Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★ (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.726
Cevap
52
Favori
306.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nougat güncellemesi alacak cihaz. 2017 mayıs-haziran gibi tahmin ediyorum. Kenarlarda soyulma yok olmazda. Kilifsiz zor kullanirsin kayiyor. Samsungun kristal sert seffaf kilifini tavsiye ederim telefonun goruntusune bi zarari yok gayet şık. Oyun oynamadığım icin bi fikrim yok ama seni üzmeyecegini dusunuyorum. 2-3 sene degil, 4-5 sene kullanabilecegin premium bi cihaz. J serisiyle kıyaslamam bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UzmanÇavuş06 kullanıcısına yanıt
    Güncel amiralleri bilmiyorum ancak mesela galaxy note 4 kullanırken ayarlarda hızlı şarj özelliğini kapatmak mümkündü bu şekilde sadece ihtiyacımız olduğunda hızlı şarj ediyorduk. Bunun da bir amacı vardı. Hızlı şarj pilin uzun vadede daha hızlı eskilerini performansını kaybetmesine neden oluyor. Bu hurafe değil sektörde bilinen bir gerçek. 2-3 sene cihazı kullandıktan sonra da sonuçta bir bölümümüz cihazları ikinci el olarak satıp değerlendiriyoruz. Pili degistirilemeyen telefonu pil ölü olarak satmak da ikinci el değerine etki ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durum sadece hızlı şarj veya yavaş şarjdan da ibaret değil ki. Telefonun kapalıyken bile şarj yemesinden bahsediyorum. Telefonumu yakın zamanda garantiye vereceğim sonucunu sizlerle paylaşırım. Ama şunu anladım ki, android gerçekten iş değil
  • Yurtdışı için BPKx serisi yeni güncelleme çıkmış, yakında türkiye ye gelir.

https://samsung-firmware.org/tr/model/SM-A510F/
  • 190 küsür Mb bi güncelleme geldi.

• Bu ekran görüntüsünü 5 ay önce falan paylaşmıştım. Şimdiki durum ise çok farklı.o zamanda yoğun WiFi kullanımı vardı şimdi de aynı şekilde ve 6-7 saat dayanmıyor.alacak arkadaşlar dikkate alsın en az 5 ay sonra batarya ölmeye başlıyor
    ★★ SAMSUNG GALAXY A5 2016 (SM-A510F) [ANA KONU] ★★

• Evet güncelleme geldi.

Telefon açıkken geceden sabaha %2 %3 %4 kadar azalma oluyor herşey kapalıyken.

Ama şarjı az kapalıyken açılmaması tedbir amaçlı olabilir. Aynı şey laptoplardada oluyor az pili kalıp kapatınca açılmıyor bence bunda garantilik bir durum yok.bugun ayni senaryoyu deneyeceğim %10 da gece kapatıp sabah açmayı deneyeceğim bakalım ne olacak...

Hızlı şarj konusunda ise baya yol katedildigini düşünüyorum.bilimsel olarak belki zararı kesinleşmiştir ama eninde sonunda performans düşüyor pillerin. Sonuçta bu telefonu alırken hızlı şarj gibi özellikler bizi etkilediği icin aldık.bird3 hızlı sarja alıştıktan sonra normal standart usule geri dönmek zor olur.

Asıl şunu merak ediyorum yavas şarj edilen batarya ile hızlı sarj edilen batarya nib performansa etkisi var mi ? Yani 5 saat ekran süresi 7 saate çıkıyormu ? Hiç farkı olacağını zannetmiyorum...batarya yıpranır diye fazladan 1 2 saat beklemek doğru gelmiyor bana..hani 90 dk yerine 180 dk prizde tutmak oda zararlı olabilir ne dersiniz...

Birde su kobu var.bende samsung e5 de var.orjinal sarj aleti 1.55 amper.hep orjinal aletiyle sarj etip 2 saat 10 dk civarı şarj olurdu 2.300 mah pili var.

Bunu bir kaç kez 2 amperlik orjinal samsung ama hızlı sarj aleti olmayan alete taktım baya hızlı doldu.bir kackezde a5 in sarj aletine taktim..

Su an telefon kendi sarj aleti ile 3-4 saatte anca sarj oluyor.o 2.10 dklik ritimi bozuldu telefonun.. sebebj nedir bilmiyorum ama kutudan cikan alet dışında orjinalde olsa başka alete takmayın. Demek istediğim değerler hep aynı olsun.azi çoğu telefonu etkiliyor.e5 de 18 aylik cihaz.annem kullandığı icin pek önemsemiyorum doğrusu garantiye verebilirdim bu sarj süresi uzaması konusunda.ama pil performansı hemen hemen aynı lolipop var cihazda.

• Wifi mobil veri oyunlar programlar yazılım sürümleri ekran parlaklığı araç halindeki hareketlilik bunlar çok değişken etkenler.

Asıl karşılaştırmanız gereken ekran süresidir.ben hep 5-6 saat aralığı gördüm hiç 6 saat görmedim mesela.5 saat benim alt seviyem ve cihaz 2 aydan biraz eski...

Şimdi 5 saatten 4 e düşerse sürekli olarak ancak o zaman diyebilirim batarya ölüyor diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: dgkn99

Bu ekran görüntüsünü 5 ay önce falan paylaşmıştım. Şimdiki durum ise çok farklı.o zamanda yoğun WiFi kullanımı vardı şimdi de aynı şekilde ve 6-7 saat dayanmıyor.alacak arkadaşlar dikkate alsın en az 5 ay sonra batarya ölmeye başlıyor

Şükür be benle aynı fikirde olan biri çıktı :)) Kesinlikle telefonun bataryası eskisi kadar gitmiyor. Daha 9 ay oldu ama 2 senelik telefon gibi maşallah. O kadar titiz davranmama rağmen
    Düzeltme: 37 dk ekran süresi Şarj %78. ekstra şarj yiyen hiçbir uygulama yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lgodtr -- 5 Aralık 2016; 15:37:4 >

• UzmanÇavuş06 kullanıcısına yanıt
    Normalde 2 saatte artık 4 saate şarj oluyorsa bir ihtimal şarj aletinin pinleri bozuldugundan olabilir. Note 4 cihazımda benzer bir durum olmuştu servisten garanti kapsaminda orijinal şarj aleti vermislerdi yeni.

• quote:

Orijinalden alıntı: lgodtr

Dün akşam telefonumu %10 şarjı varken kapattım, sabah bir uyandım telefonu açmaya çalıştığımda şarjının bittiğini gördüm. Kapalıyken şarj yemesi çok anormal bir durum. Ya anakart akım çekiyor ya da hızlı şarj anasını ağlatıyor telefonun.

Dün gece saat 23.00 de %9 şarjla kapattım sabah 9 da %7 ile açtım telefonu bir sıkıntı olmadı.sizin için ufak bir deneme yaptım.

• %10 da denemedim hiç ama mesela %5 te falan kapatınca anında geri açmayı deneyince açılmıyor ya da %1-2 kalmış oluyor ve hemen geri kapanıyor. Tahminimce sorun kapalıyken şarj yemeğinden değil açıkken kalan bataryayı doğru gostermemesinden kaynaklı. Yani siz %10 yazdığı icin %10 kaldığını sanarak kapattınız halbuki telefonun şarjı bitti bitecek durumdaydı o yüzden kapatırken de son pilini harcadı ve siz kapalıyken tüketti sandınız. Yani bir ihtimal benim düşüncem bu yönde.

• quote:

Orijinalden alıntı: UzmanÇavuş06

quote:

Orijinalden alıntı: lgodtr

Dün akşam telefonumu %10 şarjı varken kapattım, sabah bir uyandım telefonu açmaya çalıştığımda şarjının bittiğini gördüm. Kapalıyken şarj yemesi çok anormal bir durum. Ya anakart akım çekiyor ya da hızlı şarj anasını ağlatıyor telefonun.

Dün gece saat 23.00 de %9 şarjla kapattım sabah 9 da %7 ile açtım telefonu bir sıkıntı olmadı.sizin için ufak bir deneme yaptım.

Hocam bilemiyorum, belki de sorun benim bataryamdan kaynaklı da olabilir. Ama her ne sebepten olursa olsun bu kadar dikkatli kullanmama rağmen zırt bırt bozulması sıkıyor beni. Ama her türlü %5-%10 şarj kaldıktan sonra telefonun anında kapanma sorunu herkeste var. Bıktırdı beni android'deki bu saçma salak sorunlar. Bu telefonum eskisin kurtulacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cassation

%10 da denemedim hiç ama mesela %5 te falan kapatınca anında geri açmayı deneyince açılmıyor ya da %1-2 kalmış oluyor ve hemen geri kapanıyor. Tahminimce sorun kapalıyken şarj yemeğinden değil açıkken kalan bataryayı doğru gostermemesinden kaynaklı. Yani siz %10 yazdığı icin %10 kaldığını sanarak kapattınız halbuki telefonun şarjı bitti bitecek durumdaydı o yüzden kapatırken de son pilini harcadı ve siz kapalıyken tüketti sandınız. Yani bir ihtimal benim düşüncem bu yönde.

Mantıklı hocam.
  • Ios sevmeyen biri olarak ben de artık sizinle aynı fikirdeyim. Iphone larda da yazılımsal sorun olmuyor mu? Oluyor tabiki ama ıphone kullanıcısı sorununun bir sonraki güncelleme ile çözüleceğinden emin. Bizim sorunumuzdan Samsung un haberdar olduğunu dahi sanmıyorum. Trilyon tane Android cihaz var Android tabanlı telefon üreticileri tabiri caizse sürümden kazanıp arkalarına bakmıyorlar. Bir sonraki cihazım bütçem yettiği oranda ıphone olur düşüncesindeyim.

• Çok uzun bir süre lg g2 kullandım. Ama artık eskidi diye lg g3 aldım ama ekran parlaklığı rezalet olduğu için tekrar lg g2 aldım. Sonra lg g4 çıktı gittim sorgusuz aldım hiç araştırma yapmadan. Daha sonra yorumlara bakınca eyvah dedim ve korkulan oldu tabi ki bootlop sorunu. Telefon 1 ay sonra pert oldu. Samsung u ise çöpwiz den dolayı sevmiyordum hantal diye ayrıca eski kasalarını hiç söylemiyorum bile. Taki telefon arayışı için telefoncu ya gittiğimde adam bana samsung almaz mısın diyene kadar. Adam a direk ama bana samsung deme ne dersen de dedim :) ön yargı işte. Bunu gösterdi bana ilk görüşte aşk :) :) almadan önce biraz araştırdım en ufak şikayet görmedim ve aldım. Samsung gerçekten çok yol almış. Yeni TouchWiz olsun tema desteği olsun batarya olsun dizayn olsun ki en önem verdiğim şey dizayn olur. Her anlamda süper bi telefon olmuş. Normal de telefon alınca ilk yaptığım şey xda dan rom port mod vs aramak olurdu ama samsung 2016 öyle bi yapmış ki hicbirseye gerek yok. Helal olsun

• nsre N kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın :)
  • lgodtr L kullanıcısına yanıt
    hocam huawei p8 sahibiyim eskiden a5 dusundugum icin takip ediyorum benim p8 de %2 ye kafar sarj inebiliyorum oule 10 da 5 de hic kapanmadi 4 ay oldu alali hizli sarj yok hizli sarj telefinun pilini olduruyor bunu farkettim zenfone 2 de de batarya sorunu vardı ve amper olarak cok yipraniyordu hizli sarj satis hilesinden başka bir şey değil sarja takinca aslinda hizli olmuyor oilin her tarafinda dagilan enerjiyi yuksek amperle topluyor ve sana sarj etmis gibi gösteriyor neden %60 a kadar olabildigini de anlamissinizdir sizin batarya %10 goateriyor olabilir ama iconde %1 sarj da olabilir eski telefomun bataryasında sikinti vardi mesela sarj göstergesi telefonu acip kapama ile %10 sarji gidiyordu sizin sorun telefondan kaynaklı

• Çok teşekkür ederim.

• Değerli yorumlarınız için teşekkürler öncelikle. Konuya bir de şöyle bir yorum getirmiş olayım, S7, S7 Edge, Note 5 vs. Telefonlarda hızlı şarj kapama olayının olduğunu biliyoruz. E madem hızlı şarj zararlı değil, neden koyuyorsun kardeşim bu seçeneği? Eğer zararlı değilse insan niye kapatsın ki, çok kısa bir sürede neredeyse telefonu tüm gün idare edecek kadar şarj doluyor ya, kim ister ki göz göre göre yavaş şarj etmeyi? Demek ki bu işin içinde bir kurnazlık var. 2.sorum madem amiral gemilerine bu özelliği koyuyorsun, neden orta sınıflara koymadın? Ben burdan şunu çıkarırım; sen telefonumun bir an evvel bozulup yenisini almamı istiyorsun ama hayır, aynı hataya düşmeyeceğim.

Özet: Samsung çok yol falan almamış arkadaşlar. Samsung halen orta sınıf telefonlarına değer vermiyor. Eşeğe altın semer vursan eşek yine eşektir. Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.