Şimdi Ara

Sevimli detaylar ( buzun sanatı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doğa, macrolarla daha bir güzeldir. çoğunlukla etrafımızdaki güzelliklerin detaylarını görmeyiz. işte bir kaç örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 20 Mart 2006; 2:54:06 >

• Eline sağlık,

Zaten en büyük derdimiz alışkanlık perdesi yüzünden farkına varamadığımız olağanüstülüklerdir.

Hatta diyebilirim,çevremizde bön bakış atmalardan kurtulup adam gibi baktığımızda mucize olmayan hiç birşey göremeyiz.

Daha doğrusu her yaratılanın mucize olduğunu farkedebiliriz.
    Mucize kelime anlamı olarak olağanüstü,Allah'tan başkalarını aciz bırakan harikalıkta mükemmel eser ve yapı demektir.Rengarenk fırçalanmış gaga,kanat,yaprak,sünbül...

Şimdi, yukardaki eserler birer mucize değil mi?...
  • mükemmel görüntüler güneş ışınlarının çiçeğe vurmasıyla açığa çıkan enteresan renk cümbüşlerine hayran kalmamak mümkün değil.
  • "Small is Beautiful" Çok güzel ellerine sağlık.
  • Beş yapraklı eflatun çiçeğe hayran kaldım.

Bana öyle geliyor ki, şekil olarak beşgen yapabilmek altıgen veya sekizgen yapabilmekten daha çok uğraş istiyor.
    Belki de bana öyle geliyor.
    Matematikçiler ne diyor bu işe?
  • çok güzel resimler

Büyükşehirde böyle sahnelere rastlayamıyoruz...

Gerçi rastlasak bile aceleyle yanından geçip gideriz belki de,

Yoksa geçiyor muyuz?

Oradan oraya koşturuken "sevimli detay" ların farkına varamıyor muyuz?

Sadece görme duyusuyla değil...

25 kuruşluk simitin de bir tadı var, hızla açlığımı yatıştırmak yerine hissetmeyi denedim geçen gün.

Büyükşehirler bizi öldürüyor,
    pis havasıyla,
    gürültüsüyle,
    acelesiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 27 Şubat 2006; 0:36:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

Beş yapraklı eflatun çiçeğe hayran kaldım.

Bakış açısı farklılığı. ben de resmi çeken kişinin fotoğraf tekniğine hayran kalmıştım. ( Şimdi Masa üstümü süslüyor)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Resimler güzelmiş gerçekten. Paylaşım için teşekkürler. Aslında tüm bu güzellikler insan gözüne yansıyanların bir parçasıdır. İzlediğim bir belgeselde hemen hemen doğadaki tüm kuşların üzerine mor ötesi ışınlarla bakıldığı zaman tamamen farklı bir renk cümbüşü ile karşılaşıldığı gözler önüne seriliyordu. İzlerken oldukça etkilenmiştim. "İnsan gözü" bunları güzel olarak algılıyor ancak daha farklı bir göz ile çok daha farklı güzellikler ortaya çıkıyor. Örneğin muhabbet kuşlarına mor ötesi bir göz ile bakıldığında gagalarının her iki yanında bulunan renkli benekler oldukça belirgin bir halde ışıl ışıl parlar hale geliyor. İnsan gözü sadece görebildikleri ile sınırlı. Bu durumda doğa tam bir bilmece gibi. Farklı "göz"lere, farklı bakışlara farklı lezzetler sunuyor.

• gerçekten güzel detayları gören gözlere sahip olmak gerek ama şehir karmaşı bırakın detayları varolanları görmeyi engellıyor.
  • madem beğendiniz, macro arşivinden bir kaç örnek daha

quote:

Orjinalden alıntı: akarahmet

Zaten en büyük derdimiz alışkanlık perdesi yüzünden farkına varamadığımız olağanüstülüklerdir.

Hatta diyebilirim,çevremizde bön bakış atmalardan kurtulup adam gibi baktığımızda mucize olmayan hiç birşey göremeyiz.

Daha doğrusu her yaratılanın mucize olduğunu farkedebiliriz.
    Mucize kelime anlamı olarak olağanüstü,Allah'tan başkalarını aciz bırakan harikalıkta mükemmel eser ve yapı demektir.Rengarenk fırçalanmış gaga,kanat,yaprak,sünbül...

Şimdi, yukardaki eserler birer mucize değil mi?...

akarahmet, ellerinden öperim kardeşim

gerçekten, burada çok ince bir sanat görülüyor. ama dediğiniz gibi, günlük hayatın karmaşası içerisinde yanlarından başımızı çevirip geçiyoruz. şehir hayatı bizi ruhsuzlaştırıyor. arada bir böyle resimleri gördüğümüzde içimizde birşeyler kıpırdıyor. sonra gene hayatın keşmekeşliğine dalıp katılaşıyoruz. kalplerimiz katılaşıyor. gözlerimiz olmadık şeyleri seyretmekten asli görevlerini unutmuşlar. bakıp ibret almayı bilenlerimiz unutmuş, bir çoğumuzda bilmez hale gelmişiz. hızla kaçınılmaz randevuya giderken, taş gibi, demir gibi bir kalple gittiğimiz için neler kaybedeceğimizi bilemiyoruz.

kısacası, yanmışız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 27 Şubat 2006; 5:22:49 >

• Ne zamandan beri büyükler küçüklerin ellerinden öper oldu.
    Ben tam tersi olur biliyordum.
    Fakat gerçekten mükmmele dikkat çeken harika görüntüler...
  • @C4
    Bu fotoğrafları sen çekmiş olabilir misin?
  • bence olamaz

ama resimler güzel

ne güzel yaratılmışlar
  • Geçende bir arkadaş bir link vermişti. Orda Bilmem kaç milyar ışık yılı öteden çekilen bir resi. vardı. tıkladıkça yaklaşıyordu. önce samanyolu galaksisi sonra güneş sistemi sonra dünya sonra amerika kıtası sonra ABD'de bir şehi bir duvar bir ağaç bir yaprak dah detay daha detay... atoma kadar. Bayağı ilgimi çekmişti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

Geçende bir arkadaş bir link vermişti. Orda Bilmem kaç milyar ışık yılı öteden çekilen bir resi. vardı. tıkladıkça yaklaşıyordu. önce samanyolu galaksisi sonra güneş sistemi sonra dünya sonra amerika kıtası sonra ABD'de bir şehi bir duvar bir ağaç bir yaprak dah detay daha detay... atoma kadar. Bayağı ilgimi çekmişti.

Burada da iki topikte (benim bildiğim) yayımlandı onlar;
    işte linki:
    http://www.freewebs.com/webcontrolcenter/resimler.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

Geçende bir arkadaş bir link vermişti. Orda Bilmem kaç milyar ışık yılı öteden çekilen bir resi. vardı. tıkladıkça yaklaşıyordu. önce samanyolu galaksisi sonra güneş sistemi sonra dünya sonra amerika kıtası sonra ABD'de bir şehi bir duvar bir ağaç bir yaprak dah detay daha detay... atoma kadar. Bayağı ilgimi çekmişti.

Burada da iki topikte (benim bildiğim) yayımlandı onlar;
    işte linki:
    http://www.freewebs.com/webcontrolcenter/resimler.htm

burda yayınlandığını biliyordum ama nerde olduğunu bilmiyordum. Çok hızlısın

•  Sevimli detaylar ( buzun sanatı )

bir tanede bizden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akarahmet -- 27 Şubat 2006; 15:15:21 >
  • Ben bu resimlerde doğayı görüyorum teşekkürler
  • Ben de yaratanı görüyorum.Herseyi yoktan var eden ve de şekil veren En üstün varlık olan Allah ı görüyorum. Herseyi en güzel sekilde yaratmıs ne güzel.
    ellerinize saglık.
  • Göz sanatı akıl sanatkarı görür.

Göz sanatı,eseri,fiili,işi,harika desenleri,ölçülendirilmiş düzenlemeyi,yerli yerine tertiplemeyi ,işlenmiş,şekillendirilmiş maddeyi görür.
    Akıl sanatkarı,ustayı,hikmetli yapıcıyı,mükemmel düzenleyiciyi,ölçerek
    maddeyi şekillendiriciyi,görevine uygun yerine takıcıyı görür.

Doğa nedir?

tabiat dedikleri şey, olsa olsa ve gerçek varlık ise , ancak bir san'at olabilir, sanatkar olamaz. Bir nakıştır, nakkaş olamaz. kanunlardır, hâkim olamaz,Kanunları koyan olamaz.. Bu kainattaki düzenin tarifidir, düzenleyen olamaz. Yaratılmıştır, bir Allahın büyüklüğünün takdisine vesiledir, yaratan olamaz. Yapılan işlerdir., işleri harika yapan olamaz. Kanundur, kudret değildir, ayrı bir varlık olamaz. Sayfadaki yazıdır,yazan olamaz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.