Şimdi Ara

Klimanın Termostatının İptal edilebilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunum şu;

Sıcak çalışırken Klima termostat atınca direk soğuk üflemeye başlıyor. birçok klimaya bakıyorum
    termostat atınca kapanıyor ve hava üflemeyi kesiyor. Kumandada 30 Sıcaklığa bile ayarlasam termostat atıyor.

30 dereceye ayarlamama rağmen Kumandanın üzerinde derece var 23 dereceyi gösterirken bile termostat atıyor
    ve soğuk hava üfluyor ve biraz ısınan oda hemen soğuyor.

Sorum Şu;

Bu klimamda termostatı iptal edebilirmiyim. Termostat atmasın. sürekli çalışsın. olurmu böyle bir şey.
    klima teknik işlerinden anlaya arkadaşlardan yardım bekliyorum

Tekrar ediyorum. Hyundai klima alacaklar 2 kere düşünsün.Lütfen...

Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Mihmander

Arkadaslar..

Sorunum şu;

Sıcak çalışırken Klima termostat atınca direk soğuk üflemeye başlıyor. birçok klimaya bakıyorum
    termostat atınca kapanıyor ve hava üflemeyi kesiyor. Kumandada 30 Sıcaklığa bile ayarlasam termostat atıyor.

30 dereceye ayarlamama rağmen Kumandanın üzerinde derece var 23 dereceyi gösterirken bile termostat atıyor

Sorum Şu;

Bu klimamda termostatı iptal edebilirmiyim. Termostat atmasın. sürekli çalışsın. olurmu böyle bir şey.

Teşekkürler.

termostat dediğiniz oda sensörü ve iptal derken uzaklaştırıp çalışma süresini uzata bilirsin ama cihaz bu sefer çok sık defrost yapmaya başlıyacak klasik bi cihaz olduğu için bu cihazların tümü böyle bu yüzden yapılacak çok fazlada birşey yok cihazınız oda için yetersizmi acaba kaç metre kare ve kaç binlik cihaz

• odam 11 m2 klimam 9000 Btü.

30 dereceye ayarlıyorum 5 dakika sonra
    klima sıcak üflemeyi kesip yüksek fan hızıyla
    soğuk hava üflüyor.

5 dk. sıcak 5 dakika soğuk..

söyle bir yöntem buldum klimanın kumandası elimde
    bekliyorum. klima fana geçince hava kapapları azcık yukarı çıkıyor.
    bende hemen kumandada kapatılyorum.

5 dk bekliyorum acıkyorum tekrar sıcak hava ufluyor.
    bu böyle suruyor.

yani anlayacağınız bu termostatı iptal etmenin yöntemi yokmu??
  • Klimanın içerisindeki oda sensörünü(genelde üstü polyester kaplı ve siyah olur, evaporatörün önünde bulunur) sökün ve dışarıya alın. Başka bir tavsiyede bu sensörü kart üzerinde bulunan besleme regülatörünün soğutucusu (genelde biraz sıcak olur hep) kanatçıklarına irtibatlandırmaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mihmander

Arkadaslar..

Sorunum şu;

Sorum Şu;

Teşekkürler.

MErhaba, yazdıklarınıza bakılırsa kullanıcı hatası yaptığınızı düşünüyorum. Oda sıcaklığı 23 dereceyse siz klimayı 30'a alırsanız klimadan verimli bir çalışma elde etmeniz güçleşecektir. Bir de şöyle deneyin lütfen oda sıcaklığı diyelim ki belirttiğiniz şekilde 23 derece siz klimayı 25 dereceye alın. Zaten oda sıcaklığı 25-26 olarak yetecektir. Ben bu şekilde yapıyorum ve çok verim alıyorum klimadan. İyi günler.

• niye almayayımki??

oda içerisi 23 derece iken ben 30 dereceye ayarlarsam
    mantığım oda içi 30 dereceye gelinceye kadar termostatın
    atmaması lazım.

Senin dediğini yaparsam yukardaki dediğim süre düşüyor.
    çok sık sık tersostat atıyor..

elitel arkadasın dediğini yapacam.
    ancak onu klimanın içinden sokunca sorun düzelirmi acaba..
  • Bu da başka bir tavsiye sana. Yine klimanın ortam sensörünü bul ve kablolarından bir tanesini (ikili olur) keserek araya 2k2 direnci seri olarak gir. Ortamı daha soğuk sanacağından uzun süre termostat yapmadan çalışabilecektir. Ama yazın cihazı soğutmaya aldığında bu direnci sökmen gerekir, sakın unutma.
  • bence cihanızınızda problem var sizin makine hakkında anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla cihaz defroza geçiyor ama bu havalarda defroza geçmesi normal değil bi servis çağırın dış hava senseründe arıza olabilir.
  • hergün hergün arıyorum.

buradaki servis anlayamadı.
    genel merkezle konuşalım dendi.

ben bizzat aradım genel merkezi
    onmaması lazım dediler. birdaha
    geri dönmediler.

Peki servisi evime çağırdım gelmedi,
    ne yapmam gerek.
  • genel merkezi arayıp kalayla bi güzel tüketici danışma derneğine başvurucağını felen söle çözüm yolu bulamayan servisten bu klimayı biz yapamıyoruz yazan bi yazı iste bu onlara çok koyar .
    artık bu tip işşler malesef lafla sözle oluyor tatlı dil acımış biraz kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeNoM -- 26 Kasım 2007; 23:34:54 >
  • kima mantıkları şu şekilde çalışır dış ısı ile iç ısıyı klima otamatik olarak algılar ısıtmak istediğiniz odanın derecesini fazla yukarı ayarlarsanız dış ünütede ısı farklılıkarı olacağından sık sık defrosa geçer.

değişik uygulama ise iptal edeceğinize iç ünite nin flamentlerin önünde duran sensörü buradan uzaklaştırıp daha uzak yerlere takıp deneme yaparak ısı kontrolünü istediğiniz ayara getirebilirsiniz.
  • hergün birşey deniyorum.

dun 25 derecey getirdim acaba atacakmı diye
    3-4 dk sonra hemen soğuk hava uflemeye gecti.

23 dereceye ayarladım. hiç sıcak cıkmadan direk gecti.

kumandanın üzerinde oda sıcaklığını gösteren derece var
    derece 17 gösteriyor.

çözemedim.

Dün aldığım yer ile konuştum. Düzgün bir şekilde rica ettim.
    ya eve teknik servis gönderirsiniz. Yada klimamı değiştirirsiniz.

bakalım ne karar cıkacak. Geleceklerini sanmıyorum.
  • marka sı nedir..
  • sensörü klimanın dışına çıkarın. ben de öyle kullanıyorum. gayet memnunum.
  • command_4

Arkadasım walla saol.
    dediğini yaptım

termostat atmadı. Dün yaklaşık 1-1.5 saat denedim.

Nasıl yaptığım hakkında.

filitreleri söktüm.
    peteklerin üzerinde beyaz bir plastiğin içerisine yerleştirilmiş
    siyah termostatı çıkarıp klimanın dışarısına çıkardım.

ve sorun cözüldü.
  • Hyundai

http://www.ipi.com.tr/index.asp?PgID=31

resimdeki üstteki klima..
  • Merhabalar arkadaşlar,
    Ben de yeni klima aldım klima Mihmander'inki gibi olmasada 35-40 dk da bir soğuk hava üflüyor.Sonra birmüddet sonra tekrar ısıtmaya başlıyor.Acaba bu normalmidir?

Yoksa ben de Mihmander gibi termostatı çıkarmam mı gerekiyor.Daha kullanalı 1 ay bile olmadı.Hatadan ise servis çağıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shokomel -- 3 Aralık 2007; 13:55:44 >
  • arda3a arkadaşım.

burayı oku. bende anlayamadım. senin klima ne marka?

http://forum.donanimhaber.com/m_18449419/mpage_1/key_//tm.htm#18449419

Elektra, diamond, beko ve arçelik gibi ikinci kalite klimalarda, termostatı atınca
    fan üflemesi dururken, ben kaliteli, R410 gazlı, hemde pahalı aldığım bir
    klimada bu özellik yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.