Şimdi Ara

Yeni İnce Clevo Kasa vs Eski Kalın MSI Kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz yeni Clevo ince kasa Tulpar serisi geldi ve birçok arkadaş hangisini alsam ikilemine düştü. Bence önceden yapılmadıysa bu mevzu bir konuya dönüşmeli. İmzamdaki kalın kasa Tulparın sahibi olarak Clevo kasa ile ufak gözlemim sonucu kıyaslama yapacağım. Bunu baştan söyledim belki taraflı kıyaslama yapmış olabilirim diye. Yeni kasanın artıları ile konuya giriyorum.

Bir kere durum ortada cihaz daha şık, ince ve hafif. Aynı zamanda komple aluminyum olduğundan daha sağlam bir hissiyat veriyor inceleyince. Tabii gerçekte hangisi daha sağlam bilemem. Ama hislerim Clevo diyor ne yalan söyleyeyim. Kalın kasada ise plastik ağır basıyor avuçların geldiği yer hariç. 3 fanlı olan yeni kasa, eskisinin dev gibi tek fanına göre haliyle daha sessiz çalışıyor. 3 fan deyince 1 fana göre uçurum bir sıcaklık farkı bekliyor insan ama fanlar ufaklar ve kasa neredeyse diğerinin yarısı kalınlığında (55mm/30mm) Ben bu kıyaslamayı yapamadım ama forumda söylenenlere göre gpu birkaç derece az, fakat işlemci tersine daha fazla ısınıyormuş. Çünkü 3 fandan sadece biri işlemciye vuruyor. Donanımına bakarsak işlemcisi eski kasanın stok haline göre küçük bir farkla önde. 0,1 ghz lik bir fark söz konusu. Aklıma başka bir artı gelmedi. İleride bulursam veya sizlerden gelen olursa editlerim.

Eksilere gelirsek... Donanımsal parçalar cihaza gömülü olarak geliyor. Ram, hdd/ssd dışında hiçbir donanımı gerek alırken gerekse sonrasında değiştiremiyorsunuz. Bluray/Dvd/Cd vs herhangi bir disk oynatıcı yok ve eklenmiyor. Harici olarak takıp kullanabilirsiniz ancak. Tabii disk oynatıcıyı söküp yerine ekstra hdd takma planı olacaklar için de bu imkandan feragat etmeleri gerek. Bataryası da gömülü, yani çırkartıp takamıyoruz. Personele sormadım ama bir problem olsuğunda elbet değişimi bir şekilde yapılıyordur. Olmaması garip geliyor çünkü. Müşteri hizmetleri buna bir açıklık getirir diye umuyorum. Eski kasada 3x msata ssd raidi yapılabilirken yenisinde 2 slot olduğundan 2x raid yapma olanağınız var. Ekran kartı olarak da 980m li versiyonu 4 gb, 970m lisi de 3 gb vram ile geliyor. Eski kasada 8 gb/6 gb versiyonları kullanılıyor ama birden fazla monitöre görüntü vermek gibi planlarınız yoksa aralarında gözle görülür performans farkı olmayacaktır. Oyundan oyuna da belki değişebilir ama hiç olmaz desem yeridir. Hatta tersine (diğer donanımlardan kaynaklansa gerek) youtube' da Monster' ın koyduğu videoya göre yaklaşık 0-2 arasında fazla fps veriyor. Bataryası eskisine göre daha küçük, haliyle daha çabuk tükenecektir. Hoparlör konusunda ise eski kasa açık ara önde gerek sesin kalitesinde gerekse şiddetinde. Tabii ki normal laptoplardan üstün bir sesi var yine de ama bir msi kasa Tulpar değil.

Aslında bu iki kasaya eski ve yeni demek yanlış olur. Hitap ettikleri kitle farklı sadece. Birbirlerine gore farklı avantajları ve dezavantajları var. Kimine göre yazdığım eksiler göz ardı edilebilirken kimisine göre de artıları deymez. Kişinin tercihine bağlı. Ama sonuçta ikiside Monster ve Monster Performonster Saydıklarım dışında eklenmesi gereken farklılıklar varsa söyleyin editleyeyim arkadaşlar okuduğunuz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 20 Ocak 2015; 1:06:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tulpar t7 alacağım kısmetse , clevo oluyor değil mi ?
  • Secret King kullanıcısına yanıt
    Tulpar t7 ürünlerınde v3.1,3.1.1 ve 4.1 Clevo kasadır resimlerden de anlaşılıyor zaten.

• Hocam kompozisyonda satır başları iyidir

Biraz paragrafları ayırırsanız okuması daha kolay olur..

• IbraKadabrA kullanıcısına yanıt
    Saolun eleştiri için hallettim.

• Bu iki kasanın ssd slotları sayısı farklı da ben şöyle bişey duydum pek bilgim yok ama. Kalın kasada mSATA slotları varken ince olanda M 2. SATA varmış. Bilmiyorum ne farkı var ne anlama geliyor . Bende bu ay içerisinde almayı düşünüyorum. Kararsızım şimdilik 2 tane 120lik ssd almayı düşünüyorum ama ileride üçüncüyü de alabilirim . Sürücü olmaması çok büyük dezavantaj olmaz bence ama bataryanın gömülü olmasını anlayamadım. İnce kasa alüminyum oluşu hafifliği ve bence daha yüksek soğutma sistemiyle öne çıkıyor fakat bazı konularda kalın kasa da önde. Çok kararsız kaldım gerçekten keşke şu kalın kasayı az daha kibar yapsalarmış
  • İki kasa arasındaki ısınma farkları, yük altında ve boşta ses düzeyi, malzeme kalitesi gibi şeylerden bahsettiğinizi göremedim hocam. Ben de iki kasa arasında karar vermek zorundayım ve en önem verdiğim şeyler bunlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • huso60 kullanıcısına yanıt
    Isınma açısından kıyaslayamadım çünkü aynı ekran kartına sahip bir kalın bir ince kasa yoktu. Ama iki kasanın da sıcaklık sorunu çekeceğini sanmıyorum. Kalın kasayı kendim kullanıyorum turbo açıksa 80 dereceyi geçmiyor işlemci de gpu da. İnce içinse forumda ufak farkla daha soğuk diyen görmüştüm ama bilemeyeceğim. Yazıda da dediğim gibi incelerken gözüme batan bir sıcaklık değeri olmadı. Bariz bir farklılık olsa kendi kasama göre muhtemelen fark ederdim. Bu konuda Monsterin kıyaslama videosu paylaşması daha hoş olurdu. Ses düzeyi derken fanlardan bahsediyorsanız ince kasanın genel olarak daha sessiz olduğundan bahsettim yazımda. Turbo açtığımda ince kasa bariz daha sesizdi. Boştaki halini bilemeyeceğim çünkü ortamdaki gürültü pek kıyaslamaya müsait değildi. Ama boşta fark olacağını pek sanmıyorum. İkisi de kuzu gibi duracaktır. En azından benimki duruyor. Malzeme kalitesi olarak da ince kasanın daha iyi hissettirdiğinden bahsetmiştim. Komple metal olmasıyla plastikten daha sağlam hissettiriyor. SSD konusunda da haklısınız slotlar farklı galiba özelleştirme seçeneklerinden de belli oluyor ama nedir fark bilemeyeceğim. SSD yazma okuma hızlarında bir fark yok en azından özelleştirme seçeneklerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 13 Ocak 2015; 4:21:06 >

• İnce kasanın soğutmasının daha başarılı olması çok normal hocam, hem aliminyum kasa hem de 3 fan üflüyor(2'si gpu'ya üflüyor). 80 derece benim gözümü korkutan bir derece açıkçası hangi şartlar altında bu sıcaklığa ulaşıyor, turbo kapalıyken ne kadar oluyor sıcaklık? Hissiyat ve kalite olarak hangisi daha iyi sizce?
  • Hocam masaüstü mantığıyla bakınca korkutuyor evet ama dizüstüne mi özel bilemeyeceğim 90-95 dereceyi geçmeyen sıcaklıklar gayet sıradan. İnce de alsanız 80 görebilirsiniz bence. Benim alette gpu turbo kapalıyken 83 dereceyi geçmedi, turbo açıkken de 80. Nadiren birkaç saniyeliğine 81 olabiliyor. Bu arada turbolu turbosuz kıyaslaması oyundan oyuna değişir. Mesela Turbosuz cod black ops 2 oynarken fps yi 60 ta sınırlandırınca 70 dereceyi bazen geçiyor. O yüzden turbo açmadan oynuyorum. Ben en ağır oyunlardaki halini söyledim. Ağır oyunlarda turbo açmasanız da otomatik olarak turboya yakın bir hızda çalışıyor, o yüzden fark 3 derece gibi az bir değer. Eski oyunlarda gpu yu ne kadar az zorlarsa fan haliyle o kadar yavaş çalışır. Ne kadar yavaştayken turboya alırsanız da derece farkı o kadar çok olur. Aslında monster turboyla 8 dereceye varan bir fark oluyor diyor ürün özelliklerinde sebebi bundan kaynaklı. Monster'a sorduğumda 100 dereceye kadar problem olmaz diyorlar. Ki zaten İntel mesela işlemcilerinde 105 dereceye kadar sorun olmayacağını belirtiyor. Bu arada ince kasada 3 fan var 2' si gpu ya üflüyor hem de komple aluminyum diyorsunuz. Böyle bakınca çok müthiş fark olmalıymış gibi gözüküyor ama o fanlar kalın kasadaki fana göre daha küçük, haliyle daha verimsizler (zaten bu yüzden 3 tane olsalar da daha sessizler) ve kasa kalınlığı neredeyse yarısı kadar (55mm/30mm). Bunları da göz önünde bulundurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 13 Ocak 2015; 17:23:46 >

• Cevabınız için teşekkürler, fanlar konusundaki düşüncelerinizi ben de paylaşıyorum ama deneyimleyen birine danışmak istemiştim dikkate aldığınız için teşekkürler. Benim demek istediğim korku gpu'nun turbo fan kapalıyken ulaşabileceği sıcaklıklar idi ancak 2-3 derecelik bir fark olduğunu öğrenmek rahatlattı diyebilirim. Bu arada genelde 90-100 derece arası gpu'lar için sıcak bölge oluyor ve daha sonrası tehlikeli sıcaklıklar oluyor. Teşekkürler.
  • Ben ince kasali versiyondan aldiktan sonra kararimi degistirip kalin kasaliya gectim..kalin kasali derken bence cok iyi dizayn ettiklerinden dolayi kesinlikle cok da kaba durmuyor.bunu canli inceleyince anliyorsunuz.ayrica clevo olan bana asiri sade geldi. Dvd yazici cok nadir kullaniyor olabilirsiniz ama kesinlikle hemen cope atilacak veya hic kullanmayacaginiz bir sey degil.hic ummadiginiz anda lazim olabilir..extra usb ile baglamak icin gidip dvd yazici almaktansa cihazda olmasi cok daha iyidir..hem kafama takilan bir baska seyde neden ben ayni ekran kartinin 2 kat fazla belleklisini kullanmak varken az olani kullanayim. Ve de fiyati ayni ise..beni en cok kalin kasaya yonlendiren o oldu acikcasi. ben clevo alsaydim ayni fiyati odeyip gtx980m in 4 gb lik olani kullanacaktim .ama simdi msi kasayi aldim ve 8gb 256bitlik bir ekran karti kullaniyorum .bence sirf bunun icin bile msi secilir..2+1 subwofer olayina hic girmiyorum...ses kaliteleri arasinda ucurum var. Ayrica son olarak su kafama takildi. Clevo kasa ayni ozellikte (!!) gercekten ince ve metalik yapisiyla sanki daha pahali olacakmis imaji veriyor ve oyle olmasi gerekirken neden ikisininde fiyati ayni ?? Neysebu konu cok su goturur:)) bende uzuun kararsizliktan sonra tulpar t5 v 1.4.2 aldim ve cook memnunum..

• Kalın diye karar verip son anda inceye dönüş yaptım. Cihaz gelmedi daha ama umarım pişman olmam.

• erhanacars E kullanıcısına yanıt
    Msi kasadaki mxm slotu ile işlemci değiştirilebilmesi ve ses sistemi fiyatı arttırıyor. Clevo kasanın fiyatı normal aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-555EB232C -- 9 Şubat 2015; 8:18:24 >
  • merhaba birşey öğrenmek istiyorum

t5 15,6" ekran boyutuna sahip, t7 ise 17,3" ekran boyutuna sahip. ben biraz büyük ekran sevdiğim için T7 düşünüyorum. t7 de de t5 te olduğu gibi kalın kasa ince kasa olayı var ve insan ne yapacağını şaşırıyor. Hangisini alması gerektiği konusunda kararsız kalıyor. Ekran kartının 256bit olması karar vermede önemli bir etkendi ama t7 modellerinde zaten bütün hepsi 192bit

Böyle olunca geriye neyi değerlendirerek karar vermeli demek kalıyo. sizce şu an mevcut t7 v3,1 ve 2,6 modellerini düşünürsek hangisini almak daha mantıklı olacaktır

mesela bir başka konuda siz neden 15,6" tercih ediyorsunuz. bilmediğimiz bir sebebi mi var yoksa öylesine mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnc -- 20 Mart 2015; 0:26:43 >
  • xnc kullanıcısına yanıt
    Bu kasalar arasında yani 4 model arasında en iyisi kalın kasa t7 hocam. Ince kasa t7 en az tercih edilen model. Alanlar genelde değiştirip kalın kasaya geçiyor. Ses performansı çok düşük ve bioslarinda bi sorun varmış çözüldü o güncellemeyle sanırım. T5 alanlar da kaba olmasın ağır olmasın tasinabilirlik olsun diye alıyorlar. Eğer ağırlığı kabaligi çok önemli degilse performansı açısından t7 2.6 almanız uygun olur

• t5 kalın kasa ince kasa arasındaki preformans farkı nedir huso kardesim ?
  • cagatayozkan C kullanıcısına yanıt
    Kullanmadım net bişey diyemem ama fark olmaz bence. Performansı hemen hemen aynıdır fakat ben olsaydım ince tercih ederdim t5 için. 15.6 alıyorsanız kibar bi kasa almak daha iyi. Ama dediğim gibi performans farkı olacağını sanmam. Bu arada beni işaretlememissiniz bildirim gelmediği için geç cevap verdim

• quote:

Orijinalden alıntı: huso60

Bu kasalar arasında yani 4 model arasında en iyisi kalın kasa t7 hocam. Ince kasa t7 en az tercih edilen model. Alanlar genelde değiştirip kalın kasaya geçiyor. Ses performansı çok düşük ve bioslarinda bi sorun varmış çözüldü o güncellemeyle sanırım. T5 alanlar da kaba olmasın ağır olmasın tasinabilirlik olsun diye alıyorlar. Eğer ağırlığı kabaligi çok önemli degilse performansı açısından t7 2.6 almanız uygun olur

Yav ne performansı? Soğutma olarak çok daha iyi bir kere ince kasalar. Ayrıca t5 ince kasalarda çok kaliteli bir ips panel kullanılıyor. İnce şık bir alüminyum kasa. T5 kalın değil ince alınır ve hiçbir zaman t5 ince kasalarda bios sorunu olmamıştır. T5 alacaklar kalın kasaya bulaşmasın. T7 alacaklar da ince kasaya bulaşmasın. Olay bu kadar net.

• Benim dediğim şey farklı değil . Ben de t7 düşünerek kalın kasa almasını önerdim. t5 alacaksa bence de ince alması daha iyi bi seçenek. Siz üslubunuza biraz dikkat ederseniz iyi olur kardeş böyle yav falan diyerek yazdığım yorumu aşağılayarak bişey elde edemezsiniz. Kibar şekilde düzeltebilirsiniz bi hata varsa

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.