< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (2770. sayfa)

-
-
-
Basladim 2 3 saat oynadim evet cok keyif veriyordu ama bana cok karisik geldi hocam. Belkide ben cozemedim o anda. Videolarini izleyince yeniden baslayasim geldi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet karmaşık, oyun maalesef oyuncunun elinden pek tutmuyor her şeyi kendin yapıyorsun. Hemen hemen her şeyi yönetmen gerekiyor, karakterlerle ilgilenmen lazım, base için loot yapıyorsun, aynı zamanda görevleri yapıyorsun. Fast travel gibi opsiyonlar olmadığı için başlayınca epey vakit götürüyor oynarken.
Türkçe bir rehber var mı bilmiyorum kendim kısmen çözdüm ama tam anlamıyla hakim olamadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Emperyalist oldukları için en çok konuşulan dil. Başka bir özelliği yok. Sen İngilizceyi anadilin gibi bilebilirsin. Beni ilgilendirmez. Ben kendi açımdan değerlendiriyorum. İngilizce bilsem dahi Türkçe altyazı seçeneği varsa onu seçerim. Ne yurt dışında yaşıyorum ne de işim İngilizce bilmemi gerektiriyor. Yabancılarla da münasebetim yok. İngilizce öğrensem dahi ilerletme imkanım yok. Konuşulmayan dil unutulur gider. Sen belli ki yurtdışında yaşayan, her sene yurt dışında tatil yapma imkanı olan kaymak tabakadansın. Benim ne işime yarayacak İngilizce. Oyunları anlayabileyim diye İngilizce mi öğreneyim. İngilizce bilmiyorum diye vizyonsuz mu oldum. Asıl sen nasıl konuşuyorsun. Tanımadığın insanlar hakkında ezberden konuşuyorsun. Türkçe altyazı istemek hakkımdır. Ben para veriyorum bu oyunlara. Hem de Avrupalıların verdiği paradan daha çok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05BCBF09E -- 12 Eylül 2022; 10:51:13 > -
İngilizce canlı olsa taşlarsınız, sakin hocam :)
Türkçe oyun istemek tabiki hakkınız, ama adamlar da bunu istemeli. Parasını veriyorum yapsınlar, zorlama bir söylem.
-
The Witcher 3 özel fiyatlandırma ve Türkçe dil seçeneği ile çıkış yaptı. Kutulu fiyatı 60 civarındaydı 10-20bin kişinin aldığını söylüyorlar bu işle uğraşanlar.
O zamanki ekonomi bundan çok daha iyiydi bir de.
Biz de dil çevirisi özellikle büyük yapımlarda karşılığını alamıyor. Bir kaç indie ve daha da az büyük firma var anca onlar çevirtiyor satıyor işte.
Bu arada bence imkan varsa eser ana yazım dili neyse onda tecrübe edilmeli. İngilizceyse ingilizce, türkçeyse türkçe, latinceyse latince. Çünkü çeviri ana dilde oluşturulan bir çok edebi ağırlığı, anlamı yada komediyi bile aynı şekilde geçiremiyor.
Bu zaten imkansız bir durum, bizim dilimizde ki anlamlar veya kelimeler başka bir dilde yok onların ki biz de yok. Zaten dilleri bu kadar eşsiz yapan şeyde bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silkolet -- 12 Eylül 2022; 14:18:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ea Battlefiled oyununa Fransızca alt yazı ya da dublaj eklemese. Call Of Duty oyunlarında Fransızca altyazı veya dublaj olmasa. Fransızlar ortalığı ayağa kaldırırlar. O oyun firmalarını protesto eder. O oyunları almazdı. Fransızlar kendi dili ve kültürünü savunuyorlar. Biz savununca vizyonsuz oluyoruz. Neyse uzatmaya gerek yok. Avrupalılar zaten Türkleri sevmezler. Halbuki kendi dillerinin kökeni bile Türkçe. Bunu birçok dil bilimci söylüyor. Avrupalı dil bilimcileri de bunu biliyor. Ama Türk nefreti o kadar gözlerini köreltmiş ki. Dillerinin kökenlerinin Türkçe'den gelmesini örtbas ediyorlar. Kabullenemiyorlar.
-
-
Çıkaracaksın bir kanun, olay bitecek aslında... Kültür Bakanlığının elinde bu da sanıyorum. Kullanma kılavuzları filan hepsi Türkçe; kanunen mesela bu da... Bugün en lüks markadan en düşük markaya multimedya ekranları Türkçe... Google asistan'dan Siri'Ye her şey Türkçe... Yurtdışındaki çoğu gelişmiş ülkede Türkçe dilinde ehliyet sınavına bile girme hakkı var insanların... Yerelleşmenin bile ötesinde bu... Yerelleşme dediğimiz şey artık eskisi kadar zor değil ki...
Bu ülkede içerik satacaksan bu ülkenin diline destek vermek zorundasın. Bu kadar basit tutulmalı bu.
Bir sürü stream servis hizmeti var ülkemizde. Hepsinde Türkçe destek var ve genişleyerek de devam etmek de dublaj bazında. Geniş kitleye ulaşmak istiyorsan ona göre hizmet vermek zorundasın.
Günümüzde zaten korsan kullanım Xbox için mümkün bile değil. Xbox One dahil hiçbir Xbox konsolu kırılmadı... Belli başlı oyunlar PC'de bilmem kaç ay zaten kırılamıyor... Bu ülkede şuan yeni nesile sahip olan her oyuncu orijinal kullanmak zorunda.
Tüketici olarak niye bizden adım bekliyor firmalar kafam bunu almıyor benim... Sen bu tüketiciye hiçbir zaman Türkçe içerik sunmamışsın ki tüketiciden satış rakam arttırmasını bekliyorsun...
Sen önce Türkçe'yi ver; memnun kalmazsan yine yapma... Millet anlayamadığı içeriğine niye alsın?
-
Yok kaymak tabakadan degilim. Iyi egitimliyim sadece. Emperyalist ulkelere merakli oldugumu iddia ederek ezberden konusan sensin. Aman ne isime yariycak ingilizce diyerekte kafa yapini gosteriyorsun. Vizyonsuzlugun burdan anlasiliyor. Bilgi ne isime yariyacak? Bilgi? Neyse uzamasin.
Sen elalemin yapacagina muhtac olmak yerine bi ingilizce kursuna yazilsan ki oyuna harcadigimiz zamanin yarisiyla kralini ogenirsin. Kendine biseyler katmis olursun eksigini kapatmak icin bahaheler uydurmak yerine.
Bu arada cok merak ediyorsan bilgi veriyim. Hayatimda 11 yasimda almanya ya 31 yasimda da Kirgizistana gittim. Hep Türkiye de yasadim. İngilizceyi önce Vefa lisesinde öğrendim. Ama anadil seviyesine gelmesi oyun oynayarak ve altyazili film dizi izleyerek oldu. Yani kullanmayınca unutulur dediginiz seyi zaten hergun film dizi izlerken kullaniyorum. Esimle de Kirgizistan da tanistim. Amerikan univesitesi mezunu bir Rus kendisi. Tahmin edersiniz ingilizce anlasiyoruz. Bakin ne isime yaramis oyun oynamaktan baska.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the duderino -- 12 Eylül 2022; 23:18:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ooo dilin kökeni ve Türk nefretine geldik. Tarih konuşacaksak konuşalım, dillerin kökeni felan; ama emin olun oyunların çevirisi ile alakası yok.
Durum tamamen oyun pazarı büyüklüğü kazanır mıyız? çeviri yaparsak ticari dönüşü olur mu?
Kimse o dili sevip sevmediği için değil, para kazanır mıyım diye bakıp karar veriyor.
-
Dıj güjler oyunlarda Türkçe istemiyor.
-
Benim dediğim ilk çıkış versiyonuydu. D&R da içinde harita, sticker ve soundtrack barınıyordu hatta. Fiyatı da 60TL ydi internette de aratırsanız bir sürü kaynak çıkar.
Türkçe sonradan eklendi fakat onda da satışlar manyak artmadı. Ben dijital aldım hem Steam e hem Xbox a.
Açıkçası bende Türkçe olsun isterim daha fazla kitleye erişmesi için. Cyberpunk, W3 ve Sony nin bir çok oyununu Türkçe bitirdim.
Fakat oyun fiyatı yarı parasına yada daha aşağısına satılırken bu halde de kıyaslanan Almanya nın çok daha altında satış rakamı ve kullanıcı yüzdesine sahipken bu işler zor.
-
aklıma pörösöylö dögölmö östödögömö yöpöröm diyen amcalar geldi
-
Oyun mayıs 2015 yılında çıktı ve yaklaşık 1 sene sonra Goty sürümü ile dil desteği geldi , ilk çıkan versiyonu dil desteği ile çıkmadı 1.3 yaması ile normal oyun sahiplerine de dil desteği geldi.Bende zaten destek amaçlı olarak kutulu aldım, Disco Elsyum a da dil desteği sonradan eklenecek resmi açıklama yapıldığı için satın aldım dil desteği eklenince oynamayı planlıyorum.
İlk dublaj hatta Killzone 3 ile gelmişti , Sony bu konularda ülkemizde öncü oldu , Xbox tarafında da yerelleştirme çalışmaları oluyor umarız şu dil desteği tartışma konusu olmaktan çıkıp standart haline gelir zira 2 platform içinde abonelik sayılarının hatırı sayılacak düzeyde olduğunu düşünüyorum.
Nasıl bugün Disney, Netflix vb streaming sistemleri dil desteğini standart olarak sunuyorsa oyunların abonelik sistemleri içinde standart hale getirilmesi gerekir.
-
istifa ederken sağlık sorunum var demek moda oldu galiba, bonnie ross sonunda 343'ün başından gitmiş. halo'nun geleceğini emin ellere verirler umarım.
Bonnie Rosstwitter
“https://t.co/dy2HAbyPaV”https://twitter.com/PlutonForEver/status/1569370308444065794?s=20&t=KZRzxtMvk5lcgWL3YmamPQ -
-
Oyun ile film/dizi dünyası çok farklı işler. Streaming servislerinde alım gücü düşük ama nüfusu yüksek ülkeler ilgi odağı olabiliyor ama oyun servislerinde bu iş çok daha ufak ülkemizde özellikle.
Türkiye de tahmini gamepass/ps+ kullanıcısı ile Netflix, Amazon un üyelik sayısı arasında muazzam fark vardır. Sadece çevrenize bakarak bile anlaşılabilir bir şey bu.
Disco Elsyum u bende aldım bekliyorum çeviren ekipte örnekler paylaşıyor. Güzel bir iş ortaya çıkaracaklar gibi duruyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X