Şimdi Ara

Arduino Isik Sensoru Kullanimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Isik sensorleri ile LED kontrol etmek istiyorum. Kabaca size soyle anlatmaya calisayim;

2 adet isik sensoru dusunun. 2 sensor de aydinlik ve karanlik durumlarinda A islemini yapacak. Bu sensorlerden ilkine isik tutuldugunda, sistem ikinci sensor'e de bakacak. Eger 2. sensorde isik yok ise B islemini gerceklestirecek. Eger ikincisine isik tutulursa, sistem 1. sensore bakacak. Eger 1. sensor'de isik yoksa da sistem C islemini yapacak.

A isleminde: Kirmizi ledi yak, Yesil ledi sondur ve 3 saniye bekle. Kirmiziyi sondur, yesili yak ve 3 saniye bekle.

B: kirmizi ledi yak.

C: yesili yak.

Simdi benim yardima ihtiyac duydugum 2 nokta var. Bunlardan ilki su; yukarida anlattigim seyi kod'a doktugumde sistem beklenilen gibi calismakta. Fakat 1. sensor'e isik verilir verilmez 2. sensore isik verilirse, sistem C islemine geciyor. 1. sensore isik tutuldugunda sistemin diger sensorden data almamasini nasil saglarim ?

Bir digeri de su; A islemlerini 3 saniyede bir yaptiriyorum, gordugunuz gibi. B ve C islemlerini 1'er saniyede nasil yaptirabilirim ? Kesme fonksiyonuna delay atilmiyor :(.

Umarim anlatabilmisimdir.

• merhaba,

büyük ihtimalle kullandığınız if-else algoritmasında bir sıkıntı var.

kodunuzu paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım
  • Sikintiyi 2 adet ultrasonic sensor ekleyerek cozdum ya. Yan yolda ki araba var mi yok mu diye bu sensorler ile bakinca sikinti yok gibi gozukmekte :)

Tesekkur ederim yine de mesajiniz icin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Linea Sari Isik Uyarisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.