Kimi Sevsem Sensin kimi sevsem sensin / hayret sevgin hepsini nasıl değiştiriyor gözleri maviyken yaprak yeşili senin sesinle konuşuyor elbet yarım bakışları o kadar tehlikeli senin sigaranı senin gibi içiyor kimi sevsem sensin / hayret senden nedense vazgeçilmiyor her şeyi terk ettim / ne aşk ne şehvet sarışın başladığım esmer bitiyor anlaşılmaz yüzü koyu gölgeli dudakları keskin kırmızı jilet bir belaya çattık / nasıl bitirmeli gitar kımıldadı mı zaman deliniyor kimi sevsem sensin / hayret kapıların kapalı girilemiyor kimi sevsem sensin / senden ibaret hepsini senin adınla çağırıyorum arkamdan şımarık gülüşüyorlar getirdikleri yağmur / sende unuttuğum hani o sımsıcak iri çekirdekli senin gibi vahşi öpüşüyorlar kimi sevsem sensin / hayret in misin cin misin anlamıyorum
Haykırışım sanadır sevdiğim Dinle!
Satır satır, dize dize.. Kulak ver kalemimin sesine Bu ilk çığlığım değil sana Nede son olacak Bu, savaşmak gibidir özgürlük adına Can ile, diş ile.. Ölüye yakılan ağıt gibidir bu Dinle! Bu, uzun bir yolda yürümek ve eceli beklemek gibidir sessizce..
Ağlamak, Geceler boyu ağlamak.. Ve dokunmak, Kirpiklerindeki yaşa.. Sonra apansız kaybolmak Kapılmak anlamsız bir telaşa Uykuları özlemek gibidir bu Tıpkı seni özlemek gibi Yolları gözlemek gibidir Yarınları bekler gibi
An gelip hızlanmasıdır kalp atışının Bazen bıkmaktır hayattan Bazen tadıdır yaşamanın O en zemheri gecelerde Dokunmak gibidir sıcak tenine Bu sensizliğin şiiridir sevdiğim Dinle!
Dağlara vuran sesimin yankısıdır bu Bu, başkaldırmak gibidir düşmana.. "Seni Seviyorum" diyebilmektir, Asice!.. Seni ararken sensizliğin içinde Yüreğimde bir sızıdır bu İpince... Çocukça ağlamaktır bazen Ve titremek gibidir seni görünce..
Oturup gecenin karanlığında Gözlerini dikmek gibidir yıldızlara Uykunu bölmektir en tatlı yerinde Seni katmak gibidir rüyalara Ve dolaşmak gibidir yağmurun altında Hayallerde elele.. Bu sana uzanan sesimdir Mısralarda Sensizliğin şiiridir, bi dinle!...
Yaşamaksa Seni Sevmek
İçimdeki bu hayasız korku nereye gider Sen olmayıver dünyamda, hayalin de yeter. Kısacık bir ömür bu sensizde geçer Yaşamaksa seni sevmek
Kaybetmek ölümdende beter. Her anışımda ismini azrail kefenler biçer Bir bakarsın suyum ısınır dumanım tüter. Belki o gün içimdeki fırtına diner
Yaşamaksa seni sevmek Kaybetmek ölümden de beter. Buz gibi karatoprakta hayalin de yeter Bu can seni ordada ister Yaşamaksa seni sevmek Kaybetmek ölümden de beter..
SENDE UNUT
Görmeseydi Gözlerim keşke seni Hissetmeseydi yüreğim sevgini Bilmesem inan seninde sevdiğini, Affederdim belki sensiz geçen günleri
Bırak gönlüm bırak Herkes kendi yolunda bak Bilirim o şimdi ellerin olacak Bana sadece acı dolu hatıralar kalacak.
Bakmam dediğim yolara, Özlemem dediğim aşkına Nasıl isyan etmeyim Bize kaderin yaptıklarına.
Kendin ettin kendin buldun, Seni seveni sen unuttun, Bilmem şimdi çokmu mutlusun Sen yalnızca kendini avutursun.
Sende unut unutabilirsen Beni içinde hissetmeden Karanlık bir gecede Uyu uyuya bilirsen.
Yaşamaksa seni sevmek Kaybetmek ölümden de beter.
kaç kişi sevebiliyor böyle ?
quote:
Orjinalden alıntı: kastalia
çok arabesk be kastaliam, bilirsin hiç sevmem böyle lafları...
biliyorum bitanem :) dikkatini çeksin yanıma gel diye yazdım çok fenayım dimi
quote:
Orjinalden alıntı: Cynsure
quote:
Sen verdiginin degeri almaya calıs Karsındakı veremesse bırak Severken sevılmemeye alıs Sevmeyı bılmeyenı sevmek gonulden ırak
ustune alınmasın kımse.ıcımden geldı yazdım
Şahmeranım senı seviyorum
quote:
biliyorum bitanem :) dikkatini çeksin yanıma gel diye yazdım çok fenayım dimi
quote:
quote:
evet çok fenasın neyse konuyu dağıtmayayım yazın siz...
Belki ağlarım, ölüler ağlayabilirse...
İşte yine geldi ayrılık zamanı... Yine kalpler ayrılacak birbirinden, Yine gözler ağlayacak. Sessiz çığlıklar atacağım bir başıma Gecenin o zifiri karanlığında...
Yine yeminler edeceğim, Bir daha sevmemek üzere. Ama her seferinde yine kaybedeceğim, Bozacağım yeminimi daha çok kere...
Yoksa yine bakacakmıyım gidenin ardından, Dönmeyeceğini bile bile. Dualar edecekmiyim dönsün diye... O gittikten sonra, Tekrar hayal kurabilecekmiyim, Hiç kurmamış olsam bile...
Bir daha aşık olacakmıyım, Sevecekmiyim birini ölesiye. Onun ardından da ağlayacak mıyım, Belki ağlarım, ölüler ağlayabilirse...
DESEM Ki
Desem ki vakitlerden bir Nisan aksamidir, Ruzgarlarin en ferahlaticisi senden esiyor, Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini, Ormanlarin en kuytusunu sende gezmekteyim, Senden kopardim ciceklerin en solmazini, Topraklarin en bereketlisini sende surdum, Senden tattim yemislerin cumlesini.
Desem ki sen benim icin, Hava kadar lazim, Ekmek kadar mubarek, Su gibi aziz bir seysin; Nimettensin, nimettensin!
Desem ki... Inan bana sevgilim inan, Evimde senliksin, bahcemde bahar; Ve soframda en eski serap. Ben sende yasiyorum, Sen bende hukum surmektesin. Birak ben soyleyeyim guzelligini, Ruzgarlarla, nehirlerle, kuslarla beraber. Gunlerden sonra bir gun, Sayet sesimi farkedemezsen, Ruzgarlarin, nehirlerin, kuslarin sesinden, Bil ki olmusum. Fakat yine uzulme, musterih ol; Kabirde boceklere ezberletirim guzelligini, Ve neden sonra Tekrar duydugun gun sesimi gokkubbede, Hatirla ki mahser gunudur Ortaliga dusmusum seni ariyorum.
CAHIT SITKI TARANCI
ASK ICiN TESEKKUR EDERiM
tesekkür ederim bana ilk defa aski tattirdigin için bana severek yasamayi ögrettigin için hayata simsiki sarilmayi gösterdigin için tesekkür ederim bana sevgiyi hasreti aciyi tattirdigin için beni kiskanç ve nazli bir kiz yaptigin için bana bir bakisinla hayati toz pembe gösterdigin için tesekkür ederim az da olsa bana kalbinde bir yer ayirdigin için beni birazicik olsun sevdigin için bana unutulmazligi kanitladigin için tesekkür ederim gözlerimi açtigin için son kez tesekkür ederim kalbimde kapanmayacak bir yara açtigin için BU TESEKKÜRLER AZ BILE
ÜMiT YASAR OGUZCAN
ŞU DA VAR
Bir de sen koynumda yatıyorsun Güzelsin güzelliğin mutlak amenna Kızlığın masanın üstünde Kocana saklıyorsun
Oysa koca da ne benim kollarım var Soy bir portakal yedir bana dilim dilim Ben Uzunminareliyimdir doğma büyüme Ne yapıp yapıp denizi görmek isterim
CEMAL SÜREYA
güzel bir şiir bi tanem
quote:
ŞU DA VAR
Bir de sen koynumda yatıyorsun Güzelsin güzelliğin mutlak amenna Kızlığın masanın üstünde Kocana saklıyorsun
Oysa koca da ne benim kollarım var Soy bir portakal yedir bana dilim dilim Ben Uzunminareliyimdir doğma büyüme Ne yapıp yapıp denizi görmek isterim
CEMAL SÜREYA
Gunler sensiz gecerken bendeki hasret tasar bilirmisin o gözlere bakmadan yasamanin bendeki kahrini bilirmisin soruyorum sana sen sevmeyi bilirmisin?
Istedigin zaman, rasladigin yerde Kiyasiya olmali beni vurusun Kanim günlerce akmali caddelerde Tam kalbimde degmeli attigin kursun
Ya kalbime, ya alnimin ortasina En can alacak yerime nisan al Çare bulunmaz her kursun yarasina Beni öldür ve açik gözlerime dal
Bir eser olmasini içinde korkudan Tetigi kininle, garezinle çek Kursun degil ölüm çikmali namludan
Birak benim kanim olsun dökülecek En son kursunun da olsa namluya sür Nasil olsa ölüm var, bari sen öldür.
Sizin hiç babanuz öldü mü?
Sizin hiç babanız öldü mü? Benim bir kere öldü kör oldum Yıkadılar aldılar götürdüler Babamdan ummazdım bunu kör oldum Siz hiç hamama gittiniz mi? Ben gittim lambanın biri söndü Gözümün biri söndü kör oldum Tepede bir gökyüzü vardı yuvarlak Şöylelemesine maviydi kör oldum Taşlara gelince hamam taşlarına Taşlar pırıl pırıldı ayna gibiydi Taşlarda yüzümün yarısını gördüm Bir şey gibiydi bir şey gibi kötü Yüzümden ummazdım bunu kör oldum Siz hiç sabunluyken ağladınız mı?
Cemal Süreya
Ağustos Çıkmazı beni koyup koyup gitme ne olursun durduğun yerde dur kendini martılarla bir tutma senin kanatların yok düşersin yorulursun beni koyup koyup gitme ne olursun bir deniz kıyısında otur gemiler sensiz gitsin bırak herkes gibi yaşasana sen işine gücüne baksana evlenirsin çocuğun olur sonun kötüye varacak beni koyup koyup gitme ne olursun elimi tutuyorlar ayağımı yetişemiyorum ardından hevesim olsa param olmuyor param olsa hevesim yaptıklarını affettim seninle gelemeyeceğim atillâ ilhan beni koyup koyup gitme ne olursun
quote:
Ağustos Çıkmazı beni koyup koyup gitme ne olursun durduğun yerde dur kendini martılarla bir tutma senin kanatların yok düşersin yorulursun beni koyup koyup gitme ne olursun bir deniz kıyısında otur gemiler sensiz gitsin bırak herkes gibi yaşasana sen işine gücüne baksana evlenirsin çocuğun olur sonun kötüye varacak beni koyup koyup gitme ne olursun elimi tutuyorlar ayağımı yetişemiyorum ardından hevesim olsa param olmuyor param olsa hevesim yaptıklarını affettim seninle gelemeyeceğim atillâ ilhan beni koyup koyup gitme ne olursun
çok güzel şiir kastaliam eline sağlık yazmışsın buraya...
yolladıklarının içinde beğendiğim bir tanesiydi canım yazdım bende :)