Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★ (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.726
Cevap
53
Favori
306.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bugün şarjı baya düşürdüm, %20den aşağı inince kilit ekraninda sarja takin yazarken %15te bildirim panelinde düşük pil uyarısı verdi. Ama gelin görün ki, bende de 15ten 10a 3-4 dakika içinde düşüş oldu. Hatta ekrani, veriyi kapadim ama yinede 8e düştü. Dün pil kullanimi ile ilgili yaptığım tabiri caizse cok bilmislik icin özür dilemek isterim. Daha 3 aylik bi telefonda bu pil sorunu kesinlikle normal değil. Hizli sarj olayının bu konuda ciddi payi olabilir hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir, ben stabiliteyi bozmamak adına pek guncelleme yapmam. Umarim dediğiniz gibi yazilimsaldir, yinede bu konunun takipçisi olalim. Böyle bir problemi varsa insanlar bilsin ve ona göre hareket etsin.

• A5 2016yi 4 aydir kullanıyorum. Gayette memnunum ama bugun sabah gece şarjın fazladam gittiğini düşünüyorum. Onceden geceleri %2 civari giderken dün gece %10 civari bi düşme oldu. 4 aydir bi sorunum yoktu. Acaba sadece bende tek seferlik olan bişey mi yoksa bu durumu yaşayan varmı baska?

• A510F White Boot Boot Screen

http://upfile.mobi/9IdUemuslMf

A510F Black Boot Boot Screen

http://upfile.mobi/HU2pLxsZR6c

KURULUM

1- Root edilmiş bir cihaz.

2- İndirilen zipli dosyayı telefona kopyala.

3- TWRP'den zipli dosyayı seçip kur. Telefonu yeniden başlat.

Not: Açılış ekranında bulunan "Powered By Android" yazısını sildim. Göze daha sade ve hoş geliyor.

• Utanmasalar telefonununuzu kapatıp yeniden açın önerisinde bulunacaklarmis hocsm, cok ucuz bu cevap olmuş.

• Maalesef böyle yerlere yazarken peşin peşin cihazı sıfırlamaya rağmen sorun devam ediyor şeklinde önceden belirtmek gerekiyor. İnsanı aptal yerine koyuyorlar diyecem diyemiyorum çünkü sonuç olarak gerçekten sıfırlamaya denemeyen insanlar da olabiliyor onların da bir prosedürü vardır adım adım gidiyordur herşey.

• Snnrvp S kullanıcısına yanıt
    En azından cevap veriyolar ya cevapsız kalsaydı :D işe yaramadı. Tekrar mail atayım bakalım bu kez ne diyecekler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cassation kullanıcısına yanıt
    Tabi ama buda çare olmazsa şunu şunu yapın, şunları uygulayın veya bize geri dönüş yapin gibi samimi cevaplar bekliyor insan. Ne bileyim telesekreter cevabi gibi cevapları sevmiyorum hocam. :) Yalniz biliyorsunuz ki yeni A serisi geliyor ve artik bizim seriye cokta onem vermeyebilirler hatta caresi varsa bile cozum uretmemeyi tercih edebilirler.

• xpity X kullanıcısına yanıt
    Klavyede titreşim için kernel gerekmiyor. Google Klavye yükleyince oluyor.
  • ALliexpressten kenndime ipaky diye gecen kiliftan alirken bi de arkadasima note 5 icin aldigimi saniyodum ama ikisini de a5 2016 almisim. Bi de bir aydan fazla kargo bekledim eger isteyen olursa 25 Tl den satabilirim bence en kullanisli kiliflardan biridaha once de bazi arkadaslar resimlerini paylasmisti

• quote:

Orijinalden alıntı: _RaGoN_

Klavyede titreşim için kernel gerekmiyor. Google Klavye yükleyince oluyor.

Ben orjinal rom üzerinde modifiye işlerine bakıyorum. Google klavye sevmiyorum. Ayrıca harici yüklenen bir çok klavyede titreşim sorunu çözülüyor. Benim yapmaya çalıştığım samsung firmasının bilerek yaptığı ayıbı kapatmak. Bildirim ışığı koymuyor, haptic feedbacki kaldırıyor. Klavyeden titreşimi kaldırıyor. İlk başta cihazın görüntüsüne cazibesine kapılıp bu eksikler olmasa da olur diyorsunuz ama ilerleyen zaman da insanı çileden çıkartabiliyor. Led bildirimi yok diye, harici program ile bu işi çözüyorsun fakat onlarda sürekli açık kaldığı için şarjı içiyor. Haptic feedback yani tuşlara basınca titreşim olayını kapatıyor, tıkladım mı tıklamadım mı belli olmuyor. Tuş ışıklarını süresini 1.5 sn yapıyor hangi mantıkla bunu yapıyor anlamış değilim. Ben ekranı açık tuttuğum sürece açık kalacak, ben işimi bitirince ekranla birlikte tuş ışıkları da kapanacak olay budur. Bunu eski kullandığım S3 te bile görmüşken 2016 model bir cihazda kullanamamak insanı sinir edebiliyor. Harici programla tuş ışıklarını sürekli yak diyorsun, bu seferde video izlerken tuş ışıkları sönmüyor, sürekli yanıyor insanın gözünü alıyor. Bu işi başka bir romdan aldığım bir dosya ile çözdüm fakat diğer eksikleri devam ediyor.

Samsungun A serisi için yapması gerekenler şunlar:

Tuş takımı ışıklarına kullanıcı müdahale edecek. (İster kapatacak ister açacak, ister belli bir süre aç diyecek.)

Tuş takımının titreşimi kullanıcı müdahale edecek. (Bunu yazma sebebim ar-ge yaparken bazı kullanıcılar tuş titreşimini kapatmak istiyor. Bazı kullanıcılar da açmak.)

Klavye de titreşim yine kullanıcı müdahale edecek. (Kapatıp açma yada titreşim şiddetini istediği seviyeye ayarlama yapması.)

En önemlisi ise bildirim ledi olmaması. Bunu yapmadın bari tuş ışıklarını bildirim ledi olarak kullanmaya imkan sağla. Bunu yapman bir yama ya yada kernel değişikliğine bakar. Bu olay discovery 1 de bile mevcut, tuş ışıklarını bildirim ledi olarak kullanıyorsun, gelen iletilerde yanıp sönüyorlar. Ben bir çok harici program denedim, sistem içinden gerekli modifiyeleri yaptım fakat tuş ışıkları olayını bildirim ledi olarak kullanmayı çözmüş değilim. Harici programlar kernel desteklemiyor deyip hata veriyorlar. Samsung bunu bilerek yapıyor, telefonu severek alsın, 3 5 ay kullansın sonra o küçük gördüğü eksiklikler gözünde büyüsün ve telefonunu üst model ile değiştirsin. Bu satış ve pazarlama olayını senelerdir uygulamakta. Koreliler ve japonlar parayı sever. Forumdaki herkez bu yazdığım eksik maddeleri alıp samsung türkiyeye mail bombardımanı yapsa belki samsung efendi bir kaç yama yaparak yeni güncellemeye eksikleri kapatabilir. Sesimiz çıkacak ki taleplerimizi dikkate alsınlar. Ben 1 ay önce bu konu ile ilgili mail attım ama bir kişi ile olmuyor, yüzlerce kişi lazım.

• Daha önceden kurup kullandığım klavyelerden birisi olan Xperia Klavyesi paylaşıyorum. Android 5 ve 6 desteklidir.

Yukarıda saydığım bütün klavye fonksiyonlarını taşımaktadır. (Tuşa basıldığında titreşim, titreşim yoğunluğu, Tuşa basıldığında ses, Ses yoğunluğu. Ayrıca tema seçenekleri de mevcut.)

KURULUM

Normal APK gibi kurun, Ayarlar Dil ve Girişten Varsayılan klavye Xperia seçilecek.

http://upfile.mobi/4qalUyMgRVT

• Arkadaşlar son zamanlarda elimi kaydırarak ekran görüntüsü alamıyorum ayarlara baktım herşey açık. Böyle bir sorunla karşılaşan varmı acaba?

• xpity X kullanıcısına yanıt
    Bi ara Xperia klavyeyi kullanmak için uğraş vermiştim ( çok ugrasmamakla beraber.) ama yapamamıstm hocam, teşekkür ederim..

• Bizim A serisinin yeni yüzü gün yüzüne çıkmış beyler geçmiş olsun.

Dun paylasacaktim ama unuttum, buyrun.

Phone Arena
    Samsung Galaxy A5 (2017) hands-on video and photos leak out
    http://www.phonearena.com/news/New-Samsung-Galaxy-A5-2017-video_id88468

• İkıncisi eski A5. Yani 2015 modeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snnrvp S kullanıcısına yanıt
    Vallahi çok üzüldüm görünce. Verdiğiniz linkteki video kaldırılmış.
    http://www.teknovudu.com/samsung-galaxy-a5-2017nin-videosu-ortaya-cikti/
    Burada bulabildim.
    Çok güzel bir tasarım olmuş muazzam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Snnrvp

Bizim A serisinin yeni yüzü gün yüzüne çıkmış beyler geçmiş olsun.

Dun paylasacaktim ama unuttum, buyrun.

http://www.phonearena.com/news/New-Samsung-Galaxy-A5-2017-video_id88468

Always On olduğuna göre, yine bildirim ledi yok demektir. Tuş ışıkları aynı şekilde 1.5 sn ye yanıyor, ve titreşimide yok. Klasik A serisini alıp kozmetik değişiklik yaparak, ve yazılımını Grace UX ile değiştirerek (farkettiyseniz note 7 yazılımı mevcut) satış politikasına soyunmuş. Buda demek oluyor ki A5 2016 serisine grace UX çıkmayacak. Ancak A5 2017 den birisi A5 2016 ya port yaparsa olabilir. Ki A5 2016 serisi için hala daha bir custom rom bile çıkarmadılar. Orjinal rom üzerinde bir kaç sistem modifikasyonu yapıp Custom rom diye yayınlıyorlar.Gözünü sevdiğimin S3 ü 100 den fazla custom rom denemişliğim vardı. Hepsini deneyip bitirdim, ondan sonra cihaı değiştirdim, çünkü yapacak birşey kalmamıştı

• Cassation kullanıcısına yanıt
    Ben daha özel bi tasarım beklerdim açıkçası, S7 tasarımını düzenleyip A serisi diye satacaklar hocam ve açıkçası bu hic doğru bir yaklaşım değil.

• 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.