Şimdi Ara

show marka 37 ekran tv bozuldu ne yapcam ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar show marka 37 ekran tv hiç tamir görmemiş bozuldu içini açtım beslemedeki sigorta 1,6 amperlik atmış.değiştim tekrar attı.sonra beslemedeki 2sk2545 mosfet tr'ünü değiştim.bu sefer sigorta atmadı ama yine tv çalışmadı.sonra 5 w 5,6 ohm direncin yanık olduğunu anladım.değiştim sonra hemen yanındaki 39 k 2 watt direncide değiştim yine çalışmadı.sonra yine beslemede bulunan küçük tda 4605 entegresini değiştim.(bu entegre değişik çıkışlar vererek smps trafosunu sürüyor) yine arızayı bulamadım acil yapmam lazım bana yardımcı olursanız sevinirim...

• birde yüksek gerilim trafosunu süren baba bir transistör olması lazım. ona bir bak.yanlız bu bildiğimiz basit transistörlerden olmaması lazım.ölçü aleti ile pek anlayamazsın
  • kardeş onada bakmıştım oda bu508 a bayağı güçlü bi transistör diyot özellikli datasheet tine bak orda yazıyo bunlardan başka nerde olabilir arıza bir bilgin varmıı???
  • benimde evde telefunken marka televizyon vardı.bir gün sus pus oldu.yanlız içinden tık tık diye ses geliyordu.
    telefunken merkez servisinden şemasını aldım.sonra telefon edip bana yardı edebilirmisiniz dedim.
    hayret birşey. telefonda görüştüğüm kişi bana tarif etti bir ayağını sök ,ses kesiliyormı falan diye.telefondan aldığım teknik destekle tamir ettim.yüksek gerilim transistörü bozukmuş . birkaç sene sonra başka bir arıza oldu tekrar aradım,adamın isminide unutmuştum.normalde böyle bir hizmetleri olmadığı cevabı aldım.demek o gün şansım varmış o kişiye rastladım.işte böyle.
  • ya iyi güzelde kardeş ben sana tv anılarını anlat demedimki sen neyi anlatıyon bana anlamadımm valla ben dedimki tv bozuldu nasıl yaparım vs ben diyorum ankara sen diyon ............ yaaa
  • iyi işte bea. sen aç merkez servise, tamircilik yapıyorsan çaktırma.yardım etmezler.yok evinde amatör isen.
    anlat derdini onların elinde arıza listeleri vardır. şansın varsa, ikna edebilirsen şipşak işi çözersin.
    keşke daha fazla yardım edebilsem.kusuruma bakma bea.
  • 1-besleme devresindeki osilatör entergresini ve buna bağlı referans kondansatörlerini ve sürücü transistörü (veya fet) değiştirmen gerek.
    2-smps besleniyormu beslenmiyormu?.beslenmiyorsa regüle devren çalışmıyordur,besleniyorsa geri besleme devresi veya smps çıkışındaki doğrultma devresi veya yv devresi sürücü transistöründe aşırı akım çekişi veya kısadevreden kaynaklanan bir sorun olabilir ve doğal olarak smps indüklenmez bu da tv nin çalışmasına engel olur
    yani daha fazla detay vermelisin ki yardımcı olalım
    +145 volt varmı
    +b300 varmı
    horizantel devresinde hazırda bekleyen voltaj varmı vs vs vs...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O SMPS devresinde 4605 in ilk start voltajını aldığı bir direnç olması lazım.680 K civarı 1 Watt ona bak o arızalıdır.Birde 330 K civarı 1 watt bir direnç var onuda kontrol et..Civarı diyorum çünkü üreticiden üreticiye değerleri değişik olabiliyor.Kolay gelsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bayrak2268

O SMPS devresinde 4605 in ilk start voltajını aldığı bir direnç olması lazım.680 K civarı 1 Watt ona bak o arızalıdır.Birde 330 K civarı 1 watt bir direnç var onuda kontrol et..Civarı diyorum çünkü üreticiden üreticiye değerleri değişik olabiliyor.Kolay gelsin..

evet bayrak 2268 söylediği gib bu dirençleri değştir değerlerini ölçüp sağlam deyip geçme, yinede değiştir..
  • İLK BOZULDUĞU ANDA TELEVİZYONCUYAA GOTURSEYDİN 10 LİRAYA YAPARDI ŞİMDİ ONU TAMİR ETMEN İMKANSIZ GİBİ BİŞİ.ÇÜNKÜ DEVRE BOLUM BOLUMDÜR EN SON BÖLÜMDE BİR MALZEME BOZUK OLSA BİLE İLK BOLUMDEKİ DEVREDE SANIRSIN ARIZAYI ODA BESLEME KISMIDIR.BESLEME KISMINI TAMİR ETTİĞİN ZAMAN EN SON BOLUMDEKİ MALZEME BOZUK OLDUĞUNDAN ÇALIŞMAZ.SİZLERİN ANIYCAĞINIZ DİLDE ANLATMAYA ÇALIŞTIM HALA ŞANSIN VAR SERVİSE GÖTÜR. ZATEN ONDA ARIZALANAN İKİ ŞEY VAR EĞER YILDIRIM VE SU GELMEDİYSE STAND BYE DAN POWERA GEÇİŞ KISMI FEEDBACK KISMI

BU DEVRELERİN BESLEMSİ SWITCH MODE DUR EĞER O KISIMDAKİ DİRENÇ DEĞERLERİ DEĞİŞİRSE VOLTAŞ ANİDEN YÜKSELİR BUNUDA DİKKATE AL

--SHARP TEKNİK SERVİS SORUMLUSU--
  • stake kardeş dediklerine inanıyorum ama tv zaten 5 senelik eski garanti falan yok yanii ha bu arada bende sharp merkez servisinde çalışıyom.teknosa da

• mosfet yanıksa entegren %99 gitmiştir.mosfetin G ayağını takip et 47ohmluk bir direnç göreceksin.bu direnc yanıksa transistörü anında götürür.bu malzemeleri değiştirirsen çalışacaktır.zaten u malzemeler komple beslemeyi oluşturuyor
    tda 4605
    47ohm
    2 adet 1N4148
    entegrenin 6. ayağındaki 100uF\35V
    2.ayakta olması lazım 1uF\25V
    mosfet yerine buz90 yada 2sk1118
    (mosfetin G ayağı ile şase arasında 21V zener var onuda kontrol et)
    2,2ohm taşdirenç
    820Kohm\1W ve 270Kohm\1W sağlam gözüksede değiştirmelisin.

bütün bunların haricinde eğer SMPS trafosu kapalı tipte ise besleme girişi tarafındaki ayakları pompa ile ayır ve ölç.bu 4 ayak kendi aralarında 2-2 kısa devredir.2den fazla ayak kısa devre gösteriyorsa SMPS bozuktur tabiiki.SMPS açık tipte ise bozulma ihtimali yoktur.

• Kusura bakma tda 1562q ama teknik serviste çalışıpta böyle bir arıza bulma tekniği ile çalışmak sana yakışmamış direnç bozuk değiştir çalıştır yok olmadı birde Tr. bozulmuş onuda değiştireyim yok yine olmadı birde Ic değiştireyim yok böyle olmaz arkadaş malzemeni tanı ve bozuk malzemeleri sırayla değil bir seferde değiştirip çalıştırman lazım heleki bu devre smps ise daha dikkatli olman lazım. Bayrak arkadaşın dediği gibi yüksek değerli dirençleri göz ardı etme birdaha gözden geçir derim şimdiden kolay gelsin
  • bende şaşırdım bu işe.üstelik merkez servis.bende aklım sıra akıl veriyorum merkez servise danış diye .
    hay sen çok yaşa emi elek kardeş.aklınla bin yaşa.
  • yeni girmişin sanırım tecrübeyle hepsini aşacaksın şuan için normal işini severek yap.Diğer arkadaşlarına yaptır ve izle
  • sağolasın bilader !!
  • mahirerensan kardeş benim smps kapalı tip herhalde bi bak resime ikincisi bu televizyonun besleme ünitesini önceden tamir ettinmi? tam olarak arızanın yeri anlattığın yerlermi bi yardımı ol gözünü seviyim abi yaa !!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.