Şimdi Ara

Sıralı sistemi iptal edip düz sistem yapılabilinir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok kısa mesafe yol yapıyorum.yol bitiyor hala benzinde..benzinden kurtulmak istiyorum. acaba benzini devre dışı bırakan bir sistem varmı?yani sani sadece lpg kullanabilceğim?

• Oluyor bildiğim kadarıyla ama performans sıkıntısı olur. Lpg geçme sıcaklığını 25C düşürülebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Oluyor bildiğim kadarıyla ama performans sıkıntısı olur. Lpg geçme sıcaklığını 25C düşürülebilirsiniz.
    sabahları çalışmama zor çalışma gibi sorunlar da olur motordan daha da yer

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Oluyor bildiğim kadarıyla ama performans sıkıntısı olur. Lpg geçme sıcaklığını 25C düşürülebilirsiniz.
    lpg geçiş süresini 10 sn civarına geçiş sıcaklığınıda en düşük 20 dereceye ayarlatabilirseniz hemen lpg'ye geçer.
    arabanızıda diret lpg / benzin geçiş tuşuna basılı olarak çalıştırırsanız direkt lpg'de çalıştırabilirsiniz.
    ama bu eylemi 4-5 saat dinlenmiş ve soğumuş motorda yapmanızı kesinlikle önermem zira masraf çıkabilir aracınızda

Orijinalden alıntı: Nuvo'

tam tersi olmasi gerekmezmi ?
    Aramızda yapan var mı?ben kısa mesafe kullanıyorum vardığımda hala benzinde.
    ben yavaş sakin kullanan biriyim performansı düşssün.
    ben sadece lpgde kullanmak istiyorum benzin hiç yakmasın(mikser-düz sistemdeki gibi)ama tabiki bunu yaparken benzin pompası vs..hasar görmesin..
    arayış içindeyim ciddi ciddi.

Orijinalden alıntı: muratcankus

Aramızda yapan var mı?ben kısa mesafe kullanıyorum vardığımda hala benzinde.
    ben yavaş sakin kullanan biriyim performansı düşssün.
    ben sadece lpgde kullanmak istiyorum benzin hiç yakmasın(mikser-düz sistemdeki gibi)ama tabiki bunu yaparken benzin pompası vs..hasar görmesin..
    arayış içindeyim ciddi ciddi.

Alıntıları Göster
    Hocam otomobiliniz nasıl bilmiyorum ama o kadar kısa mesafe kullanıyorsanız (Benim 2.0 arabam bile soğuk sayılabilecek havalarda 500-600 metrede LPG'ye geçiyordu) araba çok elzem değilse ancak illa binek ihtiyacı varsa motosiklete yönelebilirsiniz. Ya da çok küçük motor hacimli (600-800 cc) otomobillere yönelebilirsin.z
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hocam otomobiliniz nasıl bilmiyorum ama o kadar kısa mesafe kullanıyorsanız (Benim 2.0 arabam bile soğuk sayılabilecek havalarda 500-600 metrede LPG'ye geçiyordu) araba çok elzem değilse ancak illa binek ihtiyacı varsa motosiklete yönelebilirsiniz. Ya da çok küçük motor hacimli (600-800 cc) otomobillere yönelebilirsin.z

Alıntıları Göster
    otomobil şart.motor olmaz.ailem var.çocuklarımı okula bırakıyorum 1-1,5 km de gidiyorum yol bitiyor bakıyorum hala benzinde..değerini kendim düşürebilirmiyim.direk lpg olsun.benzin istemiyorum.aracımı değiştirmekte istemiyorum.aynı aracı sadece lpg li kullanmak istiyorum.mümkünü varsa onu gerçekleştirmek istiyorum...

• quote:

otomobil şart.motor olmaz.ailem var.çocuklarımı okula bırakıyorum 1-1,5 km de gidiyorum yol bitiyor bakıyorum hala benzinde..değerini kendim düşürebilirmiyim.direk lpg olsun.benzin istemiyorum.aracımı değiştirmekte istemiyorum.aynı aracı sadece lpg li kullanmak istiyorum.mümkünü varsa onu gerçekleştirmek istiyorum...

Yazilimla mumkun. Kisa vadede hic de sorun olmaz. Uzun vadede sorun cikaracaginin garantisi de yoktur ama cikarir.

Benzinle calisma amortismani uzun vadede motor yaptirmayi kurtariyorsa problem yok.

bu yazdığından birşey anlamadım..net olarak nerede ne yaptırmam gerek nasıl anlatmalıyım yada bu işi çözen yerler varmı bildiğiniz(balıkesir) masrafı ne olur?performansı düşssün sorun değil.benzinsiz sadece lpgli olrak kullanmak istiyorum.ama motoruma yada ilerde masraf çıkaracsa yaptırmam.çünkü benzin parası ödememek için yaptırmak istiyorum.

bu yazdığından birşey anlamadım..net olarak nerede ne yaptırmam gerek nasıl anlatmalıyım yada bu işi çözen yerler varmı bildiğiniz(balıkesir) masrafı ne olur?performansı düşssün sorun değil.benzinsiz sadece lpgli olrak kullanmak istiyorum.ama motoruma yada ilerde masraf çıkaracsa yaptırmam.çünkü benzin parası ödememek için yaptırmak istiyorum.
    up

up

Alıntıları Göster
    Amaç benzini tamamen devreden çıkarmaksa çözüm sıvı lpg sistemleridir, ancak onlar da biraz tuzludur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 11 Mart 2016; 11:46:18 >

lpg markan ne ise gidersin lpg ciye. O soketi lpg beynine bağlar, bilgisayarla istediğin herşeyi yapar .Ücreti ortalama 20 tl dir. Ya da 20 lira kendın obd kablosu alıp laptoptan yapabılırsın azıcık kurcalayarak. Ama bunu yaparken maliyetini hesapla amortismanı kurtarıyor mu ?

Benim aracım 1000 km şehir içi lpg kullanımında çeyrek depoya yakın benzin harcıyor. ( 10 litre benzin ) Sizin dediğiniz gibi yapsam , sıralı değil de araç hep lpp ile çalışsaydı benim aracıma göre

10 litre x 1.4 ( benim aracım lpg benzin katsayısı ) = 14 litre lpg ile sadece ilk çalıştırmaya harcayacaktım.
    10 litre benzin = 10 x 4.20 tl = 42 lira
    14 litre lpg = 14 x 2.30 = 32 lira

Eğer aracımı benzin değil de lpg ile çalıştırırsam Her 1000 km de 10 tl kazanç sağlayacam.

Yılda kaç bin km yapıyorsanız yıllık benzin tüketiminizi aşağı yukarı bu hesapla bulabilirsiniz.

Sonuç olarak = sadece lpg ile çalıştırarak doğabilecek süpriz masraflar olabilir. Riske atmaya değmez. Yılda 20.000 km yapsan bile yılllık 200 tl kar edeceksiniz ? Ayda 16 tl için ben bu riske girmem. Size tavsiyem ayda 16 lira tasarruf edeceğinize ayda 16 lira ekstradan kazanmanız ve bu sorunu dert etmemeniz daha sağlıklı bir yaklaşım olur.

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Öncelikle eline sağlık açıklama için.
    Arkadaşım, ben haftada toplam 50-100 km arası yol yapıyorum.beni üzen bir yere varıncaya kadar sadece benzin harcaması.tekrar çalıştırdığımda yine benzinde lpg den ziyade benzin kullanamam rahatsız ediyor.Yıllık ortalama 1.000-1.500 km arası yol yaptığı varsaysak yarısı benzine gidiyor gibi geliyor.Bu arada arabanın kaç kuruş yaktığını bilmiyorum.şuan sadece hafta sonları kullanıyorum kısa mesafe ama artık seneye çocuklarımı okula arabamla götürüp getireceğim için ve okula varana kadar(gidiş enfazla 5 km+dönüş 5km varsayalım) sadece benzin yakacağını varsaydığım için şimdiden ne yapabilirim diye düşündüm.

Öncelikle eline sağlık açıklama için.
    Arkadaşım, ben haftada toplam 50-100 km arası yol yapıyorum.beni üzen bir yere varıncaya kadar sadece benzin harcaması.tekrar çalıştırdığımda yine benzinde lpg den ziyade benzin kullanamam rahatsız ediyor.Yıllık ortalama 1.000-1.500 km arası yol yaptığı varsaysak yarısı benzine gidiyor gibi geliyor.Bu arada arabanın kaç kuruş yaktığını bilmiyorum.şuan sadece hafta sonları kullanıyorum kısa mesafe ama artık seneye çocuklarımı okula arabamla götürüp getireceğim için ve okula varana kadar(gidiş enfazla 5 km+dönüş 5km varsayalım) sadece benzin yakacağını varsaydığım için şimdiden ne yapabilirim diye düşündüm.

Arac marka model alabilir miyim ? Bi de gittiğiniz yoldaki ortalama hiziniz lutfen?

• harbi harbi akıl verenler olmuş,hocam sen bisiklete geç sağlığada faydalı uğraşma, üç kuruş kâr yapacam diye icat arama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

harbi harbi akıl verenler olmuş,hocam sen bisiklete geç sağlığada faydalı uğraşma, üç kuruş kâr yapacam diye icat arama
    Mesafe o kadar kısaysa benzinde kullan ne yakacak sanki

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Mesafe o kadar kısaysa benzinde kullan ne yakacak sanki

Alıntıları Göster
    kardeşim 1.5 km yol gidiyorsun onda da yaktığı benzine laf ediyosun...

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

harbi harbi akıl verenler olmuş,hocam sen bisiklete geç sağlığada faydalı uğraşma, üç kuruş kâr yapacam diye icat arama

Harbi harbi ben sana soru soracam! Benle ne derdin var

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.