Şimdi Ara

Seven neden sevilmez?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullanmak amacıyla değilde gerçekten seven, bu yüzden de her istediği olsun da mutlu olsun diye çabalayan bir insan neden sevilmez?
    Etrafıma bakıyorum, sevmeyen ve kullanmak amacı ile seviyor gibi gösteren insanlar genellikle seviliyor oysaki.
    Neden böyle acaba? Neden seveni de sevmek yerine, sevmeyeni seviyor bu insanlar(benim durumumda bir kız)? Seveni sevince mutlu olamayız diye mi düşünüyorlar sizce?

Benim tek istediğim şey şu; sevdiğim, değer verdiğim birinin aynı şekilde beni sevmesi ve değer vermesi. Ama nedense sevdikçe daha da uzaklaşıyor insanlar ve en sonunda da bitiyorlar. Sonra da istemeyerek de olsa bağlandığım için geriye kocaman bir acı kalıyor içimde..
    O kadar çok sevdim ki birini, bana ¨bitsin artık¨ dedikten sonra bile kendimden çok onun mutluluğunu düşündüm. Kızamadım bile ona, arkasından tek bir kelime laf dahi etmedim, edemem.. Ama bazen düşünüyorum da ben onu bu kadar çok sevmişken, o nasıl olur da kendisini bu kadar çok sevdiğimi bilmesine rağmen bitsin artık diyebildi?
    Şimdilerde aklıma geliyor ve merak ediyorum acaba hangi kurtlar sofrasında saçına bile dokunmaya kıyamadığım sırma saçlım. O masum yüreği sadece bana kurnazlık yaptı sanırım. Her şeye rağmen yolu açık olsun, dilerim her şey istediği gibi olur ve mutlu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Perry Cox -- 12 Ekim 2018; 14:19:32 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir İnsan Neden Sevilmez?

Bir insanın sevilmemesinin arkasında yatan sebepler karmaşık ve çok yönlüdür. Bazı durumlarda, bir kişinin kişisel özellikleri veya davranışları sevilmemesine neden olabilir. Diğer durumlarda ise, dış faktörler veya yanlış anlaşılmalar bir kişinin sevilmemesine yol açabilir.

Kişisel Özellikler ve Davranışlar:

• Bencillik ve kendini beğenmişlik: İnsanlar genellikle bencil veya kendini beğenmiş kişilerden hoşlanmazlar. Bu tür kişiler genellikle başkalarının ihtiyaçlarına veya duygularına karşı duyarsız olabilirler.
    • Saygısızlık: Saygısız veya kaba kişilerle anlaşmak genellikle zordur. Başkalarının sınırlarını ihlal edebilir veya onlara aşağılayıcı bir şekilde davranabilirler.
    • Güvenilmezlik: Güvenilmez veya yalan söyleyen insanlar sevilmezler. Başkalarının güvenini kırdıklarında, tekrar güven kazanmaları zor olabilir.
    • Olumsuzluk: Sürekli olumsuz olan veya şikayet eden kişiler başkalarını kendilerinden uzaklaştırabilirler. Pozitif ve iyimser insanlar genellikle daha çok sevilen kişilerdir.

Dış Faktörler ve Yanlış Anlaşılmalar:

• Yanlış anlamalar: İnsanlar bazen birbirlerini yanlış anlayabilirler. Bu yanlış anlamalar, yanlış iletişim veya farklı bakış açılarından kaynaklanabilir.
    • Önyargı ve ayrımcılık: Irk, din, cinsiyet veya cinsel yönelim gibi faktörlere dayalı önyargı ve ayrımcılık, insanların sevilmemesine neden olabilir.
    • Sosyal baskı: Bazı durumlarda, bir kişi sosyal baskı nedeniyle sevilmeyebilir. Örneğin, bir gruba uyum sağlamak için belirli bir kişiyi dışlamak olabilirler.
    • Kendini gerçekleştirme eksikliği: Bir kişi kendini gerçekleştirememişse, potansiyellerini ortaya çıkaramazlarsa, bu durum sevilmemelerine neden olabilir.

Eğer bir insanı neden sevilmediğini merak ediyorsan, bu sebeplerin bir kombinasyonunun rol oynaması muhtemeldir. Sevilmemesinin altında yatan sebepleri belirleyerek, kişisel gelişim ve ilişkilerinde olumlu değişiklikler yapabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşte bunlar hep 4s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi adına konuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etrafımda gözlemlediğim kadarıyla böyle bir durum var hocam, istisnalar vardır elbette. Sizin durumunuzda sevdiğiniz kişi de sizi seviyorsa, ne mutlu size.
  • Seven S*kilir,S*ken Sevilir.Nokta
  • Çare nihilizm
  • çünkü insanlar beğenmedikleri insanların ilgisini itici bulur tek neden bu
    siz hiç kıvanç tatlıtuğ gibi biri tarafından sevilip de sevmeyen kız gördünüz mü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ThePassenger T kullanıcısına yanıt
    Gördüm hocam. Etrafındaki neredeyse tüm kızların ilgisini çekmesine rağmen yüz bile vermeyen, sadece sevdiği kıza sadık olmak isteyen biri vardı bizzat yakın arkadaşım. Sevdiği kıza onu sevdiğini, değer verdiğini belli ettikçe kız uzaklaştı ondan ve en son ayrıldılar. Çok az istisna hariç genelde durum sevdikçe sevilmiyorsun oluyor. En azından erkekler için durum bu yani.

Bu arada kız sevmese zamanında ¨seni özledim, lütfen bırakma beni, konuşacak konumuz bitse bile ben bulurum, rüyalarımda seni görüyorum¨ tarzı şeyler söyler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Perry Cox -- 12 Ekim 2018; 16:18:13 >
  • Genelde sevilen insanın poposu kalkıyor, kendisini olduğundan 50 kat daha güçlü, karizmatik, yakışıklı vs. buluyor sonra kendisini böyle saf güzel seven insana kendisini yakıştırmıyor ve ayrılıyor ama bikaç ay sonra aklı başına geliyor lan ben o kadarda güzel değilmişim ki o kadar güçlü değilmişim ki gibi farkındalıklar geliyor aniden ve büyük bir pişmanlığın içinde buluyor kendisini.

Nacizane tavsiyem: hayat kısa karşınızdaki insan sizi büyük bir aşkla tutkuyla seviyorsa ve sizinle gelecek planları yapıyorsa poponuz kalmasın siz de onu aynı sizi sevdiği gibi sevin ve mutlu bir şekilde yaşayın aksini yaparsanız ayrıldıktan bikaç ay sonra vicdan azabından ölürsünüz ilgi görmek için tiktok videosu bile çekersiniz
  • 1 senedir yalnız bir kız düşünün sadece arkadaşlarıyla takılıyor ve kafasına göre birisini bulamıyor ve konuştuğuda yok. Ben gidiyorum teklif ediyorum tamam diyor şu günde nuluşalım dolaşırız gezeriz diyor tamam mı tamam derken sabah okula geliyorum karşımda sapla sohbet muhabbet derken öyle böyle sevgili olmuşlar NOKTA

3 sene bir kızlar birlikteydim kezbanlıktan çıkarıp insana benzettim tavsiyelerde bulundum ve belini doğrulttu ve şu an ayrıyız :D 2 tane işyeri çalıştırıyor paraya para demiyor NOKTA

aynı işyerinde çalışıyoruz kızı bir hafta kestim ve ertesi hafta başı yanına gittim ve naber dedim bana kızdı!?? neden bu kadar geç geldin dedi? fırça yedim aynı gün sevgili moduna girdik ve 3 ay sonra ayrıldık kız şu an öğretmen ve tabii 3 ay öncesinde paçozdu NOKTA

uzun zamandr konuşmadığım bir kız vardı tatil için güneye geldi ve yazdı geldim dedi buluşalım dedi iki üç gün takıldık sonra gitti. burdayken bal kaymaktık istanbula gitti ilk hafta yine telefonlar mesajlar ohh süt süt 2. hafta geldi talipleri arttı. ha bu arada bana gelmeden önce 2 senedir yalnız bu kız :D NOKTA

eee? daha daha nasılsınız ya ne var ne yok ben yalnızım da hani belki iyisinizdir diye sorayım dedim

• ali_6195 kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız hocam, keşke seveni sevseler bir insan. Ama insanlara değer verdikçe ¨benim değerim demek ki bundan fazla olmalı ki benim için bu kadar uğraşıyor¨ diyor ve arayışa geçiyor seninle sevgiliyken, yenisini bulduğunda da küçücük sorunları büyütüp ve suçu karşısındakinin üzerinize atıp(sıkılıyorum artık, eskisi gibi değilsin, bencil olduğunu fark ettim vs.) bitiriyorlar. Sonra pişman oluyorlar elbet ama iş işten geçmiş oluyor. Seven de sırf bu saçmalıklar yüzünden bir süre acı, üzüntü çekiyor maalesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.