< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YENİ BMW 1 SERİSİ F40 (61. sayfa)

-
-
Düşük km 2023-2024 bir F40 118i ile sıfır km F70 120i arasında 1 milyon fark var neredeyse.
Bence 1 milyonluk bir fark yok arada.
Audi konusunda katılıyorum.
2023-2024 F40 118i almak daha mantıklı duruyor.
Benim tercihim tabi her şeye rağmen model yılı ve kilometreye takılmadan G30 520i olurdu ayrı konu ;)
-
Merhaba ,
Ekranda ön fren balatalarımın değişimi geldi. 2022 model 116d kullanıyorum. Yetkil servis ile görüştüm 16 bin tl dediler. Dışarda Boschcar serviste 5 6 bin civarında. Aracın uzatılmış garantisi mevcut. Açıkcası servise 16 bin vermek istemiyorum ancak garantiden de sorun yaşamak istemem. Ne önerirsiniz acaba ?
-
Benim de daha önce başıma geldi. 2015 mercedes a180 aracım 6.000 km de ön balata değişimi uyarısı geldi. dışarıdan yaptırdım bosch ön balatalar değişti. sıkıntı çıkarmaz. sadece yeni taktırınca frene bastıgınızda ses gelebilir. gelmemesi için onu bir sorun. servise boşuna para vermeyin zaten araç 3 yaşında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevap için teşekkürler aracın 3 senelik uzatılmış garantisi var, 2027 sonuna kadar. Sizce balatanin disarda degisimindem dolayi garantiye bir etkisi olur mu?
Merhaba sanırım yağ ve filtre değişimi garantiyi devam ettiriyor onun dışındaki bakımlarda sorun yok dışarıda yaptırabilirsiniz. Yine de dediğimi teyit etmeniz sizin için daha iyi olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba
Eşim için a3 ile 118i arasındaydım. Bugün 118i m sport almaya karar verdim. 2021-2023 arası maks 30.000'e kadar bir araç alacağım. Kronik sorun veya dikkat etmemiz gereken bir konu var mı acaba? Kendi aracım da bmw. Eşimin aracını polo'dan 118i'ye çıkartacağım. 2021 model bir tane buldum uygun fiyata ama 2021 ile 2023 arasında özellikle farklılık yaratan bir durum var mı?
Örnekle açıklamak isterim sorumu: mesela g20/g22'lerde 2023 modellerde head-up standart donanımken 2024'lerde opsiyonel. Dolayısıyla böyle farklar ya da motor şanzıman açısından bir fark var mı? Yoksa fiyatı uygun olduğu sürece 2021 modeli tercih edeceğim.
Şimdiden teşekkürler
Kadranın full digital olduguna ve multimedya ekranın yeni olmasına dikkat edin.
Bazı modellerde sağ koltuk elektikli olmayabiliiyor, 2021 sonrası modellerde sanırım elektrikli
First edition m sport tavsiye etmem,
Normal Msport dolusu.
Bazı modellerde arka bagaj kapağının orada 2 tuş var.
Elektrikli bagaj kapatma ve araç kilitleme tuşları. Bagaj kapağında 2 tuş olması detaylarına bakabilirsiniz.
Gelişmiş ses sistemine sahip M sportu tavsiye ederim.
Merhaba o tuşlar anatarsız giriş olduğunu gösteriyor.
Bizde durum tam tersi 2020 2021 lerde arka kapı ambiyans şeritleri, kablosuz şarz varken bizim 2023 modellerde yok.
Benim size tavsiyem dış görünüş çok önmeli değilse sportline almanız.
Çünkü sportlinelarda epey dolu
-
Ben size yardım amaçlı yazmıştım.
Para szin keyif sizin
-
Hi-fi ses sistemi normalde opsiyonel bir donanım, M Sport'un standart donanımı değil. Fakat Türkiye'ye getirilen M Sportların büyük kısmı hi-fi ses sistemi opsiyonu ile ithal edildiği için böyle bir yanılgı oluşmuş durumda.
Farklı dönemlerde Hi-fi ses sistemi, koltuk ısıtma gibi opsiyonlarla ithal edilmiş Sport Line araçlar da var.
M Sport ve Sport Line sadece farklı tasarım paketleri. M Sport'un Sport Line'dan farkı tamponlar, marşpiyel, spor direksiyon, jant gibi kozmetik unsurlar.
-
Merhaba
118i m sport aldım. 30 bin km 2021 model. Melbourne kırmızı. İki servis geçirmiş. Birincisi yetkilide. İkincisi özel servis. Üçüncü servis zamanı gelmişti.
Eksperde temiz çıktı araç. Sadece yazlık paspasları ve trafik kiti yoktu. Onları temin ettim.
Araçta m sport'a ek olarak spor koltuklar (alcantara ve çift taraf elektrikli), hifi ses sistemi var. Hayalet ekran ve büyük ekranlı idrive var. Şerit takip ve şerit değiştirme asistanı var ama adaptif cruise control yok. Başka opsiyonu var mı emin değilim açıkçası.
VIN sorgusuna göre aşağıdakiler de var ama sanırım bunlar zaten standart türkiye için:
50 litre depo, sunroof, elektrikli bagaj (anahtarsız giriş yok), alarm, basınç göstergesi,comfort süspansiyon (m sport olsa almayacaktım), park asistanı, wireless charging (listede görünüyor ama şarj etmiyor sanırım ben çözemedim), hız limiti okuyucu (ama çalışmıyor. Aynı durum benim g22'de de var. Opsiyon yüklü olduğu halde kapatılmış).
3. Bakımı geçmişti 800 km. Komple bakıma soktum. Buji dahil 24 bin tl tuttu. Ön balatalar 13500 tl.
Araca ayrıca shadow panjur aldım. Kırmızı renk ile kromaj güzel değildi.
2 milyona devraldım.
Değerlendirmelerim: aracın lastikleri eski olduğu için sanırım inanılmaz bir yol gürültüsü alıyor. Umarım lastikleri değiştirince düzelir. Çünkü hiç normal bir seviyede değil ses. Jantlar 17 olmasına ve lastiklerin de bridgestone turanza (touring kategorisinde bir lastik) olmasına rağmen çok makul gelmedi. Muhtemelen hamuru sertleşmiştir, yani ben öyle umuyorum. Onun haricinde ise çok beğendim aracı. İyi ki a3 almadım. Bunun sürüşü çok çok daha keyifli geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 31 Temmuz 2025; 19:32:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bir de şu işi çözemedim: VIN sorgusu yapınca kullanılan motor 140 ps gücündeki b38c görünüyor. Wikipedia'da da bu motorun 2018 sonrasında 140 hp (103/104kw) olduğu yazıyor. Ama borusan'ın sisteminde ve ruhsatta 136 PS güç (100kw) görünüyor. Bu araçlar kaç hp net durumu bilen var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ruhsatda 103 kw yazıyor.
1 kw =1,341 BG
Hocam hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın. Sürüş keyfi çok güzel bir araç. Donanım olarakta baya doluymuş.
İyi günlerde kullanın aracınızı. Borusan firmasının her iki pakete dahil ettikleri yıldan yıla değişebiliyor. Aracın bence de sürüş keyfi çok iyi. Bir önceki de f20 idi onu da büyük bir keyif ve sorunsuzlukla 6 yıl kullandım, şimdiki bence f20 den çok daha konforlu ve sessiz bir sürüş sunuyor. Benim araç listemde, kablosuz şarj vardı ancak teslimatta yoktu, anahtarsız kapı açma vb. gibi şeyler ise yazmamasına rağmen vardı gibi. Şurada aracımın teslimat videosu var oradan sizde olan ve olmayanları karşılaştırabilirsiniz belki…
https://youtu.be/W0K6MSPbw2E?si=2v8Gv-kOYKYVmIxr&utm_source=ZTQxO
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim.
Değerlendirmelerinize istinaden bende aracın yol gürültüsünden çok muzdaribim.Konuyu daha önce de yazmıştım.Bende 3 aydır kullanıyorum.Çok beğenerek aldığım bu muhteşem aracın yol sesi beni araçtan soğutuyor.Geri kalan herşey tam istediğim gibi.Diğer kullanıcı arkadaşlar aracın iç sessizliğine dem vurarak çok beğendiklerini söylüyorlar ki iyice kafam karışıyor.Ben bu gürültüden kurtulabilmek için araç üzerinde gelen RFT turanzaları değiştirip michelin pilot sport 4 taktım.Bu lastikler RFT olmamasına rağmen gürültü seviyesi hala çok yüksek.Üstelik sizin jantlarınız 17 inç miş.Benimkiler 18 inç.Buna rağmen sizi rahatsız etmiş.Üzülerek söylemek istiyorum ki lastikleri değişsenizde bu araç istediğiniz sessizlik seviyesine gelmiyor.
Şunu da belirteyim bu aracın yalıtımıyla ilgili birşey değil.Aracım dizel olmasına rağmen ne motor gürültüsü ne dışarının sesi içeri gelmiyor.Hatta o konuda bir çok araçtan daha başarılı.Ama pütürlü asfalttaki gürültü direk kabin içerisinde gürül gürül duyuluyor.Kaymak asfalt diye tabir edilen pürüzsüz yüzeylerde o gürültü yok oluyor.Daha önce E90 ve F30 araçlarım oldu.Onlar gibi olsun demiyorum ama bu kadarını da bu araca yakıştıramıyorum.
Araç kabininin sessiz olduğunu düşünen arkadaşlara bir kahve ısmarlayıp karşılaştırma yapmayı çok isterdim doğrusu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam önce kendi aracım 420i olduğu için acaba benim beklentim mi yüksek diye düşündüm ama sonra hem babam hem arkadaşım aynı yorumu yaptı. Araba çok yol sesi alıyor. Hatta arkadaşımda c3 aircross var. C3 aircross ile 120'yle giderken aracın içinde fortınalar kopar rüzgar sesinden. O arkadaşım da araç acayip lastik gürültüsü alıyor dedi. Bir defa telefonla konusurken 120'ye düşmek zorunda kaldım çünkü bağırmaya başladım arabada. Bu sebepten dolayı lastik bakıyordum ama şimdi sizin yorumunuza göre gerek kalmadığını anladım.
Bu arada inanılmaz iyi bir şekilde rüzgar sesi almıyor araba. Motor sesi almıyor. Ama lastik sesi çok yoğun ve uğultuya sebep oluyor. Hatta izlediğim tüm inceleme videolarında sessizliği, yalıtımu övüldüğü için artık çok emindim lastikten kaynaklandığına ama yorumunuz durdurdu beni.
Belki de bir c segmenti için oldukça iyi bir rüzgar ve motor yalıtımı olduğu için lastik sesini içeriye fazla alıyordur araç.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X