Şimdi Ara

Shaco AD/AP Hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizce Shaco ne kasar AP mi ? AD mi ?

• 3v3de ap tercihim 5v5 de kesin ad ap tutmuyor pek ama lvl düşükse o zaman tutabilir
  • İkisinide kasar ama AD daha yaygındır.
  • Ad kas ve jungle git. Cok iyi ganker. Ilk W ac. Kesinlikle jungler tavsiye ediyorum cokta zevkli. Solo topta iyidir shushei denemisti harikaydi.
  • Ad tabiki wrigle-berserker graves-pd-bt-ie-ga-gg...
  • AP, AD kadar etkili değil o yüzden yaygın olarak AD tercih ediliyor ki benim görüşümde AD nin daha iyi olduğundan yana
  • ekiden ap oynardım çok zevkliydi jacklari dizip pusmak triple alırdım solo jacklerler ama nerf yedi artık 60 saniye süreleri bu yüzden AD diyorum , shaco en tehlikeli gankerlerden biridir ama ölme ihtimali diğer gankerlere göre dha çok oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AD Darius
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadasım mainim Shaco ile ilgili bı başlık olmasa %9 sarjla minibuste telefondan cevap atmazdim ama tutamadım:)

Shaco bu oyundaki en esnek champlerden biri. Ad ap off tank 3 U de olur.

Ad shaco jungleda hizlidir Dogru orantılı olarak gank atma hızı da artar ama gankleri risk doludur wriggles a rağmen defansif bir yani yoktur ve özellikle solo top gankleri öldür veya ol üzerine kurulur. Benim son yani 3. Terchimdir shacoda phantom ad vs. Latedee tek yersin kısmına gırmıyorum bile

Ap Shaco aslında champin karakteriyle en uyumlu olanıdır. Tam bir eglencedir fail olma olasılığın %70 dir ama ölsen bile zevk alırsın. Junglei kutuları be e siyle yapar. Açıkcası son nerf olmasa ilk tercihimdi 6 kutu koyabilip adamları bekliyordun bir kez kutulara geldimi 200-250 ap den sonra kill garanti oluyordu. Tabi yine paper yani ölümü kolaydir ama ap Shaco adamla vs atmaz kutulariyla 1 sn de kill alır sonra q suyla kaçar . Çok eglencelidir ama 60 sn kutu nerfu çok düşürdü maalesef :(

Ve kimsenin tercih etmediği ama benim en iyi performansı aldığım halı off tank
    Cc boots adma warmog fon ghostblade ve trinity buildi ile. Lee sin gibi falan olursun oyunu taşırsın ölmezsin nispeten adamda alırsın adma sagolsun ve ortanın biraz üstü bir jungle olursun. Ve rakiple dalga geçme işlemini sürdürürsün. Tabi off tank tercih disidir genelde ama özellikle takım rammus tryndamere akali janna gibi ise yani off tank açığı varsa çok işlev görürsün .

Telefondan olduğu için kısa kestim duşun Shaco ne kadar çok konuşulması gereken bir champ cc steath klon kutu her skilli birbirinden kullanışlı. Karar senin ama hepsini denemelisin kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: safazx

Arkadasım mainim Shaco ile ilgili bı başlık olmasa %9 sarjla minibuste telefondan cevap atmazdim ama tutamadım:)

Ad shaco jungleda hizlidir Dogru orantılı olarak gank atma hızı da artar ama gankleri risk doludur wriggles a rağmen defansif bir yani yoktur ve özellikle solo top gankleri öldür veya ol üzerine kurulur. Benim son yani 3. Terchimdir shacoda phantom ad vs. Latedee tek yersin kısmına gırmıyorum bile

Ap Shaco aslında champin karakteriyle en uyumlu olanıdır. Tam bir eglencedir fail olma olasılığın %70 dir ama ölsen bile zevk alırsın. Junglei kutuları be e siyle yapar. Açıkcası son nerf olmasa ilk tercihimdi 6 kutu koyabilip adamları bekliyordun bir kez kutulara geldimi 200-250 ap den sonra kill garanti oluyordu. Tabi yine paper yani ölümü kolaydir ama ap Shaco adamla vs atmaz kutulariyla 1 sn de kill alır sonra q suyla kaçar . Çok eglencelidir ama 60 sn kutu nerfu çok düşürdü maalesef :(

Cc boots adma warmog fon ghostblade ve trinity buildi ile. Lee sin gibi falan olursun oyunu taşırsın ölmezsin nispeten adamda alırsın adma sagolsun ve ortanın biraz üstü bir jungle olursun. Ve rakiple dalga geçme işlemini sürdürürsün. Tabi off tank tercih disidir genelde ama özellikle takım rammus tryndamere akali janna gibi ise yani off tank açığı varsa çok işlev görürsün .

Telefondan olduğu için kısa kestim duşun Shaco ne kadar çok konuşulması gereken bir champ cc steath klon kutu her skilli birbirinden kullanışlı. Karar senin ama hepsini denemelisin kolay gelsin

Hocam gerçi oyuna başlayalı çok olmadı yani tam olarak terimleri bilmiyorum ama ellerine sağlık ne diyim

• quote:

Orijinalden alıntı: duayen00

quote:

Orijinalden alıntı: safazx

Arkadasım mainim Shaco ile ilgili bı başlık olmasa %9 sarjla minibuste telefondan cevap atmazdim ama tutamadım:)

Hocam gerçi oyuna başlayalı çok olmadı yani tam olarak terimleri bilmiyorum ama ellerine sağlık ne diyim

arkadasım ne kadar biliyorsun bilmiyorum ama kısa bir özet geçiyim.

jungle= takımı koridorlarda 4kişi bırakıp ormandandaki yaratıkları keserek level almak, ayrıca 2tanesinden (mavi golemler ve kırmızı yaratık) buff yani belli bir süreli extra bonus (mavi = cooldown ve mana verir kırmızıysa yanlış bilmiyor isem düşmanı yavaşlatır vurunca ve ad verir ) almanı sağlar. ayrıca tek kestiğin için mid gibi hızlı level alırsın

ve gerektiği yerde gank atarsın . yani koridorlara baskına giderek arkadan gizlice falan düşmanları kesersin. kısacası rakip senin nerde olduğunu bilmez ve sen koridorlara yardım ederek oyunu kazanmaya yardımcı olursun. shaco oyundaki en iyi junglerdır kim ne derse desin gankleride yani baskınlarıda çok iyidir

wriggle's = junglerların olmazsa olmaz itemı'dır. life steal armor ve ad verir ayrıca aktifi ile ward koyabilirsin bedavaya.
    aktifi demişken genelde çok uzun zaman bilinmeyen bir olay, item'ın aktifi varsa item kaçıncı sıradaysa o sıranın (örneğin ilk kutudaysa 1 e ) tuşuna basarak aktifi aktifleştirilir belli bir süre veya neyse işte özelliği.

oyun 3 ana parçaya bölünür early, mid , late yani erken oyun (tahmini olarak ilk 10-12dk) , oyun ortası ( tahminen 12-35dk arası) ve late game yani 35dk dan snorası. late game de herkes item dizdiği için tamamen, shaco tek yemeye başlar defansı olmadığından orda kasttettiğim oydu.

nerf= o karakterin özelliklerinin riot tarafından dengeleri bozucak kadar güçlü olduğunu düşünüp özelliğinin kısılması. yani örneğin shaconun kutuları nerften önce 90 saniye duruyordu bu da sana ayn ıanda 6kutu koyabilme özelliği veriyordu ancak nerften sonra bu süre 60 a düştü.

paper= defansı çok az olan karakterler, genelde ad carryler yani sırf phantom infinity blood thirster gibi itemlar dizen şampiyonlar defanssız olduklarından kağıt yani paper denir.

off tank = aslında karakter özelliği olarak tank yani full defansif kasılması düşünlmeyen ancak warmog - adma - force of nature (FoN) gibi itemlar ile yarı tank a dönüştürme işlemi o karakteri. yani sırf ad gidiğceine 3tane tank itemı alırsın biraz daha az vurursun ama oyunu taşicak kadar defansın olur.

bu kadar geldi elimden varsa başka sorun cevaplarım :) Kusura bakma bildiklerin de vardır bunlardan ama sırayla her terimi yazmaya çalıştım tekrar kolay gelsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safazx -- 2 Mart 2012; 22:36:10 >

• ben magic res kasıyorum her oyunu yeniyorum la damage atamıyolar olm panpalar süper m.resist ölmüyor yahu
  • ap yle early gamede çok iş yapıyosun ve sağlam ks atıyosun ama latede pek iş yapmıyo az hpyle base çekeni felan öldürürsün en fazla
  • genelde ilk ie kasarlar q skili ile uyumlu olsun diye. bide crit dmg runeları alırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duayen00

Arkadaşlar sizce Shaco ne kasar AP mi ? AD mi ?

ad shacoyla jungle , team fight yapabilirsin hatta 1v1 de bile çok etkili ama aynı şeyi ap shaco için söyleyemicem ap shaco jungle da ve jungle fightlarında süper 1v1 de tartışılır valla
  • AD Shaco.

Tamamen sorun bir class'tır.
    Blue aldığın gibi Top gank,
    Hızlı bir şekilde Mid'e,
    B,
    Red'i almaya ordan Bot'a sonrasında Solo Dragon, gg.
  • AD daha çok tutuluyor zaten.Fakat iyi AP dizersen çok iyi adam öldürürsün(boxlarla bile).Ve ben sağlam AD dizdiğimdede iyi oynadığımı hatırlıyorum.Fakat şöyle bişey var eğer çok güzel AP dizersen 2 skille adam alabilirsin.Q yapıp dal bide E atarsın fakat bu başarıyı team figthlarda gösteremezsin.İkisi birbirine çok yakın fakat tercihim AD'den yana.
  • AD Shaco ile teke tekte öldüremiyiceğin AD karakter yok ultin sayesinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.