Şimdi Ara

Sevgili Hiyaragasina Mektup...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Umarim yonetim hosgorur, hakaret kapsaminda degerlendirmez, malum trafikte kafamizi her an cevirdigimizde mutlaka denk geliyoruz hepimiz, eksisozlukteki duyarli bir arkadas da guzel bir mektup yazmis bu sinyal kolu kopuk arkadaslara...

"hepimiz şikayetciyiz sinyal denen şeyin kullanılmamasından. bu sebeple belki sinyal vermeden araba kullanan biri sözlük okur da es kaza sinyal başlığına gelir diye bu entry'i yazma ihtiyacı duydum. sinyal kullananlar okumayı bırakabilir:

sevgili hıyarağası,

nedir sinyal? sinyal, işaret demektir. karşındaki insana, araca ne yapacağın ile ilgili bilgi vermek demektir. ayrıca trafik gibi bir çok insanın birlikte hareket ettiği aktivitelerde eşgüdümlü hareket etmek için ya da diğerlerini uyarmak için kullanılan bir şeydir sinyal. hani arabanın önünde arkasında sağda ve solda olan o çok sevdiğin sis farlarından farklı olarak arabanın genelde köşelerine denk gelecek şekilde yerleştirilen ve renkli olan lambanın ismi de sinyal lambasıdır. şu direksiyonun solunda bulunan kolu aşağı yukarı hareket ettirerek sağdakileri ya da soldakileri; üzerinde üçgen bir şey bulunan ve genelde kırmızı olan düğmeye basarak da hepsini birden çalıştırabilirsin. çalıştırdığında o lambalar yanıp sönecektir. dene. şaşırtıcı değil mi? "ben bunları biliyorum" dediğini duyar gibiyim...

o zaman sen bu lambaları kullanmadığına göre diğer insanların senin ne yapacağını önceden tahmin edebileceği gibi fantastik bir fikre sahipsin. kardeşim ben senin durup dururken sola döneceğini; ya da aniden karar değiştirip çıktığın şeride geri gireceğini; ya da ben halihazırda sağ şeride geçmek ve sana yol vermek üzere sinyalimi vermişken ısrarla sağımdan geçeceğini; ya da en soldan hepimizi geçip kavşakta aniden en sağa dönmek istediğini; ya da ne sağa ne sola yanaşmadan zırt diye yolcu indirmek üzere yolun ortasında duracağını: ya da hiç yeri değilken u dönüşü yapacağını; ya da birden bire durup tam gaz geri geri hareket etmeye başlayacağını; ya da el frenini çekip ultra harika bir dönüşle yollarımızı şenlendireceğini nereden bilebilirim? bunlardan hangisini veya hangilerini yapacağını nasıl anlayabilirim? anlayamam. anlamam için sinyal vermen lazım. sağa döneceksen sağ sinyali, sola döneceksen sol sinyali yakacaksın. eğer çok saçma bir hareket yapmayı düşünüyorsan dörtlüleri yakacaksın. böyle yapacaksın ki biz de ne yapacağımızı bileceğiz. ha bunları yaparken de biraz önceden yapacaksın ki bize tepki zamanı bırakacaksın. inanın olsun eğer sinyal kullanırsan erkekliğine zarar gelmez. bilakis daha az korna işitirsin, daha az selektör yersin, stresin azalır cinsel iştahın ve kuvvetin artar. daha duyarlı bir insan olduğun için daha çok kadınla tanışabilirsin. hayatta daha başarılı olur, çocuklarına mutlu ve güvenli bir dünya bırakırsın. lütfen artık sinyal kullan. bak böyle yaparsan anana ve soyuna sopuna küfür edenlerin sayısı azalacaktır. ayrıca sinyal verirsen şaşırtıcı bir şekilde insanlar sana yol vermeye başlayacaktır. böylece yapmak istediklerini, ne kadar saçma olursa olsunlar, daha güvenle yapacaksın. ya da şöyle söyliyim eğer yapmazsan bir gün b.k yoluna gideceksin hem de başkalarını da birlikte götüreceksin. ayıp.

son olarak senden emniyet kemeri takmanı, kırmızı ışıkta durmanı, aşırı süratten kaçınmanı isteyeceğim. bize yardımcı ol."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapya -- 21 Temmuz 2010; 0:01:37 >

• Kim yazdıysa güzel yazmış. Beğendim. Hoş bi yazı. Teşekkürler.
  • rica ederim, cok cekiyoruz bu arkadaslardan, bir aman vermiyorlar trafikte. ne zaman issiz bir yerde de olsa sinyal veren bir insan gorsem boynuna sarilasim gelir...
  • ayrıca sinyal vermeyenlere karayolları trafik kanunu ezberletilmeli
    Dönüş Kuralları
    MADDE 53- Sağa ve sola dönecek olan sürücüler aşağıdaki kurallara uyarlar.
    a) Sağa dönüşlerde sürücüler;
    1. Sağa dönüş işaretini vermeye,
    2. Sağ şeride veya dönüşe ayrılmış şeride girmeye,
    3. Hızını azaltmaya,
    4. Dar bir kavisle dönmeye,
    5. Dönülen karayolunun gidiş şeridine veya gidişine ayrılmış en sağ şeridine girmeye,
    Zorunludurlar.
    b) Sola dönüşlerde sürücüler;
    1. Sola dönüş işareti vermeye,
    2. Yolun gidişine ayrılmış olan kısmının soluna yaklaşmaya,
    3. Hızını azaltmaya,
    4. Dönüşe başlamadan, sağdan gelen taşıtlara ilk geçiş hakkını vermeye,
    5. Dönüş sırasında, karşıdan gelen ve emniyetle durdurulamayacak kadar kavşağa yaklaşmış olan taşıtların geçmesini beklemeye,
    6. Gireceği yolun gidişe ayrılan kısmına girmek üzere, dönüşünü yaparken, arkadan gelen ve sola dönecek diğer taşıtları engellememek için, geniş kavisle dönüş yapmaya,
    7. Gireceği yolun gidiş yönünde çok şeritli olması halinde, en sağ şerit dışında, uygun bir şeride girmeye,
    8. Gireceği yola girdikten sonra en kısa sürede trafiği tehlikeye düşürmeden sağa yaklaşmaya,
    Zorunludurlar.
    c) Dönel kavşaklardaki dönüşlerde sürücüler;
    1. Dönüş işareti vermeye,
    2. Hızını azaltmaya,
    3. Orta adaya yakın şeritten kavşağa girmeye,
    4. Ada etrafında dönerken gereksiz şerit değiştirmemeye,
    5. Gireceği yola yaklaşırken sağa dönüş işareti ile birlikte sağa yaklaşarak dönel kavşaktan çıkmaya,
    6. Gireceği yolun gidiş yönündeki uygun bir şeridine girmeye,
    7. Yola girdikten sonra en kısa sürede trafiği tehlikeye düşürmeden sağa yaklaşmaya,
    Zorunludurlar.

• Yollarda dolaşan sivil trafik ekiplerinin olmasını istiyorum.
    Böyle araç kullanan dangalakların trafik cezası ödemekten eve ekmek parası götürememelerini istiyorum.
    Ama nerde...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kiz bana ismimle hitap ediyor
    9 yıl önce açıldı
    Zengin Koca arayan kizin drami
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.