Şimdi Ara

Çamaşır makinesinin lcd ekran arka aydınlatma ışığı yanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
2
Favori
14.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çamaşır makinemin normal koşullarda sıkma , derece, süre, program değerlerini gösteren lcd ekrnı vardı. şuan lcd ekranın arka aydınlatması bozuldu yazıları göremiyorum . sizce sorun neyden kaynaklı . çözüm öneriniz nedir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır Makinesi Ekran Işığı Yanmıyor: Sorun Giderme Kılavuzu

Çamaşır makinenizin LCD ekran arka aydınlatma ışığı yanmıyorsa, bu sinir bozucu bir sorun olabilir. Makineyi kullanmayı zorlaştırır ve ne zaman çalıştığını veya bittiğini anlamanızı engeller. Neyse ki, bu sorunun birkaç olası nedeni ve çözümü vardır.

Yaygın Nedenler:

• Elektrik Bağlantısı Sorunu: Çamaşır makinesinin fişi prize takılmamış veya gevşek olabilir.
    • Sigorta Atması: Ekran ışığını besleyen sigorta atmış olabilir.
    • Ana Kart Arızası: Ana kart, çamaşır makinesinin tüm işlevlerini kontrol eden elektronik bileşendir. Arızalı bir ana kart, ekran ışığının çalışmamasına neden olabilir.
    • LCD Ekran Arızası: LCD ekranın kendisi arızalı olabilir.

Sorun Giderme Adımları:

1. Elektrik Bağlantısını Kontrol Et: Çamaşır makinesinin fişinin prize sıkıca takılı olduğundan emin ol. Farklı bir prize takmayı deneyebilirsin.
    2. Sigortayı Kontrol Et: Elektrik panelindeki çamaşır makinesine ait sigortayı kontrol et. Atmışsa, yenisiyle değiştir.
    3. Ana Kartı Test Et: Ana karta erişiminiz varsa, hasar belirtileri (yanıklar veya gevşek bağlantılar) olup olmadığını kontrol et.
    4. LCD Ekranı Test Et: Bir el feneri kullanarak LCD ekrana dışarıdan ışık tut. Ekran hala görünürse, arıza LCD ekranın kendisinde olabilir.

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir tamirciye başvurman önerilir. Ana kart veya LCD ekran arızası gibi daha karmaşık sorunları gidermek için özel aletler ve bilgiler gerekir.

Önemli Not: Çamaşır makinesini onarmaya çalışırken her zaman güvenlik önlemlerini al. Makinenin fişini prizden çek ve onarımlara başlamadan önce su vanasını kapat.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Teknik gurubu ne olursa olsun LCD ekranların arka aydınlatma sistemine ihtiyaçları vardır. Tablet-telefon-televizyon-navigasyon aklınıza ne gelirse. sizin makinenin lcd ekranı da bu sistemin aynısıdır ve %99 olasılık ile ledli bir aydınlatma sistemi vardır arkasında. Bu durumda 2 olasılık çıkar ortaya

1- Ledlerin kendisi arızalı
    2- Ledlerin beslemesi arızalı

Her iki durumda da söküp tespit ve voltaj kontrolü yapılması gerekir.
  • Anakart uzerindeki zener diyotlardan supheleniyordum bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birseyadam -- 4 Haziran 2017; 15:22:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal ya vestel ya samsung makinedir :XD Servis komple kartı değiştirecek
  • Beko marka . Servis olayina girmek istemiyorum oyuzden

• Aslında, otomotiv sektörü de dahil olmak üzere yetkili servisler konponent onarım yoluna gitmezler ki bunun da prosedürel sebepleri var.
  • Birseyadam kullanıcısına yanıt

Hocam sorunu nasıl çözdünüz ? Bizim de çamaşır makinası lcd ekran arka ışığı yanmıyor. Kendim halledebilir miyim diye bakınıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led aydınlatma ve akü
    13 yıl önce açıldı
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kasolet kullanıcısına yanıt

Daha önce birşeyleri açıp kurcalamisliginiz varsa Kendiniz halledebilirsiniz. Lcd panelin backlight yani arka aydınlatmasına giden ledlerde sorun vardi değiştirdim düzeldi. Sizinkinde de aynı sorun olabilir veya kablo köpüğü olabilir bakip anlarsınız zaten. Çok aman aman birşey değilmiş

• konu eskimiş ama kusura bakmayın benim makinem yeni bozuldu. ekran ışığı yanmıyor kuvvetli ışık tutunca rakamlar seçiliyor. açıp kurcaladım ama ekrana giden ledleri ben göremedim. acaba swichlerimi kastettiniz.

• Çamaşır makinesinin lcd ekran arka aydınlatma ışığı yanmıyor

yanlış yere mi bakıyorum acaba

• merhaba, sorun bendede vardı yardımcı olmak adına. nasıl çözümlediğimi size aktarayım.

1. çamaşır makinanızın ekranı çalışıyor fakat arka plan da ışık yok ise (1. resim)
    2. çamışır makınanızı devre kartına ulaşana kadar sökün (2. resim)
    3. devre kartından resimde işaretli olan lcd ekranı sökün, ve beyaz etiketi kaldırında altında bulunan ledleri çıkarın. devamında multimetreyi kısa devreye alıp ledleri tek tek kontrol edin (ledlere giden hatlarda maket bıçağıyla üzerinde boyayı kaldırın, metal kısım çıkınca muttimetre ucunu dokundurunca led yanması lazım. yanmıyorsa multimetre uclarını değişin (+ , -) yine yanmıyorsa o led kesmiştir. Çözüm: kesen ledin üzerinden köprü yapın "dışardan kablo çekerek onu devreden çıkartın. resimlerde biraz anlatmaya çalıştım. (resimde bacaklara + ve - gösterdim yanlış olabilir. resimi baz almayın)
    4. ben lcd parçayı tamamem söktüm. siz bu şekilde yapmayın. sadece ledleri sökün. ledlerin 2 tane bacağı var onları sökün, plastik parçayıda biraz ısıtın yukarıdan çekip alın. lcd ekranın 20 küsür bacağı var hiç gerek yok onları sökmeye " ben tam olaya hakim olmadığım için söktüm"
    5. son adım, tekrardan lcd yerine takın çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deon5542688 -- 18 Eylül 2024; 22:24:19 >

• deon5542688 D kullanıcısına yanıt

Yanlış anlamazsanız boşuna uğraşmışsınız. Bı lcd ekranlar tamircilerin elinde binlerce var. Çöpe atıyoruz çoğu zaman. Dağ taş bu ekranlardan.

Hiç uğraşmayıp 1-2 istifçi tamirci gezilse alınır.

Aşırı bol piyasada.

Bilgi olsun diye yazdım.

Emeğinize sağlık. Güzel çalışma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 19 Eylül 2024; 22:5:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.