Isik sensorleri ile LED kontrol etmek istiyorum. Kabaca size soyle anlatmaya calisayim;
2 adet isik sensoru dusunun. 2 sensor de aydinlik ve karanlik durumlarinda A islemini yapacak. Bu sensorlerden ilkine isik tutuldugunda, sistem ikinci sensor'e de bakacak. Eger 2. sensorde isik yok ise B islemini gerceklestirecek. Eger ikincisine isik tutulursa, sistem 1. sensore bakacak. Eger 1. sensor'de isik yoksa da sistem C islemini yapacak.
A isleminde: Kirmizi ledi yak, Yesil ledi sondur ve 3 saniye bekle. Kirmiziyi sondur, yesili yak ve 3 saniye bekle.
B: kirmizi ledi yak.
C: yesili yak.
Simdi benim yardima ihtiyac duydugum 2 nokta var. Bunlardan ilki su; yukarida anlattigim seyi kod'a doktugumde sistem beklenilen gibi calismakta. Fakat 1. sensor'e isik verilir verilmez 2. sensore isik verilirse, sistem C islemine geciyor. 1. sensore isik tutuldugunda sistemin diger sensorden data almamasini nasil saglarim ?
Bir digeri de su; A islemlerini 3 saniyede bir yaptiriyorum, gordugunuz gibi. B ve C islemlerini 1'er saniyede nasil yaptirabilirim ? Kesme fonksiyonuna delay atilmiyor :(.
Umarim anlatabilmisimdir.
merhaba,
büyük ihtimalle kullandığınız if-else algoritmasında bir sıkıntı var.
kodunuzu paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım
Sikintiyi 2 adet ultrasonic sensor ekleyerek cozdum ya. Yan yolda ki araba var mi yok mu diye bu sensorler ile bakinca sikinti yok gibi gozukmekte :)