Şimdi Ara

Shell den yakıt aldım HAVA BASTILAR RESİMLİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
18.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sidar2000

Işık yandı yolumun üstünde hemen yakıt aldım.

Arkadaşlar ışık yandı hemen mazot aldım.
    Resmen çaldılar. Ben salak değilim.
    Araba 9 yıldır bende.
    Tp den 50 TL lik alacam.resmini koyacak buraya .

İlla 50 TL ye yarım depo gelir demiyorum.
    Öyle bir durumda değil.ama
    Resim ortada.
    Aldıktan sonra direk çekildi.

nurtepede mi oturuyorsun hocam ?
  • 50 liralık mazotta kimse risk alıp da 1-2 litresini tırtıklamaz.

büyük ihtimalle şamandırada sıkıntı vardır.

hele bir de istasyon shell'in kendi istasyonuyla hava mava basamazlar.

sıkmayın canınızı, normal yolunu yapar o araba 50 liralık mazotla.
  • 9 yılda 50 TL lik benzin kaç litreye düştü?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yil fiat linea kullandim,isik yandiktan sonra 50tl lik yakit aldigimda yarim depoya yakin gosteriyor dogrudur.ama ustune bi 50tl daha alinca ayni sekilde yukselmiyor ibre,daha az yuksiyor nedense.mesela full depo yarima inene kadar 300km yapiyorsa yarimdan sıfıra 200km yapiyor,sanirim yakit deposunun seklinden dolayi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de doblo var ışık yanınca 50 liralık tp den alıyorum 3-3.5 diş doluyor . Bence de hava basmışlar kayseride shell de abimin arabaya sulu mazot koyan shell den beklerim böyle şeyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir önce yakıt alışınız ne zamandı?
  • Hocam bende isik yandiginda 5km fln gidip 50 tllik mazot aldim ibre resimdeki gibidir.
    Shell den yakıt aldım HAVA BASTILAR RESİMLİ

bu arada aracım doblo demişsiniz dobloların yakıt depoları 55 lt falan değil mi ?
    benim araç punto bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 4 Nisan 2017; 10:44:30 >
  • Bende de Peugeot 307 var. Işık yandığında gider 50 ya da 60 TL'lik benzin alırım ibre tam ortada olur. Yaklaşık yarım depo benzin oluyor açıkcası. Arkadaş doğruyu söylüyor bence. Bir yanlışlık var.
  • Hava basılmasından değil deponun yapısından dolayı bazı yerlerinden hava boşluğu kalabiliyor. Aracı sallama işlemi bu yüzden yapılıyor. Hava boşluğu kalmaması için araçların çoğunda kalan havayı tahliye etmek için tahliye borusu vardır.

Bazı pompacılardan o borunun yedek depo olduğunu söylerken durdum. O boruyuda doldurmaya çalışıyorlardı.
  • Aracı tanıyorum 9 yıllık diyorsunuz. Bu araçlar insan yapımı zamanla aşınma,yıpranmadan dolayı ufak tefek arızalar,yanılmalar,bozulmalar olacaktır tabi ki.

Ama haklısınızda burası Türkiye. Çalıp çırpıp trilyonları cebe indiren,hak hukuk bilmeyen,milletin parasıyla zengin,trilyoner olan oldukça fazla.

Şimdi şöyle birşey başınıza gelse anlarım. Deponuzda çeyrekden az bir miktar daha mazot,benzin olur. Gidersiniz benzinliğe depoyu fulle dersiniz. Takar pompayı depo fullenir. Depo normalde 40 litre alır hadi daha boş haliyle 42 litre alır. Ama bakarsınız ekrana 47-48 litre mazot,benzin alırsınız depoya başlarsınız kıllanmaya. Benim başıma bu olay geldi. Nasıl olduysa 48 litre mazot doldurdu depoya. Daha önceden kapağa kadar doldururdum 43 litre alırdı nasıl olduysa 48 litre mazot aldım. Yer İstanbul Shell Kapet benzin istasyonunun az ilerisindeki Opet benzin istasyonu.

Ki normalde tanımadığım yerden mazot almam almak zorunda kaldım gideceğim yere yetmez diye düşündüm. Tecrübe edindim. Bir daha oradan mazot,benzin almam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ironi yapmış arkadaş
  • Sanırım 1993 yılıydı. 131 Şahin aracımda çeyrek depo benzin vardı, elimde de kısıtlı para . İstasyonlar o günlerde pek yoğun değildi, sabah 04.30 da pompacıyı uyandırdım, "FULLE DEDİM" yakıtı aldım. Ancak ibrede hiç oynama yok , pompacı gösterge arızalı olabilir dedi. Araç bir depo benzin ile 300 km yol yapıyordu, ilk yüz km de çeyrek depo da bitti. Yol üzerindeki başka şehirden arkadaşımı buldum, bana para getirdi ve tekrar yakıt alarak yola devam ettim. Söz konusu istasyon shell di, hala shell olarak hizmet veriyor.
  • Aklıma direk bu olay geldi, böyle birşey olabilir, pompacılar çalıyor benzini.

https://www.vidivodo.com/benzincide-pompaci-hirsizligi-showhaber
  • aslinda pompanın hortumunun şeffaf olması lazım neden şeffaf yapmazlar acaba.
  • Arkadaşlar yakıt ibresine güvenmeyin. Güvenmeyin şu merete. Sadece referans alın, yakıt ibresinin ipiyle kuyuya inmeyin. Yakıt ibresi sadece bir referans olsun "Yaklaşık" olarak bakın.
    Ben mesela geçen gün benzini doldurdum, depoda çubuğu 60 litrede gördüm. Sonra marşa bastım motor zaten sıcaktı LPG'de gideceğim yere gittim. Akşam da 500-600 metre kadar benzinde sürüp (İlk çalıştırma) LPG'de eve geldim. Yarı depo LPG'yi yemiştim neredeyse. Ertesi gün anahtarı bir taktım, ibre 50 litre civarında gösteriyor. Birisi gece arabayı kaçırıp benzinle 100 kilometre yol yapmadıysa (Ki yapmadı), birisi gece depodan 10 litre benzin aşırmadıysa (Ki aşırmadı), depoda delik yoksa (Ki yok zira 10 gündür 50 litrede) bu 10 litre benzin nerede? Ya da ibre mi sapma yapıyor?
    Geçen sene otobanda gidiyorum, yine LPG'de seyir halindeyim. 20 litre civarı da benzin gösteriyor ibre. Bir an gözüme benzin ışığının yandığı takıldı, ibreye baktım dipte. Şöyle ufak bir error verdikten sonra acaba benzinde mi unuttum arabayı ya da geçmedi mi diye sorgularken daha yola çıkalı 100 km olduğu, benzinin bu kadar mesafede bitmesinin imkansız olduğu ve arabanın da hala LPG'de olduğunu "idrak ettim". Söz misali benzin sızdırmasından başka bir ihtimal yok gibi değil mi? Çektim petrole depoyu fulleyelim dedim. 40 litre ya aldı ya almadı. Depo 60 litre. 20 litre varken ibre boş göstermiş.
    Bundan 3,5 sene önce yeni trafiğe çıkmaya başladığım zamanlarda, Adana'ya giderken otobanda "Ne de olsa çeyrek depo benzin var, Adana'ya kadar çıkartır bu beni" diye ibreye güvene güvene giderken araba çekişten düşmeye başladı. 5. viteste devir düşüyor 4'e atınca gidiyordu. Dik bir rampa olduğu için normal sandım (1.4 75 beygir araba) ama rampayı çıkarken geçtiğim kamyonlar rampa inerken beni geçmeye başlayınca işin anormal olduğunu anladım. Benzin hala çeyrek depoydu ve başka bir anormallik görünmüyordu. Neyse Tekir yaylasını buldum girdim benzinliğe arabayı çektim, pompanın yanında durmamla ibrenin dibe düşüp ışık yakması bir oldu. 45 litre deposu olan araba 42 litre benzin aldı.

Sizin ibreniz de, çeyrek depo gösteriyor ama diyelim mazotunuz çeyreğin biraz daha altında. 12 litre mazot alıyorsunuz, ibre çeyreğin biraz üstüne çıkıyor ama şamandıra algılamıyor.

Çok hassas bir şey değil o şamandıra sistemi.

• Kağıt üstünde 70 litre deposu olan, kendi tecrübelerime göre 75 litre yakıt alabilen Isuzu D-max aracıma 80 litre mazot aldığımı bilirim.Ki henüz mazot ışığı yeni yanmıştı yani nerden baksan 5 litre de içinde vardı.Yaklaşık 10 litre nereye gitti diye sorduğumda ben bilmem abi pompadan geleni depona aktardım falan filan dedi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 model 1.33 otomatik benzinli Yaris'im var. Genelde ya 30 ya 50tllik benzin alıyorum. 30tl yakıt alınca ibre yerinden oynamıyor. 50tl alınca bazen oynuyor, bazen hiç oynamıyor. Benzin göstergesi ve KM bazında mesafe göstergesi var, yerinden kımıldamıyor.. Benzin aldıktan sonra yaklaşık 2-3 kilometre yol yapınca ibre yükselmeye başlıyor ve olması gereken yere geliyor. 35 litre depo var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fraulein -- 4 Nisan 2017; 12:46:1 >
  • Bir istasyonda arabama 40 litre benzin aldım, depo 65 litre. İçinde de 10 litre filan vardı. Kontağı çevirdim, depo ışığı yanıyor. Aha dedim kesin hava bastılar, Bulgaristan'dayız, anlat derdini Marko paşaya.

İstasyondaki pompacı geldi, yarım yamalak türkçesi var, bende bulgarca yok, anlaşamadık, kadın benzinimiz çok güzel diyip duruyor. Dedim al riski çık yola, 5 km gittim gösterge diş diş yükseldi, sonunda 4/5 civarında durdu.

20 gündür kullanıyorum nazar değmesin daha çeyrek depo yakıtım var.

Şamandıra arada sapıtabiliyor, benimki gibi LPG ile kullanılan ve benzinde yarım deponun üzerine çıkmamış araçlarda araba bir şaşırıyor, alışkanlık dönemi diyip geçiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 4 Nisan 2017; 12:44:40 >

• Her zaman yakıt aldığım istasyon.
    Shell Turcas'ın kendi istasyonu, yani bayi istasyonu filan değil.

O nedenle genel olarak çalışanlar, hizmet vs. belli bir seviyede. Şimdiye kadar ufak tefek şeyler dışında bir sıkıntı yaşamadım.

Konuyu açan arkadaş fişini almış mı, kaç litre yakıt koyduğu orda yazar. Öyle yok çıkarmış bidona doldurmuş filan, çok işlek bi yer orası. Komik komple teorilerine gerek yok.

Herkes istediği şeye kanaat getirip inanabilir. Ama temelsiz, net verilerden yoksun atma tutmayla olmuyor bu işler
  • Belki bundan 15 yıl önce aynısı başımıza geldi babamla birlikte.

Fulle dedi babam, ödemeyi yaptı. İbre yerinden oynamadı.

Depoyu tekrar fullediler ve tam hatırlayamamakla birlikte shell kartı vermişlerdi içine puan yükleyip.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.