Şimdi Ara

Sevmediğim işi yapmak zorundayım..GÜNCEL!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çocukluğumdan beri bulutlara, gökyüzüne merakım vardır. Her gün sabah 7'de uyanır hemen televizyonun başına geçer Hava Durumunu izlerdim.Bazen bulutlarla konuşurdum, özellikle kar yağdığı zamanlarda cama çıkar bulutlara şarkı söylerdim daha çok kar yağması için..Bazen söyleyeceğim şarkıyı bile düşünürdüm acaba şunu söylesem daha çok yağar mı diye..
    Çevremdeki insanlar hep benden bilgi alırdı "Yağmur ne zaman yağacak?, Kar ne zaman geliyor?" diye.Bazı arkadaşlarımla tartışırdık bugün fırtına çıkacak,çıkmayacak gibisinden.Hep gözlem yoluyla tahmin ettiğim için bana "Meteorolojici" diye takılırlardı. Bu gelişmeler 7 ile 17 yaşıma kadar sürdü.

18 yaşımdan itibaren ise, bu sefer doğanın başka çeşidine merak sardım, "Depremler"..
    7-17 yaş arası Yağmurun ne zaman yağacağını,karın ne zaman yağacağını takip ederken 18 yaşımdan itibaren ise depremlere merak sarıp 19 yaşında ise "Deprem Tahmini" yapmaya başlamıştım. Depremleri araştırırdım, öncü belirtileri araştırırdım..Şuana kadar 29 tane deprem tahmini yaparak 19 tanesinin hangi bölgede,hangi zaman da ve şiddet aralığını önceden tahmin ettim.

Gel gelelim, "Meteoroloji","Jeofizik Mühendisliği" yani Deprem veya Gökyüzüyü ilgilendiren bölümleri okumak istiyordum. İlk önce araştırdım ve Türkiye'de fazla iş imkanı olmadığını duydum.Ama yine de vazgeçmedim.Ders konusunda başarılı olamadım ve bölümleri kazanamadım.Yine vazgeçmedim.
    İlk Üniversite Sınavına girdim, "Pazarlama" bölümünü kazandım.Ailemin zorlamasıyla gittim ve 1 ay sonra kimseye sormadan kaydımı sildirdim.
    Tekrar girdim bu sefer de "Dış Ticaret" bölümünü kazandım. Mecburen yaş 20'ye geldi ve mecburen gittim ve şuanda "Dış Ticaret"i okumaktayım. Ama bana sorarsanız ben hala vazgeçmedim...

Okuldan geliyorum, az çok ders çalıştıktan sonra, benim yapmam gereken "Dış Ticaret" alanında araştırmalar yapmak, bilgi edinmek ve hayatımı bu bölüme adamaktı. Ama ben, dersten sonra geliyor, yine depremlerle ilgileniyordum..Dış Ticaret bölümümle ilgileneceğimle ben hala depremler ile ilgileniyorum..

Önümde 2 seçenek var.
    1- Depremleri,Gökyüzünü,Doğayı bırakıp, Dış Ticarete ömrünü ve geleceğini vermek, bu mesleği sevmeye çalışmak ve belkide mutsuz olmak..
    2- 2 yıllık bölümü bitirdikten sonra biryerde çalışmak ve "Meteoroloji Mühendisliği" bölümüne hazırlanmak.

Sizce ne yapayım dostlar?

"Meteoroloji Bölümünü oku ve seveceğin işi yap" diyecek olsanız ise, yaş 22.Bu bölümleri kazanmak için temel bilgim yok.Ne matamatiğim iyi, ne fiziğim, ne biyolojim. Kesir,karakök(mat1) bile bilmiyorum.Hadi çok çalıştım ve okudum, 27 yaşında mezunum.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim, Ben hep bir oda da gün boyu araştırmak yapmak isterdim.Mesela ders çalışmam için evde bir ortam yoktu.Ayrı odam da yoktu.Mecburen kanepenin üzerinde masayı alarak ders çalışırdım. Hep hayalim, bir odam olsun, içinde bir masa, bir sürü kitapları koyabilmem için büyük kitap masası, araç ve gereçler..Motivasyon için bir harita, laptop ve diğer araçlar..
    Hadi bu olmadı..Bari çevremdeki arkadaşlarım bilimsel ve felsefi açıdan fikir alışverişi yapabilecek, bilimsel ve mantık çerçevesinde bazı olayları araştırıp tartışmayı çok isterdim..Malesef çevrem daha hayatta "Neden-Sonuç" ilişkisini çözememiş insanlarla dolu.. Bu konu da da içimi dökmek istedim...

6 Ay sonra EDİT:
    6 ay geçmiş. Bu sorunu hala yaşıyorum, hala aklımda Meteoroloji okumak var,Vazgeçemedim. Şuan Dış Ticaret 2. sınıfım. Ümidim kalmadı artık.Çok kötüyüm.

GECENİN BU SAATİNDE HAYALLERİME AĞLIYORUM DOSTLAR ...

08.03.2016 EDİT: Hayallerim için hayatımı mahvetmeyi göze aldım.Tüm zorluklara rağmen okuyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 8 Mart 2016; 13:30:00 >

• İstediğin işlerde tanıdığın yoksa iş bulamazsın hayallerin için hayatını yok etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

İstediğin işlerde tanıdığın yoksa iş bulamazsın hayallerin için hayatını yok etme.

Hayatım için hayallerimi yok etmek istemem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Körfezli89

quote:

İstediğin işlerde tanıdığın yoksa iş bulamazsın hayallerin için hayatını yok etme.

şimdi gerçekçi olalım hayaller hayaller derken gün gelip aç kalmakta var onu da düşünmek lazım devir kötü her şey para ile oluyor bedava olan tek şey nefes almak
  • Seni çok iyi anlıyorum ama şuan ki bölümüde arka plana atma dört yıllıga tamamlamaya çalış.

Fen alanında değilsen mühendislik kazanmak/okumak zor gelebilir diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lincoln Burrows. -- 15 Mayıs 2015; 0:23:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: birvarmışbiryokmuş

quote:

Orijinalden alıntı: Körfezli89

quote:

şimdi gerçekçi olalım hayaller hayaller derken gün gelip aç kalmakta var onu da düşünmek lazım devir kötü her şey para ile oluyor bedava olan tek şey nefes almak

Haklısınız hocam..
  • İşte böyle adamları seviyorum adam parayı maaşı evliliği düşünmeden, yağmurla bulutla konuşmanın bize saçma geleceğini düşünmeden, çatır çatır yazmış ben seviyorum diye, Sevdiği işi yapan adam her zaman kazanır bunu bilir bunu söylerim...

Nasıl yapacağına gelirsek 2.madde yani 2 yıllık bölümü bitirdikten sonra bir yerde çalışmak ve "Jeoloji Mühendisliği" bölümüne hazırlanmak çok zor dostum yine deneyebilirsin ama zor görünüyor eğer illa jeoloji mühendisliği demiyorsan ben başka bir seçenek sunayım direk mühendislikten yani sayısaldan sözele sert bir geçiş yapacam ama sadece kendi önerimi sunmak istiyorum mantıklı gelirse ne ala...

Şimdi güzel kardeşim önümüzdeki ilk üniversite sınavına kaydını yaptır(sanırım diğer seneyi beklemen gerek) ve hafiften de çalışmaya başla aldığın puana göre önce jeoloji sonra meteoroloji sonra coğrafya en sona da açıköğretim coğrafya yazarsın hiç biri gelmedi diyelim aöf coğrafya gelse fenamı olur? ister dış ticareti bırak buna yüklen, ister ikisini birlikte yürüt... Her neyse, güzel bir not ortalaması ile coğrafyadan mezun olduğunda ales+yds yaparak üniversitelerin araştırma görevlisi ilanlarını takip etmeye başlarsın, not ortalaman ve alesin yüksekse hadi hayırlı olsun, bırak o hayalini kurduğun odayı, kitapları, haritaları, bu aşamada araştırma yapmaktan yorulacaksın zaten senin istediğin de bu değil mi? Sonrası ise tabiki yüksek lisans, Yüksek lisansa başladığında da tez konunu depremler, meteorolojik olaylar vs. seçersin hem zevk alarak yapacağın hem de sıkılmadan çalışacağın için başarı senindir hiç merak etme...öğretim görevliliği makaleler araştırmalar konferanslar doçentlik profesörlük gerisi senin azimine kalmış...

Şunu da not olarak belirtmek istiyorum, yukarıda da dediğim gibi mühendislik düşünen birine bu öneri ne kadar mantıklı gelir bilmiyorum ama pazarlama ve dış ticaret de mühendislikten uzak bölümler olduğu için böyle bir öneri yaptım en azından ilgilenmek istediğin şeye onlar kadar uzak değil umarım değerlendirirsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam önerileriniz ve fikirleriniz için çok çok teşekkür ederim, Dediklerinizi uygun bir zamanda araştırıp önüme bakıcam sağolun
    @havacı27

Yorumunuzun için teşekkür ediyorum @BcevikB
  • Kardeş, sevdiğin mesleğe yönlen tabi ki derim ama işin içine girince pek de öyle zevkli olmayabilir. Açık arazide günlerce kampta kalıp araştırma yapmak, evde oturup deprem tahmini yapmak kadar zevkli olmayabilir.
    Bir tanıdığımızın oğlu jeoloji mühendisi, herif Arizona üniversitesinde okudu, orada da kaldı herif. Gününün büyük kısmının çölde 50 derece sıcağın altında jiple dolaşarak ölçüm yapmakla, taşları kayaları incelemekle geçtiğini, en tehlikeli yılan ve akrep türlerinin arasında çadırda yatıp kalktığını anlatıp duruyor. Türkiye'deki çalışma koşulları öyle olmayabilir belki ama aşağı yukarı ona yakın bir durumdadır.
  • Sevmediğin işi yapmak zorunda değilsin... Tarifine göre akademisyen olmak istiyorsun, klübe hoşgeldin Üniversiteye tekrar hazırlanıp istediğin bölümü oku derim. Zaten puanları çok yüksek değildir sanırım istediğin yerlerin. Ondan sonra akademik hayata devam edersin. Başarılar.
  • Güncel
  • kardeş senin durumunu çok iyi anladım
    you tubede ahmet şerif izgören diye aratırsan birkaçtane seminer videosu bulursun bence izle benim işime yaradı ( yada ben öyle sanıyorum )

anlattıgı bir hikayeyi paylaşmak istedim aynen senin durumunu anlatıyor

yavru deve anne deveye sormuş anne bizim neden hörgüç ümüz var
    anne deve cevaplamış oglum biz çölde susuzluga çok uzun süreler dayanırız demiş
    yavru deve tekrar sormuş anne bizim neden boynumuz uzun
    anne deve cevaplamış oglum biz çölde uzaktaki tehlikeleri daha kolay görürüz kum fırtınasından daha erken haberimiz olur demiş
    tavru deve tekrar sormuş anne bizim toynaklarımız neden bu kadar geniş
    anne deve cevaplamış oglum biz çölde kuma batmadan gide biliriz diger hayvanlar kuma saplanır demiş

yavru deve demişki anne ozaman biz süperiz
    yavru deve sonkez sormuş anne biz çölde mucizeler yarata bilecekken atatürk orman çiftliginde ne işimiz var ?

türkiye atatürk orman çiftligindeki develer ile dolu başka yerde mucizeler yaratacak insanlar sırf hayallerini bıraktı diye tatsız bir yaşam sürmekte

var gerisini sen düşün

• Bölümünü düzgün bir şekilde bitirip jeofizik okumaya uğraşabilirsin. Başarılı olursan jeofizik bölümünde akademisyen olabilirsin belki. Ama hayat senin hayatın, karar senin kararın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal2020

kardeş senin durumunu çok iyi anladım
    you tubede ahmet şerif izgören diye aratırsan birkaçtane seminer videosu bulursun bence izle benim işime yaradı ( yada ben öyle sanıyorum )

anlattıgı bir hikayeyi paylaşmak istedim aynen senin durumunu anlatıyor

yavru deve anne deveye sormuş anne bizim neden hörgüç ümüz var
    anne deve cevaplamış oglum biz çölde susuzluga çok uzun süreler dayanırız demiş
    yavru deve tekrar sormuş anne bizim neden boynumuz uzun
    anne deve cevaplamış oglum biz çölde uzaktaki tehlikeleri daha kolay görürüz kum fırtınasından daha erken haberimiz olur demiş
    tavru deve tekrar sormuş anne bizim toynaklarımız neden bu kadar geniş
    anne deve cevaplamış oglum biz çölde kuma batmadan gide biliriz diger hayvanlar kuma saplanır demiş

yavru deve demişki anne ozaman biz süperiz
    yavru deve sonkez sormuş anne biz çölde mucizeler yarata bilecekken atatürk orman çiftliginde ne işimiz var ?

türkiye atatürk orman çiftligindeki develer ile dolu başka yerde mucizeler yaratacak insanlar sırf hayallerini bıraktı diye tatsız bir yaşam sürmekte

var gerisini sen düşün

Sağolun hocam, çok güzel bir örnekti

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.