Bildirim
Shengen vizesi (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: ObOchine
quote:
Orjinalden alıntı: tunel83
dostum boyle bir kural oldugunu bende cok okudum ve duydum ama aksinide okudum
boyle bir uygulama yok shengen ulkelerinde.
ben 2006 yilinda alman vizesi ile avusturya ya yaptim ilk girisi hicbir sorun cikmadi.
gerci bizde ticari vize vardi ama turist vizesindede fark edecegini sanmiyorum.
quote:
valla izmirdeyseniz yardim ederim Alman konsoloslugunda babamin yakin dostlari var... ben hep ordan aliyorum ama sunu unutma: shengen aliyorsun aldigin konsoloslugun ulkesine girmen lazim once yoksa yunan kons. alip almanyaya gidersen almazlar geri gonderirler.. bide tum avrupa kabul etmiyor... alirken C sinifi al garanti olsun...
sana ornek vereyim desem....
ben 2 yil once alman shengeni ile hollandaya giremedim geri Turkiyeye dondum... sonra Almanyaya gittim...
bende bilmiyordum ama ondan sonra anladim varmis oyle birsey...
scaner olsa evede trayip koyardim resmini vizenin uzerindeki damgada ilk tarih avusturyanin ama vize alman vizesi
yanliz tekrar soyliyeyim vize ticari yane ben degil sirket aldi bunu ve pasaporttaki ilk vize degil bunlar da etken olabilir bilmiyorum.
ama garip uygulamalar oldugu kesin
-
quote:
Orjinalden alıntı: Akosev
hocam biraz daha ayrıntı verebilir misin???
bio metrik resim ne demek (biraz cahil olabilirim)
makama ilişkin yazı???
ve varsa başka ayrıntılar
dostum
biometrik resim demek : Sebek gibi cikacagin sadece kafanin hic rutussuz beyaz fonda celidigi foto -
Kazık yemek istiyosan Yunanistan güzel seçim -
quote:
quote:
quote:
dostum boyle bir kural oldugunu bende cok okudum ve duydum ama aksinide okudum
boyle bir uygulama yok shengen ulkelerinde.
ben 2006 yilinda alman vizesi ile avusturya ya yaptim ilk girisi hicbir sorun cikmadi.
gerci bizde ticari vize vardi ama turist vizesindede fark edecegini sanmiyorum.
quote:
valla izmirdeyseniz yardim ederim Alman konsoloslugunda babamin yakin dostlari var... ben hep ordan aliyorum ama sunu unutma: shengen aliyorsun aldigin konsoloslugun ulkesine girmen lazim once yoksa yunan kons. alip almanyaya gidersen almazlar geri gonderirler.. bide tum avrupa kabul etmiyor... alirken C sinifi al garanti olsun...
sana ornek vereyim desem....
ben 2 yil once alman shengeni ile hollandaya giremedim geri Turkiyeye dondum... sonra Almanyaya gittim...
bende bilmiyordum ama ondan sonra anladim varmis oyle birsey...
scaner olsa evede trayip koyardim resmini vizenin uzerindeki damgada ilk tarih avusturyanin ama vize alman vizesi
yanliz tekrar soyliyeyim vize ticari yane ben degil sirket aldi bunu ve pasaporttaki ilk vize degil bunlar da etken olabilir bilmiyorum.
ama garip uygulamalar oldugu kesin
Shengen vizesi ile ilk aldığın ülkeye gidiceksin diye bir şey yok
Ben Fransız konsolosluğundan aldım shengen vizesini vede o vizeyle ilk olarak Avusturyaya giriş yaptım hiç bir sorun çıkmadı
Yazında İngilterede 2 ay kaldım yine bir sorun çıkmadı Fransaya girmek bir nasip olmadı
-
quote:
Arkadaşlar shengen visesi alıp da avrupaya giden arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var...
bu yaz ben de 2 arkadaşımla avrupayı gezcem nisan başında viza için yunanistan konsolsluuna başvurcaz en kolay yunanistan veriomuş vizeyi öyle duyduk vize almamızı sağlıcak + faktörler nelerdir bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...
avrupaya gezmeye gidiyorsun demek...
1,2 öğüdüm olacak.danimarkaya gidersen resullahın karikatürlerinin olduğu müzeyi gez,belçikaya gidersen peKAKA nın toplu tüfekli üssünü gezmeyi unutma,uyuşturucu parasının nasıl silaha dönüştüğünün çok çarpıcı bir örneği,italyadan geçrsen gelecekte askere gittiğinde üstüne basacağın peKAKA mayınlarına uzuun uzuun bak.
he unutmadan ...fransaya gidersen ermeni soykırımı anıtını da ziyaret ediver,çelenk falan bırak hatta içindeki acıyı dışa vurmak için katledilmiş 1,5 milyon ermeni anısına hüngür hüngür ağlayabilirsin,avrupa sınırlarından da çıkmadan hemen önce "ben ermeni yasasını kabul etmiyorum" diye haykırırsan sokak ortasında, hapse gireceğin için istediğin kadar avrupada kalabilirsin,vizeni uzatmana gerek yok...ama 10000ero da para cezası kesiyorlar,ama olsun feda olsun avrupaya,avrupaya gittin bi kere,10000eronun lafı mı olur
-
olayı biraz çarpıtıyoprsunuz, gezmek görmek gerekli..
bu bağnazlıklar yüzünden memleket bu halde zaten...
Atatürk Ümidini yükselen yeni nesile bağlamıştı fakat ben o kadar ümitli deiğilim.
quote:
Orjinalden alıntı: daturkishulan
quote:
Arkadaşlar shengen visesi alıp da avrupaya giden arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var...
bu yaz ben de 2 arkadaşımla avrupayı gezcem nisan başında viza için yunanistan konsolsluuna başvurcaz en kolay yunanistan veriomuş vizeyi öyle duyduk vize almamızı sağlıcak + faktörler nelerdir bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...
1,2 öğüdüm olacak.danimarkaya gidersen resullahın karikatürlerinin olduğu müzeyi gez,belçikaya gidersen peKAKA nın toplu tüfekli üssünü gezmeyi unutma,uyuşturucu parasının nasıl silaha dönüştüğünün çok çarpıcı bir örneği,italyadan geçrsen gelecekte askere gittiğinde üstüne basacağın peKAKA mayınlarına uzuun uzuun bak.
he unutmadan ...fransaya gidersen ermeni soykırımı anıtını da ziyaret ediver,çelenk falan bırak hatta içindeki acıyı dışa vurmak için katledilmiş 1,5 milyon ermeni anısına hüngür hüngür ağlayabilirsin,avrupa sınırlarından da çıkmadan hemen önce "ben ermeni yasasını kabul etmiyorum" diye haykırırsan sokak ortasında, hapse gireceğin için istediğin kadar avrupada kalabilirsin,vizeni uzatmana gerek yok...ama 10000ero da para cezası kesiyorlar,ama olsun feda olsun avrupaya,avrupaya gittin bi kere,10000eronun lafı mı olur
-
quote:
Orjinalden alıntı: daturkishulan
quote:
Boşwer hocam sen Türkiyede kal ben avrupayı gezerim
fakat avrupayı gezmem onların yaptıklarını kabul ettiğim anlamına gelmio ben vatanımı en az senin kadar seviyorm
Not: Gezi planımda danimarka yok ama italya ve fransa var orda da senin dediklerini dikkate alcaımı sanmıorm
ilgin için de saol
-
İtalya ve Fransa kolay vize veriyor. Ben İtalya'dan almıştım aklında bulunsun Vermemek için elinden geleni yapanlar ise Avusturya ve Yunanistan idi
Yalnız hangi ülkeden vize alıyorsan ilk olarak o ülkeye gitmek zorundasın. Sonrası farketmiyor ancak ilk olarak o ülkeye giriş yapmalısın. -
quote:
Orjinalden alıntı: electronics
İtalya ve Fransa kolay vize veriyor. Ben İtalya'dan almıştım aklında bulunsunVermemek için elinden geleni yapanlar ise Avusturya ve Yunanistan idi
Yalnız hangi ülkeden vize alıyorsan ilk olarak o ülkeye gitmek zorundasın. Sonrası farketmiyor ancak ilk olarak o ülkeye giriş yapmalısın.
ya ben yunanistanı kolay vize verio die seçmiştim bu konuda emin misiniz eğer öyleyse italyadan vize alırım -
Yalnız ben Çek Cumhuriyeti'nden başvurmuştum. Konsolosluklara göre değişir tabi. Türkiye'deki Yunanistan konsolosluğu hakkında bir fikrim yok. Kolay veriyorsa (ki kolay vermekten kasıt abuk subuk belgeleri istememektir) oradan alın -
Danimarka için vize başvurusunda bulunucam, dk den daha önce vize alan var mı? -
quote:
Orjinalden alıntı: Always0007
Danimarka için vize başvurusunda bulunucam, dk den daha önce vize alan var mı?
? -
ne diyebilirim
ben londaraya devamlı vize alıyorum
maddi varlık gösterirsen çok iyi olur ( tapu,araba,ev vs...)
gezi amaçlı gidiyorsan çok sorun çıkacağını sanmıyorum
çünkü bunlar eğer iş okul harici için gidyorsan kesin dönüş yapacağına dair kanıt istiyolar.
zaman olsa bende çıkcacam ama nerde şu sıra ne para var ne zaman
abi gezin sonraya ertelemeyin... -
Vizeyi italyadan almayı denicem heralde durum bunu gösterio yunanistam pek sağlam deilmiş
3hafta sonra vize almaya gidecem haydi hayırlısı artık -
quote:
Orjinalden alıntı: _MARS_
quote:
Orjinalden alıntı: Always0007
Danimarka için vize başvurusunda bulunucam, dk den daha önce vize alan var mı?
?
? -
Arkadaşlar şartlar aynı mı .
İtalya hala kolay veriyormu vize. -
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: baranel
bi tura katılmadan gideceksen bankada birikim şar ben 2 kişiye vize almada yardım ettim bio metrik resim en az 1 yıl süreli pasaport vukatlı nufus kaydı işbankasından randevu makama ilişkin yazı 3 aydan az olmamak üzere şengen kapsayan saglık sigortası işin inceliklerini bilirim.....şayet bir yakınınızın yanına gidiyorsanız aileden belirtmelisin vukallı raporda kesinlikle düzgün giyim ve saç sakal tıraşı ve türkce konuşma.....sen sor ben anlatayım
makama ilişkin yazı???
Şu arkadaşınki gibi çektirip konsolosluğa vermen gerekiyor...
-
quote:
Orjinalden alıntı: utkuakın
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: baranel
bi tura katılmadan gideceksen bankada birikim şar ben 2 kişiye vize almada yardım ettim bio metrik resim en az 1 yıl süreli pasaport vukatlı nufus kaydı işbankasından randevu makama ilişkin yazı 3 aydan az olmamak üzere şengen kapsayan saglık sigortası işin inceliklerini bilirim.....şayet bir yakınınızın yanına gidiyorsanız aileden belirtmelisin vukallı raporda kesinlikle düzgün giyim ve saç sakal tıraşı ve türkce konuşma.....sen sor ben anlatayım
makama ilişkin yazı???
Şu arkadaşınki gibi çektirip konsolosluğa vermen gerekiyor...
hocam saol da ben gittim geldim bile
-
Portekize gitmistim o zaman almıstım.
Fotograf kesinlikle rötussuz arka fon beyaz olacak sekilde cekilecek.
Bankada bir miktar para gösterilecek.(ben ziraat bakasına 700 ytl yatırmıstım sonra onun bankadan cıktısını alıp
parayı tekrar cekmistimve cıktıyı da sunmustum konsolosluga)
saglık sigortası dedigin sey şart.olmazsa olmaz.
Ama git bi sigorta şirketine ben yapı kredi sigortaya gitmistim
zaten yurt dısı seyhat sigortası deyince hemen anlıyo adamlar
8 gün icin 23 YTL vermiştim.Sigorta pek bi sey degil anlıcan.
Gidis dönüs biletleri.
Sonra nerde kalacaksın ona dair bir rezervasyon,otel rezervasyonu gibi bi sey.arkadasının vs yanına gidiyosan davetiye mektubu.
Aklıma bu kadar geliyor şimdilik.
Davetiye veya rezervasyon işi sıkıntılıysa.interrailin sitesine gir orda yunanistandaki hostellerin telefon numarası
internet adresleri ya da rezervasyonu nasıl yapıp sana onu nasıl gödnerdiklerini acıklıyorlar anlatıyorlar(bi ara
interrail le ilgilenmistim de)
ben aileme ait maas bodrosydu falan hic götürmemistim.Babam emekli degil veya isci falan degil o yüzden olabilir belki
memur peder
valla ben bi seyi tercüme ettirdigimi sanmıyorum.
bana gelen davetiye iste portekizceydi o kadar..
hee konsolosluktan randevu alıp iceri girince bi kagıt dolduruyosun.o kagıdın bende fotokopisi var(portekiz icin olanı ben sana
onu göndereyim senin icin bi referans olur hic olmazsa)
Bi de randevu işini fazla sarkıtma cünkü sıra vs olabiliyor.
Portekiz konsoloslugu haftada 3 gün sadece öğlene kadar vize işlemi yapıyordu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X