Şimdi Ara

Arabayı Sadece Hava Atmak İçin Alanlar içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba.Son zamanlarda açılan 130000 tl param var ne alayım türü konularda herkes konuya girip Bmw 3.20 ied,Audi A4 ve Mercedes c180 öneriyor.Yukarıda saydığım araçların kaliteli bir D segmenti(Mazda6) araçtan hiç bir farkı bulunmamaktadır üstüne üstlük Mazda 6'dan çok daha az donanım sunmaktadır.Peki buna rağmen bu araçlar neden tercih ediliyor?Hemen açıklayayım.4 ay boyunca Belçika'da bulundum.Belçika'da burada gördüğüm kadar Bmw,Mercedes ve Audi yoktu.Belçika'da Türkiye'de sokağa çıksanız göremeyeceğiniz araç olan Mazda Cx-5,Mazda 6,Subaru forester ve Subaru xv gibi araçları görmeye başladım.Şimdi Türkiye'ye geldim gözlerim etrafta Mazda Cx-5,Mazda 6,Subaru forester ve Subaru xv gibi araçları aradı.Neyseki Türkiyeye gelmemden 15 gün geçti de o Subaru ve Mazdaları unuttum.Şimdi düşünüyorum da Belçika'da Mazda 6 alan adam mı üstün zekalı yoksa Türkiye de Audi A4 alan mı?Şimdi Belçika'da otomobil alan bir adam Teknik özelliğine,donanımına ve genişliğine bakıyor ve bu üç kritere uyan aracı alıyor.Türkiye'de ise otomobil alan bir adam aracın amblemine ve hava atma derecesine bakıp araç alıyor.

Belçika da Mercedesi olan adam da Mazdası olan adamda hava atmaya çalışmıyor ve hava atma nedir bunu bile bilmiyor.Türkiye'de ise durum bayağı bir farklı.Şimdi aldınız bir bomboş Bmw 320ied ve köyünüze gidiyorsunuz.Köye girer girmez araçtan inerek kasıla kasıla yürümeye başlıyorsunuz.Bu sırada da köylüler size hemen yağ yapmaya başlıyor ve sizi pohpohluyorlar.Buda sizin işinize geliyor ve insanları ezmeye başlıyorsunuz.Bu pohpohlanma işi bittikten sonra tatiliniz bitiyor ve İstanbula dönüyorsunuz.İstanbul'da aracınızı otoparka parkediyorsunuz ve araçtan yine kasıla kasıla iniyorsunuz ve insanları ezmeye çalışarak hayatınıza devam ediyorsunuz.

Bu hava atma kültürü nedir ya çıldıracağım.Dünyanın hiç bir yerinde görülmemiş bu kültür sadece uzayda 150 tane uydusu olan ve uzaya ilk çıkan medeniyet olarak bilinen Türk toplumunda bulunuyor.Kendinizi nerede görüyorsunuz?

Arkadaşlar hava atmak için araç almayın ve kaliteli araçları kaçırmayın.İlla da hava atacağım derseniz de Söktürün mazda amblemini ve oraya koca bir mercedes amblemi taktırın ve herkese havanızı atın.

• Ya bu mazda mitsubishi ve subaru ovme konuları gina getirdi artik. Surekli bunlarin disinda araba alanlari bi asagilama bi yerin dibine sokma yarisi. Satmiyor iste arkadasim bosuna ugrasip durmayin. Ayrica Mercedes audi ve BMW her halukarda mazda mitaubishi ve subarudan iyidir bosuna kendinizi kabdirmayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    C ve 3 serisinin Mazda 6 ya karşı hangi konuda üstünlüğü var?yazarsanız sevinirim.Çünkü kendi karşılaştırmalarıma göre ve testlerime göre özellikle de 3 serisinin Mazda 6 karşısında hiç şansı yok.
  • Alan alsın karışmaya gerek yok.

Borusan ile Mengerlerköşe oluyor.

Ha bir de Cari açık fırladıkça döviz bize vuruyor.

Zaten dövizi de çok takmıyorum.

Alırsak dolarla bir bilgisayar bir telefon alıyoruz.

Kısaca zengin kendi ayağına sıkıyor.O yetmezmiş gibi artırdıkları dövizlerle fakirin boğazını sıkıyorlar.

Benim için sorun yok.Bende illeride bir BMW,Apple ya da Lacoste gibi olacak bir firma distribütörlüğü alıp köşe olucam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mng1

C ve 3 serisinin Mazda 6 ya karşı hangi konuda üstünlüğü var?yazarsanız sevinirim.Çünkü kendi karşılaştırmalarıma göre ve testlerime göre özellikle de 3 serisinin Mazda 6 karşısında hiç şansı yok.

3 serisinin mazda karsisinda hic sansi yokmus

• zotacing kullanıcısına yanıt
    3 serisi karşısında Mazda 6 kolay kolay boyun eğmez.Yakıt konusunda bilimsellikten çıkacak ama Bmw dediğinden fazla yakıyor fakat mazda 6 ortalama 8 litreyi geçmiyor.3 serisi Mazda 6 yı performans konusunda ezip geçer fakat Mazda 6 da Bmw 3 serisini sorunsuzlukta yok eder.Malzeme kalitesi konusunda zaten hiç bir fark yok hatta bazı noktalar da Mazda 6 önde.Yeni Mazda 6 ile Malzeme kalitesi daha da arttı(resimlere göre).O üç beş dediğiniz donanım güvenlik donanımı ve hepsi hayati önem taşıyor.o donanımları bir araca eklediğiniz zaman aracın fiyatı ortalama olarak 30000 tl artıyor.

Kendi teslerim ve incelemelerime göre Mercedes C(bazı opsiyonlar olacak)>Mazda6=BMW 3(Bazı opsiyonlar olacak)>Audi A4.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 2 Ocak 2015; 0:41:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

İyi eğlenceler, yeni yıl da daha az troll cevaplayacağım. Mesaj sayım artıyor boşa.

Size de iyi geceler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam kısa ve öz : Parayı kim veriyorsa o kişiye kimse karışamaz ne için aldığı bizi hiç ilgilendirmez
  • İsteyen hava atmak için alır, isteyen 20.000 TL fark verip diesel otomatik alır aracı kapının önünde yatırır. Bu saatten sonra Türk insanının araç tercihi mi değişecek, nedir yani ?
  • hiç kimse kendini kandırmasın
    100 bin üstü araç alacak olan kişilerin 10 da 8 i direk 3 markaya saldırıyor

Araba hava atmak içindir yoksa millet niye o kadar paralar versin ki hayat da herkes rekabet içinde imkanlar dahilin de otomobilde de
    yoksa herkesin işini az yakan bir b sınıfı görür
    git bir yerde mazda 6 aldım de normal karşılanır
    mercedes yada bmw aldım de kişinini davranışı bile değişir size karşı

bu doğru bir davranış şekli değil fakat milletin algısı bu şekilde ve bunu değiştirmek te imkansız bence
  • Belcika ile Turkiye bir degil. Gelir seviyesi ve araba fiyatlarini oranlarsan arabanin neden Turkiyede daha buyuk bir hava atma araci oldugunu kolayca anlarsin. Ulasilmasi ne kadar zor ise gosterisi o kadar cok olur bir malin.

Bu arada istisnasiz her ulkede Bmw, Mercedes Mazdandan pahaliya satilir ve insanlar daha az donanima daha cok para verip alir. Avrupada bu fark biraz daha azdir ama yine de vardir. Isterse MAzda Bmwden daha iyi araba uretsin yine de Bmwden pahaliya satamaz. Sonucta markanin bir degeri var bu sirf Turkiyede degil her ulkede var. Kimisinde daha cok kimisinde daha az.

Sokaktaki arabalari sayarak olma bu is. Belcikadaki premium araba sayisini toplam araba sayisina gore karsilastirirsak eminim Turkiyedekinden daha coktur.

Atiyorum Belcikali da markasiz T-shirt yerine Lacoste a para harciyordur ya da ne bileyim pazardan aldigin canta da is goruyor ama Luois Vitton canta alanlar da var.

Fazla takmayin yani kafayi bu luks tuketime her zaman her ulkede olacaktir. Onlemenin tek yolu devletin her seyi uretip dagitmasi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 2 Ocak 2015; 7:05:38 >

• Ben mazda 3ü alırken bazı arkadaşlarım git o paraya ikinci. El c 180 bmw 3 20 falan al demişlerdi ben sıfır dolu bir mazda aldım bmw ve mercedes merağım yok sonuçta sıfır araba 5 sene arkama bakmam inş. İkinci el araba her zaman kapalı kutu şansına ne çıkarsa

• Eğer deseydiniz ki, tipsiz ama çok kaliteli araç olsa bizim insanımız alırmıydı, yada hava atmak için alan tiplerden olmadan kaliteli araç varmı bmw mercedes ayarında tartışılırdı.. yada insanımızın bu para ve mevkiye tamah eden gittikçede daha ipini koparan olumsuz özelliklerinden konuya girseydiniz yine tartışılırdı.. ama mazda ile bmw ve mercedesi kıyaslamak mantıklı olmamış..
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=101107634&p=1#101107634

Tipik bir ornek. Ustune ustluk vatandas senede 70-130 kadinla yatiyorum demis konuyla ne alakasi guler misin aglar misin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 2 Ocak 2015; 12:26:14 >
  • bu forumda mazdayı viralleyen kullanıcılar olduğundan eminim artık ya.hep mi mazda örnek olur arkadaş ? . ben Bmw,Audi yada mercedes düşünüyorum var mı ötesi :)
  • Hava sadece parayla atılır. Ama para tek başına yetmez.

Bir arkadaşta aşağıdaki yada ona benzer araç varsa, hava atmasını her türlü kabul ederim. Çünkü hem parası hem de kararkteri var diye düşünürüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 2 Ocak 2015; 14:06:47 >
  • Ben hava atmayı sevmem ama Belçikayı neden referans alayım?

İşte Avrupa'nın En Çok Satış Yapan Markalar Listesi

1 VOLKSWAGEN 805,745
    2 FORD 478,584
    3 OPEL 436,493
    4 RENAULT 411,211
    5 PEUGEOT 392,449
    6 AUDI 363,997
    7 BMW 328,057
    8 CITROEN 324,290
    9 MERCEDES 320,359
    10 FIAT 318,065
    11 TOYOTA 261,003
    12 SKODA 251,899
    13 NISSAN 226,829
    14 HYUNDAI 223,594
    15 KIA 175,453
    16 SEAT 151,836
    17 DACIA 144,256
    18 VOLVO 111,850
    19 MINI 79,218
    20 HONDA 78,077
  • Boş bir araba mı bu ? Şuan tüm sportline ModernLine 320i ED ler bu donanımlarda 133 bin tl ye luxuryline lar 140 bin tl ye ısıtmalı koltuk harman kardon elektrikli perde opsiyonu ekli olarak satılıyor

• bmw ve mercedes mazdanın içinden geçer..hava atma konusunda ise sonuna kadar haklısınız ay sonunu zor getiren insanlar var onları da düşünmek lazım malı mülkü insanların gözüne gözüne sokmamak lazım..Zaten mal da mülk de yüceler yücesi Allah a aittir..Dönüşümüz sadece onadır..İbret alalım ömür hızla akıp gidiyor unutmayalım her insan kabire yalnız başına girecektir..Eşimizde dostumuzda bize mezara kadar eşlik edecektir..
  • Avrupa ile kıyaslama yapmanın pek bir mantığı yok. Burda o algı oluşmuş ve o şekilde işliyor. Mazda alan adam iki gün sonra o aracı satmak için uğraşıcak bizde araca alırken yarın satabiliyim diye bir anlayış olduğu sürece her marka tutulmaz. Avrupada öyle bir anlayış yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.