|
Şu an bu oyunu en ucuz nasıl alabilirim? |
|

3 Mobil
|
Şu an bu oyunu en ucuz nasıl alabilirim? |
|
|
RDR sonunda PC'ye geliyor! Red Dead Redemption and Undead Nightmare Coming to PC October 29 - Rockstar Games https://www.rockstargames.com/newswire/article/o3314a19koo147/red-dead-redemption-and-undead-nightmare-coming-to-pc-october-29?utm_source=twitter&utm_medium=o_social&utm_campaign=rdr_announcement_coming-to-pc-20241008< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Benim için hayal kırıklığı oldu biraz. Çünkü bu oyun için ciddi bir grafik yenilenmesiyle pc çıkacak deniyordu. Sonra firma GTA 6 tamamen odaklanınca RDR 1 pc çıkması rafa kaldırıldı denmişti. GTA 6 dan sonra buna dönüp yaparlar diye düşünüyordum. Resmen aradan bunuda çıkaralım da RDR 1 pc isteyenlerin sesini keselim demişler. |
| _____________________________ |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Sistem nedir hocam, bir de 1080P'de mi oynuyorsunuz? |
|
CPU AMD Ryzen 7 5700x3D CPU Cooler Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB GPU PowerColor Red Devil Radeon RX 7800 XT ANAKART Gigabyte B550 Aorus Elite V2 RAM Kingston 32GB (4x8GB) Fury 3600Mhz CL17 DDR4 DISK 1 WD_BLACK SN850 500GB NVMe PCIe 4.0 DISK 2 Samsung 870 EVO 1TB 2.5" DISK 3 WD 3.5" 1 TB SATA III KASA Corsair 3000D Airflow White PSU FSP Hydro GT PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 850W MONITOR Acer Nitro XV272UVbmiiprzx KLAVYE MCHOSE G98 Pro MOUSE MCHOSE L7 Ultra SES SISTEMI --- KULAKLIK ---
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
CPU AMD Ryzen 7 5700x3D CPU Cooler Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB GPU PowerColor Red Devil Radeon RX 7800 XT ANAKART Gigabyte B550 Aorus Elite V2 RAM Kingston 32GB (4x8GB) Fury 3600Mhz CL17 DDR4 DISK 1 WD_BLACK SN850 500GB NVMe PCIe 4.0 DISK 2 Samsung 870 EVO 1TB 2.5" DISK 3 WD 3.5" 1 TB SATA III KASA Corsair 3000D Airflow White PSU FSP Hydro GT PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 850W MONITOR Acer Nitro XV272UVbmiiprzx KLAVYE MCHOSE G98 Pro MOUSE MCHOSE L7 Ultra SES SISTEMI --- KULAKLIK ---
|
|
|
|
AFMF2 yi denedim grafik ayarlarını son seviyeye çıkarıp fsr kaliteye aldım çözünürlüğü 5120x2880 e çıkardım 55 fps verdi afmf2 bunu ikiye katlayıp 5K da 110fps ye çıkardı hatta 8K yı denedim oyun 30fps x2 ile 8K da 60fps acayip birşey oldu. Tabi fsr 8K yı bir miktar alta indiriyor ama kaç yapıyor tam olarak bilmiyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 10 Ekim 2024; 2:30:3 > |
|
Bu derece sıcaklık düşüşü olmuşsa çözünürlük düşmüş demektir ben oyunu 2K da oynarken ekran kartı bellek sıcaklığı 68c yi hotspotda 62c yi gerçmiyordu 5K çözünürlüğe çıktığımda bellekler 80c oldu hotspot 75c. Nvidia'da DSR yani (Dynamic Super Resolution) var bunu Nvidia kontrol panelinden açınca monitör çözünürlüğünün üstüne çıkarabiliyorsunuz oyun içinde yok bu ayar. Benim ekran 2K ama ben 8K ya çıktım. Amd'de bunun adı VSR (Virtual Super Resolution). Kart Amd olduğu için ben VSR kullanıyorum. Oyundaki yeşillikler TAA ile kötü gözüküyor MSAA çok performans düşürüyor bunun için en iyi seçenek DLSS ve FSR tabi bunlarda çözünürlük düşürüyor ama bu çözünürlük düşüşünü telafi etmek için DSR ve VSR var. 2K da fsr quality açınca oyun çözünürlüğü 960p ye düşüyor mesela ben VSR açıp çözünürlüğü 4K ya çekince fsr quality ile aldığım çözünürlük 1440p ye çıkmış oluyor. |
|
|
Dün Guarma bölümünü bitirdim. Ağır ağır oynuyorum, 50. saatte Guarma kısmı bitti işte oradan pay biçilebilir. İlk oynayışımda daha kısa sürede ana hikayeyi yardırıp bitirmiştim. Şu saat itibariyle hala daha hayran bırakmaya devam ediyor. Şuradaki flüt kısmı ise çıldırtıcı seviyede iyi. Soundtrack Playlist Here: https://goo.gl/FSb7Ca
Credits: Kiet https://www.youtube.com/user/fantazero91
#rdr2 #soundtrack #rockstargames https://www.youtube.com/watch?v=KLL85CsYO84 |
|
DLSS, FSR, Xess. Bunlar upscaler, bunları açtığınız zaman yaptıkları şey şu: Görüntüyü internal olarak daha düşük bir çözünürlükte ( örneğin 720p ) renderlayıp sonrasında oyun ne çözünürlüğe ayarlıysa (örneğin 1080P ye )upscale ediyor. Yani aslında görüntü kalitesinden feragat etmiş oluyorsunuz, karşılığında performans olarak dönüyor bu haliyle. Yani Nvidia'nın burada sihirli birşey yaptığı yok, çoğu insan yeterli donanımı varsa ve istediği kare oranına zaten ulaşıyorsa bunları kapalı tutuyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
DLSS'te çözünürlük düşer, oyunda DLAA yoksa ( RDR 2'de yok ) bu dediğiniz mümkün değil. en.wikipedia.orgDeep learning anti-aliasing - Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_learning_anti-aliasing"DLAA is similar to deep learning super sampling (DLSS) in its anti-aliasing method,[2] with one important differentiation being that DLSS's goal is to increase performance at the cost of image quality,[3] where the main priority of DLAA is improving image quality at the cost of performance, irrelevant of resolution upscaling or downscaling." Cpu ısısının artmasının açıklaması basit. Ekran kartı üstündeki yük azalıp daha hızlı renderlamaya başladığında ( 60 yerine 120 ) , bu sefer cpu ( işlemci ) daha çok çalışıyor çünkü gpu limited olan senaryodan cpu limited senaryoya geçiş oldu. :öyle de bir örnek verilebilir cpu limited durum için: 64 e 64 hayvani bir multiplayer shooter oyunu dandik bir işlemci ile ama süper bir ekran kartı ile oynadığınızda grafiksel ayarları arttırıp azaltmanın hiçbir fps değişimine sebep olmaması gibi. :ünkü cpu limiting factor burada. Sizde de RDR 2 60 FPS'te dlss olmadan çalışırken bu durumun tersini ekran kartı işlemciye yapıyordu. O yüzden daha çok çalışma olanağı bulan işlemcinin daha fazla ısınması normal. Vsync/frame limiter kullanarak ( eğer ısınma canınızı sıkıyorsa ) bunun önüne geçebilirsiniz biraz. |
|