Şimdi Ara

HACETTEPE BİLGİSAYAR MI YTÜ BİLGİSAYAR MI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
5
Favori
6.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

HACETTEPE BİLGİSAYAR MI YTÜ BİLGİSAYAR MI

(En Son Oy Tarihi: 4.8.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: Kaennn

hacettepe gelmez bu arada suanki 8500 dedigin en az 11k falan olur ki zaten hacettepe yükselir 9-8 bin falan olabilir
    Gelmezse zaten YTÜ ye gideceğim direk. İki üniversiteyi de yazmayı planlıyorum sadece ilk sıraya hangisini yazacağımda kararsız kalmıştım o yüzden. Gelmezse sağlık olsun
  • Ben şu an Hacettepe'de 1. sınıfı bitirdim sayabilirim. Hacettepe'yi seçerken dikkat ettiğim şeyler mezunlarının nerelerde çalıştığı ve hocalarının nerelerde okuduğu veya çalıştığı olmuştu. Yurt dışına giden hocası çoktu cv ler dolu doluydu.

Bölüme geçince de hem okuldan hem de bölümden memnun kaldım. Ne kadar bazı eksiklikleri olsa da (şu an açıklasam anlamazsın) öğrenmeden dersleri geçemiyorsun. Programlama ödevleri gerçekten sağlam.
    Hatta ben ve birçok arkadaşım yatay geçişle Odtüye geçmek isterken bu ödevleri gördükten sonra geçmenin anlamsız olacağını düşündük çünkü daha zorlayıcı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekanosfer456 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Hacettepe Bilgisayar 1. sınıf öğrencisi olarak sorduğun bazı sorulara cevap vermeye çalışayım.

Üniversitenin topluluk gruplarına ve keşke şunu yapsaydım dediğiniz bir şey var mı sorusuna maalesef cevap veremeyeceğim ben. Malum pandemi durumundan dolayı 2. dönemin neredeyse tamamen online işlenmesinden dolayı topluluk etkinlerine katılma ve sosyalleşme pek mümkün olmadı bu sene.

2. soruna gelirsen bizim bölümde amfi yok yani sınıftaki sıralar arkaya doğru yükselmiyor :). Bütün dersler lise gibi dersliklerde işleniyor. Dersin kontenjanına ve öğretim görevlisine göre bütün dersi alanlar 2-3 gruba bölünüyor. Bu lablarda da geçerli aynı şekilde. 1. sınıfta 1 lab dersi var ve ondan da yine 3'e bölünüyor dersi alanlar ve ayrı saatlerde giriyoruz laba. 2-3 bölünüyor derken üniversite bölmüyor kendin istediğin hocayı ya da saati seçiyorsun.

3. soruna cevap verirsem en önemli farkı "seni öğrenmeye zorlaması". Örnek vermem gerekirse özellikle programlama ödevlerinde derste anlatılan bilgiler yeterli gelmiyor hatta çok eksik kalıyor. Kendin sürekli araştırma yapman gerekiyor. Çoğa ödevde ödevi yapmaktan ziyade nasıl yapacağını anlamak daha vakit alıyor ve daha zorluyor.

Başka bir sorun olursa yazabilirsin elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeatSide -- 29 Haziran 2020; 18:28:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: diğerize

Ben şu an Hacettepe'de 1. sınıfı bitirdim sayabilirim. Hacettepe'yi seçerken dikkat ettiğim şeyler mezunlarının nerelerde çalıştığı ve hocalarının nerelerde okuduğu veya çalıştığı olmuştu. Yurt dışına giden hocası çoktu cv ler dolu doluydu.

Bölüme geçince de hem okuldan hem de bölümden memnun kaldım. Ne kadar bazı eksiklikleri olsa da (şu an açıklasam anlamazsın) öğrenmeden dersleri geçemiyorsun. Programlama ödevleri gerçekten sağlam.
    Hatta ben ve birçok arkadaşım yatay geçişle Odtüye geçmek isterken bu ödevleri gördükten sonra geçmenin anlamsız olacağını düşündük çünkü daha zorlayıcı.
    Peki 1 sene içerisinde keşke yapsaydım dediğin bir şey var mı? Sosyal hayatın dışında tabii üniversiteyle ilgili

ytü gelir demedim ki
    Yazın keşke bölüm derslerine çalışsaymışım. Başka bir pişmanlığım yok hocam zaten başını kaldıramıyorsun. 0 olarak girdim bölüme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaennn

ytü gelir demedim ki
    O zaman marmara üniye giderim nabıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: diğerize

Yazın keşke bölüm derslerine çalışsaymışım. Başka bir pişmanlığım yok hocam zaten başını kaldıramıyorsun. 0 olarak girdim bölüme.
    Yazın derken üniversiteye gitmeden önce mi yoksa bir üst sınıfa geçmeden önceki yaz mı?
    Üniversite ye gitmeden önceki yaz hocam. Udemyden Mustafa murat coşkun un kursunu alarak pythona başlayabilirsiniz. Pythonla başladık.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekanosfer456

Peki üniversitenizin topluluk grubu ve sosyal çevresinin ne kadar kaliteli olduğunu düşünüyorsunuz?
    Ayrıca şuanki aklım olsa hazırlığı okurdum dediniz, bunun dışında üniversiteyle ilgili keşke şunu da yapsaydım dediğiniz bir şey var mı?
    Üniversite ile ilgili şuan hiçbir bilgim yok nasıl işliyor ortam onu da bilmiyorum. 100 kişilik kontenjanı vardı sanırım, 100 kişi bir şubede mi ders işleniyor yoksa ayrı ayrı şubelere mi dağıtılıyor? Filmlerden gördüğüm kadarıyla arkalara gittikçe yükselen sıralarda mı ders işleniyor Okulumuz bizi İTÜ'ye götürmüştü bilgisayar fakültesi binasını gezmiştik boş bir sınıfa girmiştim normal lise sınıfı gibiydi tahta sıralar felan..
    Ayrıca son olarak üniversitenin liseden farklılıklarını birkaç cümleyle açıklayabilir misiniz? Çok teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    başka üniversitelerin toplulukları ile etkileşimde bulunma imkanlarım oldu. onlardan daha aktiftik diyebilirim. her toplulukta olduğu gibi kötü insanlar da bulunabiliyor fakat genel olarak kalite kısmında bir sorun olduğunu düşünmüyorum. acm hacettepe her sene programlama yarışması düzenler katılabilirsin, okula girmesen bile bunun gibi programlama yarışmalarına katılmanı tavsiye ederim(odtü, inzva vs). türkiye genelinde bir çok yarışma mevcut bu şekilde. hatta işi daha da ilerletip global yarışmalara da katılabilirsin. iş bulma konusunda algoritmada en çok zorlayacakları yerlere en iyi çalışma şekillerinden birisi bu competitive programming dedikleri şeydir.

ben şu an son sınıfım, bir çok kez keşke demişliğim var. hangisini anlatsam bilmiyorum o yüzden :D(1 sene uzattım bölümü zaten) genel olarak özetlemem gerekirse hiçbir zaman kendine asla şunu yapmam deme, çünkü o kadar hızlı ilerleyen bir bölüm ki bunu dediğin şeyler aylar içerisinde çok değişmiş oluyor ve zorunlu olarak kullanmak zorunda kalıyorsun. her türlü yeniliğe açık ol ve notlarını yüksek tut.

bizde derslerde hocaların şubeleri olur. mesela bir dersi 3 hoca verir ve sen ders kayıt haftasında o hocalardan birini seçersin. bölüm derslerinde genelde maksimum 60 kişi olur sınıfta bu yüzden. o yükselen dediğiniz sınıflar amfi oluyor. bölümde amfi yok fakat bazı ortak alınan dersler(lineer cebir vs) yıldız amfi dediğimiz binada oluyor ve orası dediğiniz gibi. şimdiye kadar aldığım 2 veya 3 ders orada olmuştur. bölüm zaten geçen sene yenilendi, önceden bizim de eski tahta sıralarımız falan vardı. şimdi tekli sandalyeli sisteme geçtiler.

son soru baya genel bir soru fakat eğlence ve dersler arasındaki dengeyi iyi kurarsan çok güzel bir 4-5 sene geçireceğine eminim. bu dengeyi kurmak üniversitede daha önemli çünkü bunun sonunda ilerde yapacağın şeylerin temelini atıyor olacaksın.

rica ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeatSide

Merhaba. Hacettepe Bilgisayar 1. sınıf öğrencisi olarak sorduğun bazı sorulara cevap vermeye çalışayım.

Üniversitenin topluluk gruplarına ve keşke şunu yapsaydım dediğiniz bir şey var mı sorusuna maalesef cevap veremeyeceğim ben. Malum pandemi durumundan dolayı 2. dönemin neredeyse tamamen online işlenmesinden dolayı topluluk etkinlerine katılma ve sosyalleşme pek mümkün olmadı bu sene.

2. soruna gelirsen bizim bölümde amfi yok yani sınıftaki sıralar arkaya doğru yükselmiyor :). Bütün dersler lise gibi dersliklerde işleniyor. Dersin kontenjanına ve öğretim görevlisine göre bütün dersi alanlar 2-3 gruba bölünüyor. Bu lablarda da geçerli aynı şekilde. 1. sınıfta 1 lab dersi var ve ondan da yine 3'e bölünüyor dersi alanlar ve ayrı saatlerde giriyoruz laba. 2-3 bölünüyor derken üniversite bölmüyor kendin istediğin hocayı ya da saati seçiyorsun.

3. soruna cevap verirsem en önemli farkı "seni öğrenmeye zorlaması". Örnek vermem gerekirse özellikle programlama ödevlerinde derste anlatılan bilgiler yeterli gelmiyor hatta çok eksik kalıyor. Kendin sürekli araştırma yapman gerekiyor. Çoğa ödevde ödevi yapmaktan ziyade nasıl yapacağını anlamak daha vakit alıyor ve daha zorluyor.

Başka bir sorun olursa yazabilirsin elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım.
    Hocam bir de benim yazılım hakkında bir bilgim yok ama cidden öğrenmeyi çok istiyorum. Eğer Hacettepe'yi kazanırsam bu yaz yazılım ile ilgili bilgi öğrenmeli miyim? Yoksa hazırlıkta mı halletmeliyim? Yoksa 0 dan giden bir adam oradan yazılımcı olarak çıkabilir mi? Bu konudaki görüşlerini de almak isterim ayrıca çok teşekkür ederim cevapladığın için

Ben geçen sene girişliyim ve hazırlık okumadım. Bizim bölümde eğer seneye değişmezse 1. dönem Python 2. dönem Java öğretiliyor. Bölüme 0 olarak başladım sadece okul başlamadan önce ( bizim üniversite 7 Ekim'de açıldığı için biraz vakit oluyor :d ) Python hakkında temel bir şeyler öğrenmiştim ki bu bile işime yaradı okula başladığında. Eğer hazırlık okumayı düşünüyorsan zaten kendini geliştirmek için uzun bir vaktin olacak hazırlık senesinde Udemy'den kurslar falan alarak kendin belirli bir seviyeye gelebilirsin. Eğer hazırlık sınavını geçersen bölüme başlamadan biraz Python temeli oluştursan kendinde sana çok fayda sağlar.

Rica ederim bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

başka üniversitelerin toplulukları ile etkileşimde bulunma imkanlarım oldu. onlardan daha aktiftik diyebilirim. her toplulukta olduğu gibi kötü insanlar da bulunabiliyor fakat genel olarak kalite kısmında bir sorun olduğunu düşünmüyorum. acm hacettepe her sene programlama yarışması düzenler katılabilirsin, okula girmesen bile bunun gibi programlama yarışmalarına katılmanı tavsiye ederim(odtü, inzva vs). türkiye genelinde bir çok yarışma mevcut bu şekilde. hatta işi daha da ilerletip global yarışmalara da katılabilirsin. iş bulma konusunda algoritmada en çok zorlayacakları yerlere en iyi çalışma şekillerinden birisi bu competitive programming dedikleri şeydir.

ben şu an son sınıfım, bir çok kez keşke demişliğim var. hangisini anlatsam bilmiyorum o yüzden :D(1 sene uzattım bölümü zaten) genel olarak özetlemem gerekirse hiçbir zaman kendine asla şunu yapmam deme, çünkü o kadar hızlı ilerleyen bir bölüm ki bunu dediğin şeyler aylar içerisinde çok değişmiş oluyor ve zorunlu olarak kullanmak zorunda kalıyorsun. her türlü yeniliğe açık ol ve notlarını yüksek tut.

bizde derslerde hocaların şubeleri olur. mesela bir dersi 3 hoca verir ve sen ders kayıt haftasında o hocalardan birini seçersin. bölüm derslerinde genelde maksimum 60 kişi olur sınıfta bu yüzden. o yükselen dediğiniz sınıflar amfi oluyor. bölümde amfi yok fakat bazı ortak alınan dersler(lineer cebir vs) yıldız amfi dediğimiz binada oluyor ve orası dediğiniz gibi. şimdiye kadar aldığım 2 veya 3 ders orada olmuştur. bölüm zaten geçen sene yenilendi, önceden bizim de eski tahta sıralarımız falan vardı. şimdi tekli sandalyeli sisteme geçtiler.

son soru baya genel bir soru fakat eğlence ve dersler arasındaki dengeyi iyi kurarsan çok güzel bir 4-5 sene geçireceğine eminim. bu dengeyi kurmak üniversitede daha önemli çünkü bunun sonunda ilerde yapacağın şeylerin temelini atıyor olacaksın.

rica ederim.

Alıntıları Göster
    Peki bölümde master yapabiliyor muyuz? Yapamıyorsak cevaplamanıza gerek yok zaten
    Eğer yapabiliyorsak;
    master yapmazsak işimiz direk hazır mı oluyor? Arkadaşlarımın çoğunluğu bilgisayar mühendisliğinde işsiz kalmazsın diyor.
    master yaparsak staj gibi bir yerde çalışabiliyor muyuz?
    ve master yaparsak normal şekilde bitirmiş birisinden farkımız ne oluyor?

• zamanında defalarca yazdık bu forumda. hacettepe ytü'den genel olarak daha iyi bir okul, hacettepe bilgisayar ytü bilgisayardan çok daha iyi bir bölüm. ve sonra hacettepe bilgisayar yavaş yavaş gerçek sıralamasına yaklaştı (ilk 10k) ytü bilgisayarı geçti.

eğer istanbul fetişiniz yoksa. odtü > itü, hacettepe > ytü
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekanosfer456

Peki bölümde master yapabiliyor muyuz? Yapamıyorsak cevaplamanıza gerek yok zaten
    Eğer yapabiliyorsak;
    master yapmazsak işimiz direk hazır mı oluyor? Arkadaşlarımın çoğunluğu bilgisayar mühendisliğinde işsiz kalmazsın diyor.
    master yaparsak staj gibi bir yerde çalışabiliyor muyuz?
    ve master yaparsak normal şekilde bitirmiş birisinden farkımız ne oluyor?

Alıntıları Göster
    o konularda bir fikrim yok malesef. yüksek falan yapıcak olsam türkiyede yapmam zaten, büyük ihtimal yurtdışına gideceğim.

• Hacettepe CS'de okuyorum hocam. 2018 girişliyim, yarım dönem de hazırlık okudum. Sorunuz varsa cevaplayabilirim ancak YTÜ hakkında bilgim yok karşılaştırma yapamam

Edit: 1. sınıfın bitmesine 1 sınavım kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yey-R -- 29 Haziran 2020; 18:56:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yey-R

Hacettepe CS'de okuyorum hocam. 2018 girişliyim, yarım dönem de hazırlık okudum. Sorunuz varsa cevaplayabilirim ancak YTÜ hakkında bilgim yok karşılaştırma yapamam

Edit: 1. sınıfın bitmesine 1 sınavım kaldı
    Yarım dönem nasıl hazırlık okunuyor? 1 dönem ingilizce öğrenip 2. dönem normal derslere mi geçiş yapıyorsunuz? Yoksa 1 dönem ingilizce 1 dönem boş mu geçiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

o konularda bir fikrim yok malesef. yüksek falan yapıcak olsam türkiyede yapmam zaten, büyük ihtimal yurtdışına gideceğim.

Alıntıları Göster
    Peki yurtdışında işiniz hazır mı? Yoksa yurtdışında mı master yapacaksınız?

Bir de erasmus imkanları nasıl? Siz hiç gidebildiniz mi?
    Uykulu uykulu yanlış yazmışım hocam Üst kurdan başlayıp 1 dönem okudum sadece, 15 tatile girmeden olan sınav ile geçtim hazırlığı ancak bu durumu kaldırdılar. Artık hangi kurdan başlarsan başla 2 dönem okuyorsun. Ben 1 dönemde bitirmiştim ancak 2. dönem ders almadım başka planlarım vardı.

• Hem bi abiniz hem de akademide bulunan birisi olarak tavsiyem özellikle yüksek dereceli bölümleri (15k-) seçerken bölümün hocalarına, hocaların nerelerde eğitim aldığına, verilen derslere ve içeriklerine bakarak seçin.

Özellikle tavsiyem olabildiğince çok farklı ülkelerde Doktora/PostDoc yapmış öğretim üyelerinin bulunduğu bölümleri seçmek eğitiminiz açısından daha faydalı olacaktır. Bu açıdan Hacettepe, YTÜ'nün biraz önünde. Gerçekten özellikle akademik çalışmalar noktasında Türkiyede ileri gelen bir çok akademik personeli barındırıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.