Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★ (188. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.726
Cevap
52
Favori
306.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende o kapanma sorunu sadece ilk şarj da oldu. Daha sonra o sorunu hiç yaşamadım normal %2 ye kadar iniyor. Bence şarj etme kullanma hakkında biraz daha dikkatli olmak lazım. Batery stats bin dosyası diye bir yere kaydettiği bilgiye göre kullanıyor batarya yi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba. telefonu suya düşürmüştüm ancak bir sıkıntı yok gibiydi. biraz önce şarj etmeyi denediğimde pil sıcaklığı çok düşük diye bi uyarı aldım ve telefon şarj olmuyor. servise göndermeden var mıdır bi çözümü? serviste masraf çıkartırlar mı? teşekkürler şimdiden.

• Merhaba arkadaslar. Dun telefonumu yere dusurdum, sol alt ve ust kosede kucuk çatlaklar olustu. Dokunmatikte sikinti yok. Servise gondersem, ekran degisimi icin ne kadar isterler?

• Batarya için kullanıcı hatası derler. Büyük ihtimalle oksitlenme olmuştur.

• ★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★

• quote:

Orijinalden alıntı: MGK76

Mesele sadece değer vermemek değil, samsung batarya işini yapamıyor. Note 7 mesela. En iyisini yaptık dediler ama patladı.

Kesinlikle öyle. Bence Asus ve Samsung bu konuda piyasanın en vasat telefonları. Cihazın şarjının uzun gitmesi önemli tabii ama, bataryasının stabil bir görüntü çizmesi de çok önemli. Belki biraz daha az gider şarjınız ama saçma sapan davranışlar göstermez mesela. Neyse artık şimdiden içimi karartmayım ben, bu telefonu kullanmam gereken süre dolunca zaten gerekli değişimi yapacağım, bir daha da Samsung bana uzak olsun :)
  • Batarya konusu önemli tabi ama unutmayın batarya istastikler toplayarak çalışan bir sisteme göre davranıyor. Düzenli şarj durumunda çok sorun yaşanacağını sanmıyorum. Mesela %10 olunca kapanıyor diyor bazı arkadaşlar. Batarya sıfırlama yapıp tekrar deneyin.
    ★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★

• quote:

Orijinalden alıntı: nsre

Batarya konusu önemli tabi ama unutmayın batarya istastikler toplayarak çalışan bir sisteme göre davranıyor. Düzenli şarj durumunda çok sorun yaşanacağını sanmıyorum. Mesela %10 olunca kapanıyor diyor bazı arkadaşlar. Batarya sıfırlama yapıp tekrar deneyin.

%2'ye kadar kullanılıyor zaten. Sadece %10-%5'den sonra çok hızlı azalıyor batarya bundan bahsediyorum.

• Merhaba;
    Telefonu alalı yaklaşık 4 ay oldu. Bu süre zarfında sadece 2 veya 3 kez hızlı şarj adaptörü ile telefonu şarj ettim.
    Yukarıda yazılanları okuyunca iki defa bende test yaptım durum nedir diye. Ben herhangi bir olumsuzluk görmedim.
    Batarya %10 a kadar gayet stabil bir şekilde görevini yapıyor. %10 dan sonra biraz daha çabuk bitiyor. Ama kendi kendine kapanma vb. bir olumsuzluk yok. İnşallahda böyle devam eder :)

Bu belirtilen hatalara hızlı şarjın bir etkisi olabilir.
  • Aslında evt %10 a gelince çabuk bitiyor. Muhtemelen yazılımsal bir sorun. Ama ben de de öyle hemen şak diye kapanmıyor.. Sürekli hızlı şarj adaptörü kullanıyorum. Onunla ilgisi olduğunu sanmam.
  • Nokia'nın Nokia olduğu eski zamanlarda, Symbian günlerinde batarya kalibrasyonu yapardık. Esasında Li-ion veya Li-Po bataryalar için bir miktar zararlı olduğu söylense de cihaz büyük güncelleme aldıktan sonra batarya süresi sapıttığında bu işlem oldukça işe yarardı. Bir kaç farklı yöntemi var ama en basitini tarif edeyim. Telefon bataryası bitene kadar kullanılır. Kendiliğinden kapandıktan sonra açma kapama tuşuna 15-20 saniye basarak açılıyorsa tekrar batarya bitirilir, açılmıyorsa bitik farz edilip bilgisayara USB ile şarj olması için bağlanır. Şarj süresi tahmini 6-8 saati bulacağından bu işlemin gece 22:00 civarında yapılmasında fayda var. Telefon kapalı olarak şarj edilir. Sabah kalktığınızda telefon açılır ve USB bilgisayardan çıkarılıp tekrar takılarak açılış esnasında kaybettiği şarjın tamamlanması sağlanır.

Dikkat edilecekler :
    1-) Bilgisayar veya NoteBook'unuz uyku moduna geçtiğinde USB'den enerji aktarımı yapıyor mu kontrol edilmeli. (Bazı modellerde uyku moduna geçince USB'leri de kapatıyor.)

2-) Güç seçenekleri > Plan Ayarlarını Düzenle'den uyku durumunda belli bir süreden sonra bilgisayarı tamamen kapatma süresi kontrol edilmeli. Yoksa gece bilgisayar tamamen kendini kapatıp sabah %10 şarj ile telefonu ele alınca benim kulaklarımı çınlatırsınız.

3-) Telefonu şarj'a taktıktan sonra bilgisayarı uyku durumuna getirebilirsiniz.

Son olarak bu işlem eski telefonlar kadar yeni telefonlarda da işe yarıyor gibi. Her büyük güncelleme sonrasında bu işlemi yapıyorum. Batarya kapasitemden gayet memnunum.

• Arkadaşlar bahsettiğim sorun bu. Gece telefonu kapattığımdaki pil yüzdesine bakın, sabah uyandığımdaki pil yüzdesine bakın.

• Güç tasarrufu modunda kullanıyorum, bi problem yok batarya konusunda.

• Beyler bende geçenlerde aldimda kirilmaz cam nerdn bulucm buna uygun.Lutfen yardim

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan5a

Beyler bende geçenlerde aldimda kirilmaz cam nerdn bulucm buna uygun.Lutfen yardim

Valla ben nano cam aldım. Kavisli yerleri kapatmıyor ama en ufak hava kabarcığı yok çok memnunum. Kaliteli olsun derseniz buff var internette 70 tl o da iyi.

• Böyle bir telefona kılıf ve cam jelatin hakaret olur :) :) ama mecbuuur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: lgodtr

quote:

Orijinalden alıntı: furkan5a

Beyler bende geçenlerde aldimda kirilmaz cam nerdn bulucm buna uygun.Lutfen yardim

Valla ben nano cam aldım. Kavisli yerleri kapatmıyor ama en ufak hava kabarcığı yok çok memnunum. Kaliteli olsun derseniz buff var internette 70 tl o da iyi.

Buff ciziliyormus sikayet cok var ona.

• Ben sadece iş yerine giderken şeffaf kılıf takıyorum. Onun haricinde kullanmıyorum. Şekli hoşuma gidiyor

• selam arkadaşlar telefonumun ekranı kırıldı komple sıvı falan aktı telefoncuya götürdüm 500 fiyat verdi zaten bu fiyatlara servis yapıyor bilddiğiniz uygun yaptırabileceğimiz yer var mı
  • dedenet D kullanıcısına yanıt
    Hangi şehirde olduğunuzu belirtirseniz daha kolay yardımcı olunur. Bir de bu fiyatlarda oluyor genelde daha ucuzunu bulsanız bile doğru düzgün bir ekran olacağını sanmam

• 
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.