Şimdi Ara

Oruç tutana saygı var da tutmayana niye yok? Kahvaltı vermiyor şirket. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
0
Favori
37.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yasal olarak oruç tutma zorunluluğu yok. O yüzden oruç tutmayanlara yönelik bir yaptırım yapılamaz. İş sözleşmesinde kahvaltı maddesi varsa olay bitmiştir. Gerisi laga lüga. Gerekli yerlerle iletişime geçin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayalet002 H kullanıcısına yanıt
    bunlar ne anlar inanç özgürlüğünden. bunlara göre bunların inandığına inanmamak saygısızlık, herkes onlar neye inanıyorsa ona inanmak zorunda...
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Müslümanım. Oruç, namaz bana göre farz değil. hadi bakalım. napacan? benim inancım bu, ne yapabilirsin ki? zorla oruç mu tutturacaksın? sanane benim inancımdan. siz millete sürekli neden "öyle olmaz böyle yapacaksın, öyle ibadet olmaz böyle olur" vs dikte ettiriyorsunuz? hayırdır, Allah (c.c.) den vahiy mi geliyor size de millete müslümanlığı öğretiyorsunuz? sizden böyle bir talep mi oldu? başkalarına zarar vermediği sürece herkes kendi inançları çerçevesinde yaşar/düşünür. insanlara ibadet öğretmeyin, kimsenin haddi değil.
  • Adamlar elektrikli uzay mekiği yapma peşinde atmosferin feriştahını hallediyoruz diye bizimkiler de hala oruç muhabbeti...

• Aşırı saygılısınız oruç tutana

• Saygıdan bahsedenler, iş başka dinlere geldi mi neden saygı demiyorsunuz, ineğe tapan insanın videosunu izleseniz gülersiniz, ama buraya saygı saygı diyorsunuz.
  • napoli1926 N kullanıcısına yanıt
    Muslumanim dediğiniz anda oruç ve namaz size farzdır. Kendinizi müslüman olarak lanse etmeniz saçma! yeni dininizin adını koyun.

Ama bana farz fakat ben tutmuyorum diyebilirsiniz. O zaman size diyecek bir şey yok.

Ama kimse kafasına göre din icat etmesin.

• Konu nerelere gelmis. Bence olay ramazan oruc vs degil insanimiz cok fesat nefret dolu 2 tarafta birbirine laf sokmak icin yasiyor.

Bugun Yurtdisinda isyerimde Autonomous Datawarehouse sunumu yapiyordum yeni gelenlere her zaman toplantilarimiza atistirmalik yiyecek ve icecek gelir ben orucum takmadim. Sonradan ogrendim manajerim beni cok sever millete demiski isterseniz masada yemeyin sunumdan sonra yiyelim ben orucum diye sirf. Bide bunlar hristiyan gavur gozunuzde. Sonradan dedim luften kimse bu sekilde normal rutinini degistirmesin cunku gercekten utandim bu durumdan ama insanlardaki ince dusunceye bakin.

Facan yemiyossa millet yerken kafayi yiyecek duruma gelen lutfen oruc fln tutmasin, kul hakki yemek tutmayanlarin kalbini kirmak oruc tutmamaktan cok daha fazla gunah emin olun.

Hayirli, huzurlu ramazanlar dilerim.
  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Üstad çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Ama burada olay millet yerken değil aksine millet tutarken ben neden yemiyorum olayı olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarsuk

Üstad çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Ama burada olay millet yerken değil aksine millet tutarken ben neden yemiyorum olayı olmuş.
    Evet iki tarafada kiziyorum ben. Biraz daha hosgorulu olunmali, dun zaten yazdim konuyu acan arkadas hakli dinde zorlama olmaz. Ama kimi bilerek onunde yerim vs yaziyor digerleri yiyeni doveriz fln diyor. Cok yanlis nerde kaldi sevabi yada iyi bir insan olmak?

Ben cok dindar bir insan degilim ama Orucken karsi cinse bile bakmiyorum, normal konusma vs disinda kesme olayini, kufuru fln hep durdurdum. FIFA bile oynamiyorum iftara kadar kufretmemek icin. Olay sadece ac kalmak olsaydi sokaklarda yasayan milyonlarca insan direk cennete giderdi.
  • Oruç tutan birisi olarak bunun yapılmasına bende karşıyım. Benim eski işyerimde de ramazan paketi dağıtılırdı ama oruç tutmayanlara vermezlerdi. Resmen ayrımcılık yapılıyor. Herkesin tuttuğu oruç kendine böyle gereksiz şeyleri yapmaya gerek yok bence.
  • Sarsuk kullanıcısına yanıt
    Bi din icat edilecekse sana mı soracaklar? Belki adam kendi dininin peygamberi sananeee!! Herkes kendi dinine inancına sahip çıksın insanların inançlarıma falan da muhalefet olmayın. Kendi dinini kendin yaşa.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kahvaltının parasını verir olur biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

Bu mesaj silindi.
    iki öğün derken ondan bahsediyorum zaten, iftar çalışma saatleri içindeyse yapıyor çalışan,

senin gibi düşünüp o, bu, şu diye ayırmıyor,

oruç tutandan bir sevap pointmi geliyor ki erzak dağıtmasına sebeb arıyorsun,

adam bir ritüeli yaparken çıkar ilişkisine dönüştürmüyor meseleyi,

herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz ...
  • Askeriyedeyim şuan. Oruç tutanlar için sahurda kahvaltı veriliyor, tutmayanlar için 7 de ayrı kahvaltı var. Yine oruç tutanlar için iftar saatinde ayrı yemek var, tutmayanlar için 5 te normal akşam yemeği. Oruçlu olan da mağdur olmuyor, tutmayan da. Böyle bir sistem olması lazım.

• Sarsuk kullanıcısına yanıt
    Ohalde Turkiye'de kafadan saglam bir oran ile Musluman olmayan sayisinda artis olacaktir... Kimliklerinden Islam ibaresini de sildirsin mi ?
  • napoli1926 N kullanıcısına yanıt
    Saygi anca icraate belli olur. Tutmak isteyen de ne ayricalik isteyebilir ne de tutmayan icin de direk veya dolayli her turli baski yaptirim.

Sonucta kimse kimseye niye oruc tutuyorsun diyen yok! Varsa da derdi baskadir :)

Cogunluk azinligin hakkini kollamalidir.

Sonucta oruc tutuyorum ayagiyla isini yapmiyorsa veya saatlerini ona gore degistiriyorsa ORUC tutmasin samimi bulmam sahsen ...

Bugune kadar sigara iceni dovenleri de gorduk kufur edenleri de Turkiye'de ...

Su iciyor diye saygisizlik olarak gorenlere sormak gerekir ? : Nerede senin oruc tutmandaki maneviyati gectim bedensel terbiye ?

Coktur o tip Muslumanlar kendilerini dunyanin merkezinde kendilerine gore duzen dayatmaya!

Yap ne yaparsan yap kendi evinde hemfikirlerce ...

Laik duzen bu yuzden onemlidir.

Laiklik pratikte etkisi her alanda her detyda nufuz etmelidir ...
  • İşverenin yaptığı eşit işlem ilkesine aykırı. Kahvaltıyı tamamen çalışanların ayrı ayrı onayı ile kaldırabilir. Canım nolcak zaten kendi inisiyatifimle veriyordum derse de uzun zamandır verildiği için genel bir şart olmuş artık, verilmeye devam etmeli.

olayı hemen din eksenine niye çektiniz anlamadım. işçinin bir hakkı söz konusu bu kadar basit
  • Doğar dpğmaz islamla yetiştiriliyor, 18 yaşına kadar hiç bir dini inancı göstermezsen ve 18 yaşına geldiğinde sorsak sizce islamı seçen olur mu?

Dünyadaki bütün dinler içinde, esrarengiz bir rastlantıyı görüyoruz: ezici bir çoğunluk sadece ailesinin ait olduğu dini seçiyor. En iyi delile, en iyi mucizelere, en iyi ahlaki yapıya, en iyi ibadethaneye, en iyi müziğe sahip olanı değil: iş tezgahdaki dinlerden bir tanesini seçmeye gelince, dinlerin potansiyel erdemleri, aile etkisinin yanında hiçbir şey ifade etmiyor. Bu açık bir gerçek ve kimse de inkar edemez. Ama bunun nedensiz doğasını çok iyi bilen biri, bir şekilde dinine sıkıca bağlanıyor, hem de öyle bir fanatiklikle ki, başka bir dine inananı öldürmeye hazır olarak. – Richard Dawkins
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.