Şimdi Ara

sharp XD1E serisi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
591
Cevap
0
Favori
35.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet Macbook pro 17 benim laptopum ve bahsi geçen ekran kartını kullanıyorum.OS X altında acaip basit bütün optimum ayarları tam otomatik yapıyor kablosunu takınca (Neye takarsam takayım tam tanıdı,30 inch Apple LCD,23 Apple,bir kaç tane plkazma vb) 1080p50hz olursada çok iyi olur.Doğru biliyorsunuz Apple da benzer bir şeyler söylemişti ama tam neydi aklımda değil (ama alakalı)
    quote:

Orjinalden alıntı: DubLanC

Sharp TV lerde, ATI ekran kartları ıle 1920*1080 de 1080p/50hz ve Nvidia kartlarda ise 1080p/60hz olarak cozunurluk elde edilmiş. ATI lerın 1080p de 60hz goruntu vermemesının sebebıni tam olarak bılmıyorum. ATI ler ıcın muadıl 1080p desteklı TV lerde de 1080p/50hz durumu var. Notebooklardaki ekran kartlarının PC versiyonlarına gore daha dusuk hızlarda gelmesının sebebı ise fazladan guc tuketımıne baglı olarak ısınma dıye bılıyorum. Apple in sitesinde, sizinkinden mi bilmiyorum ama Macbook Prolar da Ati X1600 ekran kartı ve harıcı ekranlar ıcın maksımum cozunurluk 2560*1600 un desteklendıgını gordum. 1920*1080p/50hz cozunurluk Windows ortamında cok rahat elde edilenebilecektir. Belki catalyst driver guncellemesi yapmanız gerekebilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Evet Macbook pro 17 benim laptopum ve bahsi geçen ekran kartını kullanıyorum.OS X altında acaip basit bütün optimum ayarları tam otomatik yapıyor kablosunu takınca (Neye takarsam takayım tam tanıdı,30 inch Apple LCD,23 Apple,bir kaç tane plkazma vb) 1080p50hz olursada çok iyi olur.Doğru biliyorsunuz Apple da benzer bir şeyler söylemişti ama tam neydi aklımda değil (ama alakalı)

Macbook Pro da destek acısından bır sorun olmadıgına gore, kablo ıle elde edıcegınız sonucları bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 28 Ocak 2007; 21:51:40 >

• Ok olmaz ise ordaki kablolarida denerim (Acik kablolar oluyor cogu zaman zaten ayni bayiden almistim ) Olmaz ise kabloya atarim sucu
    quote:

quote:

Evet Macbook pro 17 benim laptopum ve bahsi geçen ekran kartını kullanıyorum.OS X altında acaip basit bütün optimum ayarları tam otomatik yapıyor kablosunu takınca (Neye takarsam takayım tam tanıdı,30 inch Apple LCD,23 Apple,bir kaç tane plkazma vb) 1080p50hz olursada çok iyi olur.Doğru biliyorsunuz Apple da benzer bir şeyler söylemişti ama tam neydi aklımda değil (ama alakalı)

Macbook Pro da destek acısından bır sorun olmadıgına gore, kablo ıle elde edıcegınız sonucları bekliyorum.

• Sevgili DubLanC forumu bastan beri takip ediyorum.
    Sharp LCD TV ile ilgili verdiginiz bilgiler cok aydinlatici. Oldum olasi Sharp markasina sicak bakmisimdir. LCD panellerini dogrudan kendisinin uretmesi de Sharp in bir baska artisi. Uzun bir suredir LCD TV almak icin arastirma yapiyorum. Full HD disinda bir secimi dusunmuyorum. Ayrica eski bir Sony ci olmamdan dolayi LCD TV secenekleri Sony ile Sharp arasinda baglandi. Ekran buyuklugu olarak 46" dusunuyorum. Ancak sizin de muhtemelen farkinda oldugunuz uzere bu iki markanin esdeger modelleri olan Sony KDL-46X2000 ile Sharp LC-46XD1E ( ya da ben oyle degerlendirdim cunku Sony KDL-46W2000 nin KDL-46X2000 den farkini pek cozemedim) arasinda buyuk bir fiat ucurumu var. Su anda Sharp LC-46XD1E nin Teknosa fiati 7499 YTL olarak gozukurken Sony KDL-46X2000 cesitli saticilarda 11.359 YTL ile 13.900 YTL arasindaki fiatlarda satiliyor.

Sizden ogrenmek istedigim bu iki model arasinda bu kadar fiat farki olacak kadar teknolojik fark varmi? Sharp LC-52XD1E nin fiati dahi Sony KDL-46X2000 nin fiatindan daha dusuk.

Bilgi icin simdiden tesekkurler.

• arkadaşlar yeni fotoğraflar göndermenizi bekliyoruz. benim programım 46" dx1e yi yaza doğru almaya yönelik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gim53

Sevgili DubLanC forumu bastan beri takip ediyorum.
    Sharp LCD TV ile ilgili verdiginiz bilgiler cok aydinlatici. Oldum olasi Sharp markasina sicak bakmisimdir. LCD panellerini dogrudan kendisinin uretmesi de Sharp in bir baska artisi. Uzun bir suredir LCD TV almak icin arastirma yapiyorum. Full HD disinda bir secimi dusunmuyorum. Ayrica eski bir Sony ci olmamdan dolayi LCD TV secenekleri Sony ile Sharp arasinda baglandi. Ekran buyuklugu olarak 46" dusunuyorum. Ancak sizin de muhtemelen farkinda oldugunuz uzere bu iki markanin esdeger modelleri olan Sony KDL-46X2000 ile Sharp LC-46XD1E ( ya da ben oyle degerlendirdim cunku Sony KDL-46W2000 nin KDL-46X2000 den farkini pek cozemedim) arasinda buyuk bir fiat ucurumu var. Su anda Sharp LC-46XD1E nin Teknosa fiati 7499 YTL olarak gozukurken Sony KDL-46X2000 cesitli saticilarda 11.359 YTL ile 13.900 YTL arasindaki fiatlarda satiliyor.

Sizden ogrenmek istedigim bu iki model arasinda bu kadar fiat farki olacak kadar teknolojik fark varmi? Sharp LC-52XD1E nin fiati dahi Sony KDL-46X2000 nin fiatindan daha dusuk.

Bilgi icin simdiden tesekkurler.

X ve W serisi arasındakı farkıwww.sony.com.tr sitesinden görebilirsiniz. Teknık olarak cok fazla farklılık yok. Aklımda kalanlar, paneller aynı, kontrast degerlerı azcok farklı bır de X2000 de 2 adet, W2000 de 1 adet component baglantısı mevcut. X2000 de optical ses cıkısı var. W2000 de ise yok.

XD1E ile muadıl Sony ve Samsunglar arasında teknolojik olarak hıcbır fark yok aksıne Sharp ın 46" ve 52" modellerindeki panel, Sony ve Samsung un 1080p TV lerinde kullandıkları panellerden 1 ileri nesildir. 4ms tepki süresi, 2000:1 sabit, 10000:1 dinamik kontrast degerlerine sahiptir. 1080p TV ler ıcın Avrupa pazarında, giris asamasında (ekim ayından beri satıstalar) diger markaların modellerıne gore fiyatlarını daha dusuk sevıye de tutmuslar. Tabiki bunu yaparken de bazı ozellıkler TV lere konmamıs, ornek olarak component baglantısı olmaması, TV ile gelen adaptor ıle yapılıyor. Ayrıca benım sahsı fıkrım, piyasaya hızlı ve agresif girerken panellerın üretim asamasında kalıte kontrole cok fazla dıkkat edılmemesı. Okudugum kadarı ıle TV lerde cıkan bandıng sorununun kullandıkları kalıte kontrol hattında farkedılme oranı %20-25 seviyelerınde. Bu durum 46 ve 52" panellerın uretıldıgı Kameyama II fabrıkası ıcın gecerlı. 8. ve ılerkı nesıl panel uretımı ve argesı ıcın yapılan bu fabrıkanın yatırım bedelı 2.5 milyar euro civarında. Farklı kaynaklar degısık rakamlar solese de durum mılyar $ € civarında

Unutulmaması gereken konu, yukarda da belırttıgım gıbı ozellıkle 46" modellerindeki banding sorunudur(52" ve 42" lerde nadıren, 37" de ıse yok denecek kadar az). Bu TV yi almadan once kesınlıkle test etmelısınız. Test etme tabıkı her TV ıcın gecerlıdır. Sony X ve W serileri icin backlight bleeding, Turkıye ye gelmeye baslayan 1080p destekli Samsung F71BX lerdeki hdmı, component ve VGA baglantısında 1:1 piksel mapping ile 1080p goruntu konusundaki sıkıntıları da unutmamak gerekiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ketmiket

arkadaşlar yeni fotoğraflar göndermenizi bekliyoruz. benim programım 46" dx1e yi yaza doğru almaya yönelik.

Eger yaza kadar bekleyeceksenız, Amerıka versıyonu D92U serısının, Avrupa versıyonu olucagı varsayılan daha dogrusu buyuk bır arzuyla ıstenılen HD1E serisinide takip edebilirsiniz. D92U nun en belırgın ozellıklerını solemek gerekırse, 4ms tepki süreli, 3000:1 sabit, 15000:1 dinamık kontrastlı panel, 3*HDMI, 2*component ve 1*DVI gırısınden 1080p/60hz destegı, 100hz/120hz frame rate conversion. Fakat bu ozellıkler HD1E de olucak mı bellı degıl. Nisan gibi Avrupa da satısa cıkar dıye tahmın edılıyor. Fakat fiyat acısından, XD1E lerin oturtuldugu orta sevıye konumunu asıp, ust noktalarda konumlanacagına kesın gozuyle bakıyor yanı Sony X serilerindeki fiyatlara yakın olucaklardır. Tabii Sony nin Japonya da cıkartacagı X2500 serisinin, Avrupa versiyonu nasıl olur oda belırsız. Bu seri de 42 46 ve 52" modellerın olucagı dusunuluyor.

D92U ların ozellıklerı ıcın lınk :
    http://www.abtelectronics.com/images/products/PDF_Files/D92_SpecSheet.pdf

• Cevabiniz icin tesekkurler. Ancak iki misline yakin fiat farkini hala anlamis degilim. Soylediginiz nedenlerden dolayi bu kadar fiat farki olmasi bana biraz garip geliyor, bahsettiniz componenet baglanti dan dolayida bu kadar fiat farki olmamasi gerek sanirim.

Tekrar tesekkurler.
  • quote:

Cevabiniz icin tesekkurler. Ancak iki misline yakin fiat farkini hala anlamis degilim. Soylediginiz nedenlerden dolayi bu kadar fiat farki olmasi bana biraz garip geliyor, bahsettiniz componenet baglanti dan dolayida bu kadar fiat farki olmamasi gerek sanirim.

Tekrar tesekkurler.

Haklısınız, ben sadece ornek vermek ıcın solemıstım. Fiyatlar ve ozellıklerın tamamını bu TV ler ıcın karsılastırabılecegınız lınk

http://www.pricegrabber.co.uk/search_compare.php?topcat_id=2&page_id=197&page_id=197&masterids%5B%5D=27737349&masterids%5B%5D=26157634&masterids%5B%5D=27772765&masterids%5B%5D=26157608&masterids%5B%5D=28133461&masterids%5B%5D=26157630&masterids%5B%5D=28171845&masterids%5B%5D=27772768&masterids%5B%5D=26157609&Compare+Selected+Products.x=41&Compare+Selected+Products.y=11

• Tesekkurler
  • quote:

Tesekkurler

Rica ederim. Verdigim link de 52XD1E ıcın kontrast degerı yanlıs verılmıs. Dogrusu 2000:1 dir. TV lerin özelliklerini ayrıca üretici firmaların sitelerinden ve online kullanım kılavuzlarından da kontrol edebilirsiniz.
  • Dublanc

Aldigim hd15 vga kablo ile islem tamam. S-Video kabloya gore 5 kat daha guzel goruntu oldu TV`de.O kadar netlestiki goruntu VGA kablo ile anlatamam.Bide su indirdigim HD flimleri seyrederken su laptop takilmasa degmegin keyfime.Ya ben bu TV`yi iyi ki almisim hem ucuz hem kaliteli.

Arkadaslar arakadiki fiyat farkinin nedeni Sharp Amerika`da nerdeyse birinci durumda.Ve adamlar Avrupa pazarinda da soz sahibi olmak icin fiyatlarini dusuk tutuyolar.Mesela TV alicaz ilk akla gelen markalar Sony,Samsung.Sharp oyle bi strateji uyguluyo ki fiyat yuzunden pat aklimiza giriyo.Eeee TV`yi bi inceliyoruz bakiyoruz digerlerinden hicbir farki yok.Ne yapiyoruz ucuz olani aliyoruz.Ben kendi adima bu TV`den cok mutluyum cok memnunum bide laptop u mu bugun bagladim cok daha bi zevk almaya basladim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insom -- 29 Ocak 2007; 17:14:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: insom

Dublanc

Aldigim hd15 vga kablo ile islem tamam. S-Video kabloya gore 5 kat daha guzel goruntu oldu TV`de.O kadar netlestiki goruntu VGA kablo ile anlatamam.Bide su indirdigim HD flimleri seyrederken su laptop takilmasa degmegin keyfime.Ya ben bu TV`yi iyi ki almisim hem ucuz hem kaliteli.

Arkadaslar arakadiki fiyat farkinin nedeni Sharp Amerika`da nerdeyse birinci durumda.Ve adamlar Avrupa pazarinda da soz sahibi olmak icin fiyatlarini dusuk tutuyolar.Mesela TV alicaz ilk akla gelen markalar Sony,Samsung.Sharp oyle bi strateji uyguluyo ki fiyat yuzunden pat aklimiza giriyo.Eeee TV`yi bi inceliyoruz bakiyoruz digerlerinden hicbir farki yok.Ne yapiyoruz ucuz olani aliyoruz.Ben kendi adima bu TV`den cok mutluyum cok memnunum bide laptop u mu bugun bagladim cok daha bi zevk almaya basladim.

Laptopınızın ekran kartı nvidia olarak aklımda kalmıs. Asagıda verdıgım lısteyı kontrol edin. Eger sizin model, h.264 donanım hızlandırmasını destekleyen biri ise, takılma konusuna da belkı bır cozum bulabılırız

http://www.nvidia.com/object/purevideo_geforcego_comparison.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 29 Ocak 2007; 17:51:08 >

• @ DubLanC :
    Anlaşıldı benim şansım yok.Bu gün Teknosaya gittim Etilere (suç bende tel etmeden gittim) yok gelmedi malesef dediler.Üründe hiç bir yerde teşhirde vb de görünmüyor.Toshibaya hiç bakmadım bile.Samsung un yeni seni seri (Bari gitmişken olaraı deniyeyim dedim) bordeaux LCD lerine HDMI dan bağlandım.Güzel kontrastı vb olan TV ler ama malesef yazı vb oldumu hiç tatmin edici olmuyorlar.Filim seyretmek için hoş ama gerisi benim aplikasyon için hiç bir ekstra katkısı yok.Ayrıca maks çözünürlüğü vb de istediğim speklerde değil zaten bende iş olsun diye denedim.
    Oradan çıktım Gold bilgisayara uğradım Philips 42PF9731D modeline baktım.(7.800 ytl /12 taksit peşin %10 indirim ile) onuda fazla deneme şansım olmadı malesef işim vardı (Bu panelide araştırdım ama neden bu kadar kestra fiyatlı olduğunu anlamadım netten de bakındım 1-1p.mapping yok gibi görünüyor) kendi demo görüntüleri hoştu tabiki ;)
    Bu sizin Sharp anladığım kadarı ile bulunmuyor

• quote:

@ DubLanC :
    Anlaşıldı benim şansım yok.Bu gün Teknosaya gittim Etilere (suç bende tel etmeden gittim) yok gelmedi malesef dediler.Üründe hiç bir yerde teşhirde vb de görünmüyor.Toshibaya hiç bakmadım bile.Samsung un yeni seni seri (Bari gitmişken olaraı deniyeyim dedim) bordeaux LCD lerine HDMI dan bağlandım.Güzel kontrastı vb olan TV ler ama malesef yazı vb oldumu hiç tatmin edici olmuyorlar.Filim seyretmek için hoş ama gerisi benim aplikasyon için hiç bir ekstra katkısı yok.Ayrıca maks çözünürlüğü vb de istediğim speklerde değil zaten bende iş olsun diye denedim.
    Oradan çıktım ****a uğradım Philips 42PF9731D modeline baktım.(7.800 ytl /12 taksit peşin %10 indirim ile) onuda fazla deneme şansım olmadı malesef işim vardı (Bu panelide araştırdım ama neden bu kadar kestra fiyatlı olduğunu anlamadım netten de bakındım 1-1p.mapping yok gibi görünüyor) kendi demo görüntüleri hoştu tabiki ;)

Aralık basından berı tv, ınternet sıtelerınde satısta(suan stokta gozukmuyor). Ben, ocak ortasında Metrocity den alabıldım. Teknosa magazaları ıcın teshire gonderılen tek urundu, kutusundan bıle cıkarılmamıs, depo da beklıyordu. Urunun orda oldugunu bulmam da tesaduf. Metrocıty de kartımı bırakmıstım bır calısana, o da tabı kaybetmıs, haber vermeyı unutmus. MEcidiyeköy deki Darty e gıttıgım zaman, Profılo Teknosa ya da gırmıstım. Ordakı calısanların arayıp sorması ıle, Metrocıty de oldugunu ogrenebılmıstım. Dedim ayırın, kımselere gostermeyın gelıyorum. O sekılde de aldık.

Teknosa nın tutumundan dolayı XD1E ler ıcın bıraz sabırlı ve sanslı olmak gerekıyor. 1080p TV ler ıcın dıger alternatıfler en azından ıncelemek ıcın mevcut. LCD TV ıcın Sony X ve W serisi, birde Sony SXRD ler var. Samsung un F71 leri de forumda duyruldu ama 1:1 konusunda sorunları oldugunu AVForums da okumustum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 30 Ocak 2007; 17:44:12 >

• Şanslıymışsınız vallahi darısı başıma :)
    Bir soru daha : Geçenlerde profiloya bir sergieye gittim çıkışta Darty mağazasını fark ettim (hürriyette okurmuştum bu mağazanın açılışını sahibini ortaklarını vs) ama giricek zamanım olmadı bu tipte ürünler de satıyorlarmı?Piyasada zor bulunan bu tipte TV ler vb gibi?
    quote:

quote:

@ DubLanC :
    Oradan çıktım ****a uğradım Philips 42PF9731D modeline baktım.(7.800 ytl /12 taksit peşin %10 indirim ile) onuda fazla deneme şansım olmadı malesef işim vardı (Bu panelide araştırdım ama neden bu kadar kestra fiyatlı olduğunu anlamadım netten de bakındım 1-1p.mapping yok gibi görünüyor) kendi demo görüntüleri hoştu tabiki ;)

Aralık basından berı tv, ınternet sıtelerınde satısta(suan stokta gozukmuyor). Ben, ocak ortasında Metrocity den alabıldım. Teknosa magazaları ıcın teshire gonderılen tek urundu, kutusundan bıle cıkarılmamıs, depo da beklıyordu. Urunun orda oldugunu bulmam da tesaduf. Metrocıty de kartımı bırakmıstım bır calısana, o da tabı kaybetmıs, haber vermeyı unutmus. MEcidiyeköy deki Darty e gıttıgım zaman, Profılo Teknosa ya da gırmıstım. Ordakı calısanların arayıp sorması ıle, Metrocıty de oldugunu ogrenebılmıstım. Dedim ayırın, kımselere gostermeyın gelıyorum. O sekılde de aldık.

Teknosa nın tutumundan dolayı XD1E ler ıcın bıraz sabırlı ve sanslı olmak gerekıyor. 1080p TV ler ıcın dıger alternatıfler en azından ıncelemek ıcın mevcut. LCD TV ıcın Sony X ve W serisi, birde Sony SXRD ler var. Samsung un F71 leri de forumda duyruldu ama 1:1 konusunda sorunları oldugunu AVForums da okumustum.

• Arkadaslar bugun PS3`nin HDMI kablosu geldi ve ilk is olarak PS3`de Blu-Ray 1080p flim seyrettim.Resimler bunlar.

Sharp 42"XD1E Talleda Nights PS3

[simage][/simage]

sharp XD1E serisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insom -- 31 Ocak 2007; 4:02:19 >
  • Devami

[simage][/simage]

sharp XD1E serisi
  • [simage][/simage]

sharp XD1E serisi
  • [simage][/simage]

sharp XD1E serisi
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.