Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★ (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.726
Cevap
52
Favori
306.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben hala GraceUX arayüzünü bizede vereceklerini düşünüyorum. Önce yeni A serisini yayınlarlar. Önümüzdeki yaz aylarında ise bize verirler diye bi beklentim var. Ama diğer konularda size kesinlikle katılıyorum hocam, yine bildirim Led'i olmaz yine eski işlemci vesaire kullanılır ve yine en önemli faktör tasarım olur ki oda S7 tasarımı olacak gibi duruyor. Benim beklentilerimi karsilamayacak gibi, ben tamamen metal kasaya gecis bekliyordum ama arka taraf yine camdan oluşuyor. Samsung sevmezdim ama A5i kullanınca beklediğimden iyi çıktı diyordum. Biraz ısınmaya başlamıştım firmaya ama yine kendinden soğutmaya başladı mübarek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel anlamda çoğu kişi memnun sanırım gözlemlediğim kadarıyla. Anneme almayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz? Uygulama olarak WhatsApp, web tarayıcıyı kullanacak bir de fotoğraf çekecek. Fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum fakat birde cihazı kullanan arkadaşlara danışayım dedim.
  • Hertürlü servise gönderin derler hocam, en azından ilgilendik, uğraştık ettik demek için bile serviste bi bakmak isterler. Göndermeyi düşünüyor musunuz hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Snnrvp

Ben hala GraceUX arayüzünü bizede vereceklerini düşünüyorum. Önce yeni A serisini yayınlarlar. Önümüzdeki yaz aylarında ise bize verirler diye bi beklentim var. Ama diğer konularda size kesinlikle katılıyorum hocam, yine bildirim Led'i olmaz yine eski işlemci vesaire kullanılır ve yine en önemli faktör tasarım olur ki oda S7 tasarımı olacak gibi duruyor. Benim beklentilerimi karsilamayacak gibi, ben tamamen metal kasaya gecis bekliyordum ama arka taraf yine camdan oluşuyor. Samsung sevmezdim ama A5i kullanınca beklediğimden iyi çıktı diyordum. Biraz ısınmaya başlamıştım firmaya ama yine kendinden soğutmaya başladı mübarek.

MM güncellemesi ile vereceklerini sanmıyorum, verseler samsung bu saatten sonra MM ye ancak ancak tema ile Grace UX verir Şaka bir yana android 7 ile Grace UX gelmez ise daha da bu cihaz için gelmeyecektir. Umarım android 7 gelir de kullanırsak, android 5 ile android 6 gibi gibi olmaz. Görsellik ve ikonlar %90 aynıydı.

• xpity X kullanıcısına yanıt
    Yanılmıyorsam GraceUX Nougat ile gelmişti, S7ye de verildi diye biliyorum. Bizede verilsin ki anlamı olsun, GraceUX Samsungun yeni arayüzü diyebiliriz ve destekleyen tum modellerine vermesi gerek. Bakalım hocam. :)

• Zaten göndermeye değecek bi durum değil bence, hatta belki sorun yazılımsaldır ve yayınlanacak bir güncelleme ile çözülür. Bakalım. :)

• Az önce shifdelete.nette gördüğüm habere göre Android 7 nin bizim telefona geleceği kesinlik kazanmış :) gözümüzaydın

• A 2016 serisine Nougat gelecekmiş.

GSMArena.com
    Samsung Galaxy A (2016) series devices will get Nougat update, report confirms
    http://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_a_2016_series_devices_will_get_nougat_update_report_confirms-news-21964.php

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar..
    Arkadaşlar telefonun %15 den sonra özelikle %10 dan sonra hızlı bir şekilde bitmesi sanırım hızlı şarjdan kaynaklanıyor...
    Dün USb kablosu ile bilgisayardan şarj ettim ve iş çıkışında %25'den aldım. %3'e kadar kapanmadı. şarjı da hızlı düşmedi.
    ben yarın telefoncuları dolaşıp yavaş şarj cihazı arayacağım. Akşamdan şarja koyar sabaha alırım.
    Zaten eskiden öyle yapardık :))
  • müMKÜNsüz kullanıcısına yanıt
    Ben telefonumu aldığımdan beri standart samsung şarj adaptörü ile şarj ediyorum. Hızlı şarj adaptörü kullanmıyorum maalesef benim yine de %12 nin altında hızlıca düşüyor ve kapanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: xpity

quote:

Orijinalden alıntı: _RaGoN_

Klavyede titreşim için kernel gerekmiyor. Google Klavye yükleyince oluyor.

Ben orjinal rom üzerinde modifiye işlerine bakıyorum. Google klavye sevmiyorum. Ayrıca harici yüklenen bir çok klavyede titreşim sorunu çözülüyor. Benim yapmaya çalıştığım samsung firmasının bilerek yaptığı ayıbı kapatmak. Bildirim ışığı koymuyor, haptic feedbacki kaldırıyor. Klavyeden titreşimi kaldırıyor. İlk başta cihazın görüntüsüne cazibesine kapılıp bu eksikler olmasa da olur diyorsunuz ama ilerleyen zaman da insanı çileden çıkartabiliyor. Led bildirimi yok diye, harici program ile bu işi çözüyorsun fakat onlarda sürekli açık kaldığı için şarjı içiyor. Haptic feedback yani tuşlara basınca titreşim olayını kapatıyor, tıkladım mı tıklamadım mı belli olmuyor. Tuş ışıklarını süresini 1.5 sn yapıyor hangi mantıkla bunu yapıyor anlamış değilim. Ben ekranı açık tuttuğum sürece açık kalacak, ben işimi bitirince ekranla birlikte tuş ışıkları da kapanacak olay budur. Bunu eski kullandığım S3 te bile görmüşken 2016 model bir cihazda kullanamamak insanı sinir edebiliyor. Harici programla tuş ışıklarını sürekli yak diyorsun, bu seferde video izlerken tuş ışıkları sönmüyor, sürekli yanıyor insanın gözünü alıyor. Bu işi başka bir romdan aldığım bir dosya ile çözdüm fakat diğer eksikleri devam ediyor.

Samsungun A serisi için yapması gerekenler şunlar:

Tuş takımı ışıklarına kullanıcı müdahale edecek. (İster kapatacak ister açacak, ister belli bir süre aç diyecek.)

Tuş takımının titreşimi kullanıcı müdahale edecek. (Bunu yazma sebebim ar-ge yaparken bazı kullanıcılar tuş titreşimini kapatmak istiyor. Bazı kullanıcılar da açmak.)

Klavye de titreşim yine kullanıcı müdahale edecek. (Kapatıp açma yada titreşim şiddetini istediği seviyeye ayarlama yapması.)

En önemlisi ise bildirim ledi olmaması. Bunu yapmadın bari tuş ışıklarını bildirim ledi olarak kullanmaya imkan sağla. Bunu yapman bir yama ya yada kernel değişikliğine bakar. Bu olay discovery 1 de bile mevcut, tuş ışıklarını bildirim ledi olarak kullanıyorsun, gelen iletilerde yanıp sönüyorlar. Ben bir çok harici program denedim, sistem içinden gerekli modifiyeleri yaptım fakat tuş ışıkları olayını bildirim ledi olarak kullanmayı çözmüş değilim. Harici programlar kernel desteklemiyor deyip hata veriyorlar. Samsung bunu bilerek yapıyor, telefonu severek alsın, 3 5 ay kullansın sonra o küçük gördüğü eksiklikler gözünde büyüsün ve telefonunu üst model ile değiştirsin. Bu satış ve pazarlama olayını senelerdir uygulamakta. Koreliler ve japonlar parayı sever. Forumdaki herkez bu yazdığım eksik maddeleri alıp samsung türkiyeye mail bombardımanı yapsa belki samsung efendi bir kaç yama yaparak yeni güncellemeye eksikleri kapatabilir. Sesimiz çıkacak ki taleplerimizi dikkate alsınlar. Ben 1 ay önce bu konu ile ilgili mail attım ama bir kişi ile olmuyor, yüzlerce kişi lazım.

Gooe klavye oldukça iyi ve yeterli

• Bende bu sabah android 7 nin geleceğini okudum ama haberin kaynağını asıl sitesinden paylaşalım ki doğruluğu netlik kazansın. 2017 ayının ikinci çeyreğine kadar gelecekmiş, bu da demek oluyor ki 6 ay içinde gelmesi bekleniyor.

http://www.sammobile.com/2016/12/02/exclusive-android-7-0-nougat-confirmed-samsung-galaxy-a-2016/
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpity

Bende bu sabah android 7 nin geleceğini okudum ama haberin kaynağını asıl sitesinden paylaşalım ki doğruluğu netlik kazansın. 2017 ayının ikinci çeyreğine kadar gelecekmiş, bu da demek oluyor ki 6 ay içinde gelmesi bekleniyor.

http://www.sammobile.com/2016/12/02/exclusive-android-7-0-nougat-confirmed-samsung-galaxy-a-2016/

Marshmallow da haziran sonu gelmişti

• Dün akşam telefonumu %10 şarjı varken kapattım, sabah bir uyandım telefonu açmaya çalıştığımda şarjının bittiğini gördüm. Kapalıyken şarj yemesi çok anormal bir durum. Ya anakart akım çekiyor ya da hızlı şarj anasını ağlatıyor telefonun.
  • lgodtr L kullanıcısına yanıt
    Kapalıyken şarjının bitmesi çok ilginç. Telefonun genelinde bir sorun var. Yazılımsal olabilir. Herkes böyle ise herkesin telefonunun pili arızalı olamaz. Kimi yeni almış kimi 1 yıldır kullanıyor.
    Yavaş şarj ile deneme yapacağım bakalım ne gibi değişiklik olacak. Deneyen varsa yorumları paylaşır burda...
  • Gerçekten diğer arkadaşlar da geri dönüş yaparsa sevinirim. Genel olarak memnunum telefondan ama kronik sorunları da yok değil galiba. Daha 9 aylık telefon

• Ben kesinlikle hızlı şarj olayının bataryaya ciddi zarar verdiğini ve bu yaşanılan problemin sebebini de hızlı şarj olarak görüyorum. Daha önce bi kac arkadasimizla bu konuyu tartismistik, akimi yükseltip ve yazılımsal olarakta buna izin verip adına hızlı şarj demişler. Şarj ederken bataryai ısınıyor hatta o esnada telefona takiliyorsaniz ciddi şekilde ısı artıyor. Zaten bu işlerden anlayan ve bağımsız olan birine bu konuyu sorarsaniz, kesinlikle hızlı şarjı tavsiye etmez ve uzak durun diyecektir. Yeni alanlara tavsiye olsun, mümkün olduğu sürece hızlı şarj etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snnrvp -- 4 Aralık 2016; 13:56:15 >
  • İki gündür Android Os diye birşey çıktı ve acayip veri ve batarya yemeye başladı. Sürekli veri aktarıyor galiba dışarı bir yere. Dün yarım saat ekran acik olmasına ragmen %60 a düşmüştü bataryam. En son hatırladığım Google klavyeyi yüklenmiştim ama silmeye rağmen durum değişmedi. Format aticam şimdi umarım düzelir ama sıkıldım bu androidin format işlerinden artık.
    ★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★

• Tadını çıkarın beyler hızlı şarjın,kutudan çıkan alet dışında kullanmayıda tavsiye etmiyorum...

Zaten ortalama 3 yıl kullanılıyor bu cihazlar,siz ne yaparsanız yapın o batarya zamanla performansı azalacak ama o kadar erken bitmiyor.Önemli olan zırt pırt şarj aletine takmamak telefonu..

Ayrıca ben hiç telefonun ısındığını görmedim şarjdayken.Htc one m8'im vardı şarj olurken tava gibi ısınırdı.Siz hafiften ılımaya ısındı derseniz komik olur.A5'i sadece android güncellemesi yaparken hafif ısındığını gördüm.Samsung ısınma konusunda iyidir zaten ısınacak bir güç yok içinde.

0-dan 100'E 90 dk gibi bir sürede telefon tamamen dolmuş oluyor ve ben alalı 2 ay oldu,aldığımdan beri hep 5-6 saat arası ekran süresi alıyorum...

Hızlı şarjı dururken yavaş şarj etmek bence teknolojiye hakarettir.Bütün amirallerde olan bir özelliği biz niye kendimize çok veya telefonumuza zararlı görüyoruz buda ayrı bir ironok durum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanÇavuş06 -- 4 Aralık 2016; 23:46:4 >

• Arkadaşlar a5 2016 yı önerir misiniz? Eski samsunglarda olan kasma donma gibi sorunları var mı? Pil süresi nasıl? Android 7.0 alacak diyorlar doğru mu ve ne zaman gelir? Yeni a serisi çıkınca samsung bu cihazları unutup güncelleme vermeyebilir mi geleceği kesin mi? Kenarlarda soyulma var mı? Metal ama samsung bu ben yine de bir sorayım. Arka kasa sağlam mı cam olduğu için kılıf kullanmaya gerek var mı? Kılıf kullanmayı sevmiyprum. Oyun performansı nasıl? Clash royale ve shadov foght gibi oyunlar oynarım. Beni 2-3 sene idare eder mi? Samsung j7 2016 mı bu cihaz mı? J7 donanım olarak a5 ise tasarım olarak bir tık önde görünüyor siz hangisini tavsiye edersiniz ikiside güzel cihaz gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.