Şimdi Ara

Şeytan-ı Racim (2013)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
3
Favori
9.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çarpıcı ve bir o kadar da gerçekçi sahneler vaadiyle yola çıkan, yaşanmış bir hikayeden aktarılacak “Şeytan-ı Racim” Türk korku filmi türünde bir ilk olma iddiası taşıyor.

Yönetmen: Arkın Aktaç
    Tür: Korku, Gerilim
    Yapım Yılı:2013
    Gösterim Tarihi: 13 Eylül 2013
    Senarist: Murat Toktamışoğlu
    Oyuncular: Uğur Güneş, Ertunç Uygun, Mehmet Çevik, Ayşe Tunaboylu, Aysan Sümercan
    Müzik: Reşit Gözdamla
    Yapım: Dada Film
    Dağıtım: Tiglon

Gerçek Cin ve İfrit çağırma seansları ve inanılmaz ritüel sahneleri’ni biraraya getirecek olan film 13 Eylül’de sinemalarda izleyicilerle bulaşacak.

Şeytan-ı Racim (2013)

Konu:

İstanbul’da Üniversitede okuyan iki ev arkadaşı Emrah ve Salih’in hayatları Salih’in Havas ilmine duyduğu merakla sonsuza kadar değişir.

Cin’ler âleminin ürkütücü varlıklarını kendi emri altına alarak isteklerini gerçekleştirmeleri için kullanmak isteyen Salih ve hiçbir şeyin farkında olmayan ev arkadaşı Emrah kendini bir anda bu korkunç döngünün içinde bulurlar. Emrah’ın hiç huzuru kalmamıştır. Her gece şiddetini daha da artıran kâbuslar ve ürkütücü olaylar zinciri başlar.

Salih öteki âlemin kapılarını açmış ve her şey kontrolden çıkmıştır. Kurtulmak istedikçe daha da derine batmaktadırlar. Emrah, okulunu bırakır ve ailesinin yanına İzmit’e döner. Babası ve ailesi her geçen gün daha da batağa saplanan Emrah’a yardım etmeye çalışırlar. Ancak neyle karşı karşıya olduklarını kimse bilmemektedir. Yardım için son çare Bakırcı Mehmet diye bilinen bu konularda ilim sahibi olan yaşlı bakırcı ustasıdır. Bakırcı Mehmet, Emrah ve Salih’i içine düştükleri bu kara dünyadan kurtarmak için tüm ilmini kullanacaktır. Ancak her şeyin bir sınırı vardır. Karşılarındaki güç kimsenin bir gün karşı karşıya gelebileceğini düşünmediği bir varlıktır. Hak katından kovulmuş olan Şeytan-ı Racim yani İblis’in intikam almak için eline bir fırsat geçmiştir.

Gerçek Cin ve İfrit çağırma seansları ve inanılmaz ritüel sahneleri’ni biraraya getirecek olan film 13 Eylül’de sinemalarda izleyicilerle bulaşacak.

Filmde;
    - Gerçek Cin çağırma ritüellerin gösterilmesi
    - Gerçek Havas bilgileri ve Hüddam bilgilerinin, gerçek el yazması ve işçiliği olan tarihi kitap ve tılsımların, mühürlerin kullanılması
    - Detaylı ve ürkütücü çarpılma sahnelerinin kullanılması hedefleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 28 Haziran 2013; 16:27:35 >

• Girdap filmi geldi aklıma.
  • İsmi ürkütücü geldi
  • Türk korku gerilim sineması cin şeytan büyü üçlemesi dışında seyirciyi korkutmanın yolunu şimdilik bulamadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abbas The Traveler

Türk korku gerilim sineması cin şeytan büyü üçlemesi dışında seyirciyi korkutmanın yolunu şimdilik bulamadı.

Türk korku filmlerinin senaristleri, Kuran-ı Kerim'de anlatıldığı kadar, cin olgusunun yarattığı korkuyu kullanarak öykü yazıyorlar ve bunlar filme çekiliyor.Çünkü bizim Türk milleti'nin vampir'den, zombi'den, kurtadam'dan ya da ne bileyim mutasyona uğraşmış acayip yaratıklı filmlerden korkacağını pek sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 27 Ocak 2013; 20:20:14 >
  • böyle rezalet görmedim ben.
    Hep aynı mevzular heğ
  • Böyle mevzuları filme çekmeye gelmez. İzleyen ve filmi yapanlar açısından sakıncalar olabilir. Para kazanacağız diye bu öğrencilerden beter olmasınlar da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DABBE 7: EL NAZAR (2016)
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vizdan Acâbı

Böyle mevzuları filme çekmeye gelmez. İzleyen ve filmi yapanlar açısından sakıncalar olabilir. Para kazanacağız diye bu öğrencilerden beter olmasınlar da.

İki üniversite öğrencisine musallat olan cinlerin konu alındığı Şeytan-i Racim adlı filmdeki cin çağırma sahnesi din bilginlerinin ‘cin gelir’ uyarısı üzerine, bazı dualar özellikle okunmadan çekildi.

Yaşanmış bir hikayeden yola çıkılarak senaryolaştırılan Şeytan-i Racim adlı korku filmi, vizyona girmeden tartışma yarattı. Filmdeki cin çağırma sahnesi, 150 yıllık el yazması bir cin kitabına uygun olarak çekildi. Ancak senarist Murat Toktamışoğlu’nun danıştığı uzmanların “Eğer duaları birebir okursanız cinler gerçekten de gelebilir. Bırakın onlar kendi boyutlarında kalsınlar” şeklindeki uyarısını dikkate alan film ekibi, söz konusu sahneleri, cin çağırmak için gereken duaları eksik okunarak, ritüelleri eksik yaparak çekti.

http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/812418-cin-korkusu-yuzunden

• quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

quote:

Orijinalden alıntı: Vizdan Acâbı

Böyle mevzuları filme çekmeye gelmez. İzleyen ve filmi yapanlar açısından sakıncalar olabilir. Para kazanacağız diye bu öğrencilerden beter olmasınlar da.

İki üniversite öğrencisine musallat olan cinlerin konu alındığı Şeytan-i Racim adlı filmdeki cin çağırma sahnesi din bilginlerinin ‘cin gelir’ uyarısı üzerine, bazı dualar özellikle okunmadan çekildi.

Yaşanmış bir hikayeden yola çıkılarak senaryolaştırılan Şeytan-i Racim adlı korku filmi, vizyona girmeden tartışma yarattı. Filmdeki cin çağırma sahnesi, 150 yıllık el yazması bir cin kitabına uygun olarak çekildi. Ancak senarist Murat Toktamışoğlu’nun danıştığı uzmanların “Eğer duaları birebir okursanız cinler gerçekten de gelebilir. Bırakın onlar kendi boyutlarında kalsınlar” şeklindeki uyarısını dikkate alan film ekibi, söz konusu sahneleri, cin çağırmak için gereken duaları eksik okunarak, ritüelleri eksik yaparak çekti.

http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/812418-cin-korkusu-yuzunden

İyi bari. Akıllı davranmışlar..

• quote:

Türk korku gerilim sineması cin şeytan büyü üçlemesi dışında seyirciyi korkutmanın yolunu şimdilik bulamadı.

Milletimizin genel inancı gereği cinlerin olduğuna inanç olunca yapımcılardan oradan giriyor damara.
    Dandik dediğim bir Türk filminde cinlerle ilgili bir şeyler olunca izlerken bir ürkme oldu, yabancı filmlerde hayalet, ruh gibi şeyler korkutmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

quote:

Türk korku filmlerinin senaristleri, Kuran-ı Kerim'de anlatıldığı kadar, cin olgusunun yarattığı korkuyu kullanarak öykü yazıyorlar ve bunlar filme çekiliyor.Çünkü bizim Türk milleti'nin vampir'den, zombi'den, kurtadam'dan ya da ne bileyim mutasyona uğraşmış acayip yaratıklı filmlerden korkacağını pek sanmıyorum.

+1 bizim kültürümüzde bu ögeler var tabi ki bunlardan yürüyecekler

• Şöyle aptalca şeylerde değer verecek ne buluyorsunuz anlamıyorum...

• Korkudan ölcez yani
  • hep aynı filmler yeter la
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Girdap filmi geldi aklıma.

benim son zamanlarda yapılan türk filmleri arasında favorimdir. çok beğenildi bu film. öyle ki türkmaxda her gün bu filmi veriyorlardı bir ara. tekrar tekrar izlemiştim ben de.
  • inci forumdaki meşhur cin hikayesini almışlar kendilerine sanırım. Çok benziyor o hikayeye

• İzmit çocuğununa da farketmez aslında ya indi cindi, nasıl olmuş da musallat olmuşlar
  • Çarpılsa da biri artık vazgeçilse şu konulardan
  • incideki adamın yazdıgı hıkayeye gore uyarlamıslar benım umudum var acıkcası beklıyoruz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.