Şimdi Ara

SEN DE BİR BİLGİ (PÜF NOKTASI) PAYLAŞ! DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
154
Favori
9.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çözdüğünüz bir denemeden, soru bankasından ya da dinlediğiniz, çalıştığınız konudan bir kısım olabilir. ya da aklınıza gelen herhangi bir bilgi, genelde karıştırdığınız bir şey olabilir, çok iyi bildiğiniz bir şey de olabilir. pratik yöntem ya da akılda kalıcı bir kodlama olması da şart değil.

gelin burada paylaşalım. her gün 3-4 tane paylaşılsa bile 1 ay sonra aşağı yukarı 100 tane bilgi eder. bakarsınız buraya şöyle bir göz atarken gördüğümüz o şey aklımızda kalır, öğreniriz ya da hatırlarız. yararlı olur diye düşünüyorum.

aslında bunu söylemeye bile gerek yok, yani saçma-gereksiz yorumlar benim umrumda olmaz ama, konuyu açıp şöyle bir göz atarken konuyla alakasız şeylerle karşılaşmamak adına, lütfen (AMA LÜTFEN DİYORUM) yalnızca konuyla ilgili, paylaşılanlarla ilgili cevaplar yazalım. hepimizin iyiliği için. hadi bakalım tüm iyi niyetli arkadaşlar için yararlı olmasını diliyorum. :)

ilki benden gelsin o zaman! görünce hatırlarsınız/anlarsınız zaten. uzunca açıklamaya gerek yok. yukarıdaki ifade aşağıdaki ifadeye eşit. bu kural için gerekli olan şey, ikinci köklü ifadenin başında 2 olması. ha bir de sanırım yukarısı + olunca aşağısı da + oluyor, emin olan bir arkadaş onaylarsa iyi olur.

+
    arkadaşlar, isteyenler cevabın başına "MAT" , "GEO" , "EDEBİYAT" ya da birden fazla dersi ilgilendiriyorsa "FİZİK-KİMYA" şeklinde dersin adını yazabilir. ya da "SAYISAL" , "EŞİT AĞIRLIK", "SÖZEL" diye belirtebilir. yalnızca bazı derslerle ilgili yazılanları okumak isteyenler için kolaylık olur. gerekiyorsa tabii. ben yazmıyorum mesela, fotoğraftan anlaşılıyor matematik olduğu.

+
    misal: bir deneme (ygs, lys ya da bölüm denemesi) çözdün, biyolojiden toplam (yanlış+boş) 4 soruyu yapamadın, sonra o 4 soruyu halletmeye çalışırken yeni bir şeyler öğrendin bir şeyler hatırladın, eğer vaktin varsa mümkünse ve eğer istersen, gel 1 tanesini paylaş burada. bunu karşılık beklemeden yap mesela. inşallah o paylaşılan bir şeyin katbekat fazlası güzellikler sizinle olsun. tüm iyi niyetli arkadaşların (bu konuya bir cevap yazsın-yazmasın farketmez) istedikleri yere varmalarını diliyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernweh7 -- 11 Ocak 2015; 19:15:49 >

• .+SAYISAL/ epifit bitkiler tropikal bölgelere özgü bitkilerdir ılıman bölge yaprak döken biyomunda bitkilerin kışın yaprak dökmesinin nedeni sıcaklığın çok düşük olmasıdır bu sebeple fotosentezde yapamaz ve metabolizma düşer çayır biyomlarının toprakları humusludur verimlidir bu sene açıkçası biyomlardan 1 soru bekliyorum hemde ygs de herkes püf bilgiler paylaşırsa sınava kadar arşiv olur burası ve mf ya da tmlere çok faydalı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asilzade101 -- 12 Ocak 2015; 2:42:24 >
  • M=d.v

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şeyi iki katına çıkarmakla iki kat arttırmak farklı şeyler, x'in 2 katı 2x'dir ama x'i iki kat arttırmak demek x+2x=3x demektir.
  • Haritanın ölçeği ile duvarda kapladığı alan doğru orantılıdır(Sık gelen soru tipidir)

• Türkce:

fiilimsiyi kolay bulmak icin cümledeki yüklemi bulun.ondan sonra fiile benzeyen kelimelere me/ma olumsuzluk eki getiriliyorsa o fiilimsidir.

seni aramak istiyorum.

istiyorum=yüklem
    aramak-(aramamak)diyebiliriz yani fiilimsidir.

bilesik yapili soruyorsa direk fiilimsi arayin.
    sifatlar ismi zarflar genelde fiili niteler.
    cümlenin ögelerinde deyimler ve tamlamalar bölünmez aman dikkat edin.

• x in y türünden değer demek x 'i yalnız bırakmak demektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • +
    arkadaşlar, isteyenler cevabın başına "MAT" , "GEO" , "EDEBİYAT" ya da birden fazla dersi ilgilendiriyorsa "FİZİK-KİMYA" şeklinde dersin adını yazabilir. ya da "SAYISAL" , "EŞİT AĞIRLIK", "SÖZEL" diye belirtebilir. yalnızca bazı derslerle ilgili yazılanları okumak isteyenler için kolaylık olur. gerekiyorsa tabii. ben yazmıyorum mesela, fotoğraftan anlaşılıyor matematik olduğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernweh7 -- 11 Ocak 2015; 17:26:22 >
  • Sozel/esit agirlik

Edebiyat'ta ezberlemek yerine sifreleyin

• Kimya Adlandırmada konusunda zorluk çekenlere yazayım biraz uzun olacak ama :D Bileşiklerin adlandırılmasında Element değerliklerini ezberlemek çoğu kişiye zor geliyor ama ezberlemeniz gereken şeyler aslında ametaller(17 tanedir ve periyodik tablonun gerisi metaldir, ametalerin hepsini bilmek gerekir bence metaller ezberlenmez), sabit değerlikli olan metaller (1A 2A 3A ve Ag,Zn) ve köklerdir. Kökler çok önemli zaten minimum bu söylediklerim bilinmek zorunda bu konuyu yapabilmek için.Sistematik bir ezber de denebilir buna.( kitaplarda verilen tablo bence çok karışık ve akılda kalıcı değil değişkenler bile verilmiş)
    Sabit Değerlikli Metaller
    1A:Li,Na,K,Rb,Cs,Fr bunlara ek Ag de +1 ve sabit değerliklidir ve H(hidrojen) almıyoruz bu gruptan, o değişken ve ametal çünkü.
    (kısaltması: HaydarpaşaLisesininNamlıKimyacısıRabianınCesediniFırlattı)

2A:Be,Mg,Ca,Sr,Ba,Ra ve bunlara ek Zn de +2 değerliklidir
    (kısaltması: BegmenMağazasındaCakaSatarkenbabasınaRastladı)

3A:Al
    Bunlar sabit ( sadece o değerliği alan) elementlerdir bunların dışında kalanlar değişkendir onları bilmeye gerek yok. Adlandırmada izlenecek yol: İlk bakılacak şey bileşik iyonik mi kovalent mi(ametalerin hepsini bilince bu kısım kolay zaten)
    -Kovalent olanlar. Latince sayılarla okunur
    - İyonik ise direk metale bakılır sabit mi değil mi diye sabitse sadece metalin ve ametalin adları direk söylenir başka bir şey yok. Sabit değilse metal değişkendir ve başına değerliği Romen rakamı ile belirtilir sonra ametal söylenir.(yani sadece sabit değerlikli metalleri ezbelemek yeterli)

Bu da aynı şey, ben o Listeyi ezberlerim,kitaptaki anlatım daha iyi diyenler olabilir ama ben yıllardır ezbelerleyememiştim şimdi soru kaçırmıyorum belki bu durumda olanlara kolaylık olur.

BİYOLOJİ
    -Hidroliz hücre içinde veya dışında olabilir ( Atp harcanmaz)
    -Dehidrasyon sadece hücre içinde olabilir bunun sebebi olayda Atp harcanır ve Atp de aktarılamayan bir şeydir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merve D. -- 13 Ocak 2015; 6:25:05 >

• Coğrafya/
    **Atmosfer güneşten gelen ışınlarının yere çarpıp yansımasıyla ısınır. Bulutlu günlerde Bulutlar yansıyan hava sıcak hava kütlesini bırakmadığı için havanın daha sıcak olduğunu hissederiz.
    **Haritada kahverengi tonları o bölgenin kurak olduğunu değil , yükseltinin fazla olduğunu belirtir. Ne kadar koyu ise o kadar yüksektir. Doğu Anadolu bölgesi bu renkle gösterilir. Güneydoğu açık kahverengidir. Kıyı kesimlerinde genellikle yeşil tonları hakimdir. Ben küçükken ''Bizim ilimizde neden fazla ağaç yok'' diye düşünürdüm. Sahil illerini yemyeşil zannederdim Çünkü yükselti düşük olduğundan yeşile boyamışlar.
    **Genç nüfusun fazla olması denilirse hemen bizim ülke aklımıza gelmeli ve bundan yola çıkmalıyız. Genç nüfus fazla , yavaş yavaş gelişiyor, dışa bağımlılık zamanla azalıyor, nüfus piramidinin altı geniş, kişi başına düşen milli gelir vasat, eğitim ve sağlık sektörü genç nüfusu az olan ülkelere göre daha geride.
    **Ülkemiz 7 bölgeden oluşur. Nüfusu en fazla olan bölgemiz Marmara Bölgesidir.
    zaten coğrafyadan tek bunları biliyorum şuan. paylaşayım dedim İnşallah konuları çalışıp eklemeler yapacağım. Fen derslerine tekrara başlayacağım. Onlarda daha çok eklemeler yapacağım kısmetse.

• +
    misal: bir deneme (ygs, lys ya da bölüm denemesi) çözdün, biyolojiden toplam (yanlış+boş) 4 soruyu yapamadın, sonra o 4 soruyu halletmeye çalışırken yeni bir şeyler öğrendin bir şeyler hatırladın, eğer vaktin varsa mümkünse ve eğer istersen, gel 1 tanesini paylaş burada. bunu karşılık beklemeden yap mesela. inşallah o paylaşılan bir şeyin katbekat fazlası güzellikler sizinle olsun. tüm iyi niyetli arkadaşların (bu konuya bir cevap yazsın-yazmasın farketmez) istedikleri yere varmalarını diliyorum. :)

+ BİYOLOJİ - soruda hangileri tüm fotosentetik bakteriler ve yeşil bitkilerde ortaktır diye sorulmuş. ben çözümün fotoğrafını koydum. cevap: klorofil bulundurma ve CO2 özümlemesi yapma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernweh7 -- 11 Ocak 2015; 19:11:59 >

• Turkce/
    -Virgul mu noktali virgul mu karistiriyosan ve koymayi dene ; bağlac gorevi gorur ve yerine de kullanilir.

-Fazlalik anlami/daha onceden yapilmis olma anlami veriyorsa -de ayri yazilir. (Baglactir ve de yazilabilir ancak suan okudugun cumlede gordugun uzere o mantik her zaman ise yaramaz.)

-Kelimeleri, cumleleri bagliyorsa -ki ayri yazilir sahiplik vb bildiriyorsa birlesiktir (ben ki, benimki)
    (Som Bahcem haric)
    -Semai (8li), Koşma (11li) hece olcusuyle yazilir ve tek ayrimi budur. Semainin S'sine iki cizik atip 8 yap.
    Koşma 11li heceyle yazilir. 11'de iki tane 1 var ilk biri al ikinciyi ikiye kir ve K yap artan yok kalan yok unutmayacaksin :p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazisletme -- 12 Ocak 2015; 17:10:08 >
  • +KİMYA
    AZOT GAZININ YANMASI EKZOTERMİK DEĞİL ENDOTERMİKTİR.
  • Fiilimsi yüklem olduğunda isim sayılır. !!!

• Maliyet artış miktarı kırılan /kalan kırılan/kalan
    Neredeyse bütün sorularda işe yarar

Örnegin 10 yumurta taşıma esnasında 5 i kırılıyor maliyet artış oranı nedir 5/5 =1 yani %100

• Bi ara editlerim.
  • Turkce

Neden belirten her sey zarf tumlecidir .

Matematik

Karisim sorularinin %50 si giz hesabiyla cozulur .

Cografya

En cok yanilinan sey bu belkide . Turkiye Basra. TAB etkisiyle tropikal ruzgarlar almaktadir .

Tarih

Ilk Turk medeniyetleri
    FÌLRUHPÍ
    ILK Mezopatamya medeniyetlerini ise
    SAABE olarak kodlayabilirsiniz . Ayrica ilk donemden 20 yy. a kadar yapilan cogu sey ya Merkezi otoriteyi guclendirme ya da uretimi artirma amaclidir .

Felsefe

Idea = Platon

Edebiyat

Ezberle - Hikayele - Kodla - Dinle - Izle - Anlat - Yaz= +50 Net

Matematik 2

Parabol sorularinin %50 si turev ile cozulur

Lys Ygs Geometri

Dortgen varsa kosegen ciz
    Cember varsa yaricapla bir seyler yap
    Yarim cemberse tam cembere tamamla
    Iki veya daha fazla doksan varsa venzerlik yap
    Kare ve dikdortgenin icinde ucgen varsa benzerlik yao
    Her ucgenden cevrel cember cizilir
    Bos birakmak istemiyorsan dik ucgenin karsisinda 17 varsa 8 ~15~17 25 varsa 7~24~25 yapistir .

• Sayısal~ lys mat ~türev

(F°g)'(4)esit değildir. [(F°g)(4)]'

Yani f bileske g nin turevinde 4 esit değildir. F bileske g de 4 un turevine. Nedeni şudur:

Ilk yaptığımızda bir fonksiyon buluruz ve 4 u koyup işlem yaparız. Ama ikincide sayının turevini aldırıyor buda 0 olur. İşlem yapmaya gerek yoktur.

Biyoloji

Ribozom amino asit sentezi yapmaz. Amino asitlerden protein sentezi yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyurgezzer -- 12 Ocak 2015; 0:41:39 >
  • Glikoz hidroliz olmaz
    glikoz o2 li solunuma katilip co2 ve h2o cikarir
    glikoz enerji vericidir
    5c'lu seker enerji vermez yapiya katilir

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.