Şimdi Ara

SUZUKI SWIFT FUN CLUB (183. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.650
Cevap
93
Favori
223.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yetkiliden yakınlarda bakım yaptıran var mı? güncel servis bakım fiyatları nasıl?

    _____________________________
    Kids are like farts, you can only tolerate your own. -

    Dolaştığım ülkeler;
    / EUROPE: TURKEY, GREECE, BULGARIA, ROMANIA, GERMANY, ITALY, FINLAND, NORWAY
    / MIDDLE EAST: UAE, CYPRUS
    / ASIA: AZERBAIJAN, PAKISTAN, CHINA, HONG KONG, SOUTH KOREA
    / ASIA-PASIFIC: THAILAND, INDONESIA, MALAYSIA, SINGAPORE, PHILIPPINES, VIETNAM
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt

    Nisanda

    10640 tl vermiştim standart bakım

    çorlu volkan oto


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    İnsanda yok ise edep, neylesin medrese mektep,
    okusa alim olsa, yine merkep yine merkep...
  • susanele S kullanıcısına yanıt

    Önceki mesajlarda konuştuğumuz versiyon güncellemesi zaten bulunla ilgili.

    Sizinki şu anda 2023 görünüyor.


    2024 sürümü var şu anda sadece. Bu linkten en altta 1 kameralı olan sürümü indireceksiniz. Yükleme ile ilgili detaylar önce mesajlarda var. Ekran biraz daha modernleşiyor ve bazı yeni müzik ayarları geliyor.

     SUZUKI SWIFT FUN CLUBaerpro.com
    Aerpro | First Choice
    https://aerpro.com/am9x
    _____________________________

    Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Max Damage M kullanıcısına yanıt

    AKU ısını abartıyorsunuz. Inci AKU AGM 50 Amper ve benzer akü Mutlu aküde'de var. Daha geçen gün taktırdım. 6500 TL montaj tahil akü taktırdım. Orjinal AKU'su 4.5 yıl gitti. Soğuklarda cansızlaştığını hissettim. Durduk yerde yolda kalmamak için taktırdım. Aracın canına can geldi. Zaten ortalama bir akü 3-5 yıl arasında gidiyor. Aracım 93.000 KM'de son 3 servisini de özel serviste yaptırıyorum. Yetkili servisin işçiliğinden memnun kulmamıştım. Durduk yere 30.000 KM'de bir disk değiştiriyorlardı. Servis gereksiz parca satma derdinde..


    10 yıl garanti işi de arkadaşlar palavra.. Size yazılı beyan vermemişlerse 10 yıl garanti için kazıklanmayın.


    Daha kaliteli sarf malzemelerler ben özel serviste bakımı yapıyorum. 10.000 KM de bir yağı değiştiriyorum. Araç kendine geldi. Tozlu ve çok trafik olan bir yerde yaşıyorsanız 15.000 KM bir bakım bu araca yetmez.


    Mesala polen fitresi 7500 KM'den sonra doluyor. Bu durumda Motor hava filteresi de 15.000 KM dayanmaz.



    Kitapçığını okuyun. Bakımları nelerin değişmesi gerektiği filan yazıyor. Ona göre parçaları alın. Taktırın. Gergi kayışını ben mesala aldım, klima kayışı ile değiştirdim. Bunların ömürlerini yazıyor kitapçıkta.


    Benim ön diskler hızlı bitiyor. Bu arada aracın firenlemesi efsane. EBC balata ve disk takımı aldım Ingilteden. Bir de onları deneyecem. En azından 60.000 KM götürsün.


    Uyanık olun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURATSPLAT -- 10 Aralık 2025; 10:18:55 >
    _____________________________

    "Bütün dünya bilmeli ki; kaşıimızda böyle bir düşman oldukça onu affetmek elimizden gelmez ve gelmeyecektir. Düşmana merhamet, aciz ve zaaftir; bu insaniyet göstermek değil, insanlık hassasının(haysiyet) yok olduğunu ilan eylemektir." Gazi Mustafa Kemal Atatürk




  • Max Damage M kullanıcısına yanıt

    Incı AKU AGM 12V 50Amper CCA 560 Boyut:207X175X190


    https://www.inciaku.com/media/dw1fmqgp/agm-leo-urun-foy-tr2025.pdf

     SUZUKI SWIFT FUN CLUB

    Bu aküyü ben Inci Antalya Yetkili Bayisinden 6500 TL alıp taktırdım. Eskisini alıp indirim yaptılar. Özetle 6500TL değişimini ve kontrollerini yaptılar. 30 dakikadan fazla sürmez.

    _____________________________

    "Bütün dünya bilmeli ki; kaşıimızda böyle bir düşman oldukça onu affetmek elimizden gelmez ve gelmeyecektir. Düşmana merhamet, aciz ve zaaftir; bu insaniyet göstermek değil, insanlık hassasının(haysiyet) yok olduğunu ilan eylemektir." Gazi Mustafa Kemal Atatürk




  • MURATSPLAT M kullanıcısına yanıt

    Neyi abartmışım?


    Mutlu Akü, İnci Akü hepsinin akü bul uygulamasını kullandım, müşteri hizmetlerine bağlandım İstanbul Anadolu Yakası'ndaki hiçbir bayilerinde ÇOK İNCE KUTUP BAŞLI 45 amper akü bulamadılar. Yol yardım, 7-24 açık akücüleri aradım onlarda da yok. Oto elektrikçileri gezdim 45 amper buluyor kutup başı uymuyor kutup başı uyuyor amper uymuyor.


    Başıma geleni anlatıyorum.


    En sonunda gittiğim özel servisi aradım. Bostancı Oto Sanayi'de olduğundan direkt yer ismi verdi onda da kendim gidip almak zorunda kaldım. Ben getirsem montajını da yaparım diyorlar başka bir şey demiyorlar. Bir de ona para vereceğime kendim gidip aldım kendim taktım ama safi işkence. Araç sahibiysem bunları yaşamak zorunda değilim.


    Şu akü için 4-5 yıl ömür normal olayını da ben anlayamadım. 2011 Honda Civic'i 2015'te aldığımda üstünde fabrikanın taktığı akü vardı. 2019'da aynı akü ile sattım arabayı. Babada Berlingo var 2017'de sıfır almıştı hala fabrikanın aküsüyle kullanıyor.


    Ufak motor dolayısıyla ufak alternatör sebebiyle bu b segmentlerde akü ömrünün kısa olduğunu düşünüyorum. Bilimsel bir ispatım yok tamamen benim düşüncemdir.

    _____________________________




  • Bu arada lastiği patlatınca da benzer sıkıntı yaşadım. Saçma sapan bir ölçü yapmışlar alternatif yok. Ya premium bir şey takacaksın ki onda da asla tek vermem çift alacaksın diyor en az 9-10 binlik olacaksın ya da Çin malı kıytırık markalar var. Ara tara bu sefer evin yakınında şansıma Leufen midir nedir o markadan buldum vallahi fabrikanın taktığı boktan lastikten iyidir bilginiz olsun. Lastik sesi azaldı baya baya.

    _____________________________
  • Aracın bakımını yaptım. Şunu tartışmak istiyorum. Yapay zeka ile de araştırdım. Ben servis 0W20 yağ koyuyor diye liqui moly 0w20 yağ koydum. Yapay zeka o da olur sıkıntı olmaz diyor. İmkan varsa ideal olan 0w16 diyor. Tabi fabrikanın önerdiği 0W16 yağ. 0W20 en iyi alternatif olarak görünüyor. Bu konuda bilginiz ya da fikriniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aramir -- 14 Aralık 2025; 21:42:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aramir

    Aracın bakımını yaptım. Şunu tartışmak istiyorum. Yapay zeka ile de araştırdım. Ben servis 0W20 yağ koyuyor diye liqui moly 0w20 yağ koydum. Yapay zeka o da olur sıkıntı olmaz diyor. İmkan varsa ideal olan 0w16 diyor. Tabi fabrikanın önerdiği 0W16 yağ. 0W20 en iyi alternatif olarak görünüyor. Bu konuda bilginiz ya da fikriniz nedir?
    0w16 ile 0w20 arasında çok fark olmaz. Zamanında yağ ve filtre değişimlerini yapın Suzuki ile sanayiye girmezsiniz. Öyle sorunsuzdur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Aramir A kullanıcısına yanıt

    Lubex Primus 0W-16 Hybrid 4 LT yağı kullanıyorum. 3 değişimde tercih ettim. En ideal yağ. Aracın kitapcığında da tavsiye edilen yağ. Özellikle kış memleketinde yaşıyorsanız daha fazla farkını görürsünüz. Benim araçta bu yağ 0.4 Litre 100KM'de tasarruf yaptı. Şuan şehir içinde 100KM'de 5.1-5.4 LT arasında yakıyor. Motor 93.400 KM'de. Araç 2021 model.


    Yapay zekayı bırakında aracın kitapçığını okuyun. Servise de ustalara da bakmayın. Kitapçığı referans alın.


    Bu arada ben Antalya'da yaşadığım ve 44C sıcaklıklarda araçı trafikte zaman zaman kullandığım için 10.000 KM'de bir yağ değişimi, 30.000 KM'de şanzıman yağ değişimi yaptırıyorum. Çıkan yağların durumuna bakınca da doğru zamanda değiştiğine şait olduk. Şanzıman yağı 20.000 KM'den sonra kararmaya başlıyor. Motor yağı da 7500 KM'den sonra kararmaya başlıyor.



    Büyük şehirlerde yoğun trafikte kullanıyorsanız Zaman ve KM değerlerini düşürmelisiniz. Trafikte sıcaklıkta dur kalk yapan araçlar çok büyük stresse giriyor.


    Bu arada son bakımlarımı yeni yaptım. Özel serviste yapıldı. Ve parçaları ben aldım.


    • Rutin 10.000 KM bakımı için işçilik: 2000 TL
    • Yag, yag filtresi, CVT Şanzıman yağı, fren hidrolikleri  ve hava filtresi değişti.
    • Lubex Mitras Cvt 1 Lt Otomatik Cvt Şanzıman Yağı, 6 Adet. 5.7 Litresi kullanildi. 2.440,80 TL.
    • Lubex Primus 0W-16 Hybrid 4 Litre: 972 TL
    • Suzuki orjinal Motor Hava Filtresi, Yağ filtresi, Yağ tapası:  2.620 TL
    • İnci AGM 50 Amper AKU: 6500 TL
    • Petrol Ofisi DOT 4 1 LT Fren Hidrolik: 317 TL


    TOPLAM: 14.849,8 TL


    Akü'yü çıkarsanız bu bakım için yaklaşık 8.350 TL işçilik dahil tuttu. 93.000 KM yapilan bakim bu.


    4 yildan sonra AKU değiştirmezseniz özellikle kışın aylarında yolda kalırsınız ya da sabah çalıştıramazsınız. Bir de bu araçlarda çok elektronik var. Ömrünü tamamlamış aküleri kullanmakta inat ederseniz daha büyük arızalarla uğraşırsınız.

    _____________________________

    "Bütün dünya bilmeli ki; kaşıimızda böyle bir düşman oldukça onu affetmek elimizden gelmez ve gelmeyecektir. Düşmana merhamet, aciz ve zaaftir; bu insaniyet göstermek değil, insanlık hassasının(haysiyet) yok olduğunu ilan eylemektir." Gazi Mustafa Kemal Atatürk




  • 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.