Şimdi Ara

378. Dönem (Şubat 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.467
Cevap
40
Favori
344.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlısı, bu aralar mühendislik bölümlerine yükleniyorlar diye duydum, şansın yüksek. :))
  • Herkes için hayırlısı olsun kardeşim ben ne zaman biseyi çok istesem olmadı o yuzden saldım kendi haline ama bi yandan da icim icimi yiyor gün sayıyorum :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brkgndz33 B kullanıcısına yanıt
    Kendini çok da programlama, çünkü çıkmazsa hayal kırıklığı yaşayabilirsin, erlik daha da zor gelir... Erliğin de avantajı, kısa sürmesi. Ama gönül ferman dinlemiyor tabi :))
  • Aynen öyle diyor babam filan da :) bakalim beklemekten başka çaremiz yok , beni asıl sinir eden e devlette hiçbişey çıkmıyor bi tek durum belgesinde sınıf ve tertibat bekliyor diyor onun dışında süreç takibinde de bisey çıkmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Brkgndz33

Aynen öyle diyor babam filan da :) bakalim beklemekten başka çaremiz yok , beni asıl sinir eden e devlette hiçbişey çıkmıyor bi tek durum belgesinde sınıf ve tertibat bekliyor diyor onun dışında süreç takibinde de bisey çıkmıyor
    Aynen. Asal yoklama başvuru sürecine girdiğimde tek yazan şey bu: Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz. yazıyor.
  • Bende de oyle kardesim , ayrıca tam 4 gündür asal genel müdürlüğü ve kendi askerlik şubem telefonu açmıyor onlara da soramıyorum. Ama durum belgesinde sınıf ve tertibat bekliyor dedigi için çok da üstüne düşmeyecem şubeye filan gitmeyecem 24 unde göreceğiz ne olup ne bittiğini artık.

• Ocak 20'sinde mi açıklanacak yerler?
  • PieCeSs kullanıcısına yanıt
    Resmi duyuruda 24 Ocak dendi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brkgndz33

Biz uzun çıkması durumunda nasıl 6 gün içinde hemen gideceğiz ya bu ne saçma iş böyle.
    Bu durum benimde içimi yiyor ve aşırı saçma.
  • Öyle kardeşim valla en kötüsü de merak, Benim içim içimi yiyor ne çıkacak diye daha 16 gün var :D hergun bi ton sayfa geziyorum ediyorum. Bu arada öğretmen ve mühendis de alacaklarmış dış kaynaktan subaylığa yaşım son anda kurtarıyor ama elimde girmiş olduğum bi sınav olmadığından başvuru yapamayacağım eğer haberi olmayıp da isteyen varsa söylemiş olalım on başvuru 19 ocağa kadar yazıyordu.

• esen_kal_ E kullanıcısına yanıt
    Dostum senin bu mühendis dediğin dış kaynaktan alımı var yine,başka bir başvuru ekranı .Yds gibi ,ales gibi sınav şartları var.Bildiğim kadarıyla başvuruları devam ediyor.Öğretmenler de var galiba alınacaklar arasında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler dünya karışıyor napsak tekrar tecil mi etsek askerliği
  • belki libyaya gideriz bi şekilde veya doğu'da olur yeterki gidelim
  • Aulissa A kullanıcısına yanıt
    Evet, ilgili ilanı ben de gördüm. TSK her dönem hem içeriden hem de dışarıdan alım yapıyor... İhtiyacına göre açtığı kontenjanlar var... Bu dönemlerde de, mühendislik gibi bölümlere olan ihtiyacı fazla sanırım. Hemen hemen y.subaylık çıkanların çoğu mühendislik. Diğer bölümler de var tabi ama avantaj mühendislik lehine. Aslında dış alımlardaki bölüm vurgusu da sınıflandırmaya neyin etkili olacağının bir nevi ilanı olmuş oldu... :)) Ben mühendislik okumadım ama bir ihtimal çıkabilir, meslekçi olmasa da, T:K olarak alınabilirim.
  • Aulissa A kullanıcısına yanıt
    Evet dış kaynaktan başvuru ile belli şartlara bakarak alim var ama eğer dış kaynaktan alim oluyorsa demekki açıkları var . Normal askerliğe başvuranlardan da meslek açığına göre seçiyorlar ondan dedi arkadaş sansin yüksek diye :)

• esen_kal_ E kullanıcısına yanıt
    Sans da lazım şans :)) Benim tarih mezunu arkadaşım su an edirnede takım komutanı olarak görev de bedelli eğitiyor :)

• OkanDRDYK kullanıcısına yanıt
    Alemde şer, Oğuz'da ER tükenmez kardeşim :) Biz bunu bilir bunu söyleriz... Afrin harekatına katılacak birlik ile yapılan bir röportajda, takım komutanı şu dizeleri okur: Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm// Ölümsüzlüğü tatdık, bize ne yapsın ölüm... Milletçe kafamız bu olsa, ama samimiyet eksik olmasa, dünyaya sulhu ve suküneti garanti eden bir orduya ve millete dönüşürüz...
    Aynen kardeşim, benim bölümden de subaylık yapan arkadaşlar oldu. Onlar mı çok şanslı bilemiyorum ama demek ki kısmet olunca düşüyor hisseye... Hem RTS hem de gazetecilik mezunu olup, subaylık yapanlarımız oldu. ama fazla değil tabi, bir mühendislik kadar değil...
    En önemlisi şans. Çok mühendis arkadaşım er olarak gitti. Açık öğretim işletme mezunu çoğu arkadaşım da yedek subay gitti.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.