Şimdi Ara

sharp XD1E serisi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
591
Cevap
0
Favori
35.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Antenle en düzgün çeken kanal ATV oldugun için burdan devam ediyorum

sharp XD1E serisi
  • DubLanC birader
    Sharp aldın. Beni dağıttın.
    Ben evde 80 ekran sharp 100hz wide tüplü kullanıyorum.
    Uzaktan kumandası ve osd (ekran ayar görüntüsü) dışında görüntüsü kalitesine aşığım.

Sharp ve Sony arasında gidip geldin. Tercihini fiat mı etkiledi.
    Ben Sharp olayına sıcak bakıyorum.
    Biraz kurcala ve anlat bize. Uzaktan kumandası klasik kötü yine hehe.

Bide deli gibi merak ediyorum. Sony DVP-NS76HS divx altyazı durumu nedir? Türkçe karakter ne durumda. Ne olur çöz şu durumu.
    Valla her yazdığını takip ettim. Sony'e odaklandık sayende. Şimdi bi de Sharp çıktı.
    Güle güle kullan. Bana da aldıracan sonunda
  • quote:

Orjinalden alıntı: xo

DubLanC birader
    Sharp aldın. Beni dağıttın.
    Ben evde 80 ekran sharp 100hz wide tüplü kullanıyorum.
    Uzaktan kumandası ve osd (ekran ayar görüntüsü) dışında görüntüsü kalitesine aşığım.

Sharp ve Sony arasında gidip geldin. Tercihini fiat mı etkiledi.
    Ben Sharp olayına sıcak bakıyorum.
    Biraz kurcala ve anlat bize. Uzaktan kumandası klasik kötü yine hehe.

Bide deli gibi merak ediyorum. Sony DVP-NS76HS divx altyazı durumu nedir? Türkçe karakter ne durumda. Ne olur çöz şu durumu.
    Valla her yazdığını takip ettim. Sony'e odaklandık sayende. Şimdi bi de Sharp çıktı.
    Güle güle kullan. Bana da aldıracan sonunda

Size yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana. Ne kadar çok alternatif olursa, bunların detaylı bir şekilde incelenmesiyle, beklentilerimizi karşılayacak ürünü alma şansımız artar diye düşünüyorum tabi insanın biraz da ilgi duyması gerekiyor bu tip konulara.

Arşivim orjinal DVD lerden olustugu ıcın, divx performansını inceleme şansım olmadı. TV, kurulalı 24 saati geçti. Bu sürede 5-6 dvd seyrettim ve upscale görüntüler benim için çok tatminkardı. 1.5-4 m arasındaki izleme mesafemde, fim seyretmekten gerçekten büyük keyif alıyorum. Tabiki ekrana 30-40cm den baktıgınızda hatalar gozukuyor ama benım ıcın onemlı degıl. Seyrettıgım fılmler Ice age2, Son samuray, Alien vs Predator (ozellıkle karanlık sahnelerın bol oldugu bır fılm, sıyah kalıtesını olcmek ıcın bırebır), Yuzuklerın Efendisi 2 (sonlardakı kusatma), Hızlı ve Ofkeli Tokyo, Terminator 3. Renklerde, goruntulerde, hızlı sahnelerde, karanlık sahnelerde gozume carpan hıcbır sey yoktu, aksıne ozellıkle sıyah konusunda cok basarılı bır TV. Ice age2 deki renklerin kalıtesı çok hoş. Ayarlarımı oturttugum zaman cok daha ıyı bır peformans alıcagımı dusunuyorum.

Sharp vs Sony arasındaki tercihim de fiyat, kabul etmek gerekır kı büyük bir etkendi. Ikı TV de, gercekten cok kalıtelı ama 40W2000 ile arasında nakit ödeme de nerdeyse 1000 YTL lik bir fark var. Aradaki farkı, sehpa, dvd player, receiver, kablo vs ile degerlendırmeyı dusundum. Sehpalı kampanya olunca da direk aldım. Aynı fiyat farkı Avrupa da gecerli. 46XD1E bile 40W2000 ile hemen hemen aynı. Fiyat dısında Sharp 2" daha buyuk olması, 6ms tepki süreli panelide diger artıları. Eksık olarak component baglantısının TV ıle bırlıkte gelen component-VGA adaptoru ıle yapılması. Aynı anda component ve VGA uzerınden cıhaz baglamak ısteyen arkadaslar sıkıntı yasayabılır ve varsa component switcher ihtiyacı duyabılır. Ben tum baglantılarımı zaman ıcerısınde HDMI ıle yapmayı dusundugumden yurtdısından 3*1 lık bır HDMI swıtcher getırtmeyı planlıyorum.

Kumandası, TV nın dizaynı ve ozellıklerını goz onunde bulundurunca yakışmamış gibi duruyor ama kullanışlı ve sade olması benim hoşuma gitti. Ayrıca TV nin on yuzu "piano black" renginde ve çok şık gözüküyor.

TV nin menulerı yeterlı, cok fazla detaya gırılmemıs, bu yuzden ayar yaparken karmasa olmasını engellıyor. Ayarlarda gozume carpan kısım color temp. Degıstırdıgınız zaman, diğer ayarlarda da oynama yapmanız gerekebılıyor. Ilk once oturtulması gereken ayar dıye dusunuyorum. Takıp ettıgım forumlarda da bu kısım vurgulanıyor genelde.

TV yi tam performanslı olarak kullanmaya baslamam ıcın, menu kısmını ıyıce ıncelemem, kablo eksklerımı tamamlamam ve TV yayınlarını nasıl alıcagım konusunda karar vermem gerekıyor.

Şuan ki kullanım sürem için TV hakkındaki görüşlerim çok olumlu. Umarım bu şekilde devam eder.

Asıl önemli konuya gelirsek, her LCD TV de çıkabileceği gibi XD1E serisinde de kullanıcıların yaşadığı sorunlar olabiliyor. Genel olarak bu seride ortaya çıkan hatalar, buzzing (vızıltı : TV kapalı iken ses çıkması ), vertical & horizontal banding ( TV de dikey ya da yatay boydan boya kendini en çok gri renkde belli eden şeritler. Önemli bir ekleme yapmam gerekırse, TV ye gelen sinyalde de olabılen bır durum, bu sekılde ıse TV de bu tarz bır sorun yok demektır.)

Buzzing olup olmadıgını ogrenmek çok kolay, TV nızı kapatın ve sessiz bir ortamda kontrol edin. Ben ancak TV nın arkasına kulagımı dayadıgım zaman derinden gelen bir ses var. TV ının odam da oldugunu dusunursek ve gece rahat uyudugumu da eklersek buzzing dye bir sorun yok. Bu ses bazı TV lerde farkedilebilinir derece de yüksek oldugun da servis müdahelesi gerektirebiliyor. Cıhazın elektrıksel donanımındakı ufak bır parca degıstırılerek gıderılıyor.

42XD1E lerde nadiren çıkan diğer bir sorun dikey şeritler. 46" ve 52" modellerinde yatay olana rastlanmıs. PC yı tv ye baglayamadıgım ıcın, gri sahnelerın, duman vs gibi goruntulerın olacagı fılmlerde test ettım. Son samuray ın sonundakı savasta, Alıen vs Predator fılmının buyuk cogunlugunda 20-30 cm gıbı bır mesafeden ınceledıgım de hıcbır sorunla karsılasmadım ve bu testımız de olumlu sonuclandı

XD1E serisinin tamamını ele alırsak,

46" lerde yatay bantların cıkma sansı var, 52" lerde ıse nadıren cıkmıs.
    42" ve 37" lerde cok dusuk bır ıhtımal dıkey bantlar cıkmıs. Ozellıkle 37" de sorun yasayan yok gibi.

TV imi ayrıca backlıght bleeding icin test ettim. Sorun yok

X2000 ve W2000 nde ortaya cıkabilen sorunda backlight bleeding. Forumda birkac baslıkta resımlerını koymustum. Her LCD TV de cıkabılen bır sorun.

Cıkan sorunları soylemem, marka model ne olursa hazırlıklı olmamız gerektıgındendır. Bahsı gecen tum sorunlar da TV ler garantı kapsamından degistiriliyor

• Terminator 3

sharp XD1E serisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 23 Ocak 2007; 13:21:26 >
  • Alien versus Predator (istediğim anı tam yakalayamadım ama neyse)

sharp XD1E serisi
  • DubLanC,
    Teşekkür ederim. Bizi bilgilendirdin.
    Sana bir divx fimi göndersek, bir baksan Sony DVP-NS76HS divx altyazıda filan ne durumda :)
    Bir ara onu da test edersin eminim.
    ben de bu Sharp LC-42XD1E den alırsam. Onu monitör olarak kullanmayı düşünüyorum.
    DVD, Divx, HDwmv, oyun hepsini bir shuttle pc den çözmek hedefim.
    Kablosuz klavye ve mouse ile bu media center olayı için ideal galiba bu LCD
    1920x1080 bağlantıda desktop'u gerçekten çok merak ediyorum.
    Desktop Monitörü kadar başarılı mı acaba?
  • quote:

DubLanC,
    Teşekkür ederim. Bizi bilgilendirdin.
    Sana bir divx fimi göndersek, bir baksan Sony DVP-NS76HS divx altyazıda filan ne durumda :)
    Bir ara onu da test edersin eminim.
    ben de bu Sharp LC-42XD1E den alırsam. Onu monitör olarak kullanmayı düşünüyorum.
    DVD, Divx, HDwmv, oyun hepsini bir shuttle pc den çözmek hedefim.
    Kablosuz klavye ve mouse ile bu media center olayı için ideal galiba bu LCD
    1920x1080 bağlantıda desktop'u gerçekten çok merak ediyorum.
    Desktop Monitörü kadar başarılı mı acaba?

DivX olayı ıcın, elımdekı cdlerı karıstırmam lazım, cok cok eskıden Spawn ı almıstım galıba ama nerde hatırlamıyorum
    Bu TV yi almamdaki en önemli sebep PC monitörü olarak kullanmak istememdi. 1:1 pixel mapping ile DVI-HDMI baglantısı kullanılarak 1920*1080 (1080p/60hz) PC cozunurlugunde kullanılabılınıyor. ATI ekran kartlarında bu deger 1080p/50hz. Sebebini tam olarak anlayamadım, bazı ATI ekran kartı kullanıcıları powerstrip kullanarak 1080p/60hz elde etmişler ama bu programı tam olarak kullanmasını bılmıyorsanız denememek de fayda var. 3mlik 1080p onaylı DVI-HDMI kablosu bulmam gerekıyor. Profigold un boyle bir kablosu var ama astech in elinde var mı bir ara sormam gerekiyor. Forum ıcerısınde HTPC konfıgurasyonu baslıklı bır yazı da, kullanılabılecek parcalar ıcın bılgı vermıstık, hos tabı durumu bıraz abartıp Bluray ve HD DVD ye gore sistem olustu en sonunda. Belki size yardımcı olanbılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 22 Ocak 2007; 12:45:55 >

• selam arkadaşlar bende 9 ocakta LC-46XD1E serisini aldım sehpa kampanyasından da faydalandım benim sansım vardı Teknosa daki satış elemanı arkadaşımdı aynı zaman da servis de 2 apartman ilerimde olduğu için aleti aldıktan 1 saat sonra servis gelip kurdu ben sehpa almıştım ama ekstradan birde duvar askı aparatı aldım nedense duvarda daha güvenli olacakmış gibi geldi bana . Ben 6 metreden izliyorum görüntü süper herşeyinden çok memnunum Alllah isteyen herkese almayı kısmet etsin alanlar da güle güle kullansın .
  • Selam Dublanc

Ben sizin TV den ses geliyomu diye sorcaktim size.Benimkinden cok az bi ses geliyoda.Ama kesinlikle duyulmuyo sadece ses kapattigim ve o anda baska ses olmadigi zaman farkediliyo.Bide arkasina yaklastigim zaman duyuyorum sesi.Sizce bu normalmidir.Aslinda TV`de hata falan varmi diye bir an evvel ogrenmek istiyorum ki hemen degistirebilmek icin.Olu pixcel olayini kafama takmiyorum sadece bi tane var oda ancak 30 santim mesafeden bakilirsa farkediliyo.Ama buzzing olayini anlamaya calisiyorum normalde TV calisirken kesinlikle hicbir ses olmamasimi gerek acaba?

Tesekkurler
  • Buzzing in forumda input selection yaparken bir de TV stand by konumundayken duyulan vızıltı oldugunu okudum. Ekran da görüntü varken sesi kısıp, kulagımı dayayıp kontrol ettım ama benı rahatsız edecek bırsey duyamadım.

Ölü piksel için aşağıdaki programı AVForums da öneriyorlardı. Ölü pikselleri bulmak ve düzeltmek için kullanılıyor. Düzeltme konusunda kesin bir garantisi yok ama deneyebilirsiniz.

http://udpix.free.fr/index.php?p=about
  • quote:

Orjinalden alıntı: cessie

selam arkadaşlar bende 9 ocakta LC-46XD1E serisini aldım sehpa kampanyasından da faydalandım benim sansım vardı Teknosa daki satış elemanı arkadaşımdı aynı zaman da servis de 2 apartman ilerimde olduğu için aleti aldıktan 1 saat sonra servis gelip kurdu ben sehpa almıştım ama ekstradan birde duvar askı aparatı aldım nedense duvarda daha güvenli olacakmış gibi geldi bana . Ben 6 metreden izliyorum görüntü süper herşeyinden çok memnunum Alllah isteyen herkese almayı kısmet etsin alanlar da güle güle kullansın .

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ayarlarınızı ve görüntülerin resimlerini bizlerle paylaşırsanız çok güzel olur.

• "insom"

Laptopınızı VGA baglantısı ıle TV ye baglamak ıcın yapmanız gerekenler

1. TV ve laptop kapalı ıken VGA kablosunu baglayın.

2. Ikısını de acın.

3. Kumanda da ınput selectıon kısmında EXT4 secın.

4. Menu tusuna basın

5. Connections > Input Select > EXT4 icin default olarak component olan ayarı PC(RGB) olarak degıstırın.

6. End tusuna basın

Islem tamam
  • Tesekkurler.Amerikadan kablo siparis ettim ebay den gelmesini bekliyorum gelsin laptop u bagliycam TV`ye.Ama aldigim kablonun bi yani VGA diger yani COMPONENT.Verdiginiz ayarlar bu kablo icin mi gecerli acaba?Bir de benden tavsiye sakin S-VIDEO kablo almayin.Benim aldigim kablo da hemen icindeki dislerden biri kirildi takarken bosa gitti kablo komple.Ses olayida TV`yi seyrederken almiyorum ama arkasina basimi koyup sesi kistigim zaman cok az aliyorum stand by dayken filanda gelmiyo yani azicik ses olmasi normal galiba.Cunku sonucta bu elektronik bi alet tamamen sessiz calismasina imkan yok diye dusunuyorum.

Buarada Cessie hayirli olsun TV`in
  • TV nın menusunde EXT4 VGA portu ıcın "component" default olarak gozukuyor. Baglantıyı yaptıktan sonra burayı "PC(RGB)" olarak secersenız, goruntu gelıyor. Bu ayar VGA kablosu ıle PC baglantısı ıcın gecerlı. Eger TV ıle gelen component-VGA adaptorunu kullanarak PC dısında bır cıhaz baglarsanız (ornek dvd player) component secmenız gerekıyor.
  • 1280*768 VGA PC baglantısı

sharp XD1E serisi

Medieval 2 Totalwar 1280*768 2*AA 4*AF full detay

sharp XD1E serisi

sharp XD1E serisi

720p HD clip

sharp XD1E serisi

sharp XD1E serisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 23 Ocak 2007; 16:55:11 >

• Mükemmel , tek kelimeyle mükemmel özellikle son resimde ağzım öyle bi açık kaldıki lanet olası klavyeye salyalarım charge etti güle güle kullan verdiğin paraya değdiği burdaki resimlerden bile anlaşılıyor

edit : benım son resım dedıgım medieval2 nın 2. resmiydi dublanc 1 resim daha eklemis :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LasTSuRvivoR -- 23 Ocak 2007; 17:23:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: LasTSuRvivoR
    Mükemmel , tek kelimeyle mükemmel özellikle son resimde ağzım öyle bi açık kaldıki lanet olası klavyeye salyalarım charge etti güle güle kullan verdiğin paraya değdiği burdaki resimlerden bile anlaşılıyor

Bence çok abartı yorum yapmışsınız
    Son resim zaten 720P, yani HD görüntü... Piyasadaki tüm Lcd Tv'lerde çok kaliteli görüntü verecektir.

Ben şimdi size Vestel 37" Lcd Tv ve Next uydu alıcı ile, scart bağlantıdan aldığım görüntüyü vereyim :
     sharp XD1E serisi

Buradan çıkacak sonuç,
    - Resimler yanıltıcı olabilir, tam olark tv'nin karşısından bakmak ve benzer cihazlarla karşılaştırmak gerekir
    - HD görüntüler ve PC bağlantısı hemen hemen tüm Lcd Tv'lerde çok güzel sonuçlar verir.

• Resimlerin yanıltıcı olabılecegı konusuna kesınlıkle katılıyorum. Bu boyutta PC kullanımı gercekten ınanılmaz keyıflı. DVI-HDMI ıle daha yuksek cozunurlukte daha iyi bir goruntu alıcagımı dusunuyorum. Sımdılık bu cozunurlukte ıdare edicez
  • yaw bende var o kabloadan, sen hala bulamadın mı yauv.???
    lcd'im yok adam gibi pc'im yok ama o kablo var hehe
    hadi al birtane de öksürt şu televizyonu...
  • quote:

yaw bende var o kabloadan, sen hala bulamadın mı yauv.???
    lcd'im yok adam gibi pc'im yok ama o kablo var hehe
    hadi al birtane de öksürt şu televizyonu...

. Bir türlü telefon acıp ta soramadım astech e. Haftasonuna dogru almaya calısacagım. Sitelerinde 1080p onaylı olan modeli yok ama sansımı deneyecegım. 1920*1080 cozunurlugu ancak desktop da internette surf yaparken ve 1080p clip seyrederken kullanacagım. Oyunlarda denersem, PC oksurmeye baslayabılır. Teknosa da Philips in kablosu vardı ama DVI kısmı single-link oldugu ıcın tereddut edıp almadım. Bu arada saatlerce LCD monıtor kullanmaya alısık oldugumdan mı bılmıyorum ama, yaklasık 1 m mesafeden PC kullanırken basagrısı yada gozlerımde herhangı bır sorun hıssetmedım.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.