Şimdi Ara

Dondurma yiyen çocuklara karışan cübbeliler (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
4
Favori
40.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
280 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DonhanımNaber

yaptığı yanlış, ama burada yapılanda yanlış.

bende müslümanım, benimde yanımda yiyip içiyorlar, bir tanesinden rahatsız olmamışımdır.

cübbesi sarığı sakalı var diye islamın elçisi mi o adamda herkes direk islama sallıyor?

bu adam müslüman diye islama sallanıyorsa, bu adam aynı zamanda Türk, e burda yorum yazan bordo klavyelilerde Türk, o zaman sen bu adamla birsin?
    saçma sapan genellemeler yapıp eleştirinizi kaydırmayın. adam haksız, olay budur.

Bu bilmem neyin şimdi ağzımı bozmayım Türklüğü mü kalmış hocam bildiğin arap bilmem nesi işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler cevaplarınızı büyük punto ile ünlem ile yazınca haklı veya adam olmuyorsunuz, özellikle hükümet yanlılarının mesajlarına bakarsanız BÜYÜK PUNTO ve bolca!!!!! görebilirsiniz, bunlara bu öfke siyasetini de ben aşılamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

quote:

Orijinalden alıntı: harunefetr

olayı tam bilmiyorum konuya hakim degilim ama Ortamı germekten başka bildiginiz birşey yok. Adam eger dediginiz gibi dondurma yediniz diye size musallat olduysa haklısınız ama yarı yarıya çünkü dısarıda yemek yemek insanlıga sıgmaz. Vicdana aykırıdır. Başka birinin canı çekebilir o sebebten güzel birşey degildir. Belki o amaçla dedi bilemiyorum sizler çünkü fitne yaymak için herşeyi abartıyorsunuz öbür tarafta bunun altından nasıl kalkarsınız bilemem resmen kul hakkına giriyorsunuz. Ama başka abuk subuk bir nedenden size bu adam sataştıysa siz haklısınız.

Insanliga mi sigmaz Oruc tutmak fakirin halinden anlamak degil miydi? Fakirler yemek yiyemiyor diye biz normalde disarda yiyor muyuz yiyoruz. O zaman sizde katlanacaksiniz madem fakirin halindan anlamak istiyorsunuz. Aksam da tencere tencere yemegi rahat koltugunuzdan paylasmayi bilirsiniz ama. Fakirin halinden anlamak yersen

Dostum yazdıgımdan birşey anlamamıssın birde cevap yazmıssın :D Biz dışarıda yiyoruz derken zaten kendini çok iyi anlatmıssın. Ben dısarıda yemek yemiyorum sokagın ortasında yani. İnsanların çok oldugu alanlarda, hem ben olaya hakim degilim dedim örnekleme yaptım. Dedigim gibi örnek metronun gelmesini beklerken çıkarıp yarım ekmek kokoreç ve ayran yemek vicdana aykırıdır empati yapmamaktır bu, aç olan vardır mutlaka aç olmasa bile belki canı çekecek insanların kalabalık bir alandasınız sonuçta. tekrar söylüyorum örnekleme yaptım iyi niyetle olaya yaklaştım çünkü herşeyi siz büyütüyorsunuz. Yazdıgın yorumdada yine olayı büyütmüssün nerden nereye girmişsin yok biz dısarıda yiyoruz yemek yok foto paylaşıyoruz felan.Sanki beni tanıyorsunda yorum yapmıssın Traji komik :D

• Sakalından tutup koparasım geldi

• Cübbesi sarığı sakalı var diye islamın elçisi mi o adamda herkes direk islama sallıyor?
    İslama ile sorunu olanların çoğu aile yapısında sorun olan kişiler. Bir SHU olarak açık ve net söylüyorum.
  • Kanunlar ile cennete girilmez yazmıştın bende sadece oruç tutmak aç kalmak ilede girilmez demek istedim. Peygamberimiz gönüllere giren gönül feth eden biriydi. Orda sert çıkış yerine daha naif uslup ile afiyet olsun gençler gibisinden yaklaşsa şu anda İslam i iyi anlamış dayidan gençlere nasihatler diye video izliyorduk
    .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: milkomeda

kendiniz hikaye uydurup kendiniz inanıyorsunuz

Heeeheee doğru doğru yıldırımların rast gele denizlere düşmesi ile canlılığın kendi kendine tamamamen tesadüfen oluşması ve bu insan bedenindeki her hücrenin tamamen tesadüfi şekilde birleşerek organları oluşturması gibi hikayeleri dinlemek hoşuna gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: berke.han

Eskiden müslüman olmayanlar bile ramazan ayında herkesin önünde açıktan yemek yemezlerdi. Müslümanlara saygı gösterirlerdi. Şimdi ülkede müslümanım geçinenler bile diğer müslümanlara saygı göstermiyor önlerinde açıktan yemek yiyor. Biz size önümüzde yemek yediniz diye bir şey demiyoruz. Diyemeyiz tabii. Burada iş sizde bitiyor. İsterseniz biraz daha gizliden yiyebilirsiniz yemeklerinizi. Zorunda da değilsiniz elbet. Ama dedim ya, sizin vicdanınıza kalmış. Hani müslümanları kesip etlerini çiğ çiğ yiyen, onları diri diri yakan budistlere saygı duyuyorsunuz ya, isterseniz müslümanlara da duyarsınız. Benim önümde yemek yiyen arkadaşlarım oluyor ben oruçluyken, hiç kızmam onlara. Oruç zaten sabır işidir. Açların halini anlamak da bu şekilde oluyor. Dışarıda yemek yiyen insanları görüyoruz ama biz yiyemiyoruz. Bizim dinimiz böyle bir din işte. Aslında sebepsiz öfkenizi bir kenara bırakıp tarafsız olarak biraz araştırsanız, öğrenseniz siz de sevebilirsiniz. Şu anda dünyada müslümanım geçinen ülkelere ya da insanlara bakarak bu dinden nefret etmenin bir anlamı yok.

Eheuehehheueh

Kardeşim tutma o zaman kaç sene oruç tuttum değil önümde su içmek , döner tereyağ künefe yapsalar canım çekmez.

Bu kadar ağlayacaksanız tutmayın demek ki tutamıyorsunuz siz 2 lokma yemeğe tav oluyorsunuz. 11 ay boyunca sokakta yaşayan adam gelip seni dövüyor mu ? Uyarıyor mu ben sokakta kalıyorum sen de evine gitme diye ?

Bu yaklasiminiza imzami atarım. 11ay sokakta çatır çatır yemek yiyen etrafta aç var mı diye bakmayan kalkıp 1ay kurt kesiliyor etrafta yemek yiyen arıyor.

11ay açın halinden anlamayan sıcak evine gidip masayı dahi yiyecek insanlar şimdi laf ediyor.

O sarıklı vatandaş önce israf haram diyen İslam in sözde bileni hocası olan cübbeli nin masada yer kalmayacak şekilde doldurulmuş sabah kahvaltısına laf etsin.

• bide bunlar çıktı başımıza
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    sana anlatmakla uğraşamam şimdi eninde sonunda kabul edeceksiniz zaten

• edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Hic biri tesaduf degil. Dogada milyonlarca yil icinde zayif olanlarin elenmesi sonucu sadece guclu olanlarin ayakta kalmasiyla daha iyi canlilar olustu.

"Dogal secilim" deniyor. Yani zayif ve gucsuz olan canlilar, hucreler vs.. gidince sadece saglamlar kaliyor. Saglamlar tesaduf sonucu olustu diye birsey yok. Zaten onlar dogal seleksiyonla geldiler.

• Hahaha.Bizim tapularda hep Türkiye Cumhuriyeti yazıyor.Hiç Allah yazan görmedim.
  • YALA HACI YALAAA

Buna (tadıma) bayılacaksın ; )

• quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

Hahaha.Bizim tapularda hep Türkiye Cumhuriyeti yazıyor.Hiç Allah yazan görmedim.

Sen bile o Yaradan'a aitsin eh bre cahil. Bu konuyu açan ve üşüşen senin gibilerin dinsiz olduğunu biliyordum zaten. Rahat ol.
  • Dinsiz birine "yaradana aitsin" demek nasıl bir mantıktır?Ben krem peynire aitim.O'na tapıyorum.
  • Bu tarz adamlardan dolayı İslamiyeti bu denli eleştirmek doğru değil. İslama inanan çok insan var elbette böyle geri zekalıların sayısı da çok oluyor. Dinden önce insanın kendisinde bitiyor bazı şeyler. Adam adam değilse dinimizle alakası yoktur. Şunu unutmayalım bu dünyada olma nedenimiz var. Bu dünyadan sonrasını görmemek gerçekten kör cahilliktir. Fakat bunu da abartmamak lazım. Karşıdaki insanda bir Allahın yarattığı kulu. Allahı seven onun kulunada saygı göstermelli. Dinimize inanmıyor diye oruç tutumuyor diye normal yaşantısına devam ediyor diye kimse baskı yapamazsınız yobazlık yapamazsınız.
  • bu başlık altında o cüppeli ve onun gibilerini savunacak olan internet, sosyal medya vb kullanmasın hem günah zaten.
  • Kimsenin kimseye saygısı kalmamış gerçekten çok yazık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumları okudum da çoğu dininden bir haber bilgisizce cahilce konuşmuş, cübbesine sarığına sakalına sövdüğünüz adam Peygamber efendimizin sünnetine uymuş ve buna küfür ediyorsunuz he Allah islah etsin ne diyim, islam hakkında bir şey bilmeyen peygamberini kitabını bilmeyen bir nesil yetişiyor, gidişat iyi değil...

Ben 35 yaşındayım, 16-17 yaşlarında evet belki bizde bazı günler sırf sigara içmek için oruç tutmazdık o zamanlar bile tutana saygı gösterir gider kayalıklarda kimsenin olmadığı yerde içerdik, şimdi o kalmamış..

Yallah arabistana diyen velet, ecdanını atatürkten ibaret sanıyor herhalde, gidip baksın bakalım bu istanbulun fethi için kuranda müjdelenen komutan Fatih Sultam Mehmet Han nasıldı, hani sarığa cübbeye sakala küfür edenleriniz var ya yazık valla ne yazık!!

Evet her sakal bırakan cübbe giyen gerçek islamcı olmuyor. İslam üzerinden bu sünnetler üzerinden prim yapan ülkeyi karıştıran insanlarla asıl sünnet sahiplerini karıştırmayın. Zira bu adam çocuğa kötü bir şey dememiş yaptığının yanlış olduğu söylemiş ki adam haklı madem bu velet adama yallah arabistana diyebiliyorsa sonuçta burası islam ülkesi, azınlık dini değerlere saygı duymuyorsa buyursun kendileri ülke dışına çıksın.

• öncelikler ramazan ayında umuma açık yerde bir yemek içmek hoş bir davranış değildir (önce çuvaldızın kendimize batıralım misali)

Ancak bunları yargılamak hüküm vermek de kimsenin haddine değildir.
    Beğenmeyen çekip gider
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.