Şimdi Ara

LG 27GL850 27' Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
1.395
Cevap
26
Favori
73.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce bu monitör mü yoksa ASUS TUF GAMING 27 VG27AQ mı? İkisinden birini seçip alacam :)

• KilliKarpuz kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar herkes bu monitorun renklerini bu kadar övüyor da ben mi renk körüyüm yoksa bendeki panel mi bozuk. böyle dibim düşecek kadar bir şey olmadı bende. ekranda kullandığınız ayarlar neler? Windows üzerinden hdr açınca ekran çok saçma oluyor sizde düzgün mü?

Bu aşağıdaki linkte tüm renk skalası görünüyor mu özellikle kırmızı ve pembelerin sağındaki bi kaç renk görünmüyor bende
    http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast.php#colorbands.png

ayrıca: beyazlar tam beyaz değil gibi hadi siyahı geçtim tam beyaz olması için ayarlama yapınca başka renkler bozuluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lhRnl -- 22 Aralık 2020; 21:21:48 >

• Frostlord F kullanıcısına yanıt

Bence bu iki model arasında Asus. Ama şurada bir başka modeli aldık ve ben çok memnun kaldım;

https://forum.donanimhaber.com/dell-s2721dgf-2k-165hz-ips-hdr400-10bit-dci-p3-98-dp-1-4-3399-tl--147042154-6#14711226

Asus'un fiyatı 3800 liraya düşünce ve monitör işi de çok riskli olduğundan aldığımız yer Amazon olmayınca hevesim biraz kaçmıştı. Sonra kusursuz bir panel, mükemmel bir fiyat, Dell markasının garantisi ve ürün kalitesi derken iyi ki almışım dedim.

Asus'u GL850'den, hâliyle aynı paneli kullanan Dell S2721DGF'den daha başarılı bulan birçok değerlendirme sitesi var yalnız, yanlış yönlendirmiş olmayayım.

https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/1440p-144hz

• lhRnl L kullanıcısına yanıt

Hocam ya baya hassas gözleriniz var ya da cidden sizinkinde bir şey var. Ben şimdi hem 35 hem 100 parlaklıkta gönderiğiniz kartelaya baktım ve tüm renkler ayırt edilebilir halde bende.

GameMode Gamer1

Brightness 35

Contrast 70

Sharpness 50

Gamma Mode2

Color Temp Custom

RGB 48-49-48

Şeklinde kullanıyorum

• farselem kullanıcısına yanıt

Hocam göz yorgunluğu nasıl olmuyor? Ben aldım 12'sinde sırf bu yüzden iade edesim var ahahahah :D

• quote:

Orijinalden alıntı: menectras

Hocam göz yorgunluğu nasıl olmuyor? Ben aldım 12'sinde sırf bu yüzden iade edesim var ahahahah :D

Daha önceki FHD VA panel monitörüme göre çok daha az göz yorgunluğu yaşıyorum. Çok memnunum, saatlerce kullanımda bile sıkıntı yaşamıyorum. Eskiden bir kaç saat oyun oynadığımda sersem gibi kalkardım, bu monitörle neredeyse sersemlik olmuyor.

Ancak şunu belirtmeliyim ki numaraları düşük de olsa UV, mavi ışık filtrelemesi sağlayan özel camlı gözlük kullanıyorum devamlı. Belki monitör ile iyi bir uyum sağlıyordur. LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme 

Macbook ekranıyla kıyaslıyorum renkler yapay ve mat duruyor özellikle Yeşiller HDR olmasa bile hdr varmış gibi görünüyor youtube 2k videolarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: lhRnl

Macbook ekranıyla kıyaslıyorum renkler yapay ve mat duruyor özellikle Yeşiller HDR olmasa bile hdr varmış gibi görünüyor youtube 2k videolarda

Hocam çıtayı fazla yükseltmişsiniz. Kolay kolay bir monitör beğenebileceğinizi sanmıyorum referans noktanız macbook ekranıysa LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme 

• Arkadaşlar sanıyorum benim monitörün sağ altta bir defect var. Video ve çektiğim birkaç fotoyu ekliyorum. Anlayan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme

• 27GL83A modeli geldi arkadaşlar kurulumunu yaptım ama curve ekrandan geçtim sanki ortadan öne çıkık gibi gözüküyor acaba gözüm mü böyle algılıyor yoksa bir sorun mu var

IPS Glow bu. LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: corpixx

27GL83A modeli geldi arkadaşlar kurulumunu yaptım ama curve ekrandan geçtim sanki ortadan öne çıkık gibi gözüküyor acaba gözüm mü böyle algılıyor yoksa bir sorun mu var

Hehhe ben de aynısını düşündüm. Curved ekranın tam tersi, yani dıştan basık, iç taraftan dışa dönük gibi geldi. Curved ekrana birkaç saat içinde alışan biri olarak yeniden düz ekrana alışman 3-4 saat sürdü. Ekrana yandan ve üstten bakın, ekran düz merak etmeyin. Windows 10'da yeni monitörü takınca eski yazılımı pasif hâle getirir, yazılımla ilgili de değil. Tamamen alışkanlıkla ilgili olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Selamlae ekte paylaştığım gibi siyah ekranda kamerada tuhaf çıkıyor ama gözümle bir sorun gözükmüyor

Sizce bir problem var mı ölü piksel yok

• Selam. Yukarıda REDSTONE'un dediği sorun bu. Siyah ekranda kamera ile çekeceksiniz de tuhaf çıkacak ve gözle görünür bir sorun olmayacak. Bunu dert etmeniz için gereken değişkenleri hayatınız boyunca bir araya getirmeyeceksiniz. Her IPS ekranda ama az, ama çok olan bir durum. Ve fotoğraflarda her zaman olduğundan çok daha fazla gözükür.

@REDSTONE Arkadaş ışık sızmasını değil de, sağ alt köşeye yakın kısımdaki karartıyı diyor sanırım.

@KilliKarpuz Kullanımda o bölgede bir sorun gözlemliyor musunuz? Özellikle oyunlarda. Oyun oynamıyorsanız (Bu monitörü niye aldınız?) anlamak biraz daha zor olur. Bu hâliyle ve sadece fotoğrafla bir şey söylenemez, kullanımda olumsuz etkisi nasıl oluyor onu bilmek lâzım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 23 Aralık 2020; 12:49:6 >
  • @corpixx Hayırlı olsun hocam, akşam benimkiler gibi fotolar çekip deneyebilir misin acaba?

@REDSTONE Panelin altında tam orta nokta ve sağ köşenin ortasındaki yerde bir karaltı var. Hem videoda hem fotolarda belli oluyor. Ondan biraz evhamlandım aslında. Uzunca araştırmam sonucu IPS glow ve backlight bleed arasındaki farkı anlamanın yolunun şu olduğunu öğrendim:

Ekranı tam ortalayıp baktığımızda parlak görünen yerlere kafamızı hareket ettirip tam karşısından bakınca parlaklık yokoluyorsa IPS glow oluyormuş.

Kafanı ne kadar hareket ettirirsen ettir yokolmayan bir parlaklık varsa o backlight bleed problemiymiş.

Bu akşam bu bağlamda tekrar kontrol edeceğim monitörümü bakalım

• Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

Oyun için aldım ancak eski sistemde kullanıyorum şimdi. Yenisinin eksik parçaları var hala. Denemek için bir oyun indiriyorum şimdi steamden. Akşam deneyeceğim oyunda sıkıntı yaratıyor mu

Yarım saat-bir saat kadar oyun, film ve genel kullanımda o kısmın davranışına bir bakın. Biraz aydınlık olsun ekran, görüntü de öyle. Karanlıkta belli olmayabilir.

• Videoya çektim aşağıda yani videoda biraz parlakmış gibi gözüküyor ama ortadan baktığımızda kenardan sırıtan bir ışık sızması yok gibi beni rahatsız eden bir durum olmadı

belki biraz IPS glow varmış gibi gördüm ama sizler ne düşünürsünüz bilemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: corpixx

Videoya çektim aşağıda yani videoda biraz parlakmış gibi gözüküyor ama ortadan baktığımızda kenardan sırıtan bir ışık sızması yok gibi beni rahatsız eden bir durum olmadı

belki biraz IPS glow varmış gibi gördüm ama sizler ne düşünürsünüz bilemedim

IPS glow mutlaka olacak hocam. Onu engellemenin bir yolu yok. IPS glow bir fabrikasyon hatası değil zaten panelin doğası gereği olan bir şey. Videonun başında sanki sizin de sağ alt tarafta bir karaltı var gibi geldi ama sonradan göremedim. Akşam size telefondan çekilecek fotolar için pozlama süresi ve iso değerini versem deneme yapabilir misiniz? Ben de ona göre tekrar çekeceğim.

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.