Şimdi Ara

Sezon 6 Rün Konfigürasyonu ~ Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorsunuz son 2 sezondur klasik adc rünleri

kırmızılar ad (8.5)
    sarılar armor
    maviler mr
    büyükler as (14.5)

şeklinde.

Ancak sezon öncesi yamanın adc ler için ciddi avantajları var. pbe de yaklaşık 10 heroyla çeşitli denemeler yaptım ve farkettim ki hem sustain hem damage açısından adc rünlerine ATTACK DAMAGE (saldırı gücü) koymaya gerek yok.

Çünkü; Kindred, teemo, kennen, urgot dışındaki tüm nişancılar ciddi bir BASE DAMAGE (taban saldırı gücü) buffu aldılar. bu buff degerleri min 5.3 (draven) max 7.4 (lucian) şeklinde. zaten kırmızı ad rünlerinden gelen ad degeri 8.5.

peki last hit nasıl yapacağız diyenleriniz olacaktır.

sezon 5 ve daha önceki kabiliyetlerde (mastery) saldırıya ait kırmızı bölmenin ilk satırının son sütununda 1 puanlık şöyle birşey var:
    normal saldırılar ve ilave büyüler minyonlar ve canavarlara ilave 2 hasar verir.

sezon 6 daki yeni kabiliyetlerde ise cunning sekmesinde ilk satırın son sütununda ise 5 puanlık yine aynı şey var. fakat farkı 5 puan verirseniz ilave 5 hasar vereceksiniz.

yani kısaca sadece last hit için 3 hasar extranız olacak geçen sezona göre. e zaten nişancılara gelen base damage buffı da en az 5.4. o zaman şöyle bi tablo ile;

sezon 5 için last hit damage:

= base damage + 2 (mastery) + 8.5 (rün) = base damage + 10.5

sezon 6 için last hit damage::

= base damage (yeni sezon için extra en az 5.4) + 5 (mastery) = base damage + 10.4

pekiii

kırmızı ad rünlerine ne koyarız.

bence en şık aday krit şans. (full 8.4 crit eder) niye krit şans derseniz. o da yeni sezon kabiliyetlerinde saklı. kırmızı ferocity (saldırı) kabiliyetlerinin en altta bulunan satırın 1. sütununda şu yazmaktadır:

Kritik hasarlar verdiğin hasarın %15'i kadar iyileşmeni sağlar ve 4 saniyeliğine %20 saldırı hızı verir. (2 saniye bekleme süresi)

Yani o an lifestealiniz olmasa bile krit bir vuruş yaptıkça o verdiğiniz krit değerinin %15 i kadar iyileşeceksiniz ve size 4 saniye sürecek ekstradan %20 saldırı hızına sahip olacaksınız. bu çok ciddi bir oran. hem sustain hem damage inanılmaz birşey.

yeni sezon bağıra bağıra adc ler için krit sezonu olacak. ki sadece adc ler değil. damage vurmak istiyen bir çok hero krit kasacak. rengo yasuo talon aklıma gelen en ideal adaylar.

yani özetlemek gerekirse oyun başında %15 krit (büyükler full, kırmızılar full, maviler 3 adet) krit şans rünu ile başlarsanız çok yine kabiliyetlerden (2) ve oyun başı standart adc itemi olan doran blade (3) ile başlarsanız (toplam ekstra sabit %5 lifesteal) müthiş bir sustain ve takas şansınız olacak.

veya büyüklere lifesteal koyup (4.5) kırmızılar full + maviler 6 tane krit dizerseniz oyuna doran ve lifesteal masterysini dahil ederek başlarsanız (%10 crit şans ve %10 lifesteal) ile başlayacaksınız. ve heronuzun ad değeri 66-71 aralığında olacak. (heroya göre değişir.)

ben pbe de bir çok oyun test ettim. özellikle lucian tam bir terör makinası. essenace reaver, ion bot, ie ile %40 cdr ve yukarıda yazdığım mastery ile %50 crit %10 lifesteal ile oynuyor. zaten pasifi 2 vuruş atıyor bu adamın. üstelik maximum cdr ile deli gibi skill spamlayabiliyor. itemin verdiği her crit başına mana doldurması da mananız zaten hiç düşmüyor bile. mid lane de bile görebiliriz bu sezon luciyi.

biraz karman çorman bir yazı oldu ama oyunun tecrübeli kişileri eminim düşüncelerimi anlayacaktır.

buyrun fikrinizi belirtin lütfen.

not kafamdaki ideal adc mastery'si;
    http://pyroblasty.github.io/masteries/#CvClClKKxCvyY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dash. -- 5 Kasım 2015; 21:53:40 >

• Dediklerini gayet mantikli buldum. Ama profesyonel arenada yine saldiri hizini tercih edeceklerini dusunuyorum. Cogu adc icin oyun basi maksimum saldiri hizi last hiti daha kolay hale getirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Degistirilmeden baslanirsa sen 1 2 hafta icinde baya yukselirsinguzel paylasmissin tesekkur ederiz

• early de saldırı hızı spamlanacak adc ler bellidir zaten (botrk şampiyonları: vayne, kalista)

ancak benim örneğim skill spamlayacak (a) veya doğal saldırı hızı skiline (b) sahip herolar için geçerli olabilir. (a: varus, lucian, bi ihtimal sivir, hatta draven, b: trist, jinx, kog, mf) vb.
  • kalista artık crit vuracak siz bide onu görün ağlarsınız

• lucian geri dönerse harika olur ya çok seviyorum adc de en iyi onunla oynuyorum bu sezon çöptü ama gene onunla taşımaya çalıştık
    Lucian 27w 18l 60% 7.3/game k 5.2/game d 9/game a 181.4/game
  • Bullshit o rünler early için kullanıliyor %8 - 15 crit ne zaman tutacak 2 crit atmak için bir early game çöp oluyor.Ad ve asden adc hiçbir zaman vazgeçemez(arpen graves,cdr lucian dışında)Onun dışında %15 ls %20 as veren kabiliyet kullanılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doubleimp -- 5 Kasım 2015; 22:11:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dota 2 Başlangıç rehberi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yararlı konu, mantıklı geldi.

Pbe hesabım olsa direk denerdim :/ Twitch.tv'de pbe yayını yapan kanallarda takip ediyorum şu an

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • crit rune'ler gerçekten denk getirdiğinde inanılmaz bir etki sağlıyor... yeni düzenlemelerle birlikte işlevsel şeylere yönelim olmasını bekliyorum bende (crit şansı, can çalma-emme, bekleme süreleri vb...)
  • Dediklerin mantıklı geldi bakalım proflar ne yapacak

• güzel.
  • Alnından öpesim geldi. Uzun süredir oyun üzerine gördüğüm en yararlı ve belki de tek analitik konu.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Sirf o anahtar mastery runleri kokten degistirebilir arkadas cok guzel dusunmus tebrik ederim

• tşk ler yorumlar için. ancak pbe de hesabı olan yok mu. deneyip görüş belirtsenize bir de
  • Yalnız bu dediklerin Doran'ın Kılıcı nerflenmezse güzel. Eğer nerf gelirse bu taktik yemez.

• çöp
  • quote:

Orijinalden alıntı: Union

Yalnız bu dediklerin Doran'ın Kılıcı nerflenmezse güzel. Eğer nerf gelirse bu taktik yemez.

doran şuana göre buff bile aldı. ad si 7 den 8 oldu. canı 70 den 80 oldu :)
  • Çok mantıklı ve son zamanlardaki en akılcı zekice konu tebrik ediyorum güzel düşünmüşsün. Hatta şu yeni başlangıç itemi ile birlikte (hani şu on hit te 3 hp veren) early sustain için büyüklere ls koyma gereksinimi bi nebze azalıyor. onlara da crit koyulabilir

• Dash. kullanıcısına yanıt
    O halde skllerine bağlı ADC'ler için güzel. Bu sezon ADC'lerin sezonu olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakman349

kalista artık crit vuracak siz bide onu görün ağlarsınız

Şuanda crit vurmuyormu anlamadım demek istediğini.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.