Şimdi Ara

Yeni 'Havalı'nın Okul Birincisi değil de Instagram Fenomeni olması. (Ülker Rezaleti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
0
Favori
10.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
90 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce reklamlarda denk geldim. "Gürbüz tam bir canavar.." diye başlayan reklamın yeni versiyonu çekilmiş. Eskiden aynı reklamda "örnek insan", "örnek çocuk" diye gösterilen Nazlı karakteri okul birincisiydi. Şimdiki "örnek insan"ımız Nazlı karakteri ise bir Instagram fenomeni..

İki reklamı da aşağıya ekliyorum. Yorum sizin.

Eski kekstra reklamı: (Bahsettiğim eski reklam, aşağıdaki videonun ilk 30 saniyesindeki reklam filmi.)

----------------------------------------------------------------

Yeni kekstra reklamı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ape1281 -- 3 Mart 2019; 18:40:30 >

Your friendly neighbourhood millionaire.

• Çocuklara iyi kötü Okul Birinciliği fikrini aşılıyordu o reklam. Artık Instagram Fenomeni olmayı aşılıyor gibi. Çocuk psikolojisi açısından incelersek birazcık farkı görebiliriz diye düşünüyorum. Siz veya ben gibi belirli yaşa gelmiş bireyler için bir şey ifade etmeyebilir bu reklamlar ancak gelecek nesillerimiz için aynı şeyi söyleyemeyiz.
    Günümüzde teknoloji ön planda, önceden internet yaygın değilken Türkiye'de ders başarısı ve birincilik rekabeti ön plandaydı. Telefon yoktu, meşguliyet yoktu. Birinci olana aferin kız, vay be derlerdi. İnternet yaygınlaştıkça Türk insanı yeni olanda başarı yakalamaya çalıştı ilgi odağı değişti. Sosyal yönü gelişmiş olanlar bunu başardı. Çünkü daha kolay ve daha yeni bir başarı yolu açılmış oldu. Özetle, beğenilmenin ve spot ışıklarının yansıtıldığı şu devire ayak uydurmaya çalışıldı. Okul birincisine de asosyal inek dediler. Değeri de kalmadı ilgi odağı değiştiği için. O zaman ilgi kalem ve öğrenci üzerindeydi şimdi telefon ve fenomenlik üzerinde. Savunduğumdan değil, gerçekler bunlar.
  • her türlü saçma bir reklam neyini tartışıyon ki reyiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Çocuklara iyi kötü Okul Birinciliği fikrini aşılıyordu o reklam. Artık Instagram Fenomeni olmayı aşılıyor gibi. Çocuk psikolojisi açısından incelersek birazcık farkı görebiliriz diye düşünüyorum. Siz veya ben gibi belirli yaşa gelmiş bireyler için bir şey ifade etmeyebilir bu reklamlar ancak gelecek nesillerimiz için aynı şeyi söyleyemeyiz.

• İnstagram fenomeni olmakta yetenek herkes olamadığına göre sosyal yönü gelişmiş ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • instagram popüler bir uygulama olduğu için,bundan prim yapmalarına şaşırmamak gerek çünkü adamların amacı daha çok insanın dikkatini çekmek mesela son zamanlarda cockatoo papağanlar da çok popüler,arçelik de yeni ürünü için o papağanlardan birini kullandı reklamda
    her zaman popüler olan ne varsa insanlara ulaşmak için o kullanılır reklamlarda

• demin trt nin youtube kanalında cem karaca gördüm ve Türk insanının baya değiştiğini gördüm

Orijinalden alıntı: Ape1281

Sorumluluklarının bilincinde, çalışkan, büyük ihtimalle zeki bir birey olmaktansa sap olsun fenomen olsun daha iyi diyorsunuz yani, ben doğru mu yorumluyorum yazdığınız mesajı?
    Günümüzde teknoloji ön planda, önceden internet yaygın değilken Türkiye'de ders başarısı ve birincilik rekabeti ön plandaydı. Telefon yoktu, meşguliyet yoktu. Birinci olana aferin kız, vay be derlerdi. İnternet yaygınlaştıkça Türk insanı yeni olanda başarı yakalamaya çalıştı ilgi odağı değişti. Sosyal yönü gelişmiş olanlar bunu başardı. Çünkü daha kolay ve daha yeni bir başarı yolu açılmış oldu. Özetle, beğenilmenin ve spot ışıklarının yansıtıldığı şu devire ayak uydurmaya çalışıldı. Okul birincisine de asosyal inek dediler. Değeri de kalmadı ilgi odağı değiştiği için. O zaman ilgi kalem ve öğrenci üzerindeydi şimdi telefon ve fenomenlik üzerinde. Savunduğumdan değil, gerçekler bunlar.

• R3DROS3V3RTIGO R kullanıcısına yanıt
    Bir kek reklamının hitap edeceği kitle genel olarak çocuklar olacağı için, hedef kitlemizin (bu durumda çocuklarımızın) özendiği şeylerin "sosyal medya fenomeni olmak" olduğunu görmek sizi birazcık da olsa üzmedi mi? 22 yaşında üniversite öğrencisi bir bireyim, reklamı izlerken gerçekten çok üzüldüm ben açıkçası.

Ben her türlü yayın araçlarında "şunun fenomeni" veya "bunun fenomeni" olan, genel olarak kişisel gelişimini tamamlayamamış, ülkesine ve dünyaya genel olarak herhangi bir faydası olmayan kişilerin yeni nesillere örnek gösterilmesine karşıyım. Böyle durumlarda da RTÜK'ün bir yerde devreye girmesi gerektiğini düşünmekteyim çünkü en azından televizyonlarımızda daha derli toplu yayınlar olursa televizyon izleyen kitlemiz daha az zarar görmüş olur. Zaten youtube vs kullanan çocuk-genç kitle genel olarak bu işlevsiz fenomenlere yeterince maruz kalıyor. Benim bireysel arzum ülkemizin belirli kurumlarınca bu maruz kalma oranının mümkün olduğunca düşürülmesi. Ancak gün geçtikçe bu konuda benim gibi düşünen kişi sayısı azalıyor gibi geliyor bana.

• izayoi kullanıcısına yanıt
    Haklısınız.

• İnanmayın beyler bu Gürbüz aslında Kayra.

Konuyu açan eleman da büyük ihtimalle Eti'nin ajanı.

Gelecek nesillerimizi düşünmek gereksiz bir eylem evet haklısınız. Anlatın sizin derdinizi dinleyelim. Hangi kız sizi reddetti mesela? Sizden sonra hangi Berkecan'a gitti onu filan anlatın. Gerek ülkemiz adına gerekse sizin şahsınız adına aşk acısı gibi olaylar kesinlikle çok daha önemli meseleler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ape1281 -- 3 Mart 2019; 20:30:23 >

• Beni neden forumdaki herhangi biriyle bir tutuyorsun ki? Ben o tarz paylaşımlara da bu tarz şeyler yazıyorum. Ama geleceği bu şekilde mi düşünüyorsun? Kek reklamı doğruya yöneltmiyor diye kek markasına sitem ederek mi? Saçmalama :D
  • Reklamcılar şöyle düşünmüştür lan nası olsa aynısı var o reklam da ses getirmişti. O reklamı güncelleyelim, biraz farklı olsun mesela z nesli neye değer veriyor fenomen olmaya yapıştır reklamı falan filan çok da şey etmemek lazım.

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!!
  • instagram fenomeni olması okul birinciliğinden daha yararlı birşey bu devirde doğru reklam olmış
    Konuyla ilgili pek bir fikriniz veya bilginiz yok sanırım. Herhangi bir argüman oluşturmadan saçma bu deyip geçmenizden bu çıkarımı yaptım. Benim ne diyeceğimin herhangi bir önemi yok gibi sizin gözünüzde, çünkü tamamen bir saçmalık bütün bunlar. Yine de dilim döndüğünce size birkaç bir şeyler yazmak istiyorum.

Geleceği düşünmek bence iki yolla olur. Birincisi bireylerin şahsi gelişimiyle, ikincisi o ülkenin yeni nesillerinin gelişimiyle. Benim şahsi gelişimim açısından herhangi bir "keşke"m olmadığı için benden sonraki nesillerin gelişimini düşünür hale geldim. Hiçbir şey üretemeyen bir ülkede, bir şeyler üretebilecek şahısları örnek göstermekten ziyade topluma herhangi bir faydası olmayanları bütün yayın organlarında göstermek bana saçma geliyor. Sizeyse benim bu düşüncelerim saçma geliyor belli ki. Düşünceme saygı duymayıp, üstüne bir de saçmalama gibi ithamlarda bulunduğunuz sürece lütfen bu konuya başka bir cevap yazmayın.

İyi forumlar.

• oveo531 O kullanıcısına yanıt
    Bugün 3 kere gördüm reklamı. Onun üstüne açtım konuyu zaten. Bu kadar sık gösterilen bir reklam illa ki çocukların zihninde bir şeyler bırakacaktır. Maalesef ki pek de iyi bir şeyler bırakmayacak diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.