Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.846
Cevap
31
Favori
234.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ufak bir güncelleme yapacağım sistemde maximus xii formula bebeğim hafta sonu elimde olur inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: s1Lv3r

ufak bir güncelleme yapacağım sistemde maximus xii formula bebeğim hafta sonu elimde olur inşallah
    Hayırlı olsun. Kasa da değişiyor o zaman?
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    evet sağolsun cm h500p mesh beyaz ayarladı stacker'dan yıllar sonra ilk defa cm kasa deneyeceğiz bakalım kalite olarak pc o11 den kötü olacağını düşünmüyorum
  • quote:

evet sağolsun cm h500p mesh beyaz ayarladı stacker'dan yıllar sonra ilk defa cm kasa deneyeceğiz bakalım kalite olarak pc o11 den kötü olacağını düşünmüyorum
    O fiyat aralığında birçok seçenek mevcut tabii. Sizden feedbackleri alırız bakalım.
  • Fiyatına bakmamıştım sen söyleyince baktım ve şaşırdım, normalde ön yargılıydım bu modele ama bakalım fikrim değişir mi. helios beyaz vardı aklımda ama ön cam ve üst panele dokunmamışlar hoş gelmedi pek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Fiyatına bakmamıştım sen söyleyince baktım ve şaşırdım, normalde ön yargılıydım bu modele ama bakalım fikrim değişir mi. helios beyaz vardı aklımda ama ön cam ve üst panele dokunmamışlar hoş gelmedi pek.

Açıkçası ön kısımdaki 2 adet büyük fan pek hoşuma gitmiyor. Ama hava sirkülasyonu açısından memnun edebilir, belli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 18 Haziran 2020; 12:12:18 >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Onlar direkt iptal bende sevmiyorum , beyaz ll'ler ile donatcam komple

• quote:

Onlar direkt iptal bende sevmiyorum , beyaz ll'ler ile donatcam komple
    Merakla bekliyoruz. İyi uğraşıyorsunuz, sizin gibi uğraşan arkadaşlar da var. Benim eski hevesim kalmayalı çok oldu. Direkt piyasanın içinde olmamla da ilişkisi çok büyük tabii.
  • quote:

ufak bir güncelleme yapacağım sistemde maximus xii formula bebeğim hafta sonu elimde olur inşallah
    Nice 5.3ghz lere o zaman

• sektörün içinde olmak pek etkilemiyordu artık başka bir sektördeyim yine etkilemiyor beni. yeni çıkan ürünler bir şekilde deneyimliyorum artık hobiye döndü bende bu durum ayrıca güzel bağlantı ve dostlar edindim haliyle zararıda olmuyor. 40 yaşına kadar süre verdim pc işlerine sonra ahşap işleriyle vakit geçircem 7 yılım daha var

• hogcada kullanıcısına yanıt
    Stress Fpu'ya tıklamışsınız. Bu herkesin kullandığı bir seçenek değil. Biliyorsunuzdur işlemciyi hiçbir oyunun(hatta belki programların) yormadığı kadar yoruyor. O yüzden bence testler stress Cpu ile yapılmalı. Ben mevcut duruma göre işlemcinin çok sıcak çalıştığını düşümüyorum.
  • sakiri kullanıcısına yanıt
    Çözünürlükde sıkıntı var gibi bunu deneyin.
    https://i.hizliresim.com/SwUU3H.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 18 Haziran 2020; 13:18:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

Çözünürlükde sıkıntı var gibi bunu deneyin.
    https://i.hizliresim.com/SwUU3H.jpg
    Teşekkürler hallettim.
  • sakiri kullanıcısına yanıt
    Merak ettiğim aynı hız da voltaj farkı ne olcak vrm ne kadar etkiliyor, 9900k varken z390 ace den maximus xi extreme geçince 0.07v civarı fark olmuştu. 10900k ya güncellicem sistemi

• quote:

sektörün içinde olmak pek etkilemiyordu artık başka bir sektördeyim yine etkilemiyor beni. yeni çıkan ürünler bir şekilde deneyimliyorum artık hobiye döndü bende bu durum ayrıca güzel bağlantı ve dostlar edindim haliyle zararıda olmuyor. 40 yaşına kadar süre verdim pc işlerine sonra ahşap işleriyle vakit geçircem 7 yılım daha var
    Hayırlısı olsun ne diyelim.

Benim her daim içinde olduğum/olacağım bi' sektör olduğu için durumlar böyle. Kişiden kişiye göre değişiyor tabii ki.

• Oldboy86 O kullanıcısına yanıt
    Geçen sene fiyatı makuldu maximus xi extreme de bu sene ikiye katlamış formulayı neredeyse o yüzden hiç bakmadım ama 16x90A 1440A şakası yok exteme'in

• quote:

Merak ettiğim aynı hız da voltaj farkı ne olcak vrm ne kadar etkiliyor, 9900k varken z390 ace den maximus xi extreme geçince 0.07v civarı fark olmuştu. 10900k ya güncellicem sistemi
    Usta ben ne anlarım bir sürü yüksek segment anakartları kullanan sensin

Burdan kendi yaptığım testleri paylasayim.
    Burdaki sonuçlar İntel 10700k ve Asus rog strix Z-490 E gaming anakart için geçerlidir.
    Çekilen güç ve alınan ısı değerleri ve varılan Max tdp değerleri doğrudan sizin işlemci soğutucunuz ve güç kaynağı ile bağlantilidir. Yetersiz bir güç kaynağı düşük voltajlarda anakartın Vrm lerini yeterli düzeyde doyuramazsa yani amper direnci düşük kalıyorsa daha fazla voltaj vermeniz gerekebilir. Bendeki güç kaynağıda belli bir yerden sonra amper akışında yetersiz kalıyor. Extreme overclock yapacaklar için en aşağı 850 watt güç üretelebilen sağlam bir psu tavsiyemdir. Şuanki amacım sadece deneme amaçlıdır. Sürekli kullanımda 4800 mhz seçeneğini kendim için uygun görüyorum.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Aida64 extreme Fpu stress testi stabil sonuçlar
    Burdaki max voltajlar Sizi asla yarı yolda bırakmaz. Dilerseniz daha az voltaj ilede kullanabilirsiniz.
    Level 4 4800 mhz için vcore 1.330 cpu vid 1.261 Fpu testinde vcore çekilen 1.261
    (prime95 Testinde sistem kapanmadi çekilen watt değeri 225 wattır.)
    Bundan sonraki testlerde prime95 önermiyorum.
    level 4 4900 mhz için vcore 1.375 cpu vid 1.296 Fpu testinde vcore çekilen 1.296
    level 4 5000 mhz için vcore 1.420 cpu vid 1.344 Fpu testinde vcore çekilen 1.341 sıcaklik 81 derece
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    5100 mhz için max voltaj önermiyorum. Fakat elinizde iyi bir sıvı soğutma seçenegi varsa
    seçim size kalmistir.
    level 4 5100 mhz için vcore 1.485 cpu vid 1.403 Fpu testinde vcroe çekilen güç 1.403 fakat tdp sınır aşiliyor ve sıcaklik 100 decereyi geçiyor.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Daha düşük voltaj ile 5100 mhz de Kullanım için.
    5100 mhz de kullanilabilir fakat stabilliğine garanti verilemez. 10 dakika süren Fpu stress testlerinden geçti.
    Level 3 5100 mhz için vcore 1.425 cpu vid 1.401 Fpu testinde vcore çekilne güç 1.323 max sıcaklik 90 derecedir.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    5200 mhz için stabillik testi yapmadım güç kaynağım ve soğutma düzeneğim yetersiz kaliyor.
    5200 mhz stress testleri yapmadan kullanmak mümkündür.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Yukarida anlatılan tüm değerler Fpu stress testi için geçerlidir.
    Normal şartlarda bu bu ayarlar hiç bir zaman sorun çıkarmaz.
    Fakat 5000 mhz ve yukarisi oyun icinde yüksek güç tüketimine sahip olabilir. Bu yüzden level 6 seçilmeli ve 5000 mhz icin vcore 1.290 verilmeli, 5100 mhz level6 da vcore 1.330 verilmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 18 Haziran 2020; 15:43:48 >

• 5000$ Gigabyte AORUS build Watercooling Corsair Hydro X | Gland Channel

-CPU: INTEL Core I7 10700K
    -MAIN: Gigabyte Z490 AOrus Ultra
    -VGA: Gigabyte RTX 2080ti Aorus
    -RAM: Corsair Dominator RGB 16gbx4 busw 3200
    -SSD: WD Corsair MP500 1000Gb
    -PSU: CORSAIR RM850 Gold
    -CASE: Inwin 303 EKWB Edition
    -Cooling: Corsair Custom Hydro X Series

Benim emektar PSU da var, iyiymiş.

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.