Şimdi Ara

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.619
Cevap
53
Favori
206.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

Şimdi ben bu verilerle kaç hız alabilirim. Dün rica minnet 12mb sınırsız internetimi vdsl geçirttim. Modemde dün 60000 yazıyordu maximum veride şimdi 52.000 yazıyor.

Altyapı sorguda 77mb gösteriyor başka iss geçsem sorunsuz maximum ne alırım acaba

• unununium U kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sizi de aramızda görmek isterim. Altyapınızın desteklediği 100 Mbps'e kadar hizmet veriyoruz. Altyapınızı https://turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama/ sayfamızdan sorgulayabilirsiniz.
  • Merhaba, paketlerimiz 16,35,50,75 ve 100 Mbps'tir. Ara paket olmadığı için maalesef tanımları 37600 kbps'e çekemiyorum.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

SAYE ne durumda bilginiz varmı ?

• Merhaba hocam, şu an için bu konuda güncel bilgi bulunmuyor. Ancak gelişme olması durumunda duyuru yapacağız.

Arkadaşlar şerefsiz superonline'ın pençesinden kurtuldum, 2-3 gün oldu bağlatalı, nasıl sizce? Pek anlamıyorum vdsl'den, online oyunlarda inanılmaz güzel ve akıcı. Pingler düşük, superonline'da olduğu gibi de gecikme falan yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C3A908952

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

Arkadaşlar şerefsiz superonline'ın pençesinden kurtuldum, 2-3 gün oldu bağlatalı, nasıl sizce? Pek anlamıyorum vdsl'den, online oyunlarda inanılmaz güzel ve akıcı. Pingler düşük, superonline'da olduğu gibi de gecikme falan yok.

Hat değerleriniz güzel, 100 Megabite yakın bir değer almanız muhtemel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: miko01

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

Şimdi ben bu verilerle kaç hız alabilirim. Dün rica minnet 12mb sınırsız internetimi vdsl geçirttim. Modemde dün 60000 yazıyordu maximum veride şimdi 52.000 yazıyor.

Altyapı sorguda 77mb gösteriyor başka iss geçsem sorunsuz maximum ne alırım acaba

Ortalama 40-50 Megabit arası bir hız almanız muhtemel.

• quote:

Orijinalden alıntı: grikurtccc

Hat değerlerim nasıl?

Bir de şu FEC CRC hataları tam olarak nedir benim değerlerim de fazla hata mı var?

============================================================================

VDSL Training Status:  Showtime

Mode:  VDSL2 Annex B

VDSL Profile:  Profile 17a

Traffic Type:  PTM Mode

Link Uptime:  13 days: 0 hour: 11 minutes

VDSL Port Details    Upstream     Downstream

Line Rate:   8.212 Mbps    51.294 Mbps

Actual Net Data Rate:   8.189 Mbps    51.198 Mbps

Trellis Coding:     ON        ON

SNR Margin:    26.9 dB      16.4 dB

Actual Delay:     0 ms       0 ms

Transmit Power:    9.1 dBm     14.5 dBm

Receive Power:    6.4 dBm      8.8 dBm

Actual INP:    0.0 symbols    0.0 symbols

Total Attenuation:    2.7 dB      5.6 dB

Attainable Net Data Rate:   36.047 Mbps    82.208 Mbps

VDSL Band Status  U0   U1   U2   U3   D1   D2   D3

Line Attenuation(dB): 2.1   7.3  11.8   N/A   4.3   8.3  12.7  

Signal Attenuation(dB): N/A   7.5  13.9   N/A   4.3   8.3  12.7  

SNR Margin(dB): N/A  26.9   0.0   N/A  16.4  16.4  16.4  

Transmit Power(dBm): N/A   6.1   6.3   N/A  12.4   7.8   6.8  

VDSL Counters

Downstream    Upstream

Since Link time = 11 min 47 sec

FEC: 1635804 0

CRC: 72266 1

ES: 1114 1

SES: 237 0

UAS: 0 0

LOS: 0 0

LOF: 0 0

LOM: 0 0

Latest 15 minutes time = 13 min 4 sec

FEC: 0 0

CRC: 0 0

ES: 0 0

SES: 0 0

Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec

FEC: 3 0

CRC: 0 0

ES: 0 0

Latest 1 day time = 2 hours 58 min 4 sec

FEC: 6 0

CRC: 4 0

ES: 4 0

Previous 1 day time = 24 hours 0 sec

FEC: 14 0

CRC: 36 0

ES: 32 0

Total time = 1 days 2 hours 58 min 4 sec

FEC: 1645130 0

CRC: 75145 15

ES: 1192 4

SES: 248 0

UAS: 43 43

LOS: 10 0

LOF: 10 0

Ortalama 50 Megabite yakın bir değer alabilirsiniz.

• jacopman kullanıcısına yanıt

Çok Teşekkür ederim hocam sağ olun.

• miko01 kullanıcısına yanıt

70 mbps alabilirsiniz hocam

• iCrush kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim ilginize. Sağ olun

• miko01 kullanıcısına yanıt
    Hocam sorgulamada 77 yazıyorsa 100 mbps alabilmeniz lazım genelde sorgulamada çıkan değerler en kötü ihtimale göre yazılır. Dolabın dibinde bile olsanız 85-90 mbps falan yazar.
    Tesisatınız kötü olabilir yada reglet ek kısmında boşlama oksitlenme vs. olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında Modemlerin arayüzünde yazan istatistikler genel anlamda doğru verileri bizlere gösterir. Bunun bir çok sağlamasını Türk Telekom da çalışan arkadaşlarımız ile sağladık. Öyle ki hat zayıflama değerleri dahi doğru sonuçları verdiğini gösterdi. Bugüne kadar modem arayüzünüde belirtilen değerin üzerinde bir değer ile indirme hızı veren bir hat değeri ben görmedim. Göreceğimi de düşünmüyorum. Zira modemde bulunan bu istatistik rakamlar gelişi güzel hesaplanmiyor. Hatta ait çoğu şeyi gerçekten de güzel bir şekilde gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: iCrush

Hocam sorgulamada 77 yazıyorsa 100 mbps alabilmeniz lazım genelde sorgulamada çıkan değerler en kötü ihtimale göre yazılır. Dolabın dibinde bile olsanız 85-90 mbps falan yazar.
    Tesisatınız kötü olabilir yada reglet ek kısmında boşlama oksitlenme vs. olabilir.

Eğer modem arayüzünde yazan rakamlardan bahsediyorsanız yanlışınız var. Zira bu arayüzde belirtilen değerler en iyi ihtimal algoritması üzerinden hesaplanır ve verilecek maksimum hızı bizlere gösterir. Çoğu kez modemde gördüğümüz ulaşabilir en yüksek hız rakamı ile santralde teknik ekibinin yaptığı bilgisayar hesaplaması %95'e yakın aynı sonuçları bizlere gösterir. Modemlerin yapıları gereği bu değerleri doğru hesaplamaları gayet normal. Aslında hesaplama algoritmasıda o kadar zor değil. Bağlı olduğu Port'a sinyal gönderiyor ve dönüşü doğrultusunda bir takım zaman, parazit, veri kaybı gibi hesaplama ile hattın taşıyacağı maksimum hızı %95'in üzerinde bizlere iletiyor.

Modem arayüzü olarak değil hocam ISS'lerin altyapı sorgulamasında çıkan değer için diyorum.
    Bu değer mesafeye göre kabaca hesaplanıyor ve hattın zayıflamasının yüksek olmasına ve hattın yoğun olmasına göre bir değer veriliyor.
    Bundan dolayı genellikle ISS'lerin altyapı sorgulamasında çıkan sonuçtan fazla hız alınabiliyor.

Modem kısmına gelirsek modem en doğru sonucu veriyor çünkü dediğiniz gibi hattı test edip aldığı hızı ve snr sonuçlarını çıkartıyor.
    Modemin yazdığı hızdan fazlası alınamaz çünkü kendisi hesaplayıp alabileceğimiz maksimum değeri yazıyor biz de modemde yazan değere göre yorumluyoruz zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Modem arayüzü olarak değil hocam ISS'lerin altyapı sorgulamasında çıkan değer için diyorum.
    Bu değer mesafeye göre kabaca hesaplanıyor ve hattın zayıflamasının yüksek olmasına ve hattın yoğun olmasına göre bir değer veriliyor.
    Bundan dolayı genellikle ISS'lerin altyapı sorgulamasında çıkan sonuçtan fazla hız alınabiliyor.

Modem kısmına gelirsek modem en doğru sonucu veriyor çünkü dediğiniz gibi hattı test edip aldığı hızı ve snr sonuçlarını çıkartıyor.
    Modemin yazdığı hızdan fazlası alınamaz çünkü kendisi hesaplayıp alabileceğimiz maksimum değeri yazıyor biz de modemde yazan değere göre yorumluyoruz zaten

Evet katılıyorum. Ne güzel insanlar bilinçlendi, modemine bakarak herkes az çok hattını yorumlaya biliyor. Eskiden ISS'ler ne derse eyvallah diyip susuyorduk. Şimdi hayır benim alt yapım şu hızı destekliyor diyebiliyoruz. Umarım hepimiz için hızlı bir İnternet yılı olur...

aynen öyle hocam artık kimse modemi modem diye değil chipset'ine bakarak yada arayüzüne bakarak alıyor.

eskisi gibi incecik telefon kabloları değil de cat-6 çekiyor herkes ve çok hassas olanlar yak-1 ek ile kusursuz hale getiriyor hattını

ayrıca sizin cevabınızdan sonra gördüm aynı cümleyi alt alta yazmışım kendi kendimi tercüme etmişim resmen hangi kafa ile yazdıysam  

• quote:

aynen öyle hocam artık kimse modemi modem diye değil chipset'ine bakarak yada arayüzüne bakarak alıyor.

eskisi gibi incecik telefon kabloları değil de cat-6 çekiyor herkes ve çok hassas olanlar yak-1 ek ile kusursuz hale getiriyor hattını

ayrıca sizin cevabınızdan sonra gördüm aynı cümleyi alt alta yazmışım kendi kendimi tercüme etmişim resmen hangi kafa ile yazdıysam  

Kesinlikle bu konuda ciddi bir bilinç oluştu kardeşim. Bazen oluyor öyle, bende yazdığım şeyi iki kez yazmışım :)

Bu değerler ile türk telekom taahhütüm bittiğinde türknet'e geçersem 75mbps ya da 76800kbps indirme alabilir miyim?

• 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.