Şimdi Ara

SHARP LC-37X20E LCD TV hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1700-2500 arası bi LCD bakıyoruz.. sharp guzel gibi sanki... nersiniz..??bilen kullanan varmi?
    lternatiflerimde SONY KDL 3550 ve SAMSUNG LE 40M87BD 3 ude aynı fiyat hemen hemen..
    teknosada ki eleman bile sharpın kalitesini vurguladi..sony bile daha cok yakın zamana kadar samsung dan panel
    alıyodu dedi...

ne dersiniz.. nasil sizce?

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SHARP_LC-37X20E-LCD-TV,3587.html

SHARP LC-37X20E LCD TV  hakkında

• Sharp gerçekten kaliteli, yüzde yüz japon malı. Kendi panellerini yapıyor. Dünya LCD piyasasında lider.
    Bunlar artıları. En önemli eksisi ise servislerinin yetersiz olması bence. Belki servise hiç bir zaman ihtiyaç duyulmacaktır ama yine de malı alırken o güveni hissetmek gerekir bence.

quote:

Orjinalden alıntı: mechan

Arakadaslar,

1700-2500 arası bi LCD bakıyoruz.. sharp guzel gibi sanki... nersiniz..??bilen kullanan varmi?
    lternatiflerimde SONY KDL 3550 ve SAMSUNG LE 40M87BD 3 ude aynı fiyat hemen hemen..
    teknosada ki eleman bile sharpın kalitesini vurguladi..sony bile daha cok yakın zamana kadar samsung dan panel
    alıyodu dedi...

ne dersiniz.. nasil sizce?

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SHARP_LC-37X20E-LCD-TV,3587.html

SHARP LC-37X20E LCD TV  hakkında

• Sharp'ın şu an Türkiye genelinde LCD TV'ler ile ilgili 60'ın üzerinde yetkili servisi bulunmakta. Ama tabi Sharp'ın resmi distribütörü Enkay'ın servisleri bunlar. İşin İst. Bilişim ayağını bilemiyorum, Enkay'ın servislerinin İst. Bilişim'in sattığı cihazlara bakmama olasılığı var.
  • Yani arkadaslar,

SONY 40D3550 modeli ve SAMSUNG un LE 40M87BD modeli arasinda secim yapmak istesek SHARP i onerirmisiniz? bana da sanki SHARP daha kaliteli gibi geliyo ama sizlere yada kullanan bilenlere sormak istedim..yakinlarinizdan ,arkadaslarinizdan bilenler ,kullananlar varsa yorumlari yazarsaniz cok sevinirim arkadaslar..(bu modellere ek olarak PHILIPS in de tavsiye ettiginiz modeli varmi dir? )

Kaliteye ve estetige orjinallige onem veren biriyim arkadaslar.. SHARP in bu mdeli hakkinda diger yorumlarinizi da almak isterim.. acikcasi servis durumunu cokda onemsemiyorum. yani diger markalarin servislerininde genelde cok isin ehli oldugunu dusunmuyorum.. cok cok aksi bi ariza olmadikca bilinen bikac yere de yaptirilabilir..servisleri arasindan da kaliteli olanlari secilebilir, napalim parasiylada olsa bakariz artik..onemli olan cihazin kalitesi....

yorumlariniz ve bildikleriniz icin simdiden tesekkurler arkadaslar..
  • Arkadaslar,
    kullanan bilen varmi acaba???
  • Arkadaslar bu LCD yi kullanan yada hakkinda yorum yapablecek arkadaslar dan onemli yorumler bekliyorum..
    ne dersiniz bu cihaz icin??
  • SHARP için forumda albani ustaya danışacaksın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG LH3000 LCD TV - Öneri
    15 yıl önce açıldı
    VESTEL 42 PF6011 FULL-HD LCD Tv
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sn.Mechan
    İyi akşamlar

Msg ında belirttiğin diğer 2 seçenek,""daha doğru tercih"" olacaktır!

Dikkat et,daha iyi tercih diyorum,daha iyi TV demiyorum(D35x ve M87 için)!

Türkiye şartlarında bu 2 TV den birini seçeceksin ama Almanya yada İngiltere de olsaydın
    Sharp alabilirsin,ama X20 yine almaz,başka bir seri/model alabilirdin!

Kısaca X20 ler 1080p olarak Sharp ın Avrupa versionu olarak çıktılar(USA GP1 in karşılığı
    olarak)ancak GP1 olmadığı kısa zamanda anlaşıldı(PC den Native 1080p algılamaz!)
    Game olayında yine hikaye v.s v.s
    Bu seri(GP1) USA da sadece Gamer lar için çıktı+Desktop olarakta oldukça iyi bir panel,ancak
    X20 nin GP1 le alakası yok,dolayısıyla boş bir seri!!!

Kaldıki bugün için Sharp-Avrupa serilerinde kendisini tek ispatlamış seride HD1 lerdir
    Bir sürü serisi var ama klasik Banding ve Bleeding sıkıntıları çok ciddi devam ediyor,dolayısıyla
    Türkiye de bunu alan adam,değiştirmede sıkıntı yaşar,yaşamasa bile yinede TR şartlarında
    uygun bir tercih değildir!

ENKAY sadece kendi ithal edip,sattığıu TV lere Garanti verir!!!
    İB/DBank v.s gibi yerlerden alınan Sharp TV ler "RİSK" lidir!
    Ama şansı olan elbette sıkıntı çekmez,ama ilerde ne olur Allah bilir orasınıda!

TR şartlarına göre hareket etmelisiniz,Sharp lar geneli itibariyla çok iyi TV ler ama,yukarıda
    özetlediğim durumlarıda göz önüne alacaksınız!

Selamlar

• ALBANI arkadasi nasil bulucam...???

SHARP hakkinda bilgi istiyorum yukardaki model icin arkdaslar.. uc marka arasinda kaldim SONY-SHARP-SAMSUNG
  • cok tesekkur ederim...Albani arkadasim.. yalniz GP1 ve HD1 ne anlama geliyor ? gercekten oner mezmisiniz bu modeli? TV (UYDU) ve film iicin kullanim icin almak istiyoruz.. ne dersiniz? sony de almak istemyorum .. alirsam da KD 3500 modeli nasil?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mechan

cok tesekkur ederim...Albani arkadasim.. yalniz GP1 ve HD1 ne anlama geliyor ? gercekten oner mezmisiniz bu modeli? TV (UYDU) ve film iicin kullanim icin almak istiyoruz.. ne dersiniz? sony de almak istemyorum .. alirsam da KD 3500 modeli nasil?

Sn.Mechan

GP1 Sharp ın USA version bir serisidir,bunu unut sen
    Ama bu TV nin karşılığı X20 diyorlarsa bunuda unut sen!

Kısaca X20 yi unut!

HD1E ise Sharp Avrupa versiyonları içinde en iyisi ve en üst modelidir
    Bunda panel sorunu yaşamazsın BB/Band v.s sıkıntısıda hemen hiç çıkmıyor,ama müthiş pahalıdır!
    peki değermi(bana sorarsan) kesinlikle değmez!!! kısaca HD1E süper ama o para verilmez(bu saatten sonra)

Bu arad sen SD izleyeceksin>>TV/Uydu v.s,Film derken hangi format film>>PS3/BD/HDDVD denmi HD filmler izleyeceksin,yok
    böyle değilse,sen PDP al o zaman!

Yani ezberemi arıyorsun,onun-bunun lafına bakarakmı arıyorsun,tam ne istiyorsun onu anlat bize??

Selamlar

• sagol arkadasim..

ezbere degil. arastiriyorum ama tabiki senin kadar degil:)
    genelde dvd seyretmek uydudan film izlemek falan icin.. psp falan da oynamak icin..
  • Selamlar. Bende Sharp ın garantisi konusunda bilgimi aktarıyım istanbul bilisimi bilmem ama dogubanktaki bircok magazanın garantisi guvenilirdir. Bizim de hem istocta hem dogubankta dukkanımız var ve kendi ithal ettigimiz sharp tvlere ithalattci garantisi veriyoruz ve de enkay'la olan anlasmamız sayesinde bizim sattıgımız ve arıza cıkaran (ki samimi soyliyim arıza olayı sharpta gercekten tam bir istisnadır) sharp tvler, sharp in yetkili servisleri tarafından işlem gormektedir. Bu sekilde calısan dogubankta da cok firma var baska firmalarda var. Benim tavsiyem alısveris yapacagınız yere yetkili servislerle anlasma olup olmadıgını sorun.
  • İyi günler

1-Sharp TR de çok pahalı bir üründür,alan 10 defa düşünsün!!!
    .........Garanti biziz abi..... lafları artık eskidi!

2-TR için Sharp konusunu daha çok uzun yazabilirim ama güncel bir ürün değildir,durumu diğer
    markalardan çok farklıdır!

3-İthalatçı kimdir???bu malın TR için yetkili Dist.ENKAY dır,oda belirli seri/model getiriyor,bir dünya paraya satıyor
    Başka ithalat denen olay>>DBank için İşçi Permisidir(Naklihane)!!!
    Veya bir şekilde kaçak veya yolcuberaberi v.s şeklind egelen cihazlardır,her ithal denilen ürüne itibar etmeyiniz!
    ENKAY TR de yetklili SHARP firması Dist.dür,başka legal ithalaçısı olamaz,varsa buyursun yazsında millettde öğrensin
    kimmiş bu ithalatçı firması!!!
    İB de keza bir şekilde malı getiriyor,ithal veya başka yollar,Fat.kesiyorsa mesele yok ama bu kabil cihazlar sadece
    Fat.ile Garanti süresince gitmez ve Servis v.s sıkıntısı her zaman olabilir!

Ama ...ben riskini alıyorum,Sharp ta iyi cihaz,gider DBank tan alırım....diyende gider alır elbette,para onun-karar onun

Tekrar yazıyorum HD1E ler OK diğerleri ise idare eder serilerdir!
    HD1 de çok çok pahalıdır++

Dolayısıyla son söz olarak Sharp harici ve DBank/İB harici Bayi bazlı almaya özellikle ihtimam gösteriniz
    Sn.Tech.isimli üyeyi bilmem tanımam ama Sharp konusunda veya Dbank konusunu öyle sağlamdır v.s diyerek
    panel işinde çok rahat alınacak yer olarak görenler,dikkat etsinler!
    Sitede bir sürü açık-gizli satıcı v.s üyeler vardır,gaza-yeme gelmeyiniz!
    Panel işinde BAYİ fakrörü+ilerde vuku bulacak arıza-tamir işinde Yetkili Servis+Garantiniz çok ciddi gerekecektir!

Selamlar

• Sayın albani; biz ithal ettigimiz butun urunlerimizi son derece yasal (legal) yollarla getirip, mesela sharpın kendisinden alarak gumruk yolu ile faturalı getirip faturasıyla ve garantisi ile satıyoruz. Aynı zamanda da Sharp'ın turkiye monitor distributoru biziz, enkayda tv distributoru. Enkay distributorü ama biz ve bizim gibi bazı firmalarda sharpın kendisinden alarak turkiye ye ithal edebiliyor ve bu bircok marka icin gecerli bir yontemdir ve kesinlikle tamamen yasal faturalı işlemlerdir. Yani bir malı distributorunden almayıp kendisinden alarakta ulkeye ihrac edebilirsiniz. İstanbul bilisimde olsa biz veya bizim gibi firmalarda olsa yasal olarak faturasız satıs diye bir sey soz konusu olmadıgı icin satan firma nerden getirtirse getirtsin faturalı ve garantili satmak zorundadır.
    Dogubank gibi yerlere karsı genel yargısız infazları artık bırakalım isin aslını arastıralım bence. Ayrıca biz oyle kucuk ne oldugu belirsiz bir firma degiliz. Yani ben bunları soyluyorsam gercek oldugu icin soyluyorum. Yerimiz yurdumuz belli, ne yaptıgımız ne getirdigimiz nası sattıgımız belli, 25 senelik bir gecmisimiz var. Sharp'ın monitor distributorlugu dısında da distributorluklerimiz var ve bugunlere yalan dolanlarla degil insanlara sagladıgımız guvenle geldik biz.
    Yani demek istedigim genellemelerle degil birebir arastırmalarla yargılamalarımızı yapalım. Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technicmen -- 30 Temmuz 2008; 13:57:11 >

• selam technicmen,
    tam anlayamadığım birşey oldu, sormak istiyorum.
    kendimiz ithalat yapıyoruz diyorsunuz. peki ithalatçı olduğunuza göre kendi servislerinizi oluşturmak zorunda değilmisiniz.?
    ayrıca sharp'ın yetkili servisi dediğiniz noktalar, hangi Sharp ithalatçısının yetkili servisi olarak çalışıyor. Sharp mı , Enkay mı ?
    quote:

Orjinalden alıntı: technicmen

Selamlar. Bende Sharp ın garantisi konusunda bilgimi aktarıyım istanbul bilisimi bilmem ama dogubanktaki bircok magazanın garantisi guvenilirdir. Bizim de hem istocta hem dogubankta dukkanımız var ve kendi ithal ettigimiz sharp tvlere ithalattci garantisi veriyoruz ve de enkay'la olan anlasmamız sayesinde bizim sattıgımız ve arıza cıkaran (ki samimi soyliyim arıza olayı sharpta gercekten tam bir istisnadır) sharp tvler, sharp in yetkili servisleri tarafından işlem gormektedir. Bu sekilde calısan dogubankta da cok firma var baska firmalarda var. Benim tavsiyem alısveris yapacagınız yere yetkili servislerle anlasma olup olmadıgını sorun.

• Soyle anlatıyım turkiye de bulunan sharp yetkili servisleri ile anlasmamız var ve biz tv distributoru olmamamıza ragmen sattıgımız sharp tvlerin arızalarını enkayında garantisinde kapsanan yetkili servisler tarafından yaptırıyoruz. Yani enkayında bizimde ve diger bazı sharp satıcılarının da arıza olustugunda tvleri gonderdigi servisler aynı servislerdir. Ayrıca kendisi ithal eden firma servis olusturmak zorunda degildir. Ya herhangi "ben bu isten anlarım" diyen tv servisleriyle anlasılır yada markanın distributorununde dahil oldugu yetkili servislerle anlasılır. Bu firmanın servise ayrıdıgı butceyle alakalı.
  • Sn.Tech

Distribütörlük/Mümessillik anlaşmaları ve çalışmaları ile uygulamaları neredeyse bütün dünyada aynıdır+
    Kaldıki,Japonlar bu konuda çok titiz ve dürüsttür+
    Her ülke içinde bir tane Dist.firması vardır,2 tana veya fazla değil!!

Malı sadece o Dist.ithal edebilir doğrudan örneğin Sharp firmasından!!
    Zaten adı üstünde,Mümessil,öyle olsa herkes gidip,bir yerlerden mal sın sonra ben bunu ithal ettimdesin,iyide bunun mümessili ne olacak!!!

Böyle çalışmalar yoktur,Malı ana üreticiden yada onun Avrupa operasyonundan Dist.firma dışında kimse alamaz,zaten almaya kalksa
    firma bunu 3.alıcıya bildirir,benim orada Mümes.şudur v.s diyerek.

Siz Mimes.yapıyorsanız bu işi bilmeniz gerekirdi;örneğin ben şimdi gidip ara toptanncılardan yada mağazalardan mal
    toplayayım,böylece parti yapayım bunu ithal edeyim(bunlar oluyor elbette)ama bu iş ayrı Dist.bazlı işler ayrıdır+

Sharp TR için TV>>ENKAY Dist.firmadır.
    Ben şimdi ENKAY olacağım da birileri Sharp tan bir şekilde mal alacak(kaldıki doğrudan Sharp tan alması mümkün değildir!)
    getirip TR de satacak iyide ben ne yapacapım yada ben niye Dist.oldum!!!!
    ENKAY nasıl oluyorda YTL 7 kağıda sattığı malı DB ve İS 5 kağıda veriyor!!!
    -Demekki ENKAY bu kadar fiyata bindiriyor

Beyler sadece fiyatlardaki farka bakarak olayı çözersiniz!

Bu işler öyle,ben ithal ediyorum iyi güzelde... kimden nasıl ediyorsun??
    Sharp o zaman haybeyemi verdi Dist.yetkisini ENKAY firmasına???

Avrupudan(özellikle Almanya ve bazı ülkelerden)spot/mağaza v.s bazlı mal temin edilebilir,ancak bu şekilde
    bu mallar gelir(kaldıki Naklihane faktörünüde daha saymıyorum!)
    İthalat işlemleri,belli prosüdürlere tabidir(ve açıkları hala vardır!!!)

----
    Kısaca benim kafamda olya şekillenmiyor,kaldıki ben bu işlerde 30 senemi geçirdim(yurtiçi-dışı olarak)
    Dist/Mümes.anlaşmaları benden geçerdi!
    300/500 hatta 1000 sayfalık metinleri tek tek inceler,gerekli düzelteme/itirazlar v.s yapardım,kısaca
    işi biliyorum ama TR de bazı şeyler farklı işler,bunuda görmekteyim+
    ---------------------
    İşin ithalat teknik kısımlarını çok iyi biliyorum,ama diğer konularıda biliyorum+

Burada asıl espri,mal alan firma;satıcıya güveniyorsa,gider alır,kaldıki zaten alıyor,ayrıca DB,genel olarak piyasalara bakınca
    çoğu yerdende "sağlamdır",buda bir gerçek,ama şunuda belirtmeden geçemem,oradaki satıcı profili 25/30 sene evvelki gibide değildir!
    Buda ayrı bir gerçek
    Neredeyse tamamen değişti,ama Naklihane işi hala devam ediyor!

---------------
    Bu arada Sn.Tech.sen boşver bunlarıda işe bakalım,bunlar bir yerde hikaye;peki sizde Tosh ZF355 varmı,bundan bir haber verirsen
    makbule geçer+elbette fiyat????

Hayırlı işler
    Selamlar

• sharp iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proffesor -- 30 Temmuz 2008; 21:13:29 >
  • şimdi benim anlamadığım bişey var.
    Albani bu kadar dist. falan diye söylüyor.

Dist. Enkay fiyatı 7 lira
    İth. İstanbulBilişim fiyatı 5 lira

Dist. Enkayın 60servisi var
    İthalatçı İstanbul Bilişimin 253 servisi var.
    Ben niye gideyim Enkaydan alayım ikiside faturalı ve sıfır ürün satıyor.
    Kaldı ki Mediamarkt kendi ürün getirdi, Carrefour getirdi, Gold bile getiriyor. Yani bu iş artık genelleşti. Neden hala dist. ten kazık yiyeyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.