Yaklaşık 2 ay önce Sharp 46lx810e LeD tv aldım, tvimden gayet memnunum gerek usb'den bluray ve 1080p mkv çalıştırmasında gerek tv yayınında fakat şöyle bir sorunum var, alt yazı görmüyor. Usb'inin içine flim ile aynı isimle (gerek 1.mkv & 1.srt, a.mkv & a.srt) flim ve alt yazı koydum, çalıştırdığımda sağ üst köşede;
Flim'in adı Flim'in süresi Alt yazı: -- --
Şeklinde gösteriyor, tv alt yazı destekliyor ama niye göstermiyor çözebilmiş değilim bu konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim :)
Yardımlarınızı beklemekteyim :(
Aynı sorun bir arkadaşınmda da var. Şu an modelini hatırlamıyorum. Ancak, fullled sharp 40" olduğunu biliyorum. MKV dahil tüm film formatlarını oynatabiliyor ama altyazı çıkmıyor. Satın aldıkları Mediamarkt görevlisi bu TV'lerde böyle bir sorun var diye söylemiş zaten. Ama bunun bir çözümü olmalı diye düşünüyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olacağız. Teşekkürler.
En son aldığım yere gidip ürünü ban satan eleman ile görüştüm. Bunun yazılım ile düzeltilebileceğini söyledi. Kendim internette böyle bir yazılım bulamadığımı belirttim. Teknik servisi arayıp model ve arızayı bildirirseniz onlar gerekli ayarı yapar ve yazılımı yüklerler dedi. İlk müsait olduğum fırsatta servis ile görüşüp sonucu buraya yazarım.
İyi günler...
Bir şey soracağım, TV nizin bulutlanma sorunu var mı? Siyah ekranda hafif gri bölümler olyuor mu?
Bilgi eksikliğim yüzünden dediğinizi tam olarak anlayamadım kusura bakmayın. Fakat normal bir dizi izlerken dizinin formatına göre boş kalan siyah kısımlarda böyle bir şeye rastlamadım şimdiye kadar. Sizin yazınızı okuduktan sonra ise sanki varmış gibi geliyor. Bimeks mağazalarından kendiniz bakma imkanına erişebilirseniz daha iyi olur kanaatindeyim :)
sanırım sharp'lar altyazı gösteremiyor. tv'de altyazı ile ilgili tek ayar Menu” > “Setup” > “View setting” >“Individual setting” > “Subtitle” kısmındaymış. ama bu da dijital yayında (teledünya v.b) yayınla birlikte gelen altyazılardan hangi ikisinin sırayla kullanılabieceğini belirtir. zaten burada türkçe - ingilizce gibi dil seçilir. video gösterim kısmında ise altyazı ile ilgili hiçbirşey yok.
arkadaşım merhaba,alt yazı sorununu çözebildin mi sharp tvde
İki hafta önce sharp ın bu model tv sini bimex ten kampanyadan satın aldım. fiyat olarak çok cazip olduğundan kaçırmak istemedim ve fazla araştırmadan almış oldum. tv görüntü kalitesi ve usb veya harici harddiskten film oynatma, fotoğraf görüntüleme gibi özellikleri çok iyi. her formatı rahatlıkla oynatabiliyor. ancak altyazı yok. kendi sitesinden yeni yazılımını bulup yükledim ancak sorun düzelmedi. gördüğüm kadarıyla bu sorun bu model tv lerin tipik problemi. hiç bir yerde konu hakkında bilgi alamadım. bugün yetkili servisiyle görüşüp son bir bilgi almaya çalışıcam. olumlu bir cevap almadığım taktirde iade edicem.
Tv yi iyi fiyat ve görüntü kalitesi nedeniyle iade etmedim. Altyazı sorununu samsung marka bir bluray oynatıcı alarak çözdüm. Multicodeck özellikli hdmi ve usb girişli bir cihaz olması sebebiyle harici harddisk ve usb bellekleri bağlayarak hem istediğim filmleri oynatabiliyorum. Hem de altyazı ve ses konusunda hiç bir sorun yaşamıyorum. Her iki cihaz da DLNI özellikli olduğundan tek bir kumanda ile her şeyi kontrol edebiliyorum. Ayrıca bluray oynatıcısı da olması ayrı bir artı. Nadir de olsa DVD film alıp izlediğim oluyor çünkü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme