Şimdi Ara

DirectX 12’nin Testlerinde AMD %400, NVIDIA %150 Performans Artışı Gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
5
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  DirectX 12’nin Testlerinde AMD %400, NVIDIA %150 Performans Artışı Gösterdi

DirectX 12’nin çıkışına daha var ama, ilk testler bayağı umut verici gözüküyor.

AnandTech sitesinde yapılan test aslında gerçek olsa da tüm oyunları kapsayabilecek bir şey değil. Çünkü Oxide Games’in Star Swarm demo’su kullanılarak yapılan test ekran kartlarını zorlasa da bunu tekil objelerin çizimi üstünden yapıyor. Yani ekrandaki obje miktarını arttırıp bunların talebini ve ekrana yansıtılmasını test ettiğinden günümüz oyunlarında doğrudan bir denkliği yok. Ama yine de burada gösterilen bir performans artışı, DirectX 12’nin kapasitesini sunmak için ideal olarak görülebiliyor.

Buraya kadar Aksak Timur tarzında olayı anlayabilmiş olsam da sonrası birazcık zorlayıcı geliyor. Özellikle NVIDIA ve AMD’den alınan, DirectX 12 uyumlu ama tam olarak optimize edilmemiş yazılıkların girişinden itibaren. Çünkü WDDM 2.0, benim tümüyle yabancı olduğum ve anlamak için biraz vaktimin olduğu bir teknoloji. O nedenle bu işi uzmanlara bırakıyor, doğrudan test sonuçlarına atlıyorum.

Yine testin açıklandığı sitede görebileceğiniz üzere farklı GPU’lar teste tabi tutulmuş. Oranlar ise gerçekten AMD için %400 civarında, NVIDIA içinse %150 civarında bir performans artışı. Peki bune ne sebep oluyor? Görünüşe göre DirectX 12, uzun yıllardır çözüm bulunamayan CPU darboğazını halletmişe benziyor. Elimizdeki çekirdek sayısının hiç tam anlamda gelen işe göre ölçeklenmesinin sağlanamadığı bir teknoloji geride kalmış ve Windows 10 ile bu iş çözülmüş gibi görünüyor. İşlemcilerden birkaç tanesi kilitlenip diğerleri göreceli olarak boş kalacalağına bu sefer yük hepsi arasında düzgün bir şekilde dağıtılıyormuş. İşte işin bu kısmı, genel olarak her oyunda bir şekilde işimize yarayacak performans artışı kısmı gibi duruyor.

Bu noktada özelliklerde yorumlarda dolanan bir soru var: “Neden DirectX 12 sadece Windowz 10’da? İşletim sistemini sattırmak için mi?” Bunun cevabı ise yorumlarda en düzgün şöyle verilmiş: WDDM 2.0 ve DirectX 12 temelden birbirilerine bağlı olduğundan ve yine Windows 10’a kendileri temel oluşturduklarından bu teknoloji sadece Windows 10’da olabilir.

Kabulü size kalmış artık.

Alıntı : oyungezer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 10 Şubat 2015; 15:08:47 >

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse

• _____________________________
    "Karanlıkta fısıldadıklarım yolunuzu aydınlatacak"
  • Nvidia nın çöküşü driver ları iyi olmasa ne olurdu nividia acaba
    ASROCK B250M PRO4 - G4560 - CRUCİAL BALLİSTİX 4X4 16GB DDR4 - SAMSUNG 960 EVO - AORUS RX 570 - CORSAIR 350D - SHARKOON COOL ZERO 650W
  • dx12 gümbür gümbür geliyor.mantle cidden dx12 için mihenk taşı oldu ama amd kart zorunluluğu nvidia kullanıcıları için kötüydü.Şimdi dx12 sayesinde hem amd hemde nvidia kartlar bu nimetten faydalanmış olacak.oyun yapımcılarıda dx12 yi arkalarına aldıkları takdirde çok iyi şeyler olacak bizim adımıza.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • Nvidia'ya burdan da mı ekmek yok R9 3xx serisi yeni kral olacak gibi görünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    taraf tutma söz konusuydu

Orijinalden alıntı: eyreequel

Kimse deginmemis ama r9 2xx serisinde %400 luk bir performans artışı söz konusu ise r9 390x için bu oran %700 ve üzeri olabilir... Gerçek anlamıyla bir devrim :)

gün geçtikçe daha çok heyecanlanıyorum dostum bu haberleri görünce

r290 bile 4k'da akıcı oyun keyfi veriyor, performansı %400 artar ise 12k'da oyunlar akacak demektir düşünmesi bile ayrı zevk..

r3xx serisi alanlar yaşadı %700-%800 belkide %1000 daha yüksek olacak kartın performansı. 5 ay sonra nvidia diye bir firma olmayabilir bile

• Nvidia kartların güçsüz olmasından değil bu...Microsoft zaten dx11de nvidia torpil yaptı ve şuanki haliyle bile yüksek sonuçlar elde ediyordu.Amd de baktı microsoft dx11inden hayır yok mantle geliştirdi.Bu sefer inşallah taraf tutmaz.
    İşlemci: İ5 3570k@4.3 ghz Anakart: GİGABYTE Z77X-D3H Ram: GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL10 Ekran kartı: Sapphire R9 290 TRI-X GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Kasa: CORSAIR CARBİDE SERİSİ 300RW Güç kaynağı: THERMALTAKE LITEPOWER BLACK EDITION 700W Cpu soğutucu:Cooler Master X6
  • Hele şükür AMD, ayağına vurulan prangalardan kurtuluyor. Alta, az önce başka bir konuya yazdığım mesajı, bu konuyla da ilgili olduğu için ekliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: mamad

Ayrıca Miki'nin eteklerini tutuşturan bir şey olduğunu da sanmam. Adamlar ortalama 3-4 yılda bir ana dx sürümünü güncellerler. Bu sefer tam tersine ağırdan aldılar.

Ben de bunu diyorum işte. Bu kadar zaman bekleyipte, DX12'yi neden Mantle'ın çıkmasından sonra duyurdular? Bu tesadüf mü?

quote:

Dx12'deki performans farkını şimdiden bu kadar kesin konuşmayın derim. Çünkü dx12 yüksek oranda Nvidia gpu mimarisi üzerine şekilleniyor. En azından pcdeki kısmı. Ben orada pek bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Yani dx12 çıktı Amd uçtu, Nvidia yerin dibine battı gibi bir şey söz konusu olmaz. Nvidia ona müsade edecek kadar enayi değildir. Tabi dx12 Amd'ye işlemci tarafında getiri sunacaktır. O kısmı da esas sevindiren taraf.

AMD'nin Nvidia'ya donanımsal üstünlüğü vardı (HD7000 vs GTX 700). Lâkin oyunlarda hemen hemen denk performans sergiliyordu ikisi de. Herkes bu durumu, Nvidia'nın AMD'den daha iyi ve daha optimize sürücü çıkartmasına bağlıyordu. Bu arada birçok kişi, MS'un DX'i Nvidia kartlarda daha iyi performans verecek şekilde ayarladığını ise atlıyordu, fark etmiyordu ve/veya es geçiyordu. Tabi bu, MS'un yediği ve sonradan ortaya çıkan haltlardan sadece birisi.

AMD ise bunun farkındaydı yıllardır. Zamanında (dile kolay 4 yıl önce) bununla ilgili açıklama yapmış olsalar da, MS onları (âvâmî tabirle) takmadı. MS, Allah bilir kaç yıldır bu takozu koyuyordu AMD'nin önüne...

İşte delili: AMD: DirectX, PC Oyunlarının gerçek potansiyeline engel oluyor

AMD, MS'un kendi önüne koyduğu takozdan kurtulmak zorundaydı ve ne yapıp-edip Mantle'ı çıkardı. Ve AMD'nin, MS'un pırangasından kurtulması ile MS'un bu foyası ortaya çıktı ve MS, AMD'nin önüne gizlice koyduğu takozları kaldırmak zorunda kaldı DX12 ile birlikte. Yani AMD uçacak, Nvidia yerin dibine batacak değil. Nvidia ile alakası yok bunun. Çünkü, Nvidia kartlarda kısıtlama yoktu ama AMD kartlarda DX ile bir kısıtlama vardı. Bu kısıtlama kalktığında, AMD'nin büyük performans sıçramasını bekliyordum ama bu sonuçlara göre yazacak olursam, bu kadarını beklemiyordum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 10 Şubat 2015; 16:00:38 >

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• ya allah aşkına inanan var mı bunlara ? Bu performansları verirse gpular nasıl satılacak ? Konsol gücü ve grafikleri ortada nvidia ne edip ne yapar engeller bu kadar farkı . normalde 40 fps alıyorsan 55 alırsın en fazla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

quote:

Orijinalden alıntı: eyreequel

Kimse deginmemis ama r9 2xx serisinde %400 luk bir performans artışı söz konusu ise r9 390x için bu oran %700 ve üzeri olabilir... Gerçek anlamıyla bir devrim :)

gün geçtikçe daha çok heyecanlanıyorum dostum bu haberleri görünce

r290 bile 4k'da akıcı oyun keyfi veriyor, performansı %400 artar ise 12k'da oyunlar akacak demektir düşünmesi bile ayrı zevk..

r3xx serisi alanlar yaşadı %700-%800 belkide %1000 daha yüksek olacak kartın performansı. 5 ay sonra nvidia diye bir firma olmayabilir bile

Ne zaman görmüştün bu rüyayı? Allah aşkına, azıcık olsun gerçekçi olun; ayaklarınız yere bassın. Uçmayın bu kadar.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• quote:

Orijinalden alıntı: black37

Daha oncede dedigim gibi dx11 amdnin gucunu kisitliyodu
    taraf tutma söz konusuydu

Bunu senden önce AMD, yıllardır söylüyordu. Yukarıda linkini verdim bak.

• AMD bu sefer piyasayı alt üst edecek gibi gözüküyor

Geçtiğimiz haziran ayında yaptığı bir açıklamada Direct X 12'nin Xbox One'da çok fazla bir performan artışı sunmayacağını söyleyen Phil Spencer, son açıklamasında bu tutumunun arkasında durdu. Windows 10 konferansından sonra Direct X 12'nin DX 11'e %50'ye varan performans artışı sunacağını söyleyen Phil Spencer bu durumun Xbox One'da çok fazla değişiklik sunmayacağını söylüyor.

"İnsanlar bana Direct X 12'nin Xbox One'ın grafik kapasitesini büyük oranda artırıp artırmayacağını sorduğunda, ben buna hayır demiştim. Kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemem ama DX 12'ye geçtiğimizde Xbox One'ın CPU'su, GPU'su veya bellekleri değişmeyecek. DX 12, Xbox One'ın iyi olduğu şeyleri yapmayı kolaylaştıracak ve siz bu gelişmeyi göreceksiniz. Ama insanlar bunun dramatik bir değişiklik olup olmadığını sorarlarsa hayır der ve daha öncekiyle aynı şeyi söylerdim"

Spencer, Twitter üzerinden gelen sorulara yanıt verirken DX 12'nin darboğaz olan yerlerde öne çıkacağını ve dolayısıyla oyundan oyunda getirdiği şeylerin değişeceğini söylüyor.

DirectX 12’nin Testlerinde AMD %400, NVIDIA %150 Performans Artışı Gösterdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encuni -- 10 Şubat 2015; 16:09:29 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.