Şimdi Ara

C++'a Devam mı Etmeliyim Yoksa Sıfırdan Python mu Öğrenmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. TÜBİTAK için bir proje hazırlıyorum fakat daha önce hiç Raspberry Pi tecrübem olmadığı için size danışmak istedim. Proje görüntü işlemeye dayalı bir proje.

C++'nın temellerini biliyorum(OOP ve Pointerler hariç) ve elimde kitap olarak bir kaynak var. Fakat Python hakkında hiçbir şey bilmiyorum ve tek kaynağım Resmi Python Dökümantasyonu, ayrıca okul sebebiyle belirli zaman aralıklarında okuyabilirim sadece. Normalde direk C++'a devam ederdim fakat OpenCV'nin konuyu anlatırkenki örneklerini incelediğimde Python ile daha az kod yazıldığını dolayısıyla daha pratik ve hızlı olduğunu farkettim. 3 ayım var. Sizce Python öğrenip projeyi Python ile mi kodlamalıyım yoksa C++'ın ayrıntısına girip projeyi C++ ile mi kodlamalıyım?

Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Herkese şimdiden teşekkürler. İyi günler...

• OOP uzun iş. C++'ın C kısmını öğren, yani eksiklerini tamamla devam et derim. Python ise rasp. gibi küçük cihazlarda çok ağır kalır.
  • OOP ve Pointerler bilmiyorsan c++'da bilmiyorsun demektir hocam sadece programlama temelim var diyebilirsin, görüntü işlemeyi neyle yapacağın önemli platformu seç, açıklarını kapatırsın sağlam bir çalışma ve yönlerdirme ile, python işini çok kolaylaştırır bence, prototipleme için python iyi bir seçenek olabilir çevremden duyduğum hem kolay hem uygulaması kolay.
  • yardımcıPilot kullanıcısına yanıt
    Temelim var demişim zaten. Görüntü işlemeyi OpenCV ile yapacağımı da söylemişim zaten. Cevap için teşekkürler...
  • Cevabınız için teşekkürler. Sanırım bir kaç antrenman yapıp Fonksiyonlara kadar küçük eksiklerimi kapatacağım. Sonra direk OpenCV'ye . İyi günler dilerim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.