Şimdi Ara

Sharp mı General Klima mı? Yardımcı olun lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizlerin önemli fikirlerinize ihtiyacım bulunmakta. Aşağıda özelliklerini verdiğim klimalardan hangisini almalıyım.

Bulunduğum konum deniz seviyesinden 260 metre yükseklikte kocaeli-yalova bölgesi arasında tamamen izolasyonlu müstakil bir ev. Öncelikli amacımız ısıtmak ve ısıtmak istediğimiz alan 60 m2 civarında ve yaklaşık 15 m2 ısı camlı bir bölge de 60 m2'ye dahil. Düşündüğüm klimalar aşağıda, sizce hangisini almak daha uygun ve mantıklı. Bu konularda çok bilgisi olmayan birisi olarak en kısa zamanda bilgilerinizi paylaşırsanız çok çok memnun olurum;

- Sharp AY-XP24GR/LR

- General ASHA24LCCZ

Saygılarımla,

Blanchy

28 m2'lik (~5.7mx5m) salonumuza bir klima taktırmayı düşünüyoruz. Ev güney cephede, salon da tam köşede.. 5.7'lik kenar güney doğuya bakıyor, tam ortada normal 180 cm genişliğinde pencere var. Diğer kenar güney batıya bakıyor ve burda da fransız balkon var. Daire ara kat, izolasyonlu. Sadece soğutma için klimaya ihtiyacım var.

Öncelikle kafamda 12000 btu inverter'lı bir cihaz var. 12000 btu yeterli gelir mi?

Alternatifler; (EER-COP, Fiyat)

Sharp Plasmacluster AY-XP12LSR (3.24-3.72 , 2223 TL (iklimsa) )
    General Plazma ASHB12LDCZ (3.85-3.93 , 2166 TL (iklimsa) )
    Arçelik Artcool Mirror Inverter 12060 (3.63-3.81 , 1713 TL Katalog Fiyatı)

Bunlardan hangisini neden tavsiye edersiniz, diğerlerini neden tavsiye etmezsiniz? Ya da bu bütçe (maksimum 2200 TL) bunların dışında tavsiye edebileceğiniz marka, model var mıdır?

Yardım lütfen.. Acil hemde

• Sharp, hitachi ve daikin isitmada iyi klimalardir diye biliyorum. General klimalardan cok sikayet var bu konuyu okumanizi tavsiye ederim.

http://forum.donanimhaber.com/m_36535521/tm.htm

Klima markasina karar verin ondan sonra kac btu gerektigini hesaplariz.

sinanst;

28m2 ye 12.000 btu yeterli gelmez, 18.000 almaniz gerekir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.