş altında tekstil artıklarından keçe malzeme o da boşlukları doldursun zemin otursun düzgün durdun diye. Kapı içleri zaten boş herhangi bir yalıtım malzemesi yok. Ne denebilir ki? Bunların hiç farkında değil mi acaba fabrika.

• CyberDriver kullanıcısına yanıt
    Asfalt kalitesinden kaynaklı yurtdışındaki şikayet oranı daha az olabilir. Türkiye’de de kaliteli asfaltta rahatsız eden bir durum yok ama iyi yoldan kötü yola geçtiğini direkt sesten anlamak mümkün A3’te. Bulunduğum ilde çok yeni dökülen bir asfalt var hangi araçla geçersem geçeyim çok minimal bir yol sesi geliyor sadece.

• 2 model deneme fırsatım oldu. S3 ve A3 40tfsi Sline modellerinin sedan varyantlarını 2024 yılı yaz ayında Stuttgart'ta denedim. Araçların üretimi de almanya olduğu için S3 hariç hepsi neredeyse bence aynı. Yukarıda arkadaşın bahsettiği yol kalitesi unsuru da tabi ki önemli.

• y.dışına aracımla çıkıyorum ve yol faktörü trim sesleri için otobanda kendini hisettiriyor ama çok fazla değil. araçlar aynı araç y.dışındakinden donanım harici farkları yok. ama bizde çok afaki paralar -vergilerden dolayı- verdiğimiz için beklenti yüksek oluyor. türkiyeye getirseler A1 allstreet alırım, 26-27 bin euro civarı, çokta güzel araç. A3 fiyatıda 33-34 bin civarı.

Sayfa: önceki 334335336337338
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.