Şimdi Ara

Sharkoon 650W PSU RTX 3060 Ti'a yeter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Snowman T6 Ultra kule tipi soğutucu.

Gigabyte B450M S2H V2 anakart.

G.Skill 2x8 3600MHz CL18 RAM.

Zotac 3060 Ti Twin Edge.

Zalman N5 mf kasa.

Gigabyte 240GB SSD.

1TB WD Blue HDD.

Sharkoon 650W 80+ PSU.

Sistemde ilk zamanlar oyuna girince 10 dk sonra falan takılıp kalıyordu reset atmak zorunda kalıyordum. XMP ayarlarından RAM'i 3600MHz'den 3200'e düşürünce sorun kalmadı. Şimdi iste ekran kartına güncelleme geldi NVIDIA GeForce üzerinden indirip kurdum düzgünce ama sorun tekrar başladı oyunlara girdiğimde bir süre sonra takılı kalıyor. Reset atmak zorunda kalıyorum ya da direkt oyun kapanıyor.

-1 tb hdd yi sökün, 8gb ramlerden birini sökün sorun devam ederse çıkarttığınız rami yerine takıp diğerini söküp yeniden deneyin sorun devam edecek olursa herşeyi eski haline çevirip sistemi hdd ye kurup oyunu oradan çalıştırın.

-ekran kartı güç bağlantılarını söküp yeniden takın

-cpu-psu ısı ölçme uygulamalarına girip ısınma sorununun olup olmadığını kontrol edin.

Bu yöntemlerin amacı nedir?/derseniz, ssd, hdd, ram de arıza olmadığına, sorunun başka bir yerde olduğuna emin olmak için bu yöntemleri gerçekleştirdikten sonra sorun devam edecek olursa gpu, anakart, psu, cpu da arıza veya uyumsuzluk olduğu anlamına gelir onuda tespit edebilmek içinde garantiye veya servise vermeniz en sağlıklısı olacaktır, bu sök tak işlemleri tüm gününüzü alabilir ama sorununuzu çözebilir yada akıldaki bazı soru işaretlerini çözmüş olursun.

Önemli not:Sök tak işlemlerini yaparken kasayı fişten çekin ve power tuşuna çok az basılı tutun bu şekilde kondansatörlerdeki tüm yük boşalmış olur daha sağlıklı sök tak işlemeni gerçekleştirmiş olursunuz.

Son not: anakartın kullanma kılavuzuna bakarak ramlerin doğru yerlerinde takılmış olduğuna emin ol yada farklı kombinasyon yapma olanağon varsa öyle dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 8 Ocak 2021; 17:11:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hdd de sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran kartı driverini yapmadan önce 10 gün kadar her oyunu oynadım hiç bir problem yoktu. Driveri güncelledikten sonra bu sıkıntı olmaya başladı acaba anakart yada ekran kartında mı problem var diye düşündüm?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.