Şimdi Ara

Bugün 3 Doktor İntihar Etti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
13.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doktorlar fazla çalışıyor, kabul ediyorum fakat ya doktor olmayanlar ne koşullarda çalışıyor biliyor musunuz? Fazla çalıştığı konusunda hemfikiriz ancak bizim insanlarımız doktor olduğunda masa başında oturup sabah 8, akşam 5 reçete yazıp hesabına yatan parayı ve elde ettiği statüyü kullanma derdinde olunca bu kutsal mesleğin gereklerini unutuyor.

Bu mesleğin çalışma saati yoktur kannımca fakat bu demek değildir ki 36 saat boyunca aralıksız çalışacaklar, bu çok yanlış. 36 saat çalışan birinden verim alamazsınız. Yineliyorum, lütfen doktor olurken bunu gerçekten istediğinizi sorgulayın, sevmiyorsanız hiç olmayın. Doktor olmak sanıldığı gibi değil arkadaşlar, psikolojiniz el vermiyorsa yanından bile geçmeyin.

Ben şahsen hiçbir zaman doktor olmak istememişimdir, çalışma koşulları belli, ayrı bir psikolojik odağı var, nöbet sistemi kaçınılmaz. İnsanlara yardımcı olmak için kendini bu kutsal mesleğe adıyanları tenzih ederim. bu insanların statü ve maddiyat beklentileri yok, bu yüzden masa başı salla başını şeklinde çalışmıyorlar. Verimli olabilecekleri her dakika insanlara yardımcı oluyorlar.

Ülkemizde her 100 kişiden 1'i gerçekten doktor oluyorken diğerleri de intihar potansiyeline sahip. Zaten Türkiye'de sevdiği işi yapan insan görürsek ondan mutlusu yoktur, herkes doktor, mühendis ve avukat olacak zaten, başka bir şey bilmezsiniz bu ilkel coğrafyada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

Orijinalden alıntı: babasayfa

Başkasının hayatında neler yaşadığını bilmeden boş konuşmayın. Ben maaş konusundan ve yaşam standartları konusundan bahsediyorum.

Anlaşılan burası doktorlar konusu olmuş. Hemen tiribe giriyor bazılar. Her işin zorluğu var. Yiyemeyeceğin yemeğin önüne oturmayacaksın. Herkes okudu, okul bitirdi. Çalışma hayatında da var.

Ülke olarak dipte olma sebebimiz bence herkesin kendi işini ilahlaştırması. Maaş karşılığı iş yapman seni işinin ilahı yapılmaz. Doktor kutsaldır, öğretmen kutsaldır, hakim kutsaldır, polis kutsaldır, vekil kutsal, bekçi kutsal, vali kutsal, mühendis kutsal, pilot kutsal vs tüm memuriyetler kutsal oluyor. Ama 1400 maaş alan işçi hiç kutsal olmuyor, nedense? Ülkenin yarısından fazlası asgari ücretle çalışmak zorunda. Asıl kutsal olan o insanlardır.

Söylemek istediğim sadece şu; madem öyle kolay bölümler seçsinler demişsin ya onu açıkladım. Zaten kolay bölümlere yöneliyorlar. Cildiye, fizik tedaviye tıpta uzmanlık sınavında 1. olan doktorlar gidiyor. Kardiyovasküler cerrahi, kadın doğum, genel cerrahiye ise barajı geçen doktorlar gidiyor veya gitmiyorlar bazen boş kalıyor. Dolayısıyla bugün yarın annemiz babamız hastalansa bypass yapacak kalp cerrahı bulamayabiliriz. Bazı büyük şehirlerin üniversite hastanelerinde bile bypass yapılmıyor şuan. Bu iş doktorları etkilediği kadar normal halkı da etkiliyor. İlerleyen yıllarda etkisi daha da belirgin olacak.

Peki bu kontenjanları yabancılar mı dolduruyor? Hayır. Yabancıların kontenjanları ayrıdır. Onlar çok daha düşük puanlarla yine cildiye ve fizik tedavi gibi bölümlere yerleşiyorlar. Yani açığı da onlarla kapatmış olmuyorsun. Onlar için açılan kardiyovasküler cerrahi, beyin cerrahi gibi bölümler yine boş kalıyor.

Kimsenin kutsal olduğunu vs. düşünmüyorum. Herkesin hakkını almasından yanayım. 6 sene tıp eğitimi + 4 sene uzmanlık eğitimi alıyor bu insanlar. Ben tusa çalışacağım diye ailemin yanımda duracağıma gittim başka şehirde tek başıma duruyorum çünkü dikkatim dağılıyor. Millet öğlene kadar derse girip sonrasında gezerken biz eve gelip harıl harıl ders çalışıyoruz. İntörnken 36 saat nöbet tutup gidebilirsek dershaneye gitmeye can atıyoruz. Bunlar hep emektir. Emeğin karşılığı her zaman verilmeli. Asgari ücretle çalışıyor dediğin adam büyük ihtimalle (istisnalar hariç) ders çalışacağına gezen adamdır. Onun eğitime harcadığı emekle benim harcadığım emeği bir tutamazsın.

Yazdıklarını okurken gözüm kanadı, üstelik kalın puntolarla yazmışsın. Konuda da bir üyeye "Türkçe öğrenmelisin" demişsin ama okurken birçok imla hatana ve anlatım bozukluğuna rastladım. Hiç önemli değil, burası dil bilgisi kurallarına göre tartışılan bir platform değil.

Gelelim meselemize, hiç kusura bakma arkadaşım ama o kadar emek verip asgari ücretle çalışan insandan farklı şekilde çok daha fazla paralar kazanmayı vizyonerlik olarak görüyorsan, hele de böyle bir meslekte, ağır olacak ama şu an kendini ciddi bir şekilde sorgulamalısın. Yukarıda bir metin yazmıştım, tam olarak seni de tanımlayan cümleler bulunuyor, okumanı öneririm.

Derslere çalışmak ve doktor, avukat, mühendis olmak bir hayat felsefesi değildir. Birileri, ders çalışmayıp gezip tozarken sen evden çıkmayıp derse gömüldün ve sonunda asgari ücretle çalışandan birkaç kat daha fazla kazanıp daha fazla saygınlık görme niyetinde oldun; bu durumda seni doktor olarak görmem çok zorlaşır.

Bir kere etik düşünceler içinde değilsin, emekten bahsedip asgari ücretle çalışan insanları ders çalışmakla tartıyorsun, tamamen çalışma şartlarının daha iyi olmasını umuyor ve onca yılın emeğinin cebine dolmasını istiyorsun. Doktorluğu, emek sonunda elde edilmiş bir kazanç olarak görüyorsun, bu mesleği metalaştırmışsın.

Sevmediğin bir meslekte, çalışma şartlarının verilen onca emeği karşılamadığını belirtiyorsun ama çok önemli bir kıstası atlıyorsun. Doktorluk, para ve statü tekkesi değildir, cesarettir, elini taşın altına koymaktır, bir tebessüm yaşatmaktır, insanlığı taşımaktır. Ay sonunda cebine girecek maaşı bekleyen birinden tıp alanında bir çalışma yapmasını ve mesleğine aşık olmasını bekleyemezsin.

O kadar emeği, sevdiğin bir alanda harcasaydın gene çok kazanacaktın ama bunun önemi olmayacaktı çünkü sevdiğin işi yapıyorsun ama sevmediğin bir işte kazanç çok önemli oluyor zira istemediğin bir emeğin işe yaramasını şart koşmuşsun.

• 36 saat çalıştırılırsa olacagı bu
  • Turkiye plansiz nufus artis hizi

Turkiyede doktor sayisi az hasta sayisi cook! Gotu usuyen doktora kosuyor.kalifiye doktor olmak yillar suruyor

Dogu zaten rezalet durumda teror imkan kisitligi cografya cahillik adam stres ustune stres yasiyor. Japonyada teror yok japonyada kurt yok japonyanin dibinde irak suriye yok. Sisko bir salak ikide bir tehdit eder onu da yeryuzunden silecek teknolojiye sahip. biz ise teknoloji bagimlisi surekli itilip kakilan bir ulke haline geldik!getirildik!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 2 Kasım 2017; 10:12:9 >
  • uzman doktor 12 18 arası alıyor ama hem cok okuyorlar hem cok çalışıyorlar dereceye gir tıp yaz o kadar oku o para para değill
  • quote:

Orijinalden alıntı: neutumn

quote:

quote:

Başkasının hayatında neler yaşadığını bilmeden boş konuşmayın. Ben maaş konusundan ve yaşam standartları konusundan bahsediyorum.

Anlaşılan burası doktorlar konusu olmuş. Hemen tiribe giriyor bazılar. Her işin zorluğu var. Yiyemeyeceğin yemeğin önüne oturmayacaksın. Herkes okudu, okul bitirdi. Çalışma hayatında da var.

Ülke olarak dipte olma sebebimiz bence herkesin kendi işini ilahlaştırması. Maaş karşılığı iş yapman seni işinin ilahı yapılmaz. Doktor kutsaldır, öğretmen kutsaldır, hakim kutsaldır, polis kutsaldır, vekil kutsal, bekçi kutsal, vali kutsal, mühendis kutsal, pilot kutsal vs tüm memuriyetler kutsal oluyor. Ama 1400 maaş alan işçi hiç kutsal olmuyor, nedense? Ülkenin yarısından fazlası asgari ücretle çalışmak zorunda. Asıl kutsal olan o insanlardır.

Söylemek istediğim sadece şu; madem öyle kolay bölümler seçsinler demişsin ya onu açıkladım. Zaten kolay bölümlere yöneliyorlar. Cildiye, fizik tedaviye tıpta uzmanlık sınavında 1. olan doktorlar gidiyor. Kardiyovasküler cerrahi, kadın doğum, genel cerrahiye ise barajı geçen doktorlar gidiyor veya gitmiyorlar bazen boş kalıyor. Dolayısıyla bugün yarın annemiz babamız hastalansa bypass yapacak kalp cerrahı bulamayabiliriz. Bazı büyük şehirlerin üniversite hastanelerinde bile bypass yapılmıyor şuan. Bu iş doktorları etkilediği kadar normal halkı da etkiliyor. İlerleyen yıllarda etkisi daha da belirgin olacak.

Peki bu kontenjanları yabancılar mı dolduruyor? Hayır. Yabancıların kontenjanları ayrıdır. Onlar çok daha düşük puanlarla yine cildiye ve fizik tedavi gibi bölümlere yerleşiyorlar. Yani açığı da onlarla kapatmış olmuyorsun. Onlar için açılan kardiyovasküler cerrahi, beyin cerrahi gibi bölümler yine boş kalıyor.

Kimsenin kutsal olduğunu vs. düşünmüyorum. Herkesin hakkını almasından yanayım. 6 sene tıp eğitimi + 4 sene uzmanlık eğitimi alıyor bu insanlar. Ben tusa çalışacağım diye ailemin yanımda duracağıma gittim başka şehirde tek başıma duruyorum çünkü dikkatim dağılıyor. Millet öğlene kadar derse girip sonrasında gezerken biz eve gelip harıl harıl ders çalışıyoruz. İntörnken 36 saat nöbet tutup gidebilirsek dershaneye gitmeye can atıyoruz. Bunlar hep emektir. Emeğin karşılığı her zaman verilmeli. Asgari ücretle çalışıyor dediğin adam büyük ihtimalle (istisnalar hariç) ders çalışacağına gezen adamdır. Onun eğitime harcadığı emekle benim harcadığım emeği bir tutamazsın.

Yazdıklarını okurken gözüm kanadı, üstelik kalın puntolarla yazmışsın. Konuda da bir üyeye "Türkçe öğrenmelisin" demişsin ama okurken birçok imla hatana ve anlatım bozukluğuna rastladım. Hiç önemli değil, burası dil bilgisi kurallarına göre tartışılan bir platform değil.

Gelelim meselemize, hiç kusura bakma arkadaşım ama o kadar emek verip asgari ücretle çalışan insandan farklı şekilde çok daha fazla paralar kazanmayı vizyonerlik olarak görüyorsan, hele de böyle bir meslekte, ağır olacak ama şu an kendini ciddi bir şekilde sorgulamalısın. Yukarıda bir metin yazmıştım, tam olarak seni de tanımlayan cümleler bulunuyor, okumanı öneririm.

Derslere çalışmak ve doktor, avukat, mühendis olmak bir hayat felsefesi değildir. Birileri, ders çalışmayıp gezip tozarken sen evden çıkmayıp derse gömüldün ve sonunda asgari ücretle çalışandan birkaç kat daha fazla kazanıp daha fazla saygınlık görme niyetinde oldun; bu durumda seni doktor olarak görmem çok zorlaşır.

Bir kere etik düşünceler içinde değilsin, emekten bahsedip asgari ücretle çalışan insanları ders çalışmakla tartıyorsun, tamamen çalışma şartlarının daha iyi olmasını umuyor ve onca yılın emeğinin cebine dolmasını istiyorsun. Doktorluğu, emek sonunda elde edilmiş bir kazanç olarak görüyorsun, bu mesleği metalaştırmışsın.

Sevmediğin bir meslekte, çalışma şartlarının verilen onca emeği karşılamadığını belirtiyorsun ama çok önemli bir kıstası atlıyorsun. Doktorluk, para ve statü tekkesi değildir, cesarettir, elini taşın altına koymaktır, bir tebessüm yaşatmaktır, insanlığı taşımaktır. Ay sonunda cebine girecek maaşı bekleyen birinden tıp alanında bir çalışma yapmasını ve mesleğine aşık olmasını bekleyemezsin.

O kadar emeği, sevdiğin bir alanda harcasaydın gene çok kazanacaktın ama bunun önemi olmayacaktı çünkü sevdiğin işi yapıyorsun ama sevmediğin bir işte kazanç çok önemli oluyor zira istemediğin bir emeğin işe yaramasını şart koşmuşsun.

Türkçe öğren derken demek istediğim yazım kuralları değildi. Ufak, tefek hatalardan dolayı burda tartışacak değilim. Bir şey söyledi ve yanlış olduğunu anlatınca lafı değiştirmeye çalıştı.

Kutsal meslek vs. gibi konuları aştığımızı düşünüyordum. Sonuçta hepimiz insanız. Yaptığımız işler ve düşüncelerimiz de insani. Azıcık psikoloji biliyorsak ne anlama geldiği açıktır.

Asgari ücretle çalışanı ders çalışmakla tartmak ile etiğin ne alakası var? Adam bazı konularda odaklanıp emek harcamamış (istisnalar hariç) ve sonuç olarak vasıfsız eleman olmuş. Bu bir tercihtir, saygı duyarım.

Asgari ücretliden fazla almayı vizyonerlik olarak görmüyorum. Hakkım olarak görüyorum. İşin vizyonla vs. bir alakası yok. Derdimiz de vizyon değil. Emek var ortada karşılığını istiyorum.

Senden ricam bir gün git 24 saat acilde dur. Gelen giden hasta yakınları seninle hiç alakası olmayan sebepten sana saldırsın, herkes sana nefret kussun. Yemek yiyeme, tuvalete gideme. Sonra gel konuşuruz, insanlara yardım etmenin kutsallığını. Durumu bilmediğin için kavrayamıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 2 Kasım 2017; 11:18:32 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neutumn

quote:

quote:

Türkçe öğren derken demek istediğim yazım kuralları değildi. Ufak, tefek hatalardan dolayı burda tartışacak değilim. Bir şey söyledi ve yanlış olduğunu anlatınca lafı değiştirmeye çalıştı.

Kutsal meslek vs. gibi konuları aştığımızı düşünüyordum. Sonuçta hepimiz insanız. Yaptığımız işler ve düşüncelerimiz de insani. Azıcık psikoloji biliyorsak ne anlama geldiği açıktır.

Asgari ücretle çalışanı ders çalışmakla tartmak ile etiğin ne alakası var? Adam bazı konularda odaklanıp emek harcamamış (istisnalar hariç) ve sonuç olarak vasıfsız eleman olmuş. Bu bir tercihtir, saygı duyarım.

Asgari ücretliden fazla almayı vizyonerlik olarak görmüyorum. Hakkım olarak görüyorum. İşin vizyonla vs. bir alakası yok. Derdimiz de vizyon değil. Emek var ortada karşılığını istiyorum.

Senden ricam bir gün git 24 saat acilde dur. Gelen giden hasta yakınları seninle hiç alakası olmayan sebepten sana saldırsın, herkes sana nefret kussun. Yemek yiyeme, tuvalete gideme. Sonra gel konuşuruz, insanlara yardım etmenin kutsallığını. Durumu bilmediğin için kavrayamıyorsun.

quote:

Belki doktor olsaydım bunu daha kuvvetle hissedecektim fakat bunun farkında olduğum için doktor olmak istemedim. Doktor olacak kişiler bahsettiğin zorlukları kabul etmiş sayılıyorlar zaten, tabii ki koşulların iyileştirilmesi gerek. Doktor olmak ateşten gömleği giymektir, ben bunu giyebileceğimi sanmadığım için tercih etmedim. Bunu bile bile tercih edip şikayetçi olmak doğru gelmiyor bana. Çalışma koşulları düzenlenmeli, doktorların fiziksel ve psikolojik açıdan dinç kalabilmeleri çok önemli.

Sağlık için zamanın önemini benden çok daha iyi biliyorsun, bir doktor biyolojik gereksinimlerini kontrol edebilmeli, mesai saatleri içinde her an hazır olabilmeli. Hastaların tavrını normal karşılamalı, çok iyi bilirler ki doktorlar, hasta ve yakınları berrak düşüncelere sahip değildir, bunu da yönetebilmelidirler. Hiçbir zaman doktorların zorlanmadığını söylemedim, aksine çok zor ve şiddetli disiplin isteyen bir meslek dalı olduğunu, herkesin layıkıyla başarılı olamayacağını söyledim; bu meslektekiler bunun farkında olup öyle hareket etmeliler.

Sen de az çok kabul edersin ki tıp öğrencilerinin çoğunun "öğrenimim bitse de odama kavuşsam, bu çileden kurtulsam, refah bir hayat beni bekliyor" bakış açısıyla eğitiminlerini tamamladıklarını, oysa mezun olunduktan sonra asıl süreç o zaman başlıyor. Dolayısıyla, bu zorluklara gelemeyen insanlar ve rahat bir hayatı düşleyenler doktor olmasınlar. Neyse, kendini yeterince ifade etmişsin, kolay gelsin der ve hayatında başarılar dilerim sana.

• İstifa etmek akıllarına gelmemiş mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobbing olayı mı bu amir işleri cidden sıktı başhekimler daha doğrusu her yerde kariyerden başka bir halt edemeyen kendisi ezilip gururuna yediremeyip altındakini ezmeye çalışanın verdiği zarar tam olarak bu.
  • Bu iş şuna benzer. Araba almak zorunda mısın? Hayır. Almayı kendin mi tercih ettin? Evet. Vergilerden de haberin var mıydı? Evet. O zaman hiç şikayet etmeden ödeyeceksin çünkü kendin tercih ettin. İstemiyorsan almasaydın.

Görünen o ki sen arabayı almamayı tercih etmişsin ama ben almayı. Bu vergiler hakkında şikayetçi olmama engel değil.

Öte yandan askeri hekim olmak benim hayallerimden birisiydi ama ağır şartlardan dolayı vazgeçtim. Olanlara da saygı duyuyorum ve bu şartların düzeltilmelerini isterlerse de sonuna kadar destekliyorum. Çünkü gereksiz yere ağır şartlar var. İlk başta bunu biliyor ve kabul etmiş olmaları, bu gereksiz şartları sağlamaları gerektiği anlamına gelmez.

Başka bir örnek. Mesela adam öğretmen olmak istiyor. Mesleği seviyor. Ama insanlar diyor ki öğretmen olacaksan her gün bir tabak bok yemek zorundasın. Neyse adam çok sevdiği için kabul ediyor ama sonra görüyor ki bu işin öğretmenlikle bir alakası yok ve gereksiz. Artık dayanamıyor ve yemesem olmaz mı diyor? Sen de diyorsun ki ilk başta kabul ettiğin için...

Bugün mühendisler mezun olduktan sonra asgari ücret benzeri ücretlerle çalışmak zorunda kalıyorlar. Peki bunu bilmiyorlar mıydı? Gayet de biliyorlardı. Peki bilerek kabul ettikleri için bu durumda olmak zorundalar mı? Hayır. Mühendisleri sonuna kadar destekliyorum. Haklarını savunsunlar.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 2 Kasım 2017; 14:11:29 >

• İşin içinde para olmasa kimse doktor olmaz bizim insanımız uyanıktır 7 yıl o dersleri kimse okumaz.

• Aslında bunların bence en büyük nedeni sevmediği mesleği aile zoru ile Parası için veya itibar görmek için seçmek olmalı. Benim tanıdığım yazılım mühendisi arkasaş var adam işine aşık günde 20 saat kod yazıyor ve yüzünden gülücük eksik olmuyor. Gel gelelim ülkemizde tıp okuyanlar büyük çoğnluğu itibar ve para için mesleği seçiyor. Durum böyle olunca hem kendisi mutlu olamıyor hemde hastalara verimli hizmet veremiyor. Sonuçlarda işte böyle oluyor

• bu ara çok fazla intihar olayı var çatalca ziraat bankasında operasyon yetkilisi pazartesi günü şubede güvenliğin silahı ile intihar etti
  • İntiharını falan bilmem ama ergenlerin doktorluk kutsal gibi lafları komedi.
    Bir kere herkes üniversitede zorluk çekiyor. Ben hangi üniversiteye gitsem mühendislikler hep dağbaşında, dersleri oldukça zor ve bitirince iş garantileri falan da yok.
    Ben tıp kazandım okudum beni eleştiremezler gibi birşey de yok.
    Devlet bir doktora öyle okul okudu diye maaş vermiyor. Çalışıp hizmet üretmesi için istihdam ediliyorlar. Diploma aldın diye para vermiyorlar yani.
    Millet her ay sgk ödüyor ne için devletten sağlık hizmeti almak için. Gerekirse bastırıyorsun parayı özele gidiyorsun. Yine sağlık hizmeti alıyorsun. Bir özel hastane para kazandırmasa neden doktor çalıştırsın? Sana maaş veriyorlar demek ki emeğinin bir bedeli var.
    Lokman hekim gibi dağ bayır gezip ücretsiz sağlık hizmeti vermiyorsunuz ki kutsal olsun? Maaş karşılığı yapılan hiçbir iş kutsal değildir. Zorunlu çalıştırmıyorlar kendin istiyorsun çalışmayı.
    Bir de sürekli asgari ücret alanlara laf etmeyin çoğu küçüklüğünden beri çalışmak zorunda olan insanlar. Onlar olmasa ne devlet vergi toplar ne üretim olur. Öyle her asgari ücret alan da kafelerde takılıp ders çalışmadığı için orada değil. Birçok aile sizinkiler gibi git oku diyerek cebine para koymuyor çalış eve para getir diyor. O adam istese bile nasıl okusun?

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    insaatta calisan ozel sektorde calisan kisiler ne yapsin gunluk 40 tl ye millet calisiyor hayata tutunmaya calisiyor turkiyedeki sartlar zor bunu kabul ediyoruz doktorlarin imkanlari cok fazla ben bu intiharlari mobbong calisma saatleri ilgisi yok tamamen inanc eksikligi Allah korkusu olan intihar etmenin kesinlkkle cehennemlik oldugu bilip yasalardi bugum bu duruma gelmezlerdi allah affetsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutalvarol -- 2 Kasım 2017; 20:35:40 >
  • adam 3 doktor intihar etmiş diye konu açıyor, gelmiş japonya örneği veriyor . ne desem bilemedim.

bu işin ucu çoktan halka dokunmaya başladı , daha herkes hissedemedi yavaş yavaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutalvarol

insaatta calisan ozel sektorde calisan kisiler ne yapsin gunluk 40 tl ye millet calisiyor hayata tutunmaya calisiyor turkiyedeki sartlar zor bunu kabul ediyoruz doktorlarin imkanlari cok fazla ben bu intiharlari mobbong calisma saatleri ilgisi yok tamamen inanc eksikligi Allah korkusu olan intihar etmenin kesinlkkle cehennemlik oldugu bilip yasalardi bugum bu duruma gelmezlerdi allah affetsin kimse bu dunyaya zevk iicn sefa icerisinde yasamasi icin gelmedi dunya imtihan dunyasi Ey müminler!)Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenlerin benzeri sizin de başınıza gelmeden cennet’e gireceğinizi mi sandınız?! Onlara yoksulluk ve sıkıntı öylesine dokunmuş ve öyle sarsılmışlardı ki nihâyet peygamber ve beraberindeki müminler, “Allah’ın yardımı ne zaman gelecek?” demişlerdi. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı yakındır.” (Bakara, 2/214)

şu karşılaştırma mantıgını anlayamıyorum, sen inşaat işçisi ile bunu kıyasla-ya-maz-sın.

sistem senden 36 saat aralıksız nöbet tutmanı ve hatasız sağlık hizmeti vermeni bekliyor.

36 saat uyuma bakayım göreyim seni ne hale geldiğini , insan hayatı ile uğraşıyoruz. hatanın telafisi olmuyor, birilerinin zararına oluyor . sonra fox tv haberi şok şok şok doktor ihmali şu bu vesaire.

kimse demiyor bu ihmalin sebebi ne , acaba 36 saat tuttugun nöbet sonrası zombiye döndüğünden olmasın diye ?

• Kardeşim bu ülkede çalışma şartlarından şikayet edip intihar edilse bu durumda doktorlar en son sırada yer alırlar hangi ülkede yaşıyoruz burası Norveç mi? Her yerde ezilen işçi milleti, insan yerine konmayan işçi milleti, madenlerde diri diri gömülen, inşaatlarda 60 metreden zemine çakılan yine işçi milleti ama hastanede fazla nöbet tuttuğundan yakınıp intihar eden "Doktor", o maaşa o nöbetin 2 katını tutup her gün sizin elinizi öpecek milyonlar getiririm, bu meslek yıllardır böyleydi bilerek seçtiniz sizde evet prestijli ama burada parası mesele değil diye laga luga yapanlarda bu mesleği PARASI için seçti kalıbımı basarım, acıtasyon yapmayın tabi ki kimse bu psikolojiye sokulup intihara sürüklenmesin, ama bana doktorlar ölüyor yav sende bi ses ver derseniz Allah Rahmet Eylesin ben asgari ücrete çalıştırılan işçilerin cinayetlerine tepki verirken sesimi kıstım derim.

• Su gercegi gormelisiniz.

Bu ulkenin halki , devleti kukla hale getirmis para babalari tarafindan kolelestirilmistir. Bunun adi koleliktir. Asgari ucretle iste yapsan, doktor olupta 500 saat nobette tutsan kolesin vatandasim. Zincirlerini kirmadigin surece de oyle kalacaksin.

Yurtdisina gitmek zincir kirmanin bir yoludur. Ben de 10 sene once o yolu sectim. Sanmayin ki o yol da gulluk gulistanliktir. Ama kolelikten kurtulmak hayata yeniden dogmak gibi vesselam.

Birbirinize kizacaginiza sizi kole yapan efendilerinize kizin. Ha bunu derken particilik filan edebiyati yapmayin. Onlarin hepsi ayni. Sizin onunuzde birbirlerine girerler de arka kapilarda oturup gule oynaya birlikte yemek yerler. Bunu da hicbir yerde bulamazsiniz.

Ozetle, hukukun olmadigi yerde (hakkinizi arayamadiginiz yerde -ornek: misal asistan hanim doktor hamile kalamiyor cunku ona orayi dar ederlermis. Nasil kole edilmis bir vatandas gorun. Veya senin gibi cok adam var begenmiyorsan cek git diyene birsey diyememekte aslinda buna dahildir. Ama o kadar kole edilmis ki bu halk bunu dahi goremiyor. Cunku bu bir tehdittir. Hakkini arayabilecegine inansan gerekli merci ye sikayetini yaparsin bak bakalim bir daha baskasina oyle birsey diyebiliyor mu.)

Birbirinizle dalasmayi birakin guzel kardesim. Sizi durtenler burada degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: mutalvarol

insaatta calisan ozel sektorde calisan kisiler ne yapsin gunluk 40 tl ye millet calisiyor hayata tutunmaya calisiyor turkiyedeki sartlar zor bunu kabul ediyoruz doktorlarin imkanlari cok fazla ben bu intiharlari mobbong calisma saatleri ilgisi yok tamamen inanc eksikligi Allah korkusu olan intihar etmenin kesinlkkle cehennemlik oldugu bilip yasalardi bugum bu duruma gelmezlerdi allah affetsin kimse bu dunyaya zevk iicn sefa icerisinde yasamasi icin gelmedi dunya imtihan dunyasi Ey müminler!)Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenlerin benzeri sizin de başınıza gelmeden cennet’e gireceğinizi mi sandınız?! Onlara yoksulluk ve sıkıntı öylesine dokunmuş ve öyle sarsılmışlardı ki nihâyet peygamber ve beraberindeki müminler, “Allah’ın yardımı ne zaman gelecek?” demişlerdi. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı yakındır.” (Bakara, 2/214)

İyi de bunları bana niye yazıyorsun onu anlamadım? Ben ne doktorların yaşadığı zorluklara laf ettim ne doktorluğun dışındaki meslekleri hakir gördüm ne de Türkiye'deki çalışma koşullarını savundum. Yani bunların hiçbirini yapmadım. Hatta bu ülkede çalışanlara hep köle muamelesi yapılıyor, köle olarak görülüyor bile dedim. Sen galiba başkasına yazacaktın da yanlışlıkla benim mesaja alıntı çektin.

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum. Toplum olarak şu benim işim senin işini döver, ben daha çok hak ediyorum sen öl, sizi mi düşüneceğiz şeklinde düşmanca tavırları bırakmak gerekiyor. Her işin zorlukları var ve Türkiye şartlarında bu zorluklar daha da fazla. Bugün sen doktorları savun yarın onlar da seni savunsun. Bugün memurlar işçilerin yanında olsun yarın zaten işçiler de memurların yanında olacaktır. Birlikten kuvvet doğar. Aksi hâlde bu ayrıştırmacı ve düşmanca hareketlerden kaybeden hep patron olmayan, işveren olmayan, arkası sağlam devlet adamları olmayan bizler kaybederiz. Herkes hakkını aramalı.

Dinî olarak yazdığın şeyler konu dışı. Onlara değinmiyorum ki konu kirlenmesin. Sen de değinme ve kirtletme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 2 Kasım 2017; 18:21:54 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.