Şimdi Ara

Yoğun Trafikte nasıl kullanmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ben arabalara biraz yeniyim teknik bilgim yok, hatta şöför olarak da yeniyim.
    LPG'li 97 corolla var, bunu belirtme sebebim. Yarım debriyaj ile araç kalkmıyor denebilir.
    Şimdi yoğun trafik olduğunda yani 5-6 saniyede bir 2-3 metre gidilen yollarda araç nasıl kullanılmalı ?
    Bende bir alışkanlık var. Çok debriyaja basılı tutuyorum araba titremesin diye çünkü eski ve bakımsız bir araba zaten titriyor zorlanıyor hoş olmuyor.
    Kalkarken de genelde ( doğru mu yanlış mı bilmiyorum ) devir 2-3 arası gaz getirip ondan sonra debriyajdan çekerek kalkan birisiyim.
    Ama okuduğum şeylerde de debriyaja olduğunca az basın ömrü bitiyor gibi şeyler gördüm. Bilgi sahibi kişilere danışayı dedim :)

• 2.viteste kalk bide makaslara gir seri kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahancer2

2.viteste kalk bide makaslara gir seri kullan

troll değilim diyor bide

• quote:

Adam ciddi bir şekilde soru sormuş trolluk yapmanın lüzûmu var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

troll değilim diyor bide

2.viteste kalkmasi lazim acemiyse 1.viteste hoplatabilir ondeki araca carpabilir bide seri kullansin yogun trafikte atkadan biçerler yada trafigi yavaslatabilir acil durumu oldugu zamanda makaslara girsin sagdan soldan kaçmaya çalissin.

• Piki çılgın hançer.. Teşekkürler güzel esprilerin için :)
  • Debriyaj öyle kolay kolay bozulmaz yani senin sürekli basılı tutmanla, sadece ayağın ağrır bir süre sonra :). mümkün olduğunca aracı boşa al trafik akınca vites atıp ilerle debriyaja ayak alıştırma da sana kalıyor boş yolda sürekli dur kalk ile alışabilirsin bu duruma. Zaten bir süre sonra öndeki araç gittiğinde aradaki farkı açmadan sen de ilerlersin. Ama 5-6 saniyeye bir ilerleniyorsa yarım debriyajda ve vites atılı kalmak makuldür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

3. Viteste kalksın adam ehliyet alırken 3.viteste kalkmayı denemiş bırakmışlar

• Ondekiyle mesafwyi koru sıkıntı olmaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

troll değilim diyor bide

2.viteste kalkmasi lazim acemiyse 1.viteste hoplatabilir ondeki araca carpabilir bide seri kullansin yogun trafikte atkadan biçerler yada trafigi yavaslatabilir acil durumu oldugu zamanda makaslara girsin sagdan soldan kaçmaya çalissin.

Adam yarım debriyaj ile araba kalkmıyor demiş,siz ikinci viteste kaldır diyorsunuz.o özellik sadece symbollerde var sanırsam.Cümlenizin devamını gülerek okudum zaten,umarım o uçuş kaçışlarınız acı şekilde sonlanmaz.Keşke istanbul sizin gibilerden arınsa.

Araba durunca,vitesi boşa atmak,kaldırırkende 1500,2000 rpm aralığında kaldırmak hem yakıt ekonomisi,hem motor hemde debriyaj için en iyi olacaktır.debriyaj bu,basılmak için var,basmaktan çekinmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 1 Kasım 2015; 15:46:32 >

• gaza basmadan kaldır debrajı yavaşca çek balatan fazla dayanmaz 2-3000 devirde sıkışık trafikte kaldırmaya hem araban yorulmaz gaza basmadan kalkınca hemde daha yavaş kalkarsın senin için daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

gaza basmadan kaldır debrajı yavaşca çek balatan fazla dayanmaz 2-3000 devirde sıkışık trafikte kaldırmaya hem araban yorulmaz gaza basmadan kalkınca hemde daha yavaş kalkarsın senin için daha iyi olur

Sıkıntı zaten sadece debriyaj ile arabanın kalkmıyor olması bunu da özellikle belirttim =D Sadece titreyip hareketlenmeye başlıyor. İlerleme olmuyor =)

Ve benim sorum ki cevaplamış sağ olsun, debriyaja zarar verme konusunda idi. Onun dışında sorun yok. Teşekkürler :)
  • Ben yoğun trafikde 1 le kaldiriyorum baktim ilerlemiyo veya 10 metre sonra durmus ise hemen bosa atiyorum 1 le kalkip direk bosa atiyorum anliyacaginiz

• quote:

Orijinalden alıntı: SoNTHERoK

quote:

gaza basmadan kaldır debrajı yavaşca çek balatan fazla dayanmaz 2-3000 devirde sıkışık trafikte kaldırmaya hem araban yorulmaz gaza basmadan kalkınca hemde daha yavaş kalkarsın senin için daha iyi olur

Sıkıntı zaten sadece debriyaj ile arabanın kalkmıyor olması bunu da özellikle belirttim =D Sadece titreyip hareketlenmeye başlıyor. İlerleme olmuyor =)

Ve benim sorum ki cevaplamış sağ olsun, debriyaja zarar verme konusunda idi. Onun dışında sorun yok. Teşekkürler :)

Gaza basmadan kalkar araba hertürlü biraz yavas kalkar sadece hareketlenme dediğiniz de o oluyor sanırım gaza basincada titreyerel mi kalkiyor araba ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SoNTHERoK

quote:

Gaza basmadan kalkar araba hertürlü biraz yavas kalkar sadece hareketlenme dediğiniz de o oluyor sanırım gaza basincada titreyerel mi kalkiyor araba ?

Pek araç test etmediğim için karşılaştırma da yapamıyorum. Belki zaten kalkmaktan kasıt bile odur ama .

Sınava girdiğim araç dizel idi. Yokuşta sadece yarım debriyaj yapınca freni bırakınca araba kalkıyordu 2 saniye gaz vermesek bile gidiyordu yokuş olmasına rağmen.. :D

Bizim araç, yarım debriyaj yapıp kavrama noktası bulduğumda freni bırakırsam ( düz yolda ) 1 metre bile gitmez sadece hareketlenmeye başlıyor ondan sonrasında gaz istiyor çok fena titremeye başlıyor .. Gaz vermeyince de ayağım aynı yerde kalsa bile sönüyor araba.

Çok da önemli değil ya, benim sorum sadece debriyaja basılı tutmak gerçekten çok mu fazla zarar veriyordu onu öğrenmekti. Yoksa kalkışımda sıkıntı yok rahatça kalkabiliyorum . Boşa alsam da aniden 1 atıp yine kalkabilirim yani öyle zaman alıcı bir şey olmaz benim için o ..
    Teşekkürler tekrar.

• Bende 1.5 araçlık mesafe kalana kadar aracı oynatmıyorum hafif gaz verip boşa atıyorum yol eğimli ise gaza bile basmıyorum.
  • Boş bir araziye gidin, tum secenekleri deneyin tekrar tekrar. Hangisinin kolay oldugunu cozdukten sonra trafikte de uygularsiniz.

Debriyaja surekli basmanin zarari balatanin daha cabuk asinmasi ve ayagin yorulmasi, normal sartlarda iyi bir aliskanlik degil ancak eski araclarda teorik olarak yanlis uygulamalar pratikte kullanisli olabiliyor.

• Araya araç almada ne yaparsan yap,
    Yoğun trafikte önümdeki araç şöförünün istyerek veya kalkarken oyalanarak aralık bıraktığı için önüne sürekli araç almasına acaip sinir olurum çok defa tartışmışlığım var
  • ikinci vites ile kolay kalkarsın diyeceğim de 1.ile zorlanıyorsunuz arkadaşların dediği gibi arada ki mesafeyi koruyun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.