Şimdi Ara

python ile ilgili sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ben python da yeniyim ve yeni yeni programlama öğreniyorum, bir program yazmak istiyorum: 1000 den küçük 3 ve 5 in katlarını toplasın. belli bir kısmını yazdım, o da şuraları;

for eleman in range(1,1000):
    ----if eleman % 3 == 0:
    --------print(eleman)
    ----elif eleman % 5 == 0:
    --------print(eleman)

bu kısmı 1 ve 1000 in arasındaki 3 ve 5 in katlarını yazdırıyor bildiğiniz gibi ama ben bunları bir listenin içine yazdırmak istiyorum. o listedeki sayılarıda for döngüsü ile toplamak istiyorum. AMA burdaki çıktıları nasıl liste yapıcam bilmiyorum. lütfen yardım edin.
    NOT: jupyter de çalışıyorum.

anladım hocam, çalışmaya devam

Orijinalden alıntı: seyfi84

List comprehension konusuna geldin mi? onunla kısa ve güzel bir çözümü var. Yoksa append() metodu ile tek tek ekleyeceksin listeye.
    list = []
    toplam = 0
    for eleman in range(1,1001):
    ----if eleman % 3 == 0 or eleman % 5 ==0:
    --------list.append(eleman)
    --------toplam += eleman
    print(toplam)

oluş mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skosebas -- 4 Temmuz 2019; 12:3:43 >

olmuş, da tüm derdin toplamı bulmak ise neden liste oluşturdun? mesela toplamı sum(liste) ile hesaplamış olsaydın listenin bir anlamı olurdu.
    sum() builtin fonksiyon, tüm iterable türler üzerinde çalışır.
    daha fonksiyonlara geçmedimde şuan döngülerdeyim, yeni yeni öğreniyorum
    şuan mesela belli aralıkta fibonacci dizilerini bulan kod yazıcam for döngüsü ile ama çok zor, onun ardından onun içindeki çift sayıları bulan ve toplayan sistem yapıcam, ama hala fibonacci hakkında düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skosebas -- 4 Temmuz 2019; 15:8:25 >

olmuş, da tüm derdin toplamı bulmak ise neden liste oluşturdun? mesela toplamı sum(liste) ile hesaplamış olsaydın listenin bir anlamı olurdu.
    sum() builtin fonksiyon, tüm iterable türler üzerinde çalışır.
    kendimi bu konularda geliştirmek için nerelere bakabilirim? algoritma yeteneği için falan, githubta hangi insanları takip edebilirim
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: skosebas

kendimi bu konularda geliştirmek için nerelere bakabilirim? algoritma yeteneği için falan, githubta hangi insanları takip edebilirim

Alıntıları Göster
    Ben onu bilemem, çünkü ben mektepli adamım, biz okulda ilk dönem Introduction to Computer Science diye dersle başlamıştık öyle haldır huldur kod yazma falan yoktu.. şimdi şartlar çok farklı, kendine en uygunu arayıp bulacaksın, giriş seviyesi iyi kitaplar seç. Birinin videosunu, blogunu takip etmeden önce kimdir necidir onu tespit et.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.