Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.846
Cevap
31
Favori
235.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birde yanılmıyorsam 1035g ler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yksln

Birde yanılmıyorsam 1035g ler var.
    Muhtemelen ekran kartı onboard olacaktır. İkisi de üzmez açıkçası, tercih size kalmış. Hangisinin fiyatı uygunsa alınabilir.
  • Dün akşam itibariyle ufak ufak denemeler yapmaya başladım.

Öncelikle herkesin kafasında stok fan ile kullanılır mı sorusu var, aslında işlemci çok aşırı ısınmıyor ama bence sinek vızıltısından hallice "göstermelik fan" ile kullanılmaz arkadaşlar. Ancak şu net ki stok fan dışında takacağınız giriş seviyesi 150-200TL'lik bir soğutucu dahi iş görecektir. Şuan için kısıtlı vakit aida64 stress test ve oyunlarda da Cpu'yu zorlayan elimde hazır olan iki oyun Ac odyssey ve KCD'yi test ettim, biraz alelade oldu şimdilik o yüzden idare edin

Aida64 Stres testinde stok fan ile 80-85 derecelerde geziyor
    INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]

Ac odyssey'de stok fan ile 72-75 arası geziyor

Kingdom come deliverance'da stok fan ile 70-72 arası geziyor

Cinebench R20

Rivatuner güncelleme almadığı için göstermiyor ancak Cpu saat hızının ortalama 4200mhz'de seyrettiğini söyleyebilirim.

Bir diğer mevzu ise h410 bir anakart ne kadar yeterli oluyor ? Açıkcası bu sizin beklentinize ve kullandığınız Gpu'ya bağlı. Z490 bir anakart aldığınız taktirde bellekler 2666mhz ile kısıtlanmayıp dilediğiniz hızda kullanacaksınız ve gpunuz üst seviye ise bu fark oyundan oyuna daha dişe dokunur seviyede olacaktır. Yine Z490 ile işi daha farklı boyuta taşıyıp bclk oc ile performansı çok farklı bir noktaya taşıyanlarda var. H410 aldığınız taktirde bunlardan bir nebze feragat edeceksiniz, maliyet açısından ise kazanacaksınız tabi. Şahsen i7 10700f alsaydım Asus z490-p ile kullanacaktım ancak 10500 aldığım için ilk etapta o maliyete girmek istemedim arada 1000 TL gibi bir fark vardı zira.

Kısacası bu noktada iki aşamada düşünüp karar vermek mantıklı gibi. Salt performans ve işlemcinin sınırlarını tam anlamıyla zorlayıp görmek istiyorsanız adres belli Z490 alıp geçeceksiniz. Elinizdeki Gpu belirli bir seviyenin üzerinde değilse ve olaya biraz daha maliyet odaklı yaklaşıyorsanız H410 alıp geçeceksiniz

• Doppio kullanıcısına yanıt
    Aslında CPU'nun TJUNCTION değeri belli ve 100 C.

Stock fan iyi mi? Tabii ki değil. Fakat iyi hava sirkülasyonuna sahip olan bir kasa ile beraber oyunlarda bu CPU için kabul edilebilir değerler sunuyor gibi görünüyor. Tabii yaz ortalarına doğru daha sıcak zamanları da görmek lazım.

Bu noktada bütçesi olanların tabii ki ortalama bir hava soğutucu alması yerinde olacaktır. Olmayanlar ise bütçe ayarlayana kadar bir süre devam edebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 19 Haziran 2020; 11:58:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Aslında CPU'nun TJUNCTION değeri belli ve 100 C.

Stock fan iyi mi? Tabii ki değil. Fakat iyi hava sirkülasyonuna sahip olan bir kasa ile beraber oyunlarda bu CPU için kabul edilebilir değerler sunuyor gibi görünüyor. Tabii yaz ortalarına doğru daha sıcak zamanları da görmek lazım.

Bu noktada bütçesi olanların tabii ki ortalama bir hava soğutucu alması yerinde olacaktır. Olmayanlar ise bütçe ayarlayana kadar bir süre devam edebilirler.
    Elbette hocam, ağır stres testleri ve oyunlar ile yorulmayıp bir süre idare edilebilir, ancak psikolojik sınır ve ses mevzusu rahatsız edici. Şahsen 80 ve üzeri değerleri görünce benim psikolojik eşiğim aşıldığı için kafam rahat olamıyor birde fan yüksek devirde çalışınca cidden sinek vızıltısı yani. Hava soğutucu henüz daha gelmedi onu takınca rahat edeceğim umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doppio

Elbette hocam, ağır stres testleri ve oyunlar ile yorulmayıp bir süre idare edilebilir, ancak psikolojik sınır ve ses mevzusu rahatsız edici. Şahsen 80 ve üzeri değerleri görünce benim psikolojik eşiğim aşıldığı için kafam rahat olamıyor birde fan yüksek devirde çalışınca cidden sinek vızıltısı yani. Hava soğutucu henüz daha gelmedi onu takınca rahat edeceğim umarım.

Alıntıları Göster
    Benim de bahsettiğim gibi, o konularda haklısınız tabii ki. Bütçesi olanların INTEL tarafında bu tip CPU'lar için ve AMD tarafında da R5 ve türevleri için en azından ortalama bir hava soğutma alması şart.

• 10. Nesil i9 10900k işlemci ne zaman stoklara gelecek. Bilgisi olan var mı ?

• semoniok kullanıcısına yanıt
    Bu mesajların yeri burası değil, forumun 2. El kısmıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Muhtemelen ekran kartı onboard olacaktır. İkisi de üzmez açıkçası, tercih size kalmış. Hangisinin fiyatı uygunsa alınabilir.

Alıntıları Göster
    İ5 10. Nesiller için mi yazdınız. Yoksa ryzen ve inteller için mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: yksln

İ5 10. Nesiller için mi yazdınız. Yoksa ryzen ve inteller için mi?

Alıntıları Göster
    ''İkisi de üzmez'' açıkçası?
  • Yılalrca 90-100 c arası intel 14mm kulalnanlar tanırım. işlemciler banamısın demedi. aynı şeyi 7mm amdlere önermem. Ryzen 1 serisi var Tjunktionda 85-90lara geldimi işlemci kapatıyor kendini
  • abi nerde kaldı şu 10400f ya

• yolyordam35 kullanıcısına yanıt
    F serilerine üvey evlat muamelesei yapıyorlar herhalde. Satışa çıkalı 1 ay oldu hem yurt içi hem yurt dışında stoklara girdiğini görmedim.
  • Yaptığım testler sonucunda vardığım kanı.

3700X'i veya 3800x'i olan 10700K almasın.

3900X'i olanda 10900K almasın.

Testlerimi 2K'da yaptım neredeyse fark yok. 1080p'nin durumunu bilmiyorum 1080p kullanmadığım için. Zaten 1080p bu saatten sonra üst sistemler için tercih olmamalı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoterickk -- 19 Haziran 2020; 15:55:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esoterickk

Yaptığım testler sonucunda vardığım kanı.

3700X'i veya 3800x'i olan 10700K almasın.

3900X'i olanda 10900K almasın.

Testlerimi 2K'da yaptım neredeyse fark yok. 1080p'nin durumunu bilmiyorum 1080p kullanmadığım için. Zaten 1080p bu saatten sonra üst sistemler için tercih olmamalı bence.
    aga konuyu görmüyon mu 8700k alıp onu satıp 9900k alan sonra onu da satıp 3900x alan onu da satıp 10900k sonra onu da satıp 4900x alırım diyen tipler var

hayat parası olana güzel bu dedigin islemcilere şaaak diye masaya parayı koyup alabilen tipleri hiçbişey memnun etmiyor %5 daha iyisi cıksa hemen yenisine geçiyorlar zaten

hobi mi dersin yapı mı dersin ne dersen de ama zaten zor bela parasıyla bi 3700x almış adam kolay kolay işlemcisinden vazgecmez :)

• O salaklardan biriside benim malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoterickk -- 19 Haziran 2020; 15:56:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esoterickk

O salaklardan biriside benim malesef.
    salak demedim öyle bi imada da bulunmadım yanlış anladınız ve alındınız sanırım, öyle bi anlam cıkardıysanız kusuruma bakmayın niyetim o değildi

3700xden 5 ghz bi 10700k %20-30a varan fps farkları yaratabilir competitive shooter oyunlarda ve bu hamleyi yapan birine cok bişi demem

benim asıl kastım 9900k ve 10700k/10900k arasındaki fark %5 olmasına rağmen o tür upgradeleri de yapmaktan geri durmayanlardı aslında

yani tabii 1440p demişsiniz ama bu işin geleceği de var, aradaki %20 25lik fark ileride 2080ti değil de 3080tiye geçtinizde belki daha cok fps almanızı saglar. o kadar da bence üzülecek bi durum yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 19 Haziran 2020; 15:59:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

salak demedim öyle bi imada da bulunmadım yanlış anladınız ve alındınız sanırım, öyle bi anlam cıkardıysanız kusuruma bakmayın niyetim o değildi

3700xden 5 ghz bi 10700k %20-30a varan fps farkları yaratabilir competitive shooter oyunlarda ve bu hamleyi yapan birine cok bişi demem

benim asıl kastım 9900k ve 10700k/10900k arasındaki fark %5 olmasına rağmen o tür upgradeleri de yapmaktan geri durmayanlardı aslında

yani tabii 1440p demişsiniz ama bu işin geleceği de var, aradaki %20 25lik fark ileride 2080ti değil de 3080tiye geçtinizde belki daha cok fps almanızı saglar. o kadar da bence üzülecek bi durum yok

Alıntıları Göster
    Yok hocam esft ben kendime diyorum zaten. Sorun yok.

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.