Şimdi Ara

PIC16F84A - Led Yakıp Söndürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pic16f84a kullanarak 3 saniye aralıklarla PortB'nin 0. portuna bağlı ledi yakıp söndürmek istiyorum.

Devreyi, bu şemaya göre kurdum.

Farklı açıdan devrenin fotoğrafları.

Kodlamayı Micro C Pro ile yaptım.

Kodlar :

void main(){

trisb = 0 // b portunu çıkış olarak yönlendir.

while(1){ // sonsuz döngü
    portb.b0 = 1; // 6. ayağa bağlı ledi yak.
    delay_ms(3000); // 3 sn bekle.
    portb.b0 = 0; // 6. ayağa bağlı ledi söndür.
    delay_ms(3000); // 3 sn bekle.
    }

}

Ancak bir türlü çalıştıramadım. MCLR ayağına şemada gösterdiği gibi buton da koydum ancak gene olmadı.

Pic programlayıcı olarak K150 kullanıyorum.
    Microburn programını win 7 üzerinden çalıştırıyorum. Program bazen hata veriyor. Bazen de 'K105 board connected' diyor ve o zaman hex dosyasını pic'e atabiliyorum. Ancak MicroBurn'den Help -- > Protocol dediğim zaman 'system mismatch' uyarısı alıyorum ancak program çalışıyor ve hex dosyasını yüklerken hata vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi £XE -- 2 Haziran 2016; 13:09:39 >

• 16f84 u nerden buldun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devre baglantilarin oncelikle yanlis gorunuyor. tekrar tekrar adim adim yeniden yap bence pratikle tecrube kazanacaksin.

regulatorun girisi sol bacaktir cikisi sag. ortasi gnd. osilator baglantilarin yanlis. c ler kisadevre.

bunun gibi yanlislar gordum. 16f84 u birak bence direk arduino yada 18f4550 den basla. temel elektronigini kuvvetlendir. bol bol ornek breadboard baglantisi yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

devre baglantilarin oncelikle yanlis gorunuyor. tekrar tekrar adim adim yeniden yap bence pratikle tecrube kazanacaksin.

regulatorun girisi sol bacaktir cikisi sag. ortasi gnd. osilator baglantilarin yanlis. c ler kisadevre.

bunun gibi yanlislar gordum. 16f84 u birak bence direk arduino yada 18f4550 den basla. temel elektronigini kuvvetlendir. bol bol ornek breadboard baglantisi yap.

Pic16f48 internette ve bazı elektronikçilerde satılıyor.

Voltaj regülatöründe sorun yok. En sol bacak 9 volt'a gidiyor. Ortadaki ground. Sağdaki bacak ise 5 V veriyor.

Osilatöre bağlı olan kapasitörlere tekrar bakacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edi_büdü

devre baglantilarin oncelikle yanlis gorunuyor. tekrar tekrar adim adim yeniden yap bence pratikle tecrube kazanacaksin.

quote:

Orijinalden alynty: why_living

Haklysyn. Osilatöre ba?ly kapasitörler kysa devre..
    Düzgün ba?lantyyy yaptyktan sonra tekrar bilgilendirece?im.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Işıldak LED lamba
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.